XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Vita fläckar eller fläckar på armbågarna kan ha en mängd olika orsaker. I själva verket borde en vit fläck på huden inte vara en orsak till oro. I de flesta fall, de fläckar sannolikt mild eksem eller en ytlig svampinfektion. Notera andra symtom, bland annat klåda, irritation, fjällande hud eller smärta kan hjälpa dig att diagnostisera ditt tillstånd.

Eksem

Eksem, även känd som atopisk dermatit, tros vara ett immunsystemproblem som kännetecknas av klåda och inflammation i huden. Eksem är typiskt kronisk och kan innebära tillsammans med astma eller allergier. Medan tillståndet brukar ses hos spädbarn och barn, kan människor med eksem fortsätter att ha episoder i vuxen ålder. Det kan också inträffa för första gången senare i livet. Undvik tvål som kan irritera huden, såsom de som innehåller parfym. Over-the-counter krämer kan hjälpa till att lindra klåda.

Pityriasis Alba

Pityriasis alba, som kännetecknas av vit, fjällande fläckar, är en annan vanlig sjukdom som kan uppstå efter att ha tillbringat en hel del tid i solen, enligt DrGreene.com. Pityriasis alba kännetecknas av torra, fina fjäll som varierar från 1 till 2 inches runt. Barn i åldern 3 till 16 är särskilt utsatta för detta villkor. Smörja det drabbade området med en fuktkräm, särskilt efter att bli blöt, såsom i en pool eller dusch, kan hålla huden hydrerad. Solskyddsmedel kommer att minimera uppkomsten av missfärgning. Din läkare kan också ordinera en aktuell steroid.

Pityriasis alba är känt att blekna på egen hand, men kan ta flera månader eller år. Det är inte ovanligt att vissa människor att ha en upprepning varje sommar.

tinea Infektioner

KidsHealth.org rapporterar att tinea infektioner är en grupp vanliga hudinfektioner som innehåller ringorm. Pityriasis versicolor är en mild svampinfektion som liknar ringorm. Båda dessa villkor är kända för att orsaka vita fläckar visas på armar och andra områden, särskilt i fuktiga områden och under sommaren när den omgivande huden solbränna och mörknar. Medan tinea infektioner kan drabba vem som helst, människor som tar steroider, svettas överdrivet, bära åtsittande kläder, och är kroniskt sjuka är i riskzonen för att utveckla dem.

vitiligo

Vitiligo, ett tillstånd som kännetecknas av förlust av hudens pigment, visas som vita fläckar på huden. Även vitiligo är inte ett farligt tillstånd, ofta medför en hel del ångest, eftersom det påverkar ditt utseende. Vitiligo är inte en infektion och det är inte smittsam. Det drabbar människor av båda könen och alla raser. Det finns inget botemedel mot vitiligo, men det finns saker du kan göra för att dölja fläckarna. Att bära solskyddsmedel kommer att hålla den omgivande huden från att bli mörkare. Kosmetiska concealers kan lägga till färg till de vita fläckarna.