XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Natural Herbal smärtlindring

Enligt American Academy of Pain Management, är cirka 50 miljoner amerikaner som lever med kronisk smärta och 25 miljoner lider med någon typ av akut smärta. Nedre ryggsmärta, artrit, ben och ledvärk, fibromyalgi och muskelsmärta är de vanligaste orsakerna. Många over-the-counter och receptbelagda smärtstillande kan orsaka negativa bieffekter. Naturliga växtbaserade smärtstillande kan ge ett säkert alternativ, även om de inte får ersätta konventionell medicin. Rådgör med din vårdgivare innan du använder örter för smärtlindring.

Historia

Människor har använt örter som medicin i tusentals år. Den äldsta historiska användningen av örter och deras användning som läkande medel går tillbaka till 4500 år sedan i Kina. Greker, romare, aztekerna, hinduer och egyptier har alla använt växter som medicin genom historien. I den 19: e-talet började forskare utvinna aktiva ingredienser från växter och använde dem för att göra receptbelagda läkemedel. 1839 upptäckte forskare salicylsyra, som är en förening i vissa växter som kan hjälpa till att lindra smärta och är den aktiva ingrediens som finns i aspirin idag.

effekter

Örter som ger smärtlindring kan ha flera olika funktioner i kroppen. Vissa örter kan ha en direkt verkan på nervsmärtreceptorer och därigenom desensibilisering dig känslan av smärta. Andra örter kan bidra till att minska inflammation, vilket också kan bidra till att minska din smärta. Dessutom finns några örter som kan hjälpa regenerera skadad vävnad och ben, särskilt de som är till nytta för degenerativa tillstånd som artrit.

typer

Enligt The Herb Companion, är capsaicin den aktiva komponenten i chilepeppar som kan hjälpa okänsliga din smärta sensation och är särskilt fördelaktigt för artrit smärta och neuropati. Djävulens Claw är en sydafrikansk ört som kan hjälpa till att lindra rygg- och nacksmärta, muskelspänningar och rhematoid artrit. En annan ört som kallas Arnica härrör från en europeisk blomma och är särskilt användbart vid behandling av smärta från traumatiska skador, efter operationen, svullnad, stukningar och stammar. Rådgör med din vårdgivare innan du använder någon av dessa örter för smärtlindring.

Förberedelse

Smärtlindrande örter kommer i ett antal olika preparat som du kan hitta på ditt lokala apotek, hälsokost eller komplettera butik. Vissa örter kommer i kapsel eller tablettform som du kan ta genom munnen en gång eller två gånger dagligen. Vissa örter som capsaicin framställs som aktuella salvor och krämer som du kan använda direkt till det smärtande området. Vissa örter som arnika säljs även som homeopatiska preparat och komma i orala flytande tinkturer eller pellets som du löser under tungan.

Säkerhet

Växtbaserade tillverkare behöver inte följa styr riktlinjer för kvalitet som fastställts av US Food and Drug Administration. Därför kan vissa produkter inte innehåller vad som representeras på etiketten eller kan innehålla dålig kvalitet ingredienser. Enligt Herbal säkerhet har vissa företag etablerat god tillverkningssed - GMP - och hålla sig till kontroller och säkerhetskontroller vid tillverkning sina produkter. Därför gör din forskning och rådgöra med en professionell innan du väljer vilken produkt att köpa. Var försiktig om du tar mediciner, är äldre, har allvarliga allergier eller om du är gravid eller ammar innan du tar växtbaserade kosttillskott.