XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Hur man Heal Skade Ledband

Ligament, den fibrösa vävnad som förbinder två angränsande ben på en gemensam, kan läka på så lite som sex veckor. Dock kan allvarliga ligamentskador aldrig helt läka, förklarar Heath Brown, en sjukgymnast för rehabiliterings Idag i Bradford, Pennsylvania, på grund av den begränsade blodtillförseln till ligament. Behandling av en skadad ligament beror på hur allvarlig skadan. Rådgör med din läkare för att avgöra den bästa formen av behandling för din skada.

RICE Protocol

Steg 1

Följ RICE protokollet - Rest, Ice, Compression och Elevation - omedelbart efter en skada. Börja med att vila leden där ligament skada inträffade, vilket gör att inflammation som orsakas av skadan att minska.

Steg 2

Applicera is på en repetitiv cykel av 20 minuter på, 40 minuter utanför. Denna process bidrar till att minska svullnad och främjar läkning under de första 48 timmarna efter skadan. Bidra till att förhindra en röra genom att placera is i en väska eller handduk innan applicering.

steg 3

Linda skadade leden med en snäv bandage eller tejp för att förhindra svullnad mellan is applikationer. Linda inte så hårt att du avbröt blodcirkulationen eller förhindra rörelse.

steg 4

Höj skadade leden för att begränsa svullnad och vätskeansamling.

pågående Care

Steg 1

Flytta din skadade leden genom sin normala rörelseomfång. Beroende på leden, kan detta innefatta att höja, sänka, bockning, riktning, rullande, svänga eller flytta en extremitet bort från eller mot kroppens mittlinje.

Steg 2

Håll vikter eller rem på vikter för att lägga till motstånd mot dessa rörelser när du få tillbaka full rörlighet utan smärta. Detta stärker musklerna runt leden, minskar stress placeras på de skadade ligament.

steg 3

Ta en smärtstillande medel inom 25 minuter efter en övning eller rörelse rutin att kontrollera eventuell smärta eller obehag. Paracetamol, naproxen eller ibuprofen kan hjälpa om du inte har tillgång till receptbelagda styrka medicinering. Endast ta mediciner som ordinerats eller beskrivs på medicinetiketten.

steg 4

Få behandlingar såsom massage, myofacial release, ultraljud eller elektrisk stimulering. En sjukgymnast kan rekommendera den bästa behandlingen alternativ för din speciella tillstånd.

steg 5

Konsumera en balanserad kost full av protein, kolhydrater, hälsosamma fetter, kalcium, järn, zink och vitaminerna A, D, E, K och C. Din kropp behöver dessa näringsämnen för att bygga ett nytt ligament vävnad och främja läkningsprocessen.

varningar

  • Konsultera en läkare för att se till att din skada kommer att svara på denna behandling och att utesluta en allvarligare skada.
  • Träning för tidigt efter en ledbandsskada kan göra skadan värre.
  • Vissa ligamentskador kräva operation för att korrekt läka.
  • Utföra fel övningar eller tvinga en gemensam bortom den punkt av lätt obehag under träning kan göra din skada värre.
  • Smärtstillande medel hjälpa till att kontrollera smärtan, men bör inte helt eliminera smärtan. Om du eliminera smärtan, kan du inte säga hur långt för att driva din gemensamma.

tips

  • Följ RICE protokoll för de första 48 timmarna till sex veckor efter skada, beroende på skadan svårighetsgrad.

Saker du behöver

  • Smärtstillande medicin
  • vikter
  • Bandage eller medicinsk tejp