XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Kan du bota akne med fiskolja?

Tonåringar upplever oftast det, men vem som helst kan utveckla akne. Det inträffar när porer på ytan av huden bli igensatta. Forskare har undersökt effekterna av fiskolja på akne. Fiskolja innehåller rika mängder omega-3-fettsyror, som minskar inflammation samt ha en avgörande roll i hjärnans funktion. Även kliniska data inte visar att fiskolja kan bota akne, kan det förbättra vissa former av akne. Även om ingen rekommenderad dos för akne finns, fann forskarna framgång med fiskolja som innehöll 930 milligram av EPA (eikosapentaensyra). Prata med din läkare innan du tar fiskolja för akne.

Lovande resultat för vissa

Acne klassificeras som mild, måttlig eller svår. En liten studie indikerar fiskolja tycks förbättra måttlig till svår inflammatorisk acne men inte lindrig akne. Forskarna fann de flesta av deltagarna med måttlig till svår akne visade en minskning i svårighetsgrad efter att ha tagit fiskolja under 12 veckor. Å andra sidan, deltagare med mild akne upplevt en försämring i svårighetsgrad. Resultaten publiceras i December 2012 numret av tidskriften "Lipids i hälsa och sjukdom." Ytterligare studier saknas, men detta är lovande nyheter om du har måttlig till svår inflammatorisk acne.

varningar

  • Inte överdosera fiskoljekapslar. Följ doseringsanvisningarna på förpackningen för att se till att du inte tar alltför många, vilket kan resultera i toxicitet.

tips

  • Fiskolja kan också hittas i makrill, insjööring, flundra, lax, hälleflundra, ostron, ansjovis, sill och långfenad tonfisk.
  • Om du är allergisk mot fiskolja, kan du få omega-3-fettsyror från linfröolja, sojabönor och valnötter.
  • Fiskolja kan också bidra till att minska kolesterol och blodtryck, samt lindra andra hudproblem såsom eksem, psoriasis och utslag.
  • Fiskoljekapslar kan tas i samband med måltid eller utan.