XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Vilka är fördelarna med motion Om Obese?


Om du är överviktig - vilket innebär att du har ett BMI på 30 eller högre - motion kan vara det sista du tänker på. Du kanske känner alltför generad för att utöva eller du kanske tycker det är för svårt. Men motion har många fördelar om du är överviktig, både för din fysiska och mentala hälsa. Motion kan hjälpa dig att få ut av feta kategori och minska risken för att utveckla potentiellt livshotande kroniska sjukdomar.

vägande Fördelar

Om ditt mål är att förlora en del av din överskjutande pounds, kan motion tillsammans med diet hjälpa dig att nå ditt mål. Motion bränner kalorier - kanske inte så många som du hoppas det kommer, men en del. En 60-minuters promenad i rask takt på 3,5 miles per timme bränner cirka 314 kalorier, enligt MayoClinic.com. Eftersom det tar en 3500-kalori underskott att förlora ett pund, förlorar du ett pund ungefär var 11 dagar, eller nästan tre pounds per månad, bara genom att gå till en timme om dagen. Motion kan också öka din ämnesomsättning, så att kroppen håller bränner fler kalorier under dagen. När du byter fett med muskler, muskel fungerar även för dig genom att bränna mer kalorier.

Minskning av kroniska sjukdomar

Fetma ökar risken för att utveckla hjärtsjukdom, typ 2-diabetes och vissa typer av cancer. Motion kan bidra till att minska dessa risker. I en australisk genomgång av studier om fördelarna med motion hos kvinnor som publiceras i novembernumret 2007 av "American Journal of förebyggande medicin," så lite som 60 minuters måttlig intensitet aktivitet varje vecka minskade risken för typ 2-diabetes med mellan 14 och 46 procent och risken för hjärt-kärlsjukdom med 28-58 procent. Motion minskade också risken för bröstcancer med 11-67 procent. Övning när du är överviktig kan också bidra till att minska högt kolesterol, en annan risk för hjärt-kärlsjukdom, fann en Kansas State University studie som publicerades i november 2000 frågan om "Journal of American Dietetic Association."

Gemensamma Smärta

Fetma ökar din chans att utveckla artros, den vanligaste typen av artrit, drabbar omkring 27 miljoner amerikaner, enligt "Arthritis Today." Ett träningsprogram kan bidra till att dämpa smärta och stelhet som artros kan orsaka. Motion ökar muskelstyrka runt lederna, ökar flexibiliteten och minskar ledvärk samt trötthet. Range-of-motion övningar görs dagligen eller åtminstone varannan dag, lindra stelhet, förklarar MayoClinic.com. Lyfta vikter hjälper till att stärka musklerna runt lederna, vilket gör det lättare att flytta.

Förbättrad mental inställning

Motion kan förbättra din mentala syn på livet och minska depression, en vanlig biverkning av fetma. När du tränar, producerar din hjärna endorfiner och serotonin, kemikalier som ökar ditt humör och få dig att må bra. Även när lösen rusa tynar bort, stoltheten du känner på dig själv för att få upp och göra något för att övervinna fetma eller åtminstone minska en del av de negativa effekterna kan lämna dig känslan positiv och lyckligare med dig själv.