XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Hälsoriskerna med jojo-bantning

Vad många jojo bantare är omedvetna om är de mycket allvarliga riskfaktorer i samband med denna farliga viktminskning metod. Dessa faktorer inkluderar en ökad risk för hjärtsjukdomar, cancer och diabetes; skada på artärer; mindre energi; muskelförtvining; och högre nivåer av kroppsfett.

Ökade Riskfaktorer för sjukdom

Extrem kalorirestriktion, som är en vanlig metod bland jojo bantare, kan öka stress hormon som kallas kortisol. När detta hormon är närvarande i kroppen under långa tidsperioder, kan det ha otaliga negativa hälsoeffekter. I själva verket kan det även öka risken för att utveckla hjärtsjukdomar, cancer och diabetes. Naturläkemedel läkare Natasha Turner hävdar att jojo-bantning också kan skada blodkärlen och orsaka en ökning av LDL-kolesterol, vilka båda ökar risken för hjärtsjukdomar. Dessa effekter kan uppstå särskilt i dem som har gått på en jojo diet mer än fem gånger i sitt liv.

Mindre muskler, mer fett

Medan jojo-bantning kan inledningsvis främja fettförbränning, på lång sikt kommer sannolikt att återfå att fett och mer. Dessutom lågkaloridieter leder till muskelförtvining, vilket innebär en gång du kommer tillbaka till din normala matvanor, kommer du att vara kvar med en fysik som saknar muskler och bär överflödigt fett. Doktor Anthony Komaroff konstaterar att detta överskott kroppsfett kan få negativa konsekvenser för hälsan, inklusive uppkomsten av kroniska sjukdomar såsom kranskärlssjukdom och typ 2-diabetes.

mindre energi

Jojo-bantning saktar ner din ämnesomsättning, vilket kan leda till låga energinivåer. När kroppen inte har de nödvändiga kalorier till funktionen gör det justeringar. Dessa justeringar kan innebära begränsad hjärnfunktion, trötthet, utmattning och irritation.

Friskare Approach

En mycket friskare, säkrare och mer permanent metod för att viktminskning är att långsamt och konsekvent gå ner i vikt under en längre tidsperiod. Du bör inte försöka att förlora mer än 1 eller 2 pounds per vecka. Om du redan har gjort skada på systemet genom jojo-bantning, Turner noterar tre saker du kan göra för att bidra till att vända denna skada: konsumera mer protein och göra styrketräning, eftersom de båda bidra till att återställa ämnesomsättningen; och stödja levern eftersom det är viktigt för fettförbränningen. Fyra örter som kan främja lever hälsa är mjölk tistel, maskros rot, kronärtskocka och gurkmeja.