XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Den 1-3-1 zon försvar brukar utnyttjas i ett försök att fånga offensiva spelare längs sidlinjen. Detta försvar blev populär genom UNLV i slutet av 1980 och början av 1990-talet. Den används inte alls lika ofta som en 2-3 zon och de flesta lag är inte så bekant med sina svagheter.

Instruktioner

1 Seger någon zon försvar kan vara så enkelt som att slå ner dem på golvet i övergången. Målet att slå något försvar är att få de defensiva spelarna ur position. Om du kan slå försvaret ner på golvet, kan en korg göras innan försvaret är på plats.

2 Svinga bollen runt omkretsen. Försvaret måste anpassa varje gång bollen passerat. Försvarare kommer att få ur position desto bollen flyttas runt domstolen.

3 Attack den primära svagheten i en 1-3-1 zon försvar som är baslinjen på den svaga sidan. Det finns vanligtvis endast en spelare som tilldelats för att täcka den svaga sidan av zonen. Genom att smyga en spelare runt den svaga sidan längs baslinjen är det möjligt att få en enkel passning inuti för en lekman upp.

4 Att försvara posten är också en annan svaghet i 1-3-1 försvar. När brottet kan få bollen till en post spelare på blocket den enda primära försvararen är spelaren som kör baslinjen. Detta kan vara en obalans som löparen kommer typiskt att vara en liten framåt eller power forward.

5 Studsade missade skott är mer sannolikt när man spelar mot en 1-3-1 zon försvar. Med fyra backar spelar bort från korgen det är lättare att få offensiva spelare i läge rebounding.

Tips

  • I en 1-3-1 zon försvar finns det en spelare som är ansvarig för att driva baslinje sidlinjen till sidlinjen. Typiskt spelaren kör baslinjen är lagets bästa idrottsman. Du kan trötta spelaren genom att göra honom arbeta hårt kör baslinjen.