XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Om rådjur jakt i södra Texas


South Texas har ett rykte om stor hjortjakt, främst på grund av antalet stora pengar med stora rack av hovar som skördas där. Det är allmän mark, men en stor del av marken är privat. Dessa privata marker är ofta tillgängliga för jakt i form av ett hyresavtal eller en guidad jakt. Jakt har blivit en av de viktigaste tillväxtområdena turistnäringen i Texas.

typer

Det finns två huvudtyper av rådjur jagas i södra Texas - den Trerandig och hjortdjur. Den Whitetail är den överlägset mer populära rådjur att jaga, och är den mest populära djur att jaga i staten. Mule deer växer inte horn så stor och är inte riktigt lika stor som whitetail, men är fortfarande jagas. Texas har ett stort antal Trerandig hjort och South Texas i synnerhet har en hel del rådjur med stora uppsättningar av horn

Säsonger, gränser

I södra Texas ordinarie pistol säsong är 5 november genom januari 16. Det finns vissa begränsningar för storleken på horn. Det finns en sen säsongen för icke-hjorthorn rådjur, som är från 17 till 30 januari för moderna vapen. Säsongen för primitiva vapen är 3-16 januari. Bågskytte säsong är 2 oktober genom Nov. 5. Särskilda ungdoms jagar fastställs för oktober 30-31 och 03-16 Januari. Statewide väska gräns för Whitetail rådjur är fem, med högst tre dollar. Vissa län har en lägre gräns. Gränsen för mule deer är två, med endast en buck. Gränserna är för alla årstider i kombination.

Historia

När spanjorerna kom på 1600-talet rapporterade de riklig djurliv och gott om rådjur, i södra Texas. Det var lite betestrycket då, och inte en hel del rovdjur, så rådjur blomstrade. Det fanns en hel del rådjur i Texas förrän runt 1860-talet när befolkningen började sjunka. Betning och överdriven jakt kombineras för att driva rådjur i andra områden. Vid slutet av århundradet fanns mycket färre rådjur och bevarandeåtgärder inleddes. Det dröjde till slutet av 1960 och början av 1970-talet för statewide rådjur besättningen att återhämta sig till den grad att det var tillräckligt för att jagas i stort antal. Idag finns det drygt 1 miljon rådjur i staten.

guider

En av de mest populära - och dyraste - sätt att jaga rådjur i södra Texas är genom en styrning eller outfitter. En stor del av marken är privat, och många ranchägare kör guidade jakt verksamhet på sin mark under rådjur säsong. Ibland hyr de sin mark till andra jakt outfitters som arbetar som guider. Guider kommer att sätta dig de bästa förutsättningarna för att göra en kill, och ibland storleken på djuret du dödar påverkar det belopp du betalar. De tar hand om alla detaljer utom licensiering. Ibland whitetail jakter är separat från mulehjortjakt, och du ofta kan kombinera din jakt med en kalkon jakt. De jagar är vanligtvis en till fem dagar. Mat och logi ingår om du så önskar.

Public Lands

Det finns allmän mark som jakt, och ofta finns det ingen kostnad för själva jakten bortsett från din licens. Det finns fyra nationella skogar i södra Texas, och alla av dem ta upp stora områden. De har alla camping - både utvecklade och primitiva - liksom miles av stigar för vandring eller ridning. Det finns ofta begränsningar för motorfordon, vilket skulle omfatta en ATV. Det kan finnas ytterligare restriktioner för områden att jaga, såsom områden som används av andra människor. Jakt på dessa områden kan vara mycket avlägsna, så försiktighetsåtgärder bör vidtas. Vissa statliga parker är öppna för jakt i vissa områden. Samma regler gäller där som de som gäller för resten av staten.

Golden Triangle

En berömd område för jakt i södra Texas kallas gyllene triangeln Detta område börjar nära Laredo och går längs Rio Grande. Den innehåller Dimmit, LaSalle, Maverick, Zavala och Webb län. Detta område har de största bucks med de största uppsättningarna av hovar i nationen. Dimmit och Webb län rankas i topp fem nationellt inom detta område. Det finns flera outfitters som är tillgängliga för att ge guidade jakter på detta område. Det mesta är privat mark, och det finns inte mycket allmän jakt mark finns här.