XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur man skapar en livlina


Skapa din livlina är en inåtvänd projekt som är unikt ditt eget. En livlina är en skriftlig förteckning över de viktiga händelser i ditt liv som formar vem du är. Din livlina kan vara ett särskilt dokument arv inom familjen som en tidslinje av ditt liv eller det kan skapas för personligt bruk, såsom att lära känna och förstå sig själv bättre. Hursomhelst, är en livlina ett värdefullt verktyg och minnessak som berättar din livshistoria från din synvinkel.

Instruktioner

1 Tape 20 pappersark tillsammans i sömmarna. Tre inches ner, rita en horisontell linje med hjälp av en måttstock och svart markering på alla papper. Den övre delen kommer att fungera som din datumlinjen. Skriv ditt födelsedatum högst upp på första sidan med ditt fullständiga namn. Innehålla bilder av dig på sjukhuset som ett spädbarn och skriva vad folk har sagt om dagen du föddes.

2 Vik en bit skrapa papper i halv. På vänster sida, skriva datum för betydande händelser i ditt liv. På höger sida, beskriva händelser, hur du kände och som var där. Överföra dessa inspelningar till din faktiska livlina papper.

3 Recall händelser som hänt i barndomen. Den första dagen i skolan, din första bästa vän, dina föräldrars skilsmässa, en speciell religiös fest eller ett dödsfall i familjen är exempel. De viktigaste händelserna kommer att sticka ut i huvudet omedelbart. Skriv i första person och vara förenlig med antingen tidigare eller nuvarande verb spänd. Skriv i fullständiga meningar eller fraser, men vara konsekvent genom hela din livlina. Sätt datumet ovan den horisontella linjen och dina ord och bilder nedan.

4 Tänk på dina tonåren. Var kapten i high school fotbollslag under fyra år i rad? Har skol utmärkelser fyller rummet varje termin? Var din första kärlek den person du gift? Är en traumatisk längdskidåkning flytta något som du aldrig kommer att glömma? Vilka händelser som hänt under dessa år som spelar en roll i ditt vuxna liv?

5 Begrunda ditt vuxna liv nu och tänka på tre viktiga händelser. När började du gifta? Har du köper ett hem? Finns det några betydande hälsoproblem som har format ditt sätt att leva? Var att höja barn del av ditt liv? Inom dessa breda exempel ligga specifika fall är unika för ditt liv. Dra ut de som väcker mest känslor och skriva om dem.

6 Granska din livlina. Varje steg ger dig någon form av fysiska, psykiska eller sociala utmaning. Har dina föräldrars bitter skilsmässa uppmana dig att stanna singel? Var minnen av din favorit pizza håll i college ansvarig för ditt beslut att en dag äger en pizzeria nära universitet? Titta på dessa omständigheter och räkna ut var du kan göra anslutningar i de beslut som du har gjort.

7 Placera livlina i en tre-pärm. Vik tidningarna tillsammans, över bandet och slå hål med hjälp av en tre-hål. Skriv ditt namn på mappen och placera den på ett säkert ställe. Detta gör det möjligt att fritt lägga till och redigera din livlina. När du granskar din livlina, tänk på vad som inträffat i ditt liv, som var inblandad i situationen och varför det blev som de gjorde. Det är där att reflektera över dina skrivna sidor kan hjälpa dig att se hur tidigare händelser formar framtida beslut.

8 Dela din livlina med familjemedlemmar, så att de kan lära sig om dig och se de positiva och negativa konsekvenserna av beslutsfattandet. Använd din livlina som ett verktyg för att dela ditt liv och hjälpa andra ser ett samband mellan händelser, beslut och resultat. Du kan också välja att hålla din livlina privata och komma tillbaka till den när du behöver lite introspektion på ditt liv.

Tips

  • Uppmuntra andra familjemedlemmar för att skapa en livlina och dela dem tillsammans.
  • Om något betydande är alltför smärtsamt att skriva om, lämna sidan blank och komma tillbaka till det när du är känslomässigt redo.
  • Granska din livlina med en terapeut om du är i psykologisk rådgivning.
  • Håll din livlina i en privat, säker plats om du är ännu inte redo att dela den.
  • Svåra omständigheter kan vara svårt att skriva om. Ta din tid påminna om vissa händelser.