XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

zink vitamin b-17

Zink, vitamin C och Echinacea

Lider av en förkylning kan göra det svårt för dig att andas, gör du känner dig trött och kan leda till att du missar arbete. Zink, vitamin C och Echinacea är tre naturliga ämnen ofta marknadsförs som alternativ medicin metoder för att behandla en vanlig förkylning. Echinacea är en ört, zink ett spårämne och C-vitamin är en typ av vattenlösligt vitamin. Medan du behöver zink och C-vitamin från kosten varje dag för flera funktioner, är echinacea inte en viktig del av din kost. Om du väljer att ta dessa over-the-counter kosttillskott, låt din läkare veta eftersom de kan interagera med dina mediciner.

Zink

Zink är en kraftfull mineral som du bara behöver i små mängder varje dag. Ta zink i ett komplement eller som en sugtablett hjälper till att hålla immunförsvaret fungerar som bäst. Zink kan förhindra kalla bakterier från att replikera i kroppen och kan bidra till att minska inflammation, rapporterar Office of Kosttillskott. Håll ditt immunförsvar starkt genom att ha 9 mg zink dagligen för kvinnor, eller 11 mg för män. Eftersom zink lagras i kroppen kan det vara giftigt vid höga nivåer, så håll ditt intag till mindre än 40 mg per dag.

C-vitamin

C-vitamin är inte lagras i kroppen, så du måste svälja det hela dagen för att stödja immunförsvaret. Få tillräckliga mängder av C-vitamin kan bidra till att minska hur många förkylningar du upplever varje år. Om du är under perioder av extrem stress eller bor i ett kallt klimat, förbrukar 500 mg per dag av C-vitamin kan minska dina chanser att ha tre till fem förkylningar per år med så mycket som 66 procent, säger Linus Pauling Institute. Den rekommenderade dagliga dosen av vitamin C är 75 mg för kvinnor och 90 mg för män. C-vitamin är relativt säker på stora doser, men du bör inte förbruka mer än 2000 mg, eller 2 g per dag för att undvika negativa effekter.

echinacea

Echinacea är en växt som kan torkas och tas i kosttillskott eller används färskt. Det kan bidra till att förebygga eller behandla vanlig förkylning genom att öka immunförsvaret, men forskning pågår. Echinacea är en naturlig säker ört med relativt få biverkningar. Du kan köpa tepåsar, pastiller eller andra tillägg som ett sätt att inta echinacea. Allergier är den vanligaste biverkningen. Om du är allergisk mot prästkragar, ringblommor eller andra växter i denna familj, kan du ha en reaktion på echinacea.

extra information

Var och en av dessa tillskott är lätt tillgängliga över disk på apotek och butiker. De är ofta kombineras så att du kan konsumera dem alla i en dos. Du kan få zink, vitamin C och echinacea tillskott som sugtabletter, tuggtabletter, i drycker eller varmt te. Det finns en mängd olika former att välja mellan och det kan vara överväldigande att plocka en. Att prata med en farmaceut kan guida dig i rätt riktning om vilken typ av tillägg som är bäst för dig.

Zink är en av de viktigaste mineralerna i kroppen när det gäller att producera frisk hud. Forskning sedan 1990-talet har visat att vitaminer görs med zink kan vara till stor hjälp och helande när det gäller acne, rosacea och andra hudproblem. Zink hjälper till att främja celltillväxt och reproduktion, två viktiga faktorer när det gäller att bekämpa akne.

zinkglukonat

Ta ca 200 mg zinkglukonat oralt för att minska akne inflammation. Zinkglukonat kommer att minska svårighetsgraden av dåliga acne. Den zinkglukonat kan ha samma effekt på akne som antibiotika. Ta oral zinkglukonat kommer också att hjälpa jämna ut hormonnivåer, vilket också bör minska akne.

Zinkoxid

Zinkoxid appliceras topiskt. Det kommer att bidra till att minska produktionen av olja och talg som orsakar akne och som kommer att hålla finnar som redan har bildats från att bli värre.

zink Metionin

Zinkmetionin är en av de mest effektiva former av zink, och det används också med vindruvskärnextrakt för att ge ytterligare antioxidant skydd. Tas i doser 150 mg, kommer detta att minska graden av acne och föra huden tillbaka till det normala inom ett par dagar. Vistas på regimen bör ta patienten mycket friskare hud.

Zink är en av de sjutton mineraler som är viktiga för livet. Det är inblandat i dussintals kroppens processer och är ansluten till verkan av många vitaminer. Alla näringsämnen kräver mineraler för aktivitet. Det uppskattas att åtminstone 70 procent av amerikanerna får mindre än två tredjedelar av det rekommenderade dagliga intaget av 15 milligram zink.

Fungera

Zink spelar en viktig roll i hormonfunktion (med koppar), underhåll av hjärnvävnad, neurologiska, mörkerseende, stabilisera kalium, upprätthålla natrium-kaliumbalans (med magnesium, mangan och koppar), immunförsvar, sårläkning och minska inflammation. Zink spelar en roll i över 300 enzym funktioner i kroppen, enligt Dr. Gabriel Cousens, författare till "Andlig Nutrition", inklusive åtminstone 25 involverade i matsmältningen och metabolism, liksom några inblandade i collagen formation, DNA-syntes, respiratorisk funktion, immunsvar och åldrande.

zink Källor

Höga halter av zink absorberas av de manliga testiklar och prostata, öga, lever, njure, ben, pankreas, hjärta, mjälte, lungor, hjärna och binjurar. Människokroppen innehåller ca 1,8 gram zink. God mat källor för zink inkluderar pumpafrön, pekannötter, cashewnötter, solrosfrön, rödbetor och kokosnötter.

Zink och vitaminer

Zink är ansluten till många vitaminer i kroppen. Vitamin A behövs för korrekt zinkabsorption, och zink hjälper mobilisera vitamin A från lever lagring till andra delar av kroppen, särskilt i huden. Zink hjälper också absorbera och aktivera B-komplex vitaminer och fosfor och ökar aktiviteten av vitamin D.

zink Obalans

Kroppsfett tär zink, störande immunitet, vilket kan leda till hetsätit. Upp till 60 procent av den tillgängliga zink i kroppen kan gå förlorade på grund av stress, infektion, trauma, hjärtinfarkt eller kirurgi. Överskott övning fördubblar urin förlust av zink. Höga halter av molybden och zink tillsammans minskar tillväxten i kroppen. Kalcium, vitamin D och fytinsyra i korn motverka effekterna av zink. Överdriven zink (över 25 mg. Per dag) stör koppar, mangan och järn, vilket resulterar i anemi. För mycket zink sänker också immunförsvaret och kan sänka goda HDL-kolesterolet.

deficiency Signs

Zinkbrist kan orsaka dålig koncentration, minskad vakenhet, sköldkörtelproblem, kaliumbrist (trötthet, hypoglykemi, muskelsvaghet, slöhet, apati och depression), bräss krympning, deprimerad immunitet, infektion benägenhet, långsam sårläkning, kräfta sår, missbildningar, epilepsi , sprött hår och naglar, skallighet, mjäll, minskad smak och lukt, reproduktiva problem, låg sexlust, lågt spermieantal, impotens, infertilitet, PMS, förstorad prostata, eksem och andra hudproblem, akne, bölder, vita fläckar på naglarna , ben och tandproblem, ont i knä- och höftlederna, artrit, benskörhet, grå starr och andra ögonproblem, levercirros, cancer, åderförkalkning, diabetes, cystisk fibros, dålig aptit, pica och sår.

Zink Vitamin Fördelar och nackdelar

Översikt

Zink hjälper funktion mer än 300 enzymer och är en faktor i många biologiska processer. Det rekommenderade intaget av zink, som fastställts av Institute of Medicine, är 8 milligram per dag för kvinnor och 11 milligram för män. Innan du ändrar ditt intag antingen genom kost eller tillskott, bör du förstå fördelarna och nackdelarna zink erbjudanden.

Förbättrad immunförsvar

Kroppen använder zink för att producera och aktivera T-lymfocyter, en typ av vita blodkroppar, som spelar en viktig roll i immunsystemet. Låga nivåer av zink i äldre människor öka känsligheten för lunginflammation och andra infektioner, enligt Office of Kosttillskott. Zink hjälper också till med sårläkning, vilket hjälper till att förhindra infektion.

Hjälp med en vanlig förkylning

Zink sugtabletter kan minska varaktigheten av en vanlig förkylning om det tas inom 24 timmar från det att symtomen börjar. Enligt Linus Pauling Institute, är effektiviteten av denna behandling kontroversiell. Som ett resultat, om du inte ser någon förbättring av symtomen efter tre till fem dagar av zink behandling, bör du ringa en läkare.

Fördröja åldersrelaterad makuladegeneration

Zink i kombination med andra antioxidanter kan fördröja utvecklingen av åldersrelaterad makuladegeneration och synnedsättning, enligt Office of Kosttillskott. Kontoret rapporterar att forskning fortfarande pågår och rekommenderar att tala med din läkare om möjligheten att använda en zinktillskott.

förbättrad Graviditet

Gravida kvinnor med tillräckliga nivåer av zink i sina kroppar har bättre pregnancyutfall, enligt Linus Pauling Institute. Otillräckliga zink intag förknippas med svårigheter, inklusive låg födelsevikt, för tidig förlossning, förlossning komplikationer och fosterskador.

Minskning av koppar Absorption

Höga zinkintag kan minska absorptionen av koppar. Denna reaktion, som inträffar när man tar stora mängder av zink, såsom 50 milligram per dag eller mer, kan leda till en kopparbrist. Koppar är ansvarig för transport av syre i hela kroppen, upprätthålla hårfärg och göra hormoner.

Interagera med medicinering

Tar ett zinktillskott samtidigt som vissa antibiotika, speciellt tetracykliner och kinoloner, kan minska absorptionen av läkemedlet och göra den mindre effektiv för behandling av bakterierna. Andra läkemedel såsom vissa anti-beslag läkemedel och diuretika kan fälla zink brister om de tas tillsammans.

Minskad luktsinnet

Använda en intranasal zink produkt kan leda till en förlust av lukt, som har visats under laboratorieförsök, enligt Linus Pauling Institute. Eftersom detta problem kan vara irreversibel, bör zink nasala tillskott undvikas.

Zink vs. Vitamin C

Det är lätt att tänka på vitaminer och mineraler abstrakt - som pulverföreningar i piller flaskor på apoteket. I själva verket, näringsämnen som vitamin C och zink är inblandade i varje aspekt av människans biologi. Ett mångsidigt, näringsrik kost är viktigt för att hålla kroppen frisk och väl.

Näringsämnen i Zink

Zink är en vanlig ingrediens i halstabletter och förkylning. Mineralen finns i livsmedel såsom rött kött, fågel, bönor, nötter och fullkornsprodukter, och spelar en viktig roll i immunsystemet samt i en myriad av metaboliska processer. National Institutes of Health rekommenderar ett dagligt zink intag av 11 milligram för män och 8 milligram för kvinnor. Zink krav förstärks av graviditet och amning.

Näringsämnen i C-vitamin

Liksom zink, vitamin C spelar en roll i immunsystemet och är en viktig del av sårläkning. C-vitamin är också involverad i att upprätthålla friska ben, tänder och brosk. Till skillnad från zink, är C-vitamin finns i mörkt gröna bladgrönsaker, tomater, vinter squash och paprika, och i de flesta andra grönsaker och frukter. Eftersom C-vitamin är vattenlösligt och lämnar kroppen med urinen, måste du ständigt fylla din försörjning genom att äta en vitaminrik kost. National Institutes of Health rekommenderar ett dagligt intag av 75 milligram för kvinnor och 90 milligram för män.

En om dagen är multivitamin produkt som marknadsförs och distribueras av Bayer Healthcare LLC. Bayer tillverkar flera rader av multivitaminer som riktar sig till kvinnor och män i olika åldersgrupper. De män en om dagen formel använder Män Pro Edge firmanamn. Bayer tillverkar också special en om dagen multivitaminer för kvinnor och män över 50 år gamla, för klimakteriet, för prenatal period, för tonåringar och för att förbättra energi. Som med alla multivitamin produkt, bör du tala med en läkare eller sjuksköterska innan man tar en om dagen Pro Edge Vitaminer

Innehåll

En om dagen Män Pro Edge innehåller en mängd fiskoljor inklusive oljor från torsk, kolja, lubb, sej, kummel, flundra, kungsfisk och tunga. Dessutom innehåller denna produkt olika vitaminer i mängder som uppfyller eller överträffar Food and Drug Administration dagliga rekommenderade värden. Dessa vitaminer innefattar krom, vitamin A, mangan, vitamin C, koppar, vitamin D, selen, vitamin E, zink, vitamin K, magnesium, vitamin B1, kalcium, vitamin B2, pantotensyra, niacin, biotin, vitamin B6, vitamin B12 och folsyra.

fördelar

Enligt Bayer, One en dag Pro Edge vitaminer ger män under 50 höga halter av vitaminer, mineraler och fettoljor som stödjer fysisk aktivitet. Specifikt innehåller denna produkt en hög nivå av magnesium som främjar hälsosammare muskelfunktion, antioxidanter, inklusive vitamin A, C och E och B-vitaminer som hjälper kroppen att omvandla mat till användbar energi.

Detaljer i innehålls

Magnesium är ett mineral som krävs av kroppen för adekvat glukosmetabolism och syntes av nukleinsyror och proteiner. Magnesium stöder också muskelsammandragning, nervimpuls överföring och hjälper kroppen att upprätthålla en elektrisk balans. Antioxidanter hjälper kroppen att neutralisera effekterna av fria radikaler som kan orsaka skador på cellerna. B-vitaminer spelar en huvudroll i dina celler ämnesomsättning. Dessutom, B-vitaminer hjälper till att hålla huden frisk, förbättra immunförsvaret och spelar en avgörande roll i celltillväxt.

Biverkningar av B-vitaminer

One en dag Pro Edge multivitaminer innehåller höga doser av B-komplex vitaminer. I vissa individer B-komplex vitaminer kan orsaka en negativ reaktion vid hög gör. Dessa bieffekt inkluderar allergiska reaktioner, utvidgning av blodkärlen, rodnad i huden, klåda, stickningar och bultande i huvudet. Om du upplever några biverkningar efter konsumerar en om dagen Pro Edge vitaminer, sluta använda produkten och kontakta en läkare eller sjuksköterska.

Vitaminer som minskar Svettning

Alla svettas under vissa villkor såsom när de utövar, tillbringa långa perioder i solen och hantera stora mängder av stress eller ångest. Men några svett än vad som anses normalt, och ansikte förlägenhet om sjukdomen. Det finns flera vitaminer på marknaden som verkar hjälpa till med att minska svettproduktionen. Listan över vitaminer innehåller B-vitamin komplex, vitamin E och zink.

B-vitaminer

Stress är ofta en boven av överdriven svettning. komplex B-vitamin är kända för att bidra till att minska stress och därmed spela en roll i mindre svettproduktionen. Holistic Online förklarar att B-vitaminer är viktiga för nervsystemet och bidra till att stabilisera kroppens laktat nivåer, som är ansvariga för ångestattacker. Vitamin B6 är särskilt känd för sin lugnande effekt och B-1 för att minska ångest.

Magnesium

Överdriven svettning kan orsaka magnesium förlust, vilket i sin tur kan orsaka mer svettning. Enligt University of Maryland Medical Center, kommer både långvarig stress och överdriven svettning negativt påverka halter magnesium. Magnesiumbrist samtidigt kan orsaka oro och ångest, och cykeln vidmakthålls. Komplettering med magnesium kan därför bidra till att minska svettning, men studier har ännu inte visat detta.

Zink

Zink är ett mineral som är mycket viktigt av flera kroppsprocesser. Det bidrar till att balansera kroppens ämnesomsättning, och enligt hälsa 911, är tänkt att minska svett och svettiga fötter. I kombination med magnesium, kan zink också hjälpa till med att eliminera kroppslukt. Att den mängd zink behövs beror på aktuella dietary regimer, men 30 till 50 mg per dag har visat sig minska kroppslukt. Om du tar zink vitaminer, se till att ta en koppartillskott eftersom zink tömmer kopparnivåerna.

Vilken typ av torkad frukt har mest vitaminer?


Mest torkade frukter har olika mängder av vitaminer och mineraler. Det finns dock några torkade frukter som innehåller mycket vitaminer, vilket gör dem falla in i kategorin "super livsmedel." Du hittar dessa torkade frukter på någon hälsokostaffär.

Torkade Gojibär

Torkade Gojibär inte bara innehåller extremt höga halter av vitamin C, vitamin B2 och kalium, men de är också hög i spårämnen och aminosyror.

torkade blåbär

Torkade blåbär anses vara en "super mat" och är höga i C-vitamin, mangan och vitamin E.

torkade druvor

Torkade druvor, även känd som russin, är de mest populära torkad frukt i Amerika. De är höga i alla B-vitaminer, C-vitamin och kalium.

torkade Mango

Torkade mango är söt och hög i zink, vitamin C och folsyra.

torkade tranbär

Torkade tranbär är fulla av de viktigaste fettlösliga vitaminer. Dessa vitaminer inkluderar vitamin K, vitamin A och vitamin C.

Orsaker till vitamin D3-brist

D-vitamin är faktiskt en grupp av fem fettlösliga molekyler som kallas secosteroids. D2 och D3 former är mest fysiologiskt viktiga. D3 formen, kallas kolekalciferol, syntetiseras i huden när molekylen, 7-dehydrokolesterol, bestrålas med ultraviolett-B från solljus, enligt MayoClinic.com. D-vitaminbrist har flera orsaker och kan resultera i ben missbildningar och andra allvarliga tillstånd.

Brist på Essential Sunshine

Den vanligaste och direkta orsaken till vitamin D3-brist är avsaknaden av väsentlig solsken, som noteras i "Professional Guide till sjukdomar." Molntäcke kan minska 50 procent av solens strålning, medan föroreningar i storstäder kan skapa en dimma som blockerar mer. Moderna livsstil i allmänhet få folk att tillbringa större delen av sin tid inomhus, bort från solen. Den växande rädsla för hudcancer och gemensamt utnyttjande av solskyddsmedel också kraftigt minska exponeringen för väsentlig solsken.

Kaukasiska hud kan producera cirka 10.000 IE vitamin D3 som svar på cirka 20 minuter i sommar solexponering, vilket är 50 gånger mer än 200 IE per dag som US Department of Agriculture rekommenderar för friska vuxna. Även mörkare flådda människor producera upp till sex gånger mindre D-vitamin från solen, den genomsnittliga nivåer som produceras i den mänskliga kroppen som svar på solen dvärg vad som kan erhållas från kosten. Följaktligen, under antagande av en person kan behandla och använda vitamin D3 internt, regelbunden exponering för solen är det bästa sättet att minska risken för brist.

fattig diet

Som National Institute of Health anteckningar, när solning är begränsad på grund av geografiskt läge, klimat eller livsstil, så kosten måste innehålla källor till vitamin D eller en brist ofta utvecklas. Livsmedel som av naturen är rika på vitamin D3 innefattar fiskkött, fiskoljor, lever, och äggulor. Livsmedel ofta berikade med vitamin D3 är mjölk, ost, spannmål och apelsinjuice. D-vitaminbrist är ofta förknippade med mjölk allergier, laktosintolerans och strikt vegetarianism, även om kompletterande former av vitamin D3 är allmänt tillgängliga.

För att utnyttjas på ett effektivt sätt i kroppen, vitamin D3 måste andra näringsämnen som co-faktorer, såsom magnesium, zink, vitamin K2, bor och vitamin A. Magnesium är den viktigaste av dessa kofaktorer, och en diet brist på magnesium kan leda till en D-vitaminbrist.

Sjukdomar som hämmar Vitamin D Utilization

Även om en person äter vitamin D rika livsmedel, tar kosttillskott och söker regelbundet solsken, vissa sjukdomar och tillstånd hämmar kroppens användning av vitamin D. Sänkt absorption av fettlösligt vitamin D kan ske med kronisk pankreatit, celiaki, Crohns sjukdom, cystisk fibros, kolit, och gallvägsobstruktion, enligt "professionell guide till sjukdomar." Lever- eller njursjukdom kan störa bildningen av kalciferol från vitamin D3 eller dess absorption. En felaktig bisköldkörtel och minskad paratyroidhormon kan störa aktiveringen av vitamin D3 i njurarna.

De första tecknen på D-vitaminbrist är kraftig svettning, ångest, trötthet och muskelkramper. Sena stadier av D-vitaminbrist bland annat nedsatt immunförsvar och förändrad benbildning, eller mjuka ben, även kallad rakitis hos barn och osteomalaci hos vuxna.

Är det möjligt att återföds ständigt hår med vitaminer, Massage & amp; Örter?

Frisk hårväxt kräver ordentlig vård och kost. Starka kemikalier och salong behandlingar kan lämna håret skört och skadat. Kom ihåg att alltid hantera hår med omsorg, borsta ofta och noggrant för att förhindra brott och undvika extrem värme från styling verktyg. Ett naturligt och effektivt sätt att återföds ständigt förlorade hår är med vitaminer, örter och massage.

Steg 1

Tillsätt 3 msk. torkad rosmarin blad till en kopp olivolja. Värm i mikrovågsugn i en minut och i en sval, mörk plats i 48 timmar. Sila rosmarinblad ut ur oljan och sätta upp oljan i en ren flaska.

Steg 2

Applicera rosmarinolja till hårbotten innan sängen och täck håret med en duschmössa. Tvätta håret som vanligt på morgonen. Använd detta hår-tillväxt behandling två gånger i veckan. Rosmarin stimulerar hårväxt genom att öka cirkulationen i hårbotten.

steg 3

Punktera en linfröolja kapsel och massera in oljan i hårbotten. Var noga med att använda fingertopparna och inte dina naglar.

steg 4

Massera hårbotten i cirkulära rörelser i fem minuter. Massage stimulerar hårsäckarna att uppmuntra ny tillväxt, medan linfröolja stöder också ny hårväxt genom att främja en frisk hårbotten.

steg 5

Ta en multivitamin och införliva järn, zink, vitamin D, vitamin C, vitamin E och B-vitaminer i din dagliga kost. Brist på dessa vitaminer leder till spröda och ohälsosamma hårväxt, och vitamin D-brist är direkt relaterad till håravfall. Livsmedel som bär, gröna bladgrönsaker, fullkorn och magert kött innehåller alla dessa näringsämnen.

steg 6

Genomför en vecka hårinpackning att återföds ständigt hår. Vitaminrika hår masker är ett naturligt sätt att uppmuntra ny hårväxt. Ägg är fulla av vitamin D, järn, zink och en mängd olika B-vitaminer. Massera rått ägg in i hårbotten och genom håret och låt absorbera i 30 minuter. Skölj med kallt vatten.

steg 7

Alternera vecko hårinpackning med en avokado mask. Avokado är rik på vitamin E, B-vitaminer och ett överflöd av naturliga oljor för att bidra till att skapa en frisk hårbotten och stark hår. Fördela mosad avokado jämnt täcka huvudet med en duschmössa och skölj efter 30 minuter.

varningar

  • Varmt vatten kommer att förvränga ägget i håret och göra det svårt att ta bort. Använd ljummet eller kallt vatten för att avlägsna ägg mask.

tips

  • Alltid dricka mycket vatten för att spola ut gifter och främja frisk hårväxt.
  • Utöva 30 minuter om dagen för att öka cirkulationen och blodflödet. Detta stimulerar hårsäckarna.
  • Undvik raffinerad skräpmat och fet snabbmat.

Saker du behöver

  • 3 msk. torkade rosmarinblad
  • 1 dl olivolja
  • Linfröolja kapslar
  • multivitamin
  • ett ägg
  • En mosad avokado