XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Hur man håller upp energi i samband med bantning

Om bantning lämnar dig utan energi för träning eller dagliga sysslor, är det dags att ompröva din plan. Ställa orealistiska kalorimål eller mata dig fel sorts mat kan leda till irritation och betydande nedgångar i energi. Överväga att göra några tweaks till din diet plan för att stärka kroppen och göra din plan mer hanterbar.

Steg 1

Ät minst 1200 kalorier per dag om du är kvinna och 1500 kalorier per dag om du är en man. Ät färre kalorier, och du kan uppleva dips i din energi som kroppen saktar ner - och hänger på fett för självbevarande. Om du försöker gå ner i vikt snabbt, sakta ner dina förväntningar och syftar till att förlora bara en till två pund. en vecka.

Steg 2

Gör kalorier du äter kommer från kvalitet, näringsrika livsmedel. Slösa inte dina kalorier på små delar av skräpmat och söta godsaker. Sträva efter att åtminstone minimi delar från var och en av de livsmedelsgrupper lagt fram i USDA Food Guide Pyramid. Gå minst sex portioner av spannmål, med hälften kommer från hela korn; 5.5 oz. av magert protein; 3 koppar mejeri; 2 koppar grönsaker; 1 ½ koppar frukt; och 5 tsk. av oljor. Att begränsa någon av dessa livsmedel grupper kan leda till nedgångar i din energi och näringsbrist.

steg 3

Ät en frukost som kombinerar magert protein och hälsosamma kolhydrater för att få igång din energi för dagen och förhindra morgonen tröghet. Försök havregryn med lättmjölk och bär, äggvita oordning med grönsaker och mager ost eller naturell yoghurt blandat med strimlad vete och bananer.

steg 4

Curb ditt koffeinintag. Sluta dricka koffein i mitten av eftermiddagen, eftersom det kan hindra dig från att uppleva en god natts sömn - lämnar dig groggy nästa dag. Koffein kan finnas kvar i kroppen under 8 till 15 timmar. Tillåt dig själv en energigivande mellanmål middagstid, såsom en handfull mandlar, en frukt smoothie eller hälften av en kalkon smörgås på fullkornsbröd, i stället för en diet soda eller kopp kaffe.

varningar

  • Om du lägger till fler kalorier fortfarande lämnar dig håglös, kontakta din läkare för att se till att du inte lider av någon bakomliggande sjukdom.

tips

  • Även om du kanske känner att du inte har energi att träna, vistas fysiskt aktiva kan faktiskt bidra till att öka din energi. Ta en promenad eller delta i en danslektion för att öka blodflödet. Vid den andra ytterligheten, om du motionerar två eller tre timmar per dag i ett försök att gå ner i vikt, kan du vara överträning, vilket kan leda till förlust av energi. Ta några dagar ledigt och prova en mer måttlig schema om så är fallet.