XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Hur man tar Melatonin för Jet Lag

Om du reser över flera tidszoner, är det mycket troligt att du kommer att uppleva en viss grad av jetlag. Jetlag orsakar en störning i kroppens inre klocka. Melatonin, som är ett hormon som produceras i hjärnan, hjälper till att reglera kroppens sömn-vakna cykel så att din inre klocka kan synkroniseras med lokal tid. Genom att ta melatonin, kan du kunna anpassa sig till tiden förändras snabbare och minimera några av de biverkningar av jetlag, såsom trötthet, koncentrationssvårigheter och irritabilitet. Rådgör med din läkare innan du tar något receptbelagt eller over-the-counter sömn-stöd.

Steg 1

Läs säkerheten och doseringsanvisningar på flaskan av melatonin noggrant före användning. Den typiska dosen för de flesta vuxna är 1 till 3 mg, även National Sleep Foundation varnar för att denna dos kan vara alldeles för högt för vissa människor.

Steg 2

Dämpa belysningen i hotellrummet eller sovrummet när du vill börja trött tidigare, till exempel när du reser österut. Bristen på ljus kommer att berätta din kropp att börja göra sin egen melatonin.

steg 3

Utsätta sig för fysisk eller starkt ljus på kvällen för att hålla sig vaken om du vill skjuta upp din sänggåendet, till exempel när du reser västerut. Detta kommer att hålla din kropp från början produktion av dess naturliga melatonin.

steg 4

Återställa kroppens inre klocka till en senare lokal tid genom att ta melatonin på kvällen. Ta tillägget åtminstone 30 minuter innan sängen för att ge hormon tid att börja arbeta.

steg 5

Justera kroppens klocka till en tidigare lokal tid genom att ta melatonin på morgonen.

steg 6

Använd melatonin i kombination med andra åtgärder för att öka dess effektivitet. Du kan dra nytta av ett varmt bad eller en massage för att hjälpa inducera sömn. Undvik starkt ljus och annan stimulans i timmen fram till önskad läggdags.

varningar

  • Melatonin är inte kategoriseras som en drog och därför inte regleras av FDA. På grund av detta kan det finnas variationer i styrka och renhet av melatonin kosttillskott.

tips

  • Undvik att använda alkohol för att främja sömn när du tar melatonin, och undvika koffein efter mitt på dagen. Båda dessa substanser kan ytterligare störa din inre klocka och göra sömn svårare.