XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Köra en resultattavla eller poäng klockan i någon sport är ett stort ansvar. Inte nog med att du hålla det officiella resultatet för de två lagen, du kommunicerar med alla fans i närvaro. Kör en poäng klocka i basket är mer involverad än det är för baseboll, fotboll och ishockey eftersom det finns många viktiga aspekter.

Instruktioner

1 Köra klockan effektivt. Få klockan räknar ner när bollen är i spel och stoppa klockan när domaren blåser i visselpipan för att indikera en foul, en out of bounds eller ett brott eller en time-out. Detta tar ett skarpt öga och skarpa reflexer.

2 Spåra poäng. Sätt två punkter på tavlan när ett fält mål görs inne i tre-punkts båge. Sätt tre punkter på tavlan när ett skott görs från utanför bågen. Sätt en punkt på bordet för ett frikast.

3 Håll koll på laguppställningar. Basket tränare kan göra byten när bollen är ur spel, men spelarna kommer in i spelet måste checka in med dig för att substitutions att bli lagligt. Lista alla aktörer i spelet genom att sätta sina siffror på resultattavlan.

4 Håll koll på spelare och lag fouls. På vissa åldersgrupperna, när en spelare blir märkta med sin femte foul i spelet, har han sotigt ut. Operatören poäng klockan är ansvarig för att hålla koll på enskilda fouls liksom laget fouls. När ett lag överskrider gränsen för regelbrott i en halv (college basket) eller en fjärdedel (high school eller professionell), är det straffas och motståndaren får ytterligare fria kast som följd.

5 Konferens med tjänstemän om du har några frågor. Du kanske har en fråga om huruvida ett skott gjorde var en tre-pekare eller inte. Det kan vara svårt att se om spelarens tån var på eller bakom linjen. Du har all rätt att be tjänstemannen om du inte ser hans signal. Dessutom, om en spelare har sotigt ut, måste du ringa över domaren och låta honom veta att spelaren har begått femte foul och måste komma ut ur spelet.