XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Intervention hos barn med sensorisk bearbetning Disorders


Föreställ dig att det finns en anordning i örat som förändrar ditt modersmål till något främmande före orden når hjärnan. Alla andra runt omkring dig förstår, men du blir frustrerad och upprörd eftersom orden inte vettigt för dig. Sensorisk bearbetning störning, eller SPD, är så här, men det påverkar hur man tolkar saker som beröring, ljus och ljud själv --- inte bara språk --- och även nivå marken du står på. Barn med denna störning kamp för att förstå och tolerera deras värld, och det finns sätt du kan hjälpa till.

Arbetsterapi

Det första steget mot ingripande med ett barn som lider av SPD är att ha en utvärdering av en arbetsterapeut. OT kommer att bedöma ditt barns symptom och observera hur barnet reagerar på vissa sensoriska situationer och stimuli. OT kommer att prata med dig om saker som oroar ditt barn och vad barnets reaktioner är att vissa saker hemma och i skolan. Efter bedömningen kommer OT prata med dig om olika sätt att hjälpa ditt barn. Han kan ordinera regelbundna terapisessioner, antingen på ett kontor eller hemma. Vid dessa möten, kommer terapeuten att arbeta med ditt barn för att hjälpa henne hantera sina sensoriska konflikter.

borsta

Den Wilbarger djupa tryck och Proprioceptiv Technique, eller helt enkelt "borstning", är en metod för att adressera sensorisk försvarsreaktion. Borstning verkar enkelt, men bör endast göras av eller under ledning av en OT utbildad i metoden. En mjuk kirurgisk borste används för att borsta en SPD lidande hud ordentligt, börjar med armarna och arbeta ner mot fötterna, undvika bröstet och magen. Fogarna är sedan försiktigt komprimeras i flera sekunder. Borstning bidrar till att förbättra kommunikationen mellan kroppen och hjärnan, hjälper en SPD lidande att bättre tolerera känslan av vissa saker och hjälpa sitt sinne korrekt tolka sensoriska stimuli. Det förbättrar också förmågan att fokusera och övergången lättare från en aktivitet till en annan.

sensorisk Diet

Den sensoriska kost handlar inte om maten. Det är en daglig mönster att stimulera och lugnande beteenden som hjälper ditt barn ta sig igenom dagen. Det ger säkra aktiviteter, så att han får den aktiva stimulans han behöver, och bygger i tid för beteenden som är lugnande till honom. Du kan schemalägga en viss tid för att hoppa på en studsmatta innan skolan så han gör sig av med lusten att hoppa runt, och se till att han har några minuter efter skolan för att kela med en favoritleksak och en varm filt, för att underlätta övergången tillbaka hem .

Musikterapi

Även barn med känslighet för ljud kan dra nytta av musikterapi. Många barn stängs och kan inte kommunicera väl när de är överväldigade med sensoriska stimuli.The enkla handlingen att upprepa rytmer med olika instrument bidrar till att underlätta kommunikation --- ett område som kan påverkas av SPD. Ett barn känner sig frustrerad kan pund på trummor tills hon känner sig bättre; en annan kan Strum en gitarr försiktigt, lugnande sig med de mjuka ljud och vibrationer.

hinderbanor

Barn med SPD har ofta problem med praxis: att veta vad de vill göra, räkna ut hur man gör det och att komma dit. De kan också ha problem med balans och motorstyrning. Att sätta upp en enkel hinderbana i vardagsrummet eller terapeutens kontor gör att ditt barn att träna alla dessa färdigheter. Många terapeuter kontor har stora gym med mattor, rep gungor och stegar, och boll gropar för att skapa en mängd roliga och terapeutiska kurser för barn med sensoriska svårigheter.