XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Finns det hälsorisker som är förknippade med kvinnlig boxning?

Eftersom kvinnor boxning först sanktionerade 1993, har reaktionen varit en blandning av stöd och kritik. En del av ramaskri har handlat om risken för allvarlig skada i en sport som kräver kvinnor att träffa varandra med hårda slag mot huvudet och kroppen. Detta liknar risken att manliga boxare ansikte. Men det finns också farhågor om effekterna av sporten på frågor som är specifika för kvinnor. Forskning både tvister och stöder den kritiken.

hjärnskakningar

International Boxing Association (IBA) studerade problemet med hjärnskakningar i boxning och drog slutsatsen att risken för kvinnor som lider hjärnskakningar i boxning är mindre än för män. IBA citerade kvinnornas VM som ägde rum i Ningbo, Kina, under 2008, där inga kvinnor boxare slogs ut i 207 matcher.

Mindre hårda slag

IBA fann att kvinnor boxare var mindre risk för svåra skador än män på grund av fysiologiska skillnader mellan de två. Enligt en 2005 Temple University studie, har kvinnliga idrottare en mer flexibel hals, mindre axlar och nacke muskulatur och mindre överkroppen styrka än manliga idrottare. Detta håller kvinnor boxare från att leverera samma grad av skadliga slag mot motståndare som manliga boxare, och det gör också att kvinnor boxare att absorbera slag utan att få ont så mycket som män.

bröst Skador

Kvinnor kan lida blåmärken och andra skador bröstet som ett resultat av en anhopning av slag. Förkalkning av dessa blåmärken i fettvävnad av bröstet kan förekomma och som kan göra det svårare att observera cellulära förändringar av bröstvävnad som kan vara ett tecken på uppkomsten av bröstcancer. Det finns emellertid inga empiriska belägg för att boxning och med slag mot bröstet området har någon orsak och verkan relation med bröstcancer.

Boxning Dödsfall

Det har varit många dödsfall i världen på grund av boxning, och som Brenda Bell "Tiger Lady" stater "Enligt British Medical Association, har det funnits 140 dödsfall i samband med boxning hela världen sedan 1990." Detta inkluderar kvinnor boxare Stacy Young, som dog 2003 efter slag mot huvudet orsakade svullnad och blödning i hjärnan, och Becky Zerlentes, som dog i 2005 från en hård punch över ögat. Enligt Bell, vacklade hon framåt efter att ha tagit slaget, föll till duken och aldrig återfick medvetandet, dör några timmar senare från inre blödningar från trubbigt våld trauma.