XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Produkter för Independent Living


Framsteg inom teknik såsom datorer och mobiltelefoner har gjort levande självständigt mycket lättare. De äldre och personer med fysiska utmaningar kan känna sig säkrare och säkrare i sina hem genom att kunna kommunicera med familj och vänner. Utöver anordningar för att kommunicera, det finns produkter för att hjälpa personer med fysiska utmaningar såsom hörsel, syn, artrit, promenader och balans.

Artrit eller svaghet

Artrit är inflammation i lederna som orsakas av åldrande eller trauma och orsakar smärta och svaghet. Detta tillstånd kan göra det svårt att nå och hålla föremål. Uppgifter som att öppna en burk eller få något från en hög hylla plötsligt svåra att utföra. Ett gripverktyg är en tre-fots pol som når och tar tag poster utanför en hög hylla, vilket eliminerar behovet av en steg-pall. Produkter för att öppna burkar inkluderar en enkel rund gummi gripdon eller en elektrisk lock öppnare. Slutligen anser stora handtag redskap med gummigrepp för att äta måltider lättare.

Promenader eller balans

Det finns många produkter tillgängliga för att hjälpa dem som är ostadiga på fötterna leva självständigt. Käppar och vandrare är användbara för att komma runt huset. Canes används av dem som behöver minimal hjälp. Walkers har hjul och kräver användning av båda händerna, ger mer stöd till individen. De som behöver full assistans bör överväga en stollift eller skoter. Förutom rörlighet medhjälpare, ledstänger är en viktig produkt för hemmet. Stödhandtag bör sättas i duschen, nära toaletten och var som helst där det behövs hjälp i stående eller få upp och ned.

Syn eller hörsel

Stora knäpp telefoner och fjärrkontroller, stor-print läsmaterial och en förstoringsglas kan vara användbar för dem med syn utmaningar. Om hörseln är nedsatt, överväga att installera en lampa som blinkar när någon ringer på dörrklockan eller ringer dig. Telefon och dator funktioner som röstaktivering, webbkameror och tal översättare ger dig möjlighet att kommunicera på en mängd olika sätt.

nödsituationer

Nödsituationer omfattar incidenter som ett inbrott, faller eller glömmer att ta en viktig medicin. En personlig reaktion kan installeras i hemmet för en månadsavgift. Du bär ett nedhängande med en knapp som kan tryckas i händelse av en nödsituation. Företaget kommer omedelbart skicka polis eller ambulans till ditt hem. Det finns också GPS-enheter som kan installeras i bilar och telefoner för att spåra en persons vistelseort. Slutligen anser piller påminnelser för medicinering, inklusive förinställda larm, timers och e-post eller telefonvarningar om boxen inte öppnas av en viss tid.