XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Vitaminer och mineraler är enskilda molekyler som utför specifika funktioner såsom att bibehålla frisk hud, förbättra bentäthet och hjälper våra kroppar att skapa energi från mat. De är väsentliga för livet och måste förbrukas eftersom kroppen inte kan göra antingen i tillräckliga mängder för en god hälsa. Vitaminer och mineraler fungerar sällan ensam. En del arbete i par för att förbättra absorption, medan andra arbetar mot varandra, konkurrerande eller ut varandra. Att förstå hur man kombinerar livsmedel för att maximera absorption kan minska risken för en vitamin, mineralbrist.

Instruktioner

viktiga Kombinationer

En D-vitamin är nödvändig för absorption av mineralet kalcium. Vissa D-vitamin kan göras genom huden, men solskyddsmedel, föroreningar, tunga kläder och säsongsvariationer nödvändigt att konsumtion av livsmedel liksom. Berikade mjölk, apelsinjuice, spannmål och margarin är bra källor till vitamin D, kalcium och fosfor, tillsammans med lax, mager yoghurt och ost. Till exempel, en kopp mjölk innehåller 30% av den dagliga värde (DV) för kalcium, 25% D-vitamin och 20% fosfor i samma glas. Alla tre är en sund kombination för starka ben och tänder.

2 C-vitamin ökar upptaget av järn. C-vitamin hjälper till att bekämpa infektion och reparation sår medan järn säkerställer att syrerika, röda blodkroppar transporterar näringsämnen till näring celler och medhjälpare i healing. En god hälsa praktiken är att dricka ett glas av vitamin C rika apelsinjuice med järn berikade spannmål på morgonen. Ytterligare C-vitamin och järn kombinationer innefattar: tillsats av mandarin apelsiner eller jordgubbar till en spenatsallad och magert rött kött serveras med potatis och sparris.

3 kalium rik kost uppmuntrar njurarna att befria kroppen av med överflödigt natrium. Detta är användbart för personer som lider av högt blodtryck. Kalium rika livsmedel är apelsiner, potatis, tomater och magra mejeriprodukter. Dessa livsmedel är naturligtvis också mindre salt än bearbetade livsmedel, som är en viktig källa för natrium i vår kost.

Tips

  • Den Matpyramiden uppmuntrar oss att välja frukt och grönsaker som är en mängd olika färger. Fler färger innebär mer näringsämnen. Röda tomater, rosa grapefrukt och vattenmelon innehåller lykopen som studeras för att minska hjärtsjukdomar och cancer risk. Gröna grönsaker innehåller fytokemikalier som stoppa, förhindra eller minska sjukdom. Orange frukter och grönsaker som potatis, mango, morötter och aprikoser är rika källor till betakaroten en form av vitamin A. Blue frukter och grönsaker såsom blåbär innehåller antocyaniner som studeras för cancer kämpar egenskaper och är rika på fytokemikalier, fibrer, folsyra syra, vitamin C och kalium.
  • Medan en multivitamin kanske låter som en bra försäkring, de är en falsk känsla av trygghet. Vitamin- och mineraltillskott som traditionellt inte inkluderar fytokemikalier, fibrer och många andra stora kombinationer som förekommer naturligt i riktig mat. En dålig kost kompletteras med ett piller är fortfarande en dålig diet.