XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Betesfisk tankar kan du hålla betesfisk liv under långa fisketurer. Hemgjorda bete fisk tankar är lätta att konstruera och kan spara hundratals dollar att stora, färdigköpta betesfisk tankar ofta kostar. Hemgjorda bete akvarium kan anpassas till ditt fiske behov och storleken på din båt.

Välja en behållare

Att börja bygga en hemmagjord bete akvarium, måste du hitta en stor plastbehållare att använda. Du kan använda plastfat, utomhus soptunnor eller någon annan typ av plastbehållare som du kan hitta. Se till att behållaren inte läcker vatten. Om du inte har några behållare tillgängliga, kan du hitta en lämplig plasttrumma på din järnaffär för mindre än $ 10. Välj en behållare som rymmer minst 20 liter vatten. Om du använder stora betesfisk, eller vill hålla många betesfisk på en gång, hitta en större behållare. Se till att du inte väljer en container så stor att den inte får plats på båten.

Om behållaren inte redan har ett lock, skära en bit av plast för att fungera som en. Du kan fästa locket med hjälp av gångjärn och ett spänne, eller genom att knyta den ner med rep.

Konstruera Tank

Utöver behållaren, behöver du en länspump som pumpar minst 400 gallon per timme och flera fot av plaströr som ansluts till pumpen. Om du använder en mycket stor behållare, köpa en pump som pumpar 600 till 800 liter per timme. Du behöver också en PVC-rör tillräckligt bred för att omge pumpen och tillräckligt länge för att köra från botten av behållaren till locket, tillsammans med ett lock för röret. Slutligen behöver du filtermaterial för vattnet, och silikontätning och en borr för att använda under konstruktion.

Borr kvarts tum eller mindre hål längs PVC-röret för vatten att ingå. Nära botten av röret, borra ett större hål att pumpens plaströr kommer att passa igenom. Placera pumpen inuti röret, sedan fästa slangen genom det stora borrhålet. Använda tätningsmedlet för att fästa röret på plats och nära av resten av hålet. Använd sedan tätningsmedlet på nytt för att fästa röret till PVC-cap, och PVC-lock till botten av behållaren.

Fyll PVC-röret från toppen med filtermaterialet. Köra slangen från röret till den sida av behållaren, och sedan till toppen. Använd silikontätning för att hålla slangen på plats. Vattnet kommer nu köras genom filtermaterialet, och sedan pumpas tillbaka till toppen av tanken.