XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Träningsprogram för medelålders Män

Medelåldern ger i allmänhet en hårdnande dina blodkärl och en droppe i testosteronnivåer åtföljs av en förlust av ren muskelmassa och ökad kroppsfett. Men Harvard Health Publications säger att ett regelbundet träningsprogram kan bidra till att bekämpa några av dessa ovälkomna förändringar. Konditionsträning kommer att hålla ditt hjärta och lungor stark och bränna fett, och styrka-övningar kommer att hjälpa behålla och öka muskelmassa vävnad. Rådgör med din läkare innan du börjar ett nytt träningsprogram.

utgångs Off

Om du är nybörjare eller inte har utövat ett tag, professor Marcas Bamman Ph.D., vid University of Alabama i Birmingham, betonar vikten av att starta långsamt och bygga din styrka och kondition gradvis för att minska risken för skador . Försök inte att omedelbart göra vad du kan göra för 20 år sedan vid högskola eller gymnasiet. Han rekommenderar hjärt övningar såsom löpning och cykling tre eller fyra gånger i veckan och styrketräning två gånger i veckan.

Ett friskt hjärta

Efter 25 års ålder till 30, börjar den genomsnittliga mannens maxpuls stadigt minskar, och förmågan att pumpa blod droppar med 5 till 10 procent var 10 år, enligt Harvard Health Publications. Håll ditt hjärta stark och frisk med en hjärt-program av inomhus- och utomhusaktiviteter såsom raska promenader, jogging eller cykling. En studie från University of Texas Southwestern Medical School, redovisas i September 2001 frågan om "Cirkulation", fann att dessa aktiviteter förbättrade hjärtfunktionen av 50-åriga män. Rask promenad höjer försiktigt ditt hjärta och andningsfrekvens, och är perfekt om du är nybörjare eller har gemensamma problem. Inför jogging som du får montör och starkare.

Ta det till gymmet

Totalt kroppen gym träningsprogram av kardiovaskulära och styrketräningsövningar hjälper medelålders män ner i vikt och återfå förlorad muskelmassa vävnad. Börja träna med en 15- till 20-minuters hjärt rutin på löpbandet, stillastående cykel eller elliptisk maskin. Bortsett från att bränna kalorier och fett, hjälper detta värma upp dig inför din styrketräningsrutin. Använd en kombination av motstånd maskiner och fria vikter för att arbeta de stora musklerna i bröstet, övre rygg, axlar och ben. Pushing övningar såsom sittande bröstpress och sittande hantel skulderpress arbetar också triceps. Dra övningar som latsdrag eller sittande rad slog också dina biceps. Den sittande benpress fungerar dina quadriceps med en sekundär effekt på dina hamstrings.

Glädjen i Yoga

Om du föredrar mindre ansträngande aktiviteter, kan yoga bidra till att förbättra din kondition. Enligt en studie som publicerades i juli 2005 frågan om "alternativa terapier inom hälsa och medicin," yoga kan hjälpa överviktiga medelålders män kontrollera sin vikt. Dina muskler blir mindre flexibel och du förlorar ledrörlighet när man blir äldre, och när du träffar 50, kan år av dålig hållning leda till nacke och ryggsmärtor. Yoga hjälper bekämpa dessa problem genom att flytta lederna genom hela sitt utbud av rörelse med mjuka stretchövningar och avancerade andningsteknik, säger "Yoga Journal."