XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Vilken mat grupp är baljväxter i?

Baljväxter, inklusive bönor, linser, sojabönor, jordnötter och ärter, är växter med frökapslar som delas på mitten. De är ett billigt, näringsmässigt tät källa av växtprotein. Baljväxter kan räknas som en grönsak eller som en källa till protein i köttet och bönor grupp.

vegetabiliska Grupp

Vilken mat grupp är baljväxter i?

Förenta staternas Department of Agriculture Food Guide Pyramid inkluderar torkade ärtor och bönor som en undergrupp av den vegetabiliska gruppen. Flera koppar i veckan föreslås som en grönsak val. Individer som regelbundet konsumerar kött räknas i allmänhet ärtor och bönor som en grönsak val.

Kött och Bean Group

Vilken mat grupp är baljväxter i?

Jordnötter, ärtor, sojabönor, och torkade bönor kan också räknas som en kött eller proteinkälla. Detta är mycket viktigt för vegetarianer eller personer som konsumerar begränsade mängder kött. Byte av kött och fågel med baljväxter minskar mättat fett i kosten. Därför hjälper de minskning low-density lipoprotein - det "onda" kolesterolet - i blodet, samt minska kardiovaskulär risk.

intags Rekommendationer

Vilken mat grupp är baljväxter i?

2005 kostråd rekommenderar att äta tre koppar grönsaker per vecka för personer som konsumerar en 2000 kaloriintag. En en halv kopp kokta ärter, bönor, linser eller sojabönor räknas som antingen en halv kopp vegetabilisk servering eller två uns kött och bönor servering. En en-halv ounce servering av jordnötter eller en matsked jordnötssmör motsvarar en ett ounce servering av kött och bönor.

Hur man räknar Baljväxter

Vilken mat grupp är baljväxter i?

För att avgöra om du bör överväga bönor och ärtor som en grönsak eller kött portion, räkna antalet ett uns ekvivalenter av alla kött, fågel, fisk, ägg, nötter och frön du konsumeras för dagen. Om summan är mer än det rekommenderade intaget av kött och bönor grupp för din kropp, alla ärter och bönor förbrukas den dagen ska räknas som vegetabiliska portioner. Om summan är mindre än det rekommenderade intaget för köttet och bönor grupp, sedan ärtor och bönor äts bör räknas mot kött och bönor grupp tills det rekommenderade intaget nås. Eventuella återstående portioner bör räknas i vegetabiliska gruppen. Kolla in MyPyramid.gov hemsida för information om dina specifika behov.

Hälsofördelar

Vilken mat grupp är baljväxter i?

Byte av livsmedel som innehåller mycket mättat fett, såsom rött kött, eller raffinerade kolhydrater som vitt pasta och bröd, med baljväxter kan bidra till att minska kardiovaskulär risk sjukdom och typ 2-diabetes. Baljväxter är rika på fytokemikalier, fibrer, viktiga vitaminer och mineraler - och kan arbeta tillsammans för att bidra till att minska risken för kroniska sjukdomar och förbättra den allmänna hälsan.