XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Vad att äta om man vill 7 procent kroppsfett

Om du är en elitidrottare eller bara vill uppnå en mycket låg andel kroppsfett, det finns inga magiska livsmedel, men det finns sätt att äta som kan hjälpa dig att nå dina mål. Dock är 7 procent kroppsfett en mycket liten mängd och får inte vara hälsosamt för alla. För att vara säker, tala med din läkare om din viktminskning och procent kroppsfett mål och vad det bästa kosten tillvägagångssättet är baserat på din allmänna hälsa.

Friska procent av kroppsfett

Att upprätthålla en låg procent av kroppsfett minskar risken för artrit, ryggsmärta samt hjärtsjukdomar, diabetes och vissa former av cancer. Att gå för lågt skapar sina egna problem som din kropp behöver lite fett för att överleva och fungera korrekt. En hälsosam utbud av kroppsfett för män är mellan 10 och 22 procent; för kvinnor, är intervallet mellan 20 och 32 procent, enligt American College of Sports Medicine. Elitidrottare kan gå lägre, men kvinnor bör hålla tillräckligt viktig fett, som är mellan 10 till 13 procent, och män bör inte gå lägre än 5 till 10 procent. Vid dessa låga nivåer är det viktigt att ha regelbundna prov för att upptäcka eventuella hälsoproblem som är förknippade med inte tillräckligt kroppsfett.

Riktlinjer för sund Fat Loss

Kroppsfett inte förlorat så snabbt som kroppsvikt särskilt om din procent av kroppsfett är redan låg. Ju närmare du är ditt mål, desto svårare är det att kasta de extra pounds och fettdepåer. Ett allmänt mål är att 1 procent förlust av kroppsfett per månad är i allmänhet säkra. Du ska bara testa dig själv varannan månad, eftersom de flesta testmetoder procent kroppsfett inte kommer att upptäcka små förluster, rapporterar amerikanska rådet på övning. Dessutom, om du vill förlora kroppsfett, är det viktigt att kombinera övning med diet. Bantning ensam kan orsaka en förlust av både fett och muskler, men om du utför styrketräningsövningar, kan du behålla din muskelmassa samtidigt förlora fett.

Äta att minska kroppsfett

Att försöka gå ner i vikt eller minska procent kroppsfett för snabbt kan vara farliga för din hälsa och kan beröva kroppen av viktiga näringsämnen. I svåra fall kan det till och med vara dödlig. Kärnpunkten i att förlora både vikt och kroppsfett är att äta färre kalorier du bränner bort, oavsett vilken typ av mat du äter. Syftar till att förlora en till två pund. kroppsvikt per vecka kommer att uppmuntra fettförbränning, inte muskel förlust, säger Cleveland Clinic. Sedan ett pund av kroppsfett motsvarar 3500 kalorier, börja med att minska din dagliga kaloriintaget med 250 kalorier och öka din fysiska aktivitet med 250 kalorier. Detta kommer att motsvara en daglig 500 kalori underskott eller en lb. förlust per vecka. Om du säkert kan minska ytterligare 250 kalorier per dag och bränna bort ytterligare 250 genom motion, då kan du öka din viktminskning till 2 pund. per vecka. Skära ned eller utövar något mer än detta bör endast ske under medicinsk övervakning.

Allmänna kostråd

En låg nivå av kroppsfett är viktigt för att förebygga sjukdom, men det är ännu viktigare att hålla mängden magen fett du har låg, även om du är på en hälsosam vikt. Överskott magen fett ökar risken för kroniska sjukdomar med mer än överflödigt fett i andra delar av kroppen. Att få regelbunden motion är det bästa sättet att minska både mage och kroppsfett även om ingen viktminskning inträffar, konstaterar Harvard Medical School. Det är också viktigt att äta en välbalanserad, kalorisnål diet som är rik på frukt, grönsaker, fullkorn och magra mejeriprodukter. Detta bör kombineras med att minska intaget av livsmedel som uppmuntrar magen fett nedfall, till exempel sådana som innehåller transfetter, hydrerade vegetabiliska oljor och livsmedel och drycker sötade med fruktos.