XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Även om inga läkemedel absolut garanterat säkra under graviditeten, vissa mediciner är bättre val än andra. Många OB / GYNs och kvinnors vårdgivare, samt medicinska webbplatser som en länkad nedan, har en lista med over-the-counter mediciner som anses rimligt säker för gravida kvinnor. Kvinnor som är gravida eller tror att de kan vara gravid, bör alltid kontrollera med sin läkare innan du tar något receptbelagt eller over-the-counter mediciner, samt naturläkemedel eller all-naturläkemedel.

Identifiering

Food and Drug Administration (FDA) kategoriserar over-the-counter och receptbelagda mediciner som klass A, B, C, D eller X, beroende på deras bevisade säkerhet under graviditet. Endast läkemedel som har visat sig vara säkert i ett tillräckligt antal humanstudier är klassade klass A. De som har visat sig vara säkert i djurstudier, men inte humanstudier, är klass B. Läkemedel som har visat potentiell skada i djurstudier av serie C . Läkemedel som anges som klass D är kända för att öka risken för missbildningar eller komplikationer, men kan fortfarande vara nödvändig i vissa kvinnor. Klass X läkemedel bör inte användas under graviditet.

Tidsram

Eftersom vissa läkemedel kan orsaka skada om en kvinna tar dem innan hon får reda på att hon är gravid, en kvinna som kan bli gravida bör undvika att ta några mediciner utan läkares godkännande. Tidig graviditet är en tid av viktig utveckling när alla barnets större organsystem bildar, vilket gör det särskilt sårbara för läkemedel. Många mediciner har en annan FDA klass i början av graviditeten än de gör i slutet av graviditeten.

typer

De flesta läkare rekommenderar att alla gravida kvinnor tar prenatal vitaminer, som är tillgängliga över disk eller genom recept. Prenatal kosttillskott som innehåller Omega-3-fettsyror som härrör från fiskolja ska vara fri från kvicksilver för säkerheten. För allergier och utslag, är Benadryl piller eller krämer vara ett säkert val. Trots Benadryl är FDA klass B, har den använts utan tecken på skadliga verkningar för många årtionden. För förkylningar, kan läkare rekommendera läkemedel såsom Sudafed och Robitussin samt hals sprayer som Chloraseptic eller naturläkemedel som gurgla med saltvatten eller ta en ångande dusch. De flesta läkare anser också antacida tabletter och fibertillskott säkra för att lindra gravida kvinnors symtom från magtarmkanalen.

Storlek

Gravida kvinnor som tar over-the-counter eller receptbelagda mediciner måste vara särskilt noga att följa doseringsinstruktionerna. Många läkemedel inkluderar hur mycket medicin patienter bör ta vid varje dos, det maximala antalet doser inom 24 timmar, och längden på tids patienter kan fortsätta att ta medicinen. Gravida kvinnor som tycker att de måste ta mer av medicinen, eller ta det under längre tid än vad som rekommenderas, bör alltid söka en läkares godkännande först. Vissa läkare kan endast tillåta gravida kvinnor att använda läkemedel, såsom over-the-counter diarré rättsmedel för en dag. Om problemet kvarstår, kan läkaren vill se gravida patienter att se till att de inte får uttorkad eller lider av en allvarlig infektion som kan skada barnet.

överväganden

Gravida kvinnor behöver betala extra uppmärksamhet till medicinering etiketter för att se till att de vet exakt vad de SRE tar. Till exempel, versioner av Benadryl utformad för att behandla sinus huvudvärk eller förkylningar kan innehålla paracetamol och fenylefrin liksom den grundläggande antihistamin. Avsvällande eller långvariga versioner av förkylningsläkemedel kan också inkludera ytterligare läkemedel som inte finns på listan över säkra läkemedel. När du är osäker, bör gravida kvinnor kontrollera med sin läkare kontor innan de mediciner. Många OB / GYNs har en telefon sjuksköterska som kan svara på sådana frågor, utan att vänta på ett möte.