XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Kolesterol polyper, även känd som gallblåsan polyper, är utväxter i gallblåsan väggen. Läkare hitta vanligtvis dessa utväxter på ultraljud eller efter avlägsnande del av en patients gallgångarna. Efter identifiera polyper, kommer läkaren att avgöra om utväxter är cancerogena. Men de flesta av dessa polyper är godartade, gjord av kolesterol. Vårdpersonal också ofta misstag kolesterol polyper för gallblåsan stenar eftersom båda kan orsaka samma symptom.

Statistik

Enligt "Harrisons gastroenterologi och hepatologi," cirka 5 procent av de vuxna har polypoid lesioner i gallblåsan. Dessutom hittar läkarna gallblåsan polyper i 0,004 procent till 13,8 procent av borttagna gallbladders, och 1,5 procent till 4,5 procent av gallbladders utvärderas av ultraljud. Vidare boken säger korrelationer inte existerar mellan polyper och patientens ålder, kön, vikt, antal graviditeter, användning av hormoner eller andra riskfaktorer för gallsten.

Typen av kolesterol Polyper

Den vanligaste typen av kolesterol polyper, även känd som mucosal kolesterol polyper eller polypoid cholesterolosis, är vanligtvis små, mindre än 10 mm i diameter, och förekommer flera gånger i gallblåsan, enligt "The Little Black Book of Gastroenterology." Den vanligaste platsen för kolesterol polyper är i mitten av gallblåsan. Kolesterol polyper är inte maligna, och inte blir maligna. Vårdpersonal förklara förekomsten av dessa polyper på grund av stora mängder kolesterol som ackumuleras under ytan i gallblåsan foder. Vidare sägs det i boken, 50 procent till 70 procent av tiden, kolesterol polyper har ett samband med gallblåsan stenar.

Varför kolesterol Polyper visas?

Enligt "Harrisons gastroenterologi och hepatologi," kolesterol polyper resultera vanligtvis från överproduktion av lipider och fetter i din gallblåsan slemhinna. Vidare, celler i gallblåsan som ansvarar för att ta bort överskottsmaterial, så kallade makrofager, misslyckas med att metabolisera eller utsöndra kolesterol absorberas från din galla. Gallblåsan har en viss förmåga att absorbera kolesterol från gallan och personer med ett överskott av gallan kolesterolhalt har en högre risk att utveckla kolesterol polyper.

symptom

Kolesterol polyper kan eller inte kan ge symtom. Men enligt "Harrisons Gastroenterology och Hematology," om du utvecklar symtom på kolesterol polyper, dessa symtom är vanligtvis mindre, och det vanligaste symtomet i samband med denna typ av tillväxt är mild buksmärtor.