XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Baksidan av Heel brännande smärta När Stretching

Brännande smärta i hälen medan stretching kan vara ett tecken på många olika åkommor. Tendonitis, ben sporrar, plantar fasciit och stressfrakturer är bara några orsaker till hälen smärta. Hälen är en struktur som innehåller ben, muskler, senor och fascia. Alla dessa strukturer måste samarbeta ordentligt för att undvika smärta och skador. Behandling för häl smärta börja med vila hälen, isbildning det skadade området, stretching och stärkande inom ett smärt frigående, och med hjälp av ortoser eller fotstöd.

akillestendinit

Akillestendinit är inflammation i hälsenan. Denna sena ansluter ben i hälen till musklerna i vaden. Senan är vanligtvis inflammerad av överanvändning under sport eller springer. Resultatet kan vara mild till svår smärta, samt ömhet och svullnad. Senan kan förvärras av platta valv och trauma. Om obehandlat eller skadade ytterligare kan hälsenan riva eller brista helt. Smärtan kan öka under sträckning på grund av inflammation i vävnader.

Bone Spurs

Bone sporrar brukar bygga där ligament och senor möter benet. Benvävnaden deponeras här eftersom kroppen känns överdriven stress längs ligament eller senor. Smärta uppstår när denna beniga uppbyggd gnids mot omgivande vävnader. När stretching, kan smärtan öka på grund av ben sporre betonar vävnader i hälen. Det kan orsaka skarp, brännande smärta och förlust av rörelse, som är förknippade med plantar fasciit.

Plantar fasciit

Plantar fasciit är inflammation i den tjocka vävnad på undersidan av foten, från tårna till hälen. Det orsakar vanligtvis skarp, stickande smärta på morgonen eller efter en lång period av vila eller stående. Detta drabbar människor som är överviktiga, gravida eller har otillräcklig sko stöd. Plantar fasciit är också en inflammatorisk process och kan förvärras genom att sträcka hälen där plantar fascia fäster.

stressfrakturer

Stressfrakturer är små sprickor i benvävnad. De resulterar vanligtvis från repetitiva skada eller överanvändning skador. Den nedre extremiteten, inklusive hälen, kan påverkas på grund av de viktbärande leder är mottagliga för denna typ av skada. Stressfrakturer kan uppstå där vävnad fäster till ben på grund av dra av den mjuka vävnaden på benet. Sträckning kan förvärra smärtan som de två ändarna av stressfraktur skaver mot varandra. Denna smärta kan vara skarp och bränning.