XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Over-the-Counter botemedel mot kliande hårbotten lättnad


En kliande hårbotten är en pinsam tillstånd som kan uppstå av en mängd olika skäl. Beroende på orsaken till tillståndet, kan hårbotten klia kunna behandlas hemma med over-the-counter produkter. Det är viktigt att fastställa orsaken, så att du kan använda den bästa lösningen för att stoppa klådan.

Schampo innehåller tjära

Seborroiskt eksem och psoriasis i hårbotten orsaka kliande hårbotten och kan vara svåra att skilja från varandra. De med psoriasis i hårbotten kan märka villkoret i andra områden och förändringar i naglarna. Stenkolstjära är en effektiv behandling för båda dessa villkor. Applicera schampo i håret och gnid kraftigt. Med psoriasis i hårbotten och seborroiskt eksem, är målet att ta bort skalor som orsakar klådan. Tvätta håret i minst fem minuter innan du sköljer schampo ur håret. Psoriasis skalor kan vara smärtsamt och kliande. Blödning kan uppstå när de tas bort från hårbotten.

Salicylsyra

Salicylsyra är också en aktiv ingrediens i många over-the-counter schampo som rekommenderas för användning på mjäll och hårbotten kliar. Om det behövs, del av håret med en kam för att arbeta schampo i hårbotten för bästa resultat. Stenkolstjära och salicylsyra mjukna skalorna och hjälpa till att lossa dem från huvudet. Skölj schampo grundligt från hårbotten efter behandlingen.

insekts Behandlingar

Huvudlöss kan vara orsaken till din kliande hårbotten. Barn är ofta lider av huvudlöss och eftersom löss är smittsam, kan de infektera en hel familj. Over-the-counter insekts schampo innehåller pyretriner, som snabbt håller på att bli en ineffektiv behandling för huvudlöss. Nyare forskning har visat att levande löss är närvarande efter behandling med dessa over-the-counter rättsmedel, enligt University of Nebraska-Lincoln Extension.
Föräldrar kan använda en luskam för att dra nits och löss från barnets hårbotten. Nits är löss ägg som de kvinnliga lim på hårstrået. Nits måste dras ut ur hårbotten med en fintandad metall kam.

Contact Dermatitis

Produkter såsom hårfärgningsmedel, schampo, balsam eller hårstyling produkter kan orsaka kontakteksem och klåda i hårbotten. De flesta fall av kontakteksem kan klaras upp genom att avbryta den produkten. Om dermatit är svår, kan ett besök hos läkaren vara nödvändig för steroid medicinering.