XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Roller som Solid Joner spela i kroppen


En jon är en elektrisk laddning, en del av en atom, som levererar meddelanden inom sin värd. När det gäller den mänskliga kroppen, joner göra många jobb som krävs. Några av dessa inkluderar hjälper cellerna få vatten, skapar en stark blod samt bygga ben och muskler. Fasta former av dessa joner kan hittas i hela livsmedelskedjan, vilket ger kroppen de näringsämnen den behöver för att fungera ordentligt.

Kalcium

Kalcium fungerar i kroppen som ett ben byggare. Det hjälper ben utvecklas hos barn och kan förhindra benskörhet hos mogna vuxna. Den vanligaste fast form av kalcium är mejeriprodukter såsom yoghurt och ost. Men det kan också hittas i sojabönor, kokt spenat, konserverad lax med ben och berikade säd liksom spannmål och våfflor.

Fosfat

Fosfater är en huvudkomponent i benstrukturen samt cellmembran. Fosfater joner hjälp med energiproduktion och lagring i människokroppen. Det finns i de flesta livsmedel källor, eftersom det är en viktig del av varje levande organism. Det finns i kött som nötkött och kalkon, mejeriprodukter, inklusive mjölk och yoghurt och i nötter och bröd.

Natrium

Natrium arbetar med cellmembran, hjälpa till vid osmos process som gör att cellerna att absorbera vatten. Medan natriumjonen är en del av salt, är det bara upp 40 procent av salt, har det visat sig i olika förädlade livsmedel som konserveringsmedel. Till exempel, har ett äpple 1 till 2 milligram natrium, medan en snabbmat äppelpaj har 400 milligram natrium. Den dagliga minimikravet på natrium är 1.500 milligram.

Järn

Järn är en behövs komponent i blodet. Om det finns för lite järn i blodet, kan en person vara anemisk, med symtom på svaghet. Äta kött är det snabbaste sättet att öka järn i fast form, men det kan också finnas i grönsaker, såsom broccoli, sötpotatis och spenat. Hela korn bröd och torkade bönor är en annan bra källa till järn.

Kalium

Kalium är involverat med fungerande nerver och muskler medan reglerar vätskebalansen i kroppen. Kalium hjälper också proteinerna vi äter bygga muskler, ben och celler. Bananer är den vanligaste formen av fasta joner, men det kan också hittas i torkade aprikoser, cantaloupemelon, betor och apelsinjuice. En annan bra källa av kalium är potatis med skinn.