XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Vad får människor att gå upp i vikt?


Viktökning kan orsakas av ett antal faktorer som kanske inte är lika självklart som du kanske tror. Brist på motion och felaktig kost är bara två av anledningarna till varför människor upp i vikt. Även när du får tillräckligt med motion och hålla sig till en hälsosam diet, finns det fortfarande andra faktorer som kan göra dig att få extra pounds. Sluta din viktökning genom att ta reda på vad som orsakar det.

dieter

Dieter är väl att göra dig gå ner i vikt, men om du går på en diet som drastiskt begränsar kalorier, kommer du inte att lyckas i det långa loppet. Genom att begränsa kalorier, du varna kroppens överlevnadsinstinkt som saktar ner din ämnesomsättning och vägrar att släppa taget om fett, i rädsla för svält. Enligt Marilyn Glen hemsida, att förlora mer än 2 pund. per vecka är ohälsosamt och innebär att du inte förlorar i vikt från fett, men vikt från muskler och vatten. Efter bantning, när du går tillbaka till att äta normalt, har din ämnesomsättning långsammare. Alla livsmedel du förbrukar kommer metabolisera långsamt eller sannolikt att lagras som fett och resultera i viktökning.

recept~~POS=TRUNC läkemedel

När man arbetar med en medicinsk fråga kan du få föreskrivna mediciner som orsakar viktökning. Enligt Muskel och Fitness hemsida, antidepressiva mediciner som Paxil och Elavil orsaka viktökning. Andra möjliga läkemedel som kan orsaka viktökning är de som behandla migrän, diabetes och beslag. Vissa p-piller kan också orsaka viktökning. En läkare kommer att kunna göra förslag på hur man styr viktökning beroende på sjukdomen eller han kan ordinera andra läkemedel som inte gör du upp i vikt.

Påfrestning

Kortisol, även känd som kroppens stresshormonet, kan vara ansvarig för viktökning. När du upplever höga stressnivåer, skickar hjärnan en spänningssignal, även känd som "kamp eller flykt svar", som utlöser frisättning av kortisol och adrenalin. Kortisol är förenat med viktuppgång främst runt mitten. Genom att styra stress i ditt liv, kan du minska viktökning. Öva meditation eller andas djupt kan hjälpa. Stress kan också leda till viktökning eftersom vissa människor vänder sig till mat för komfort. Detsamma gäller för andra känslor, såsom ångest, depression, ilska och skuld.

hypotyreos

Sköldkörteln, som ligger vid basen av halsen, är ett organ som producerar hormoner som reglerar metabolismen, kroppstemperatur, hjärtfrekvens och proteinproduktion. Om sköldkörteln är under aktiv kan du hamna upp i vikt och känner sig trött och kall. Din läkare kan ta ett blodprov för att bekräfta hypotyreos och han kan ordinera orala läkemedel för att bekämpa den. Ta medicin kan vända en del av viktökning.