XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Skillnaden mellan högsta och lägsta sköldkörtel


Sköldkörteln är en körtel på framsidan av halsen som producerar hormoner som arbetar med din hypothalamus och hypofysen. En sköldkörteln obalans kan orsaka förändringar i vikt, kroppstemperatur, humör, hjärtfrekvens, hunger, törst och hår tjocklek.

Fungera

Din sköldkörtel producerar ett hormon som kallas tyroxin eller T4, som är kopplad till tyreoideastimulerande hormon eller TSH är det frigörs genom hypofysen. Mest av T4 omvandlas till trijodtyronin, eller T3. Både T4 och T3 fäster proteiner och reglera ett antal kroppens funktioner, inklusive metabolism, hjärtfrekvens, kroppstemperatur, humör och hårväxt.

hypotyreos

Hypotyreos, eller låg sköldkörtel, är när sköldkörteln inte producerar tillräckligt med TSH, T4 och / eller T3. Symtom på hypotyreos är trötthet, viktökning, muskelkramper, depression, håravfall och torr hud.

hypertyreoidism

Hypertyreos eller hög sköldkörteln, är när din sköldkörtel producerar för mycket sköldkörtelhormon. Allmänna symtom viktminskning, snabb hjärtfrekvens, skakningar, ökad törst och ökad svettning. Du kan också drabbas av håravfall, högt blodtryck och ögonirritation.

Riskfaktorer

En av åtta kvinnor i USA kommer att utveckla en sköldkörtelsjukdom. Kvinnor äldre än 40 bör ha sin sköldkörtel testas. En familjehistoria av sköldkörtelsjukdom gör också en person mer mottaglig för sköldkörtelrubbningar.

behandlingar

Behandlingen för hypotyreos är sköldkörtelhormon ersättning. Läkaren vanligtvis kommer att ordinera läkemedel som ersätter hormonet du saknar. Vanliga mediciner för hypotyreos är levotyroxin, liotyronin och Thyrolar. Hypertyreoidism kan behandlas med radioaktiva-jod behandling eller anti-thyroid läkemedel. Två vanliga läkemedel för hypertyreos är Propylthiouracil och methimazole.

kända Ties

Boris Jeltsin och Napoleon Bonaparte drabbades med hypotyreos.