XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur man byter raffinerat vitt socker


Raffinerat vitt socker är gjord av sockerrör eller sockerbetor. Under bearbetningen spårämnen och näringsämnen tas bort. Melass också tvättas ut, skapar den vita färgen. Vissa vårdpersonal och dietister tror bearbetning kan orsaka raffinerat vitt socker ha skadliga hälsoeffekter, och avråder regelbunden användning. Om du funderar på att ersätta vitt socker i kosten, det finns många alternativa sötningsmedel som kan köpas på din lokala livsmedelsbutiker eller hälsokostaffär.

Instruktioner

1 Använd flytande sötningsmedel som lönnsirap, honung eller rismalt. Varje kan användas för att söta drycker eller som en komplettering. Honung kan också användas för att ersätta socker när bakning, tillföra fukt och en unik smak till recept. Använd 1/2 kopp honung för varje kopp socker när du använder den som substitut och minska den totala vätskan i receptet med 1/4 kopp. Om det inte finns någon vätska i receptet, tillsätt 3-5 msk. mjöl för varje 3/4 kopp flytande sötningsmedel som används.

2 Ersätt raffinerat socker med granulerat sötningsmedel såsom datum socker eller avdunstad rörsockersaft. Båda har en textur som liknar raffinerat socker, och kan vara substituerad i lika stora mängder vid bakning.

3 Använd stevia, en växtbaserad sötningsmedel, som en naturlig ersättare till raffinerat vitt socker. Eftersom stevia är mycket sötare än socker, är det inte ett bra alternativ när du bakar. Det används ofta för att söta drycker.

4 Använd en rå oraffinerat socker såsom turbinado. Som vitt socker, turbinado gjord av sockerrör. Men råsocker inte genomgår hela raffineringsbehandling som används för att skapa vitt socker. Turbinado behåller melass och har en rik smak.