XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

zumba dåligt för knä

Förbränning med Zumba vs Hot Yoga

Zumba och varm yoga både kan ge en effektiv kaloriförbränning för deltagare som vill gå ner eller bibehålla vikt, men det exakta antalet kalorier du bränner beror på dig. I båda klass, kommer kaloriförbränning variera beroende på intensitet och frekvens av ditt deltagande. Välj varm yoga om du vill öka din flexibilitet och styrka samtidigt bränna fett; välja heta rytmer latindansbaserade Zumba för mer fokus på din kondition.

Om Hot Yoga

Hot yoga är ett samlingsnamn för Bikram Yoga, en stil introducerades till USA av Indien-native Bikram Choudhury på 1970-talet. Bikram yogier praxis i ett rum värms upp till cirka 105 grader Fahrenheit med förhöjd fuktighet. Choudhury lyckades upphovsrätt sin serie, som består av 26 ställningar och två andningsövningar, i 2002 och har sedan dess framgångsrikt har förhindrat icke-anslutna studios erbjuda klasser under Bikram namn. Således kan du stöta på "hot yoga" klasser mönstrade efter Bikram serien som använder en annan serie av poser eller mindre värme.

Hot Yoga Calorie Burn

Officiell Bikram klasser är ansträngande - yogis försöker hålla några stående poser, såsom ständiga Bow-Dra Pose och ständiga Head till knät Pose, för upp till 60 sekunder, en funktion avsedd att höja pulsen. Värmen från en Bikram studio ökar ytterligare pulsen när kroppen ökar cirkulationen att kyla sig själv. Nybörjare Bikram klasser är alltid 90 minuter lång och en 150 pund person kan bränna upp till 715 kalorier under en typisk klass. I verkligheten är varje klass annorlunda, och du kan hitta dig själv sitter vissa ställningar eller ta en "lätt dag" om du är skadad eller sjuk eller bara hantera dåligt med värmen på en viss dag - i vilket fall din kaloriförbränning sannolikt kommer att vara lägre. Som en varm yoga utövare, kan du maximera brända kalorier genom att hålla ställningar för hela tidslängd som anges av instruktören och fullt ut engagera de berörda muskler.

om Zumba

Aerobics instruktör Alberto "Beto" Perez introducerade Zumba Fitness till Miami 2001. Deltagarna följer instruktörer genom dans fitness rutiner som de höga energi latinska rytmer cumbia, salsa och merengue tillsammans med kompletterande stilar som reggaeton och hip-hop. Zumba instruktörer kan även omfatta traditionella toning övningar som utfall och biceps. Zumba Fitness erbjuder specialiserade klasser för äldre vuxna och barn, vattenbaserade träning och träning som utformats speciellt för toning muskler.

Zumba Calorie Burn

En 150 pund människa kan bränna cirka 540 kalorier i en en-timmes Zumba klass. Som med yoga, kan dina resultat varierar beroende på ålder, kön, vikt, totala nivån på kondition och den intensitet med vilken du flyttar din kropp. Du kan mäta din nivå av ansträngning från din förmåga att konversera under konditionsträning - desto svårare är det för dig att tala en hel mening, desto högre hjärtfrekvens och desto mer kalorier du bränner. Kontrollera med din läkare innan man börjar på ett nytt träningsprogram.

Bör Män Gör Zumba?

Översikt

Zumba. De flesta killar har hört talas om det, men få vet exakt vad det är.

En snabb genomgång av vad Zumba är inte:

- Den snabbaste Roomba modell

- Ett varumärke av badsalt

- Den brasilianska fotbolls lagets bästa anfallare

Det är en dans träningsprogram, som är det enkla sättet att säga det. Mer exakt, är Zumba Huffington Post cardio pass. Det aggregat unapologetically varannan cardio dans träningspass i sin väg, konsumerar allt. En enda Zumba klass kan omfatta salsa, merengue, cumbia, reggaeton, arabiska rytmer, land, samba, cha-cha-cha, magdans, bhangra, soca, kampsport, magdans, hip-hop, världs rytmer och eventuellt den "ickey Blanda."

Zumba kom till USA 1999 av Alberto "Beto" Perez. Perez uppfann träningen som en 16-årig aerobicsinstruktör i sitt hemland Colombia när han glömde musiken till en klass och använde en eklektisk blandad band istället. Hans studenter älskade det. År 2001 han och hans amerikanska affärspartners lanserade Zumba Fitness i staterna. Idag Zumba Fitness säger att det är den mest populära märkesvaror träningsprogram i världen, och används i 125 länder med mer än 12 miljoner människor varje vecka.

Även om det har funnits någon extern undersökning av fördelningen av dessa klasser kön, jag är beredd att satsa omkring 95 procent av dem är kvinnor. Kvinnorna jag talat med vid anmälningen artikeln sa att de aldrig eller sällan ser män i sina Zumba klasser. En Zumba Fitness talesman sade den officiella siffrorna är 80 procent kvinnor och 20 procent män, men åtminstone en studio i Los Angeles ägare kommit överens med min 95/5 bedömning baserad på närvaro där.

Orsakerna till detta är inte bara specifika för Zumba - män i allmänhet föredrar att arbeta ensam, medan kvinnor utgör majoriteten av de flesta hjärt klasser. Men Zumba, i motsats till dans klasser som hip-hop och breakdance, som åtminstone får en aning av dudes verkar särskilt impopulär med män.

Frågan är: Varför? Varför inte män Zumba? Jag ut för att hitta svaret.

Som det visar sig, det finns några skäl. Och en av dem innebär senap fläckar.

Klasserna

Jag inskrivna på ditt närområde Studio i Culver City, där rummen har trägolv, balett Barres och speglar från golv till tak som ger stora möjligheter att se varje misstag du gör under varje rutin.

Instruktören började varje låt genom tyst införa en serie danssteg ingen amerikansk man någonsin har utförts utanför en NFL touchdown fest. Den typiska rutin gick så här: Två steg-vänster, kick-pivot, två steg till höger, kick-pivot. Vi skulle upprepa dessa steg några gånger. Jag skulle bli bättre på drag. Jag fattar. Grymt bra.

Men då -Vänta, vad -? Instruktören skulle införa en helt ny sekvens. Vissa kvinnor, som min fru, fick magiskt danssteg som de hände. Samtidigt jag snubbla över mina fötter och säger till mig själv (eller möjligen högt, jag kan inte riktigt ihåg), "Vad var fel med den sista sekvensen? Jag var att spika fast det! Nu är det crossover-höger-spin, crossover-vänster- spinn? Varför måste vi alltid ändra? Varför är ingen sekvens någonsin tillräckligt bra? Varför kan vi inte bara göra samma två steg för de kommande 45 minuter? Crossover-höger-spin, crossover-vänster spin är bull skit! Faaaahhhhh !!!! "

I Zumba ni 10 till 12 låtar i en genomsnittlig klass, så jag i princip bara becaome mer rubbad med varje nytt spår. Trots min TRÅNAD, plädera, och tigger om återlämnande av två steg till vänster, kick-pivot, två steg till höger, kick-pivot, aldrig kom tillbaka. Istället har vi alltid flyttade till några nya walk-like-en-egyptisk while-utfall skit som alla andra verkade älska och vara helt i stånd att göra.

Så, det är det första viktigaste jag märkt, som jag tror nedskärningar till hjärtat av varför många män undvika Zumba. Jag hade ingen aning om vad jag gjorde för det mesta, visste jag såg ut som en idiot, och varje ny sekvens fick mig att vilja punt MP3-spelaren. Varför? Zumba tog mig ur mitt element och satte mig ansikte mot ansikte med min osäkerhet.

På grund av detta gigantiska spegel, fick jag se varje misstag jag gjorde. Där var jag, ett steg bakom, vända åt fel håll, eller bara sorts hoppande upp och ner på plats, ser förvirrad. (Instruktörerna inte lär detta steg, men det är ganska mycket det första steget du lär dig och det enda du ska göra under varje låt. Det är viktigt.) Och för män, suger det. Som en kille, du vill vara bäst i rummet - i synnerhet om det rummet är fullt av lämpliga kvinnor. När du inte är det ödmjuka.

Men här är det sorgligaste delen av alla, och det inte falla mig tills runt min tredje klass: Min skam, förlägenhet och höga avsky för min oförmåga att röra min kropp i takt med musiken och instruktören, var allt som kommer från inom. Inte en gång gjorde en lärare eller klasskamrat säga något om hur dåligt jag dansade. Ingen gjort en enda kritisk, pitying eller gäckande ögonkast. Ingen tycktes ens märker min kamp. Men jag kände sig dum.

Som det visar sig, jag lider av vad psykologer kallar "The Spotlight Effect." The Spotlight Effect är tendensen att överskatta vilken utsträckning dina handlingar och utseende noteras av andra. De flesta människor gör detta, särskilt tonåringar som vandrar runt gymnasiet medan du tittar ner i golvet.

Det är naturligt att tänka att alla tittar på dig hela tiden, som när du är säker på att alla på festen kommer att märka senap fläck på dina jeans. Men som forskare vid Cornell konstaterade i ett papper 2000 i "Journal of Personality and Social Psychology," det är mer troligt att ingen ser dig. Ingen är besatt av den gula glob men du.

Mina kvinnliga klasskamrater varierade i ålder från 20-talet till 60-talet. Deras kompetensnivå var överallt. Men det fanns ingen döma. Först kände jag nästan lam med rädsla över vad dessa människor - dessa trevliga människor som jag inte visste, och förmodligen skulle aldrig se igen - skulle tänka på mig. Även om vetenskapen berättar att de troligen inte ens märker.

När jag frågade Zumba skapare "Beto" Perez hur man kan öka manliga intresset för Zumba, sade han, "Män behöver bara komma över deras osäkerhet."

Det är lättare sagt än gjort.

Vad Män saknas

Min förlägenhet och rädsla så småningom åsidosätts av en ännu mer intensiv känsla: Utmattning. I Zumba, är rörelsen nästan non-stop. Det finns fem sekunders pauser mellan låtar, tillräckligt med tid för en snabb handduk eller ett glas vatten, men ingen verklig vila. Svett häller snabbt och kraftigt eftersom du använder varje muskel i kroppen. Perez säger att Zumba känns inte som ett träningspass, och han har rätt. Zumba känns som en bröllopsfest där du aldrig lämna dansgolvet och varje låt är en line dance koreograferad av en ADD-addled brudtärna.

Det tog två klasser, men jag började så småningom att förlora mina hämningar. Jag började att låna en fras, att dansa som ingen såg. Jag klev, shimmied och skakade. Jag snurrade och inte slå någon över. Jag var faktiskt ha roligt. Och jag upptäckte vad kvinnor världen över redan visste: Zumba är en bra träning. Du bränner ungefär samma antal kalorier du skulle på ett löpband, men det finns fler utmaningar och en större variation av muskelrörelser. När du blir bättre på de rörelser, upplever du mer njutning från klassen - och en känsla av prestation.

Zumba största upp: Tiden går fort.

En hel del arbete ut är monotont, och när du är uttråkad, kryper tid genom att långsamt. Med Zumba, du lär danssteg, memorera dem, sätta dem i kombinationer, uppmärksamma instruktören, hålla avstånd från människor omkring dig och lyssna på musik för ledtrådar. Tiden går fort när du fokuserar din kropp och själ på att utföra drag - och inte ser ut som Don Knotts medan du gör.

Det är nu månader senare, och jag fortfarande pop i enstaka Zumba klass. Chesapeake, VA., YMCA Zumba instruktör Alice Warchol sade klasserna passerar snabbt även för de mest erfarna studenter. Jag är inte vad någon skulle kalla upplevt ännu, men jag håller med.

"Ju mer du vet en rutin desto lättare är det att räkna ut", sade hon. "Du förlorar dig helt i det."

En träning för hela kroppen som är utmanande, hjälper dig att bli en bättre dansare gör tid passera snabbt, och sätter dig i ett rum med 20 kvinnor? Kanske den verkliga frågan är varför inte alla killar gör det?

Så ignorera senap fläcken.

Att kasta en fotboll i värmen av konkurrens kan vara svårt. Även under de bästa förhållanden, kommer att motsätta defensiva linemen försöker pressa quarter och störa hans pass. Situationen blir ännu svårare när dåligt väder blir ett problem.

Instruktioner

1 Använd kort och medellång räckvidd passerar i blåsiga förhållanden. Av alla väderproblem som en quarterback kommer att möta, är vind värst. När du tittar på en match på tv, kan det se ut regniga eller snöiga förhållanden är fruktansvärda, men quarter överens om att vinden är det största problemet. Kasta inte hög övergripande passerar i vinden, eftersom de inte kommer att gå där du vill ha dem. Armstyrka är den största faktorn när man spelar i vinden. En quarter som kan kasta bollen på en linje kommer att ha en fördel i dessa villkor.

2 Kasta bollen normalt regniga förhållanden. Tjänstemännen kommer att göra allt som står i deras makt för att hålla bollen torr. De kommer att hålla det under en handduk tills den är placerad på startlinjen av domaren. Fotboll kommer att kunna ta en hel del regn och fukt innan det blir för tungt att kasta. Många quarter kommer mildra deras game i regnet, men det bör inte vara ett hinder om det inte åtföljs av vinden.

3 Kasta bollen i snöiga förhållanden är också en utmaning. En stor del av den utmaningen kommer från quarter s mottagare, som kommer att ha en svår tid att köra sina passvägar i snön. Quarter måste sakta ner hans frigivning och leverans för att ge sina mottagare en chans att anpassa sig till bollen. Till skillnad från spel i bra väder, är det nästan omöjligt att kasta tidsmönster som quarter och mottagare arbetar på i praktiken varje dag. I stället har quarter att se till att mottagaren är upprätt och letar efter passet. Att kasta en mjukare mer catchable bollen är tillrådligt.

4 Kasta en fotboll i extrem hetta kan vara en stor fråga. När temperaturen överstiger 80 grader, kommer quarter svett göra bollen smart och svårt att hålla fast vid. Som ett resultat, skulle han hålla en handduk fäst på framsidan av sin uniform byxor för att torka händerna. En smart boll är svårt att kontrollera och svårt att kasta för alla typer av avstånd.

Tips

  • Försök inte att slå naturen. Om vindarna ylar, inte försöka kasta den djupa pass. Använd snabb, kort kast för att flytta bollen ner på fältet.
  • Domare stoppar spelet när de ser blixtar. Aldrig spela i förhållanden där åskväder är vanliga.
Skyltar & amp; Symtom på matförgiftning från dåligt kött

Matförgiftning från att äta kött är vanligtvis ett resultat av bakteriell kontamination, oftast på grund av felaktig hantering, lagring eller matlagning. Symptomen av matförgiftning kan variera från mild till svår, beroende på omfattningen av de bakterier som finns samt den typ av bakterier. Symptomen kan börja från fyra till 24 timmar efter att ha ätit smittat kött. Mild matförgiftning ofta blir löst på egen hand, men mer allvarliga matförgiftning kan kräva medicinsk behandling.

intestinala symptom

Symtom på matförgiftning typiskt kände först och främst i matsmältningssystemet. Din tarmsystemet reagerar på de invaderande bakterier med symtom som magkramper, uppblåsthet, gas och illamående. När din kropp försöker bli av med bakterierna, kan du också uppleva kräkningar och diarré. Vissa typer av bakterier, särskilt salmonella och E. coli, kan orsaka blödning i de nedre tarmarna, vilket kan resultera i blodig diarré. I fallet med en E. coli-infektion, kan du uppleva mer blod än avföring, som kan pågå i upp till tre dagar efter att ha ätit smittat kött.

förhöjd temperatur

De flesta bakterier och virus som orsakar någon typ av infektion hos människa trivs bäst på 98,6 grader Fahrenheit, enligt MedlinePlus. Detta är det genomsnittliga, normala temperaturen i den mänskliga kroppen. I ett försök att döda bakterier, kommer din kropp att öka dess temperatur, vilket ger dig en feber. Att ha en feber är en normal del av kroppens immunsvar och åtföljs ofta av frossa, men det kan orsaka skada om det går på för länge eller är för hög. MedlinePlus rekommenderar samråd med en läkare om feber varar mer än 48 timmar eller över 103 grader Fahrenheit.

Kroppssmärtor

Som din släpper kropps kemikalier för att bekämpa bakterier, kan samma kemikalier skapa en värkande känsla i huvudet eller muskler. Om du har upplevt diarré och kräkningar, kan du också vara uttorkad, som utarmar kroppens elektrolyter och kan också bidra till ömma muskler. Du kan också uppleva en känsla av total kroppslig svaghet, vilket kan vara ett tecken på ett mer allvarligt tillstånd, enligt MedlinePlus.

ytterligare symptom

De flesta fall av matförgiftning från att äta dåligt kött beror på bakterier som bara orsaka matsmältnings symtom, men vissa bakterier finns undantag. Till exempel, även om en sällsynt typ av matförgiftning, smittat kött Clostridium botulinum - vanligtvis kallas botulism - kan orsaka suddig eller dubbelseende, ljuskänslighet, förlamade ögat nerver, talsvårigheter och problem att svälja. I ett svårt fall av botulism, kan det lamslå musklerna och orsaka andningssvikt. Smittat kött campylobacterios kan orsaka urinvägsinfektioner och reaktiv artrit i ett svårt fall.

Hur berätta om en Controller är dåligt på en golfbil?


Golfbilar använder hastighetsregulatorer för att styra hur snabbt de tillåter en användare att gå, vilket i sin tur hjälper till att hålla förare säker på kursen eller rida genom en gemenskap. Varvtalsregulatorn, även känd som "guvernör" i allmänhet håller en golfbil från mer än 10 miles per timme. Denna styrning är typiskt placerad under sätet på din golfbil. Bestämma om regulatorn är dåligt är en relativt enkel procedur.

Instruktioner

1 Lyft golfbil s bänk för att få tillgång till motorn.

2 Leta guvernören på motorn. Detta är den lilla "T" -formad metallstång runt toppen av golfvagnens motor.

3 Leta efter förgasaren i motorn. Förgasaren är den cylindriskt formad objektet i motor som har ventiler pekar uppåt och ut ur motorn.

4 Dra på regulatorn närmare till förgasaren. Om regulatorn är i rörelse med något motstånd, då är det dåligt och behöver bytas ut. Om regulatorn inte kan flyttas, är det också dåligt och behöver bytas ut.

Fördelar att straffa barn för dåligt uppförande

Översikt

Straffa barn som missköter sig är inte en lätt eller välkommen uppgift för föräldrar. Barn hälsa uppmuntrar föräldrar att upprätthålla en konsekvent disciplin plan för att främja gott uppförande i sina barn. Den typ av straff och konsekvenser kommer att variera beroende på barnets ålder, säger barn hälsa, men det finns vissa viktiga fördelar som gäller för barn i alla åldrar.

lära förväntningar

Konsekvens är nyckeln till disciplinerande barn i alla åldrar, rapporterar Kids Health. När barn lär sig att deras föräldrar menar allvar att eliminera vissa beteenden, de är mer benägna att uppmärksamma och lära sig hur de förväntas bete sig. Föräldrar uppmanas att följa upp med konsekvenser för att lära barn att vissa beteenden alltid kommer att ha en viss följd. Fördelen med konsekvens och följa upp är att barn lär sig hur de förväntas uppföra sig samt hur de inte får bete sig och brukar anpassa sitt beteende för att undvika straff.

Räkna ut Känslor

Ofta dåligt beteende beror barn upplever känslor de inte vet hur man uttrycker, rapporterar friska barn. Föräldrar kan använda bestraffning för att lära sig vad deras barn mår så mer lämpligt beteende kan läras ut. Tidsgränser är ett vanligt straff som kräver en fysisk och mental paus från situationen orsakar dåligt uppförande. Friska barn rekommenderar att föräldrar talar med och titta på deras barn för att lära sig vilka situationer orsakar dåligt uppförande och använda tidsgränser för att ge en värdefull uppföljningstid. Föräldrar kan sedan validera ett barns känslor genom empati med varför barnet känner ett visst sätt. Detta slår straff till en möjlighet att lära sig om vad som orsakar dåligt beteende, samt utveckla lösningar för att eliminera dåliga beteende i framtiden.

Misstag läxar

Disciplin, inklusive straff, berättar barn som föräldrar är ansvariga och sätter gränser som lär barnen värdefulla livskunskap, rapporterar friska barn. Ofta barn känner skuld när de gör något dåligt och ett lämpligt straff kan lindra att skuld och lära barn hur man kan undvika en liknande situation i framtiden. Med leksaker tas bort, till exempel, lär barn att ta hand om sina tillhörigheter. Friska barn rekommenderar också att föräldrar bara straffa en specifik dåligt beteende för att maximera nyttan av barn att lära av sina misstag. Straffa utanför ramen för ett visst beteende inte lindra skuld och kan göra ett barn mår sämre. Att lära av misstag tar vuxet sällskap och lämpliga straff så att barnet kan lära sig och växa.

Hur att disciplinera ett barn för dåligt språk

Så mycket som du vill skydda ditt barn, kan din sköld bara nå så långt. Han kommer oundvikligen att höra dåligt språk, vare sig från sina vänner i skolan, från att titta på TV eller helt enkelt från medföljande dig på ett postkontor ärende. Han kommer också att nästan oundvikligen prova några vulgära ord på sitt eget språk. Hur du väljer att disciplinera honom för att använda dåligt språk beror främst på hans ålder och dina personliga värderingar.

Steg 1

Hålla tillbaka chock eller skratt. Din första chocken på att höra ditt barn använder en vulgär ord eller "potta språk" kan även förvandlas till nöjen. Föräldrar tidningen på nätet uppmuntrar föräldrar till yngre barn att kontrollera sina svar; en stark respons såsom skratt eller ilska kan leda till att barnet att fortsätta att språket för att framkalla en liknande uppmärksam svar i framtiden. I själva verket, om du ignorerar språket, kan din unga barn inser att det inte är en effektiv uppseendeväckande verktyg, och han kan sluta använda den helt och hållet.

Steg 2

Ställ tydliga förväntningar från början. Så snart barnet börjar visa att hon vet skillnaden mellan neutral och "dåliga" ord, diskutera med henne vad språket inte kommer att tolereras. Du kan kategorisera ord genom toleransnivå - de som du ogillar men kommer att "glida" (t.ex. "dum") och ord som aldrig kommer att vara OK, såsom rasistiska och sexistiska ord - eller så kan du helt enkelt ge ditt barn en lista över ord som är fullständigt oacceptabelt. Be henne att komma med alla fula ord hon kan tänka på och koda dem med den första bokstaven, såsom "F" ord och "S" ord. Lägg till några av din egen om du tror att hon vet mer och hennes lista är inte tillräckligt lång. Också ihop finna svordom alternativ som "shoot" och "fudge", eller dumma svordomar som "boohockey!"

steg 3

Följ igenom varje gång med en straff. Varna barnet konsekvenser dåligt ord innan han försöker använda en annan, och genomdriva dessa konsekvenser varje gång du hör dåligt språk. Vissa föräldrar kreativ med tekniker, såsom att skicka sina barn till badrummet varje gång de använder "potta" ord, men ett äldre barn kan svara bättre på förlorade privilegier, såsom en fjärdedel subtraheras från ersättning för varje brott.

steg 4

Beröm ditt barn för att använda hälso språk. Hon kommer att vara mer benägna att vilja använda mer konstruktiva ord om du berömma henne när hon använder dem. Till exempel kan du säga: "Jag älskar att du använt din stora ordförråd att uttrycka din ilska snarare än väljer att svära."

steg 5

Lev som du lär. Ditt barn kan ha hört dåligt språk som kommer från sitt eget hem. Förvänta dig inte dina barn att använda bra ord om du och din partner har problem med att hålla tillbaka egna svordomar. Ber om ursäkt om du råkar låta ett dåligt ord glida ut, så att ditt barn inte börjar att anta att svära är "vuxen".

En dåligt rykte kan vara en svår sak att ändra, särskilt om den är baserad på fakta. När ett dåligt rykte bygger enbart på skvaller och insinuationer, då är det lite lättare att reparera. Om du har märkts och bär runt ett dåligt rykte som du vill städa upp, sedan läsa på för några tips.

Instruktioner

1 Ändra din väg. Du kan prata tills solen går ner, men om du hålla agerar på samma sätt som gav dig att dåligt rykte, då ingenting kommer att förändras det intrycket. Se till att de som betyder se det förändrade beteendet också. Du kan inte sitta hemma och ändras och att andra ska glömma.

2 Tänk dig själv i ett annat ljus. Det är förvånande hur mycket vi bär våra känslor på ärmarna för andra att se. Om du tycker illa om dig själv, sedan andra kommer att plocka upp på det och fortsätta sina föreställningar om dig. Må bra och världen ler med dig.

3 klär sig annorlunda. Kläderna vi bär definiera så mycket av vår personlighet. Om du bär läder och nitar och har ett dåligt rykte som en rebell, prova att byta till khakis och turk skjortor och du kommer bli förvånad över hur du kan studsa tillbaka snabbt från ett dåligt rykte.

4 Låt andra se dig i en annan inställning än de är vana vid. Om du alltid umgås med avhopp eller skateboardåkare och vill ändra på det rykte, sedan gå med i en bokklubb eller fotboll. Om du har dåligt rykte som promiskuösa, gå till en kyrka där de människor vars sinnen du vill ändra kommer att se dig.

Tas med måtta, är aspirin inte dåligt för levern. I själva verket har studier visat att det i vissa situationer kan acetylsalicylsyra faktiskt förhindra leverskador som orsakas av kraftiga dricka. Men liksom alla läkemedel, kan alltför mycket aspirin vara skadligt för din hälsa, och med livshotande.

Vad är Aspirin?

Aspirin är det gemensamma namnet för acetylsalicylsyra. Det är oftast ordineras som ett smärtstillande för att lindra värk och smärta, inklusive huvudvärk. Det minskar feber och inflammation. På senare tid har läkarna börjat förskrivning aspirin till vissa patienter för att minska risken för en hjärtattack. Aspirin är ett trombocytaggregationshämmande. Det hindrar blodproppar bildas.

Historia

Asprin härrör från barken av pilträd. Det går tillbaka till så långt som de gamla grekerna i 400 BC, när det ordinerats för att lindra smärta och feber. Salicylsyra syntetiserades första gången i Tyskland 1832. År 1897, en fransk kemist vid namn Felix Hoffmann arbetade för Bayer i Tyskland. Han kemiskt syntetiserat en stabil version av acetylsalicylsyra, som liknade drogen vi nu känner som aspirin. Det var inte förrän 1915 som aspirin blev tillgängliga i tablettform, utan recept.

Aspirin och levern

Det finns inga belägg för att aspirin är dåligt för levern, så länge du följer den rekommenderade doseringen. I själva verket, i vissa fall kan det motsatta vara sant. En studie 2009 publicerad i Journal of Clinical Investigation fann att aspirin reducerade priser på leverskada hos möss efter mössen fick en överdos av smärtstillande paracetamol. Det är tänkt att aspirin på något sätt påverkar den kemiska väg som utlöser inflammation i levern. Det är denna inflammation som leder till allvarlig leverskada. Forskarna hoppas att aspirin liknande kommer att minska andelen levercirros bland alkoholister.

Bieffekter

Efter nästan ett sekel för att vara tillgängliga över disk, är aspirin anses vara en mycket säker och effektiv läkemedel. Men liksom andra läkemedel, kan det ha biverkningar. Vissa personer kan uppleva halsbränna, illamående, magsmärtor och kräkningar. I svårare fall kan personen bryta ut i bikupor. Han kan ha snabb andning och en ökad hjärtfrekvens. Detta är ovanligt, men om du gör biverkningar erfarenhet, kontakta din läkare omedelbart.

Varning

Aspirin är inte längre förskrivas till barn på grund av en liten risk för att utveckla Reyes syndrom, ett tillstånd där fett ansamlas i hjärnan och i andra organ. Det kan vara dödlig.
Aspirin ordineras ofta för att förhindra hjärtinfarkt och stroke. Även om det är mycket effektiva för att minska risken för en blodpropp, kommer det inte att hindra blödnings Stokes, som orsakas av blödning i hjärnan. I själva verket kan acetylsalicylsyra faktiskt öka risken för en hemorragisk stroke, därför att den tunnar ut blodet.

Är Sojabönor dåligt för din kropp?

Livsmedel som tofu, tempeh, miso, sojamjölk och sojamjöl alla härrör från sojabönor. Sojabönor ger fullständig protein och kan vara en del av en näringsrik och balanserad kost. Du kan behöva begränsa din sojaintag, men om du har hälsoproblem som gikt eller en allergi som kan förvärras av soja.

Nutrition i sojabönor

Enligt National Soy Research Library, näringsinnehållet i sojabönor beror på om de är mogna eller grönt. En portion av mogna sojabönor, som är halv kopp innehåller 149 kalorier, 14,3 gram protein, 8,5 gram kolhydrater och 7,7 gram fett. En servering av edamame, eller unga, gröna sojabönor, innehåller 127 kalorier, 11,1 gram protein, 10,0 gram kolhydrater och 5,8 gram fett. Sojabönor är en utmärkt källa till protein, och MedlinePlus.com förklarar att proteinet i soja liknar protein från djurkällor.

Soja och Cancer

Den nationella center för komplementär och alternativ medicin, eller nccam, rapporterar viss oro för att sojabönor och andra produkter tillverkade med soja kan öka risken att utveckla bröstcancer, äggstocks eller livmodercancer. Soja innehåller fytokemikalier som kallas isoflavoner som liknar östrogen. Bröst-, äggstocks- och livmodercancerceller kan dela snabbare när östrogen är närvarande. I teorin kan isoflavoner i soja också stimulera dessa celler. Dock har vissa studier funnit att människor som äter mer sojaprotein har en lägre risk att utveckla bröstcancer, Harvard School of Public Health förklarar. Som ett resultat, måste effekten av soja på cancerrisken ytterligare studier, och det finns inga avgörande bevis för att soja ökar risken för alla typer av cancer.

Sojabönor och gikt

Sojabönor kan också vara dåligt för dig om du har gikt. Gikt är en typ av artrit som orsakas av urinsyra bygga upp i vätskan i lederna, vilket resulterar i intensiv inflammation. En sak som kan utlösa en attack av gikt är intag av puriner, en kemikalie som får omvandlas till urinsyra. Sojabönor har en måttlig mängd puriner, MedlinePlus stater, så om du har gikt kan du behöva undvika sojabönor eller andra livsmedel som framställts med soja.

överväganden

Om du äter sojabönor, kan du utveckla några milda gastrointestinala symtom, såsom uppblåsthet, illamående och förstoppning, konstaterar NCCAM. Vissa människor har också en allergi mot soja och utveckla ett utslag eller problem med andningen när de konsumerar sojabönor. Om du har en känd allergi mot soja, en ökad risk för bröstcancer eller en historia av gikt, kan sojabönor vara dåligt för dig, men annars maten är säker när konsumeras i lämpliga mängder.