XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Om du har en rädsla för att tala inför publik, du är inte ensam. År 2003 rapporterade Emory University att 34 procent av människor panik vid tanken på att tala inför publik och 88 procent av människor som har någon form av social fobi är också rädd för pallen och publik. När tanken på att ge ett tal inför en grupp människor inducerar ångest, illamående, svettningar, skakningar och stamning, är det lätt att se varför du inte vill stå på scen. Det finns dock, beprövade metoder för att övervinna denna rädsla - nämligen avkoppling.

distrahera dig

Vara säker på att varje dag av ditt engagemang är ditt tal skrivet din klädsel väljs, och även din körning rutt är klar. Detta ger dig tid att fokusera på att slappna av. Din ångest kommer säkert utlösa ditt adrenalin att pumpa. Rigorös motion kan hjälpa tömma en del av denna främmande energi. Tillbringa minst en timme på gymmet gör konditionsträning, eller cykla utanför. Oavsett vad du väljer att göra, bara vara säker på att det håller dig rör sig med en kraftig takt. Och oroa dig inte att du kommer att vara för trött för att leverera ditt tal. Chansen är stor att du har fortfarande gott om frisk adrenalin att hålla dig fokuserad.

Slappna av

Slappna av så mycket som möjligt timme eller två som leder fram till ditt tal. Undvik att dricka koffeinhaltiga drycker som kaffe, läsk och särskilt energidrycker. Vissa människor finna tröst i yoga, medan andra kanske föredrar en power nap eller massage. Om du undviker att tänka på att ge tal, kan du eliminera risken för att förutse vad som kan gå fel.

Andas

Djupa andningsövningar är en beprövad metod för att främja avslappning. Även National Institute of Mental Health stöder djupandningsövningar för att lindra ångest och främja avslappning. Prova denna övning strax före tal, eller till och med hela dagen.

Placera ena handen nedanför naveln på buken. Långsamt andas djupt genom näsan. Koncentrera dig på att fylla magen med luft. Så småningom räkna till tre när du andas. Paus bara en sekund eller två innan utandning. Räkna till tre när du släpper luft från magen. Gör denna övning fem eller 10 gånger, och upprepa om så önskas.