XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Vad är en optimal DHEA nivå?


DHEA (dehydroepiandrosteron) kallas "mor till alla hormoner." I den mänskliga kroppen kan omvandla till andra hormoner som kroppen behöver dem. Det är den vanligast förekommande steroid hos människor. Eftersom den producerar, i första hand, könshormoner, en optimal nivå av DHEA beror på ålder av kroppen.

Ursprung

Kroppen syntetiserar DHEA från kolesterol i binjuren. Kroppen börjar vanligtvis producera DHEA vid cirka 7 års ålder.

Fungera

DHEA producerar främst könshormoner, testosteron och östrogen. Det kan också producera många andra, men inte alla, hormoner som kroppen behöver som den behöver dem.

nivåer

Nivåer av DHEA variera med ålder. Individer yngre än 7 år producerar lite eller ingen DHEA. Nivå toppar vid omkring ålder 20. Det börjar sjunka kraftigt vid en ålder av 30. Personer 80 år eller äldre har 10 till 20 procent av de nivåer de hade vid 20 års ålder Nivåerna varierar också med kön, generellt högre hos män än hos kvinnor.

Teorier / Spekulationer

Eftersom nivån av DHEA faller som människor ålder, många har spekulerat att syntetiskt DHEA som kosttillskott kan bromsa åldrandet. Andra har spekulerat det kan förhindra hjärtsjukdomar, cancer och andra sjukdomar.

fördelar

Den mesta forskningen om fördelarna med DHEA som ett komplement avkastning motstridiga resultat. Fordringar forskat och inte bevisat eller avslagits innefattar behandling för Addisons sjukdom, depression, fetma, hjärtsjukdomar, livmoderhalscancer, Crohns sjukdom, Alzheimers syndrom, bentäthet, hiv / aids, sexuell funktion och minne.

missuppfattningar

Trots många ansökningar om fördelarna med DHEA i åldrande, visar forskning ingen effekt ( "New England Journal of Medicine," Oktober, 2006). Forskare är också överens om att det inte har någon effekt på kokain tillbakadragande, psoriasis, reumatoid artrit eller muskelstyrka.