XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Vilka är de behandlingar för en Torn Ligament i fotleden?

Ligament är band av vävnad som håller ihop benen för att bilda och stabilisera ett gemensamt. En skada på ett ligament klassificeras som en stukning. Det finns tre klasser av ligament vrickning. En klass en vrickning involverar en lätt översträckning av ligamentet, en klass två vrickning involverar en partiell tår av ligamentet, och en gradering tre vrickning innebär en komplett tår av ligamentet. Den vanligaste skadade ligament i fotleden är den främre talofibular ligament. Detta ligament är beläget på den laterala, eller utanför, aspekt av fotleden och förhindrar omkastning av fotleden. Lämplig typ av behandling beror på svårighetsgraden av vrickning.

PRIS

Priset är en akronym för den första raden av behandling för någon skada på kroppen. "P" står för att skydda lemmen. Detta kan göras genom att applicera en skena för att begränsa ankelrörelse. "R" står för vila skadan webbplats. Det är fortfarande möjligt att utöva andra delar av kroppen, men vristen bör inte vara inblandade. "I" står för is. Isbildning ankeln kommer att hjälpa till att minska inflammation och främja läkning. "C" står för kompression. Applicera en tryckförband till ankeln kommer att hjälpa till att minska svullnad. Slutligen, "E" står för nedsänkt läge. Höjning den skadade fotleden kommer också att bistå i att minska svullnad.

mediciner

Over-the-counter smärtstillande används oftast för en sönderriven ligament i fotleden. Icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel, såsom ibuprofen och naproxen, kommer inte bara att lindra smärta, men minska inflammation också.

Terapi

För svåra ligament tårar, är sjukgymnastik ofta krävs för en fullständig återhämtning. Målet med sjukgymnastik är att minska smärta och svullnad och för att förhindra kroniska fotled problem. Detta åstadkommes genom att upprätthålla en normal rörelseomfång, vilket ökar styrkan i musklerna kring ankeln, och förbättra proprioception.

Korrekt rörelseomfång befrämjas genom sträckning. Förstärkning av musklerna runt ankeln kan åstadkommas, till exempel med Thera-Band övningar och vadpress. Förbättrad proprioception kräver balansövningar. Stående på en fot, och står på en ojämn yta är exempel på balansövningar.

Kirurgi

Utföra operation för en sönderriven ligament i fotleden är mycket sällsynt. Läkare föredrar att använda icke-kirurgiska metoder för återställning. Kirurgi utförs endast när brottet är mycket allvarligt, eller när patienten är en elitidrottare och kräver operation för att återfå topprestanda.