XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Golfare har ett brett utbud av klubbar till sitt förfogande för att förhandla sig runt golfbanan. De långa järnen är mångsidiga klubbar som kan användas i ett antal olika sätt. De kan användas för att slå ut på hål med smala fairways. De är stora klubbar att använda från fairways, och de kan användas från den grova för att gräva en boll ur en tuff lögn.

Instruktioner

1 Ta din 3-järn när du är ca 180 yards bort från den gröna och du har en smidig lögn i fairway. Square axeln till hålet och ta din vanliga swing. Du behöver inte svänga något svårare att få bollen dit. En väl tempo och även swing kommer att hjälpa din skott hålla kursen.

2 Använd din 2-järn när du är 200 till 220 yards från hålet. 2-järn används bäst från tee eller fairway. Det är en svår klubb att använda från den grova, eftersom det inte har mycket loft. Inte svinga klubban hårt. Om du tar din normala sving med en jämn takt, kommer du att ha mer än tillräckligt med kraft för att få bollen i hålet.

3 Punch bollen ur ruffen med 4-järn. Helst är den 4-järn klubben att använda när du är på väg 150 till 160 yards från greenen. Men det är en bra klubb att använda från den grova eftersom golfare kan behålla kontrollen över klubbhuvudet, även om mer kraft måste användas för att få bollen ur tunga grov. Nyckeln till att utföra detta slag är att hålla huvudet ner och var noga med att följa upp efter påverkan. Detta håller bollen från att fastna i det höga gräset.

4 Använd din 5-järn från tee när du är 140 till 160 yards från greenen. Detta är en stor klubb att använda på en kort par 3 eftersom golfare kan styra flygningen av bollen och dess riktning. Använd en långsammare sving från tee. Höjden på bollen på tee kommer att ge det lite extra fart och du inte vill slå bollen över det gröna.

5 Öva dina långa järn på driving rangen. Även om de kan användas från tee ibland kommer du att slå från fairway eller grov för det mesta. Som ett resultat, slå bollen utanför mattorna bredvid tees på driving range.

Tips

  • Tränar regelbundet med dina långa järn för att vinna förtroende.
  • Tveka inte att använda alla klubbar i väskan. De långa järnen kan vara svårt, men de är mycket användbara för att hjälpa en golfare på en konkurrensutsatt golfrunda.