XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Varför tar det längre tid att laga mat en Turkiet på hög höjd?

Kockar och bagare som lever på höjder av 3000 fot och uppåt måste göra ett antal justeringar i sina recept. Det finns mindre lufttryck på högre höjder, och detta har bred gående effekter på matlagning. I vissa fall, den valda tillagningsmetod avgör hur mycket höjd kommer att påverka resultatet. En traditionell rostade Turkiet kockar ungefär densamma som vid havsytan, till exempel, men andra tillagningsmetoder kan ta längre tid.

Altitude Justeringar

Skillnaderna mellan matlagning och bakning vid havsnivå och högre höjder orsakas av förändringen i atmosfärstryck. Vid havsnivå, utövar luften en kraft på 14,7 pounds per kvadrattum, enligt US Department of Agriculture livsmedelssäkerhet och informationstjänst. Vid 5000 fot, sjunker atmosfärstryck till 12,3 pounds per kvadrattum. Det betyder vatten kokar vid en lägre temperatur, vilket påverkar matlagning och bakning på många sätt. Luften på hög höjd är också mindre fuktigt, och kan torka ut mat som de laga mat.

Rostning ett Turkiet

Det finns vissa frågetecken om effekterna av höjd på rostning en kalkon. Colorado State University Extension Service säger att höjden bör inte ha någon effekt på tillagningstider för kalkoner eller stora stekar. Men andra källor rekommenderar att sänka ugnstemperaturen med fem till tio grader Fahrenheit och matlagning för upp till 25 procent längre. Det finns följande faktorer som kan tendera att öka tillagningstiden. En är att hög höjd luften är mindre tät, och därför inte leder värme också. En andra är att den låga kokpunkten för vatten orsakar mer avdunstning, och därför mer kylning, vid fågelns yta.

justeringar

Det enda säkra testet för doneness är en läsning av 165 F på en stektermometer in i den tjockaste delen av Turkiet lår. Om du upptäcker att din fågel är lättstekt eller för torr i slutet av din förväntade tillagningstiden, göra några justeringar. Minska avdunstningen genom basting fågelns hud med olja eller smält smör. Använd en kalkon rostning väska, som kommer både förkorta tillagningstiden och behålla fukt. Du kan även motverka torrhet och förbättra värmeöverföringen genom att sätta en kastrull med vatten eller kalkon-buljong i botten av ugnen.

andra metoder

Andra tillagningsmetoder kan vara mer drabbade av höjd. Grilla en hel kalkon eller kalkonbröst tar längre tid på hög höjd, eftersom grillen värme försvinner snabbare i den tunna luften. Om du fritera din kalkon, måste du minska värmen med tre grader Fahrenheit för varje 1.000 fot över havet för att hålla den från att bli alltför mörkt. Den lägre kokpunkt vatten innebär att de flesta recept som gryta eller bräsera din kalkon tar längre tid att laga mat.