XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Är Ampalaya eller bitter melon bra för kroppen?

Bitter melon, eller ampalaya, är en mycket näringsrik tillägg till din diet, och innehåller också potenta fytokemikalier som verkar för att inhibera cell oxidation och cancer. Enligt en artikel 2009 i "Oxidativ medicin och Cellular livslängd," bitter melon visar löfte som en antioxidant och kan också sänka blodsockret. Diskutera alla medicinska och näringsfrågor med din vårdgivare.

Beskrivning

Bitter melon går under många namn, inklusive bitter jättepumpa, papailla, balsam äpple, karela och ku Gua. I Sydostasien, Karibien och Sydamerika, kockar lägga bitter melon till maträtter, där det ger en sammandragning bett. Den bittra melon frukt framställs av en smal, klättring vinstockar som växer på tropiska regioner, inklusive östra Afrika och Amazonas. Bitter melon har en distinkt utseende som har en gurka liknande form, ljust grön färg och många gropiga knölar på det yttre skalet. Ursprungsbefolkningen traditionellt används det som en medicin, enligt naturopath Leslie Taylor i sin bok, "helande kraft regnskog örter."

traditionella användningsområden

För Amazonas lokalbefolkningen och inhemska stammar, är bitter melon anses vara ett effektivt botemedel mot sjukdomar som hepatit, cancer, virus, parasiter och matsmältningsbesvär. Dessutom använder de fruktens frön, kött och blad för behandling av malaria, eksem, låg sexlust, kolik och feber. De ger en te gjort av bladen till diabetiker att sänka sitt blodsocker, en användning som nu stöds av vetenskaplig forskning. I Mexiko, örter använda hela anläggningen för att behandla dysenteri, medan de äter roten som ett afrodisiakum, enligt Taylor. Konsultera en läkare innan du använder bitter melon att behandla en sjukdom.

Vetenskaplig forskning

En översiktsartikel i maj 2011 frågan om "Current Molecular Medicine" konstateras att bitter melon innehåller över 20 bioaktiva föreningar som bidrar till dess terapeutiska värde. EF Fang, artikelns författare, lauds frukten som ett "överflöd av hälsa", och pekar på dess visat antitumör och anti-virala egenskaper. I ett provrör studie publicerad i en 2010 frågan om "Pharmaceutical Research," bitter melon verkar för att förebygga och behandla cancer. Enligt studien, beståndsdelar i bitter melon verkar hindra eller döda cancerceller medan icke-cancerceller intakta.

Säkerhet

Bitter melon är kontraindicerat för gravida kvinnor, eftersom det stimulerar livmodern, skriver Taylor. Ammande kvinnor bör undvika det liksom. Djurförsök har visat bitter melon anti-diabetes egenskaper. Om du är diabetiker eller hypoglykemiska, tala med din läkare innan du använder denna växt.