XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Gluten Känslighet & amp; kliande hårbotten

Glutenkänslighet producerar en mängd till synes nonrelated symptom, inklusive en kliande hårbotten. Om du misstänker att du har en glutenintolerans, besöka din läkare så att han kan utföra tester som bekräftar diagnosen och rekommenderar en effektiv behandlingsplan beroende på hur allvarlig din allergi.

Celiaki

Celiaki är en autoimmun sjukdom matsmältnings som allvarligt kan skada tunntarmen om det går obehandlade. Det inträffar när en person utvecklar en allvarlig motvilja mot gluten. Villkoret yttrar sig genom att angripa tarmludd, som är mycket små utsprång som skjuter ut från veck i tarmen. De villi blir inflammerad, och denna inflammation håller kroppen från att absorbera näringsämnen den behöver för att förbli friska.

symptom

De vanligaste symtomen på celiaki är av gastrointestinal natur. Personer med glutenkänslighet kan uppleva gas, buksmärta, uppblåsthet och diarré om de äter något som innehåller eller har förorenats av gluten. Men vissa människor har en helt annan uppsättning av symptom. De lider av ett tillstånd som kallas dermatitis herpetiformis.

dermatitis herpetiformis

Dermatitis herpetiformis är en kronisk hudsjukdom som är kopplat till glutenkänslighet. Symtomen omfattar en allvarlig, kliande utslag som först visas som en röd eller missfärgat plåster. Om personen fortsätter att äta gluten, plåstret med förvandlas till ett kluster av smärtsamma, irriterande stötar och blåsor. Dermatitis herpetiformis ofta visas på hårbotten. Men också vanligt förekommande det på nacke, axlar, nedre delen av ryggen, skinkor, knän och armbågar.

Behandling

Behandling av en kliande hårbotten som orsakas av dermatit herpetiformis kräver vanligen ett par olika taktik. Först, en läkare order i allmänhet patienten att sluta äta gluten helt. Detta stoppar vanligtvis tillståndet förvärras och vänder några av effekterna. Läkare kan också ordinera muntliga och utvärtes läkemedel som underlättar och läka kliande utslag.

överväganden

Det finns inget botemedel mot gluten-känslighet relaterade dermatitis herpetiformis. De som upplever detta villkor måste vara vaksamma i att följa läkarens råd om de vill undvika att utveckla kliande utslag på hårbotten och andra delar av kroppen i framtiden.