XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Om du letar efter en karriär inom den medicinska industrin, det finns massor av positioner som inte kräver att du är en läkare eller en sjuksköterska. En sådan uppgift skulle vara inom radiologi schemaläggning, eller en röntgen schemaläggare, att vara lite mer specifik med själva titeln. Så, vad ett jobb som detta exakt innebär?

Identifiering

Om jobbtitel är inte indikation nog skulle en röntgen schemaläggare vara den främsta personen för schemaläggning radiologiska undersökningar. De skulle ta, registrera och bekräfta möten för deras särskild avdelning av vård. Däremot har det arbetsuppgifter inte bara stanna där. De flesta som arbetar som en röntgen schemaläggare kommer att behöva en viss kunskap om de faktiska förfaranden som körs på avdelningen, eftersom de kommer troligen att krävas för att ge en förklaring av undersökningen till patienterna. Detta betyder inte att de behöver veta allt inifrån och ut, bara de grundläggande rutiner.

andra uppgifter

Medan en stor del av din tid kommer att medföra schemaläggning av utser, du kommer också att utföra vissa allmänna arkivering av rapporter, protokoll och rekvisitioner, hantera avdelningar förfrågningar, bistå i att beställa nyckelmaterial (mappar, papper, etiketter, etc.), förstå dirigeringsinformation, hantera patientens historia och har en grundläggande förståelse för datorer, eftersom detta kommer att vara den allmänna läget för schemaläggning, rapportering och dra information.

Krav

Generellt sett skulle en person som är perfekt för denna typ av ställning skulle ha någon högskoleutbildning, innebär en exponering för medicinsk terminologi samt medicinsk sekreterarutbildning. Vissa sjukhus kan faktiskt kräva en tvåårig examen, men motsvarande erfarenhet vanligtvis uppfylla denna förutsättning. Du måste också ha viss erfarenhet med en dator och ett antal olika mjukvarupaket. Ändå kommer de flesta positioner av detta slag kräver en obligatorisk orientering och utbildningsperiod i egen regi, vilket kan vara allt från fyra till sex veckor. Så, inte avskräckas om du inte kan matcha varje krav.

färdigheter

Förmodligen den viktigaste egenskapen för en person som arbetar som en röntgen schemaläggare är god samarbetsförmåga, eftersom de i allmänhet kommer att arbeta med en myriad av människor, som kollegor, patienter eller besökare. Du måste hänsynsfull och tillmötesgående och samtidigt bibehålla dina vanliga arbetsuppgifter. En uppmärksamhet på detaljer är också nyckeln till framgång i denna typ av läge, eftersom du hanterar ett antal olika scheman, inte bara patienter, men läkarna och tekniker också. Tillsammans med dessa färdigheter, behöver du också ganska god kommunikationsförmåga, eftersom du måste förstå något komplex information roterande radiologi och kunna förmedla dessa fakta och register tryggt.

överväganden

Samtidigt med alla dessa olika färdigheter och bakgrund är idealiskt, är det också ganska viktigt att ha ett allmänt intresse inom radiologi. När någon inte är engagerad i vad de gör på en daglig basis, kan det leda till utbrändhet. Och detta är sinnesstämning inte bra för din eller institutionen.