XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Kan du gå ner i vikt genom att dricka vinäger Daily?

Användningen av vinäger som en viktminskning verktyg går tillbaka många år, med vissa hävdar att de gamla egyptierna använde äppelcidervinäger för detta ändamål, i enlighet med AARP webbplats. Dock är forskning om detta ämne preliminära och motstridiga. Summan av kardemumman är att äta mindre och träna mer är fortfarande det mest hälsosamma sättet att gå ner i vikt.

djur~~POS=TRUNC

Inte alla vinäger är skapade lika när det gäller viktminskning potential. Granatäpple vinäger kan vara bättre för viktminskning än vanlig vinäger. I en studie publicerad i "Lipids i hälsa och sjukdom" i 2013, råttor som matats en fettrik kost tillsammans med granatäpple vinäger fick mindre fett och kroppsvikt än råttor på samma diet som gavs vanlig vinäger. En annan studie med råttor, som publicerades i "Journal of Northwest A & F University (Natural Science Edition)" i juli 2007, fann att de matas med en diet som innehåller mullbär ättika fått mindre vikt och hade lägre kolesterol och triglycerider än råttor inte gett denna typ av vinäger.

Humanstudier

En studie som publicerades i "Bioscience, Biotechnology, och biokemi" 2009 fann att människor som drack en dryck som innehöll vinäger varje dag under 12 veckor upplevde mer viktminskning och större minskningar i magen fett, BMI och midjemått än de som drack en dryck som inte innehöll vinäger. Detta var en liten, förstudie, dock, och det behövs ytterligare studier för att kontrollera eventuella viktminskning fördelarna med vinäger och doseringen som krävs för att få de bästa resultaten.

potentiella mekanismer

En studie som publicerades i "European Journal of Clinical Nutrition" i september 2005 fann att människor som fick vinäger tillsammans med ett bröd måltid till frukost upplevde lägre nivåer av insulin och blodsocker och kände fylligare än när de inte fick vinäger. Denna ökning av mättnad kan få människor att äta mindre resten av dagen, hjälpa dem att sänka sina totala dagliga kalorier.

Medicinering interaktioner och andra överväganden

Tala med din läkare innan du dricker ättika, eftersom det inte är säkert för alla. Vinäger är mycket sur, så det kan skada emaljen på tänderna och gör hål mer sannolikt. Det kan också störa din kaliumnivåerna och göra vissa typer av hjärt mediciner giftigare. Använd inte ättika i kombination med diuretika, laxermedel eller insulin, eftersom dessa kombinationer kan sänka kaliumnivåerna för mycket. Personer med osteoporos kanske vill undvika vinäger i stora mängder samt, i enlighet med AARP webbplats.