XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

zink karnosin

Zink Karnosin Biverkningar

Det enkla svaret till vad biverkningar om zink karnosin är är kort - ingen. Dr Hilda Maldonado, en certifierad specialist inom internmedicin, skriva för en upplaga 2003 av "Applied Nutritional Science Reports", säger zink karnosin lindrar dyspeptiska gastric symptom och tarmslemhinnans sjukdomar med inga signifikanta biverkningar och tolereras väl i föreskrivna doser . Emellertid kan överskott användning leda till överdoser av både zink och karnosin, med biverkningar som sträcker sig från mild till svår.

zink Karnosin

Maldonado rapporterar att 25 till 40 procent av amerikanerna rapport lider matsmältningsbesvär, med halsbränna, magbesvär, illamående och uppsvälldhet minst en gång varje år. Zink karnosin har ordinerats av läkare i Japan sedan 1994 för matsmältningsbesvär och läkning av mag foder. Kombinationen av zink och karnosin är tre gånger så effektiv som zinksulfat eller karnosin ensam. Karnosin är en dipeptid, ett proteinfragment, gjord av två aminosyror, beta-alanin och histidin. Enligt en 2001 US Food and Drug Administration, FDA, rapporten kommer den rekommenderade dagliga dosen av 75 mg av zink karnosin producera en intaget av 17 l 8 mg zink, och 57 till 58 mg av L-karnosin.

Zink Biverkningar

Överskott zink karnosin kan producera en zink överdos. Zink är en metallisk mineral, en förutsättning för liv, som finns i vissa livsmedel, och tillsattes som ett kosttillskott till andra. Du kan också köpa zink kalla sugtabletter och som over-the-counter näringstillskott. Zink, enligt den amerikanska Office av kosttillskott, är viktigt i många aspekter av cellmetabolism, katalyserar aktivitet av omkring 100 enzymer, främjar immunfunktioner, sårläkning, protein och DNA-syntes. Du behöver också zink för din känsla av smak och lukt. Din kropp kan inte lagra zink, så intag måste ständigt balanserad mellan under- och över dosering. Zinkförgiftning leder till förlust av aptit, illamående, kräkningar, diarré, magkramper och huvudvärk. Biverkningar av överdosering kan uppstå inom 30 minuter efter intag. Intag av 150 till 450 mg zink per dag kan förändra nödvändigt koppar och järn metabolism, störa immunförsvar och minska dina "goda" HDL-nivåer. Även mycket lägre zink intag av 60 mg per dag kan producera dessa effekter efter 10 veckor. Doser på 80 mg per dag för ett par år kan störa urin och njurfunktioner. Dessa doser långt överskrider FDA rekommenderade dagliga dos av 17-18 mg zink i 75 mg zink karnosin per dag.

Karnosin Biverkningar

Karnosin anses mycket säkra, enligt Ultimate Fat Burner.com, med få biverkningar vid användning inom rekommenderade doseringsanvisningar. Barn som tar karnosin för att behandla autism symptom kan bli mer hyperaktiva, men det helt enkelt kan avse ökad aktivitet som autistiska symtom minskar. Karnosin är en populär bodybuilding kosttillskott som ökar muskelstyrka och snabbhet. Även i extremt stora doser, är biverkningar som inte noterats.

De bästa Kosttillskott för Acid Reflux

Om du har sura uppstötningar, kan du lita på medicin för att lindra symtomen, men dessa läkemedel inte komma utan risk. Sura uppstötningar uppstår när ventilen mellan magen och matstrupen inte förblir stängt, vilket gör att maginnehållet komma tillbaka upp i matstrupen och munnen. Läkemedel kan bidra till att minska syra, men inte behandla det underliggande problemet. Dr Leo Galland, i en artikel om HuffPost Healthy Living webbplats, säger de sätter du också i riskzonen för höftfraktur, magbesvär och lunginflammation. Kosttillskott kan lindra din sura uppstötningar utan några oönskade bieffekter.

kalciumcitrat

Kalcium är känt för sin antacida effekt, men det faktiskt fungerar genom att dra den nedre matstrupen sphincter, vilket är ventilen mellan magen och matstrupen. Ta kalciumcitrat i motsats till kalcium piller. Din kropp inte omedelbart upplösa kalcium piller, medan kalciumcitrat absorberas lätt. I sin HuffPost Healthy Living artikeln rekommenderar Dr Galland upplösning 250 milligram kalcium citrat i vatten efter varje måltid och innan du går till sängs.

matsmältningsenzymer

Ta en tur till en lokal hälsokost eller apotek och få matsmältningsenzymer. I en artikel på "US News & World Report" hemsida, dietist Tamara Duker Freuman skriver att matsmältningsenzymer bidra till att bryta ner mat i mindre, lättare absorberas delar och de lindra magen uppblåsthet. Leta efter syrafasta matsmältningsenzymer, som kommer att arbeta i magen istället för tunntarmen. Efter varje måltid och innan sängen, rekommenderar Dr Galland blanda en halv tesked av en pulveriserad matsmältningsenzym med kalciumcitrat.

Iberogast

MedlinePlus råder lindra sura uppstötningar genom en kombination av örter som består av lakrits, tysk kamomill, kummin, citronmeliss, clown senap växt, svalört, Angelica, och mjölk tistel. Dessa örter är förpackade tillsammans som Iberogast eller STW5. Ta 1 ml tre gånger om dagen. Efter fyra veckor bör du märka en minskning av din sura uppstötningar och relaterade problem som kramper, illamående och kräkningar.

Magnesium

Magnesium är ett mineral som behövs för att hålla kroppen fungerar, men det kan också bidra till att lugna ditt sura uppstötningar. Magnesium tillåter sphincter längst ned i magen för att slappna av, vilket möjliggör mat att gå ner. En brist i detta mineral kan faktiskt orsaka reflux, enligt Dr Mark Hyman, skriva på HuffPost Healthy Living webbplats. Medline Plus rekommenderar att magnesiumhydroxid eftersom det är snabbverkande. Dr. Hyman råder 200 till 400 mg magnesium-citrat två gånger om dagen.

andra rättsmedel

Med tiden kan sura uppstötningar skada magen, så det är viktigt att behandla syra problemet och reparera din mage. I Dr. Hyman s HuffPost Healthy Living artikeln uppmuntrar han reflux patienter att använda probiotika för att öka de goda bakterierna i magen. Han rekommenderar också tre till fem gram glutamin pulver blandas med vatten två gånger om dagen för att läka din mage beklädnad. Tugga två till tre tabletter av DGL, en typ av lakrits, 15 minuter innan du äter och ta 75 till 150 milligram zink karnosin mellan måltiderna två gånger om dagen.

om Karnosin

Karnosin, även känd som beta-alanyl-L-histidin, är en naturligt förekommande dipeptid som finns i en stor mängd i muskler och hjärnvävnad. Experimentellt bevis antyder karnosin är en cellulär sophämtare, inhibera oxidation och glykation samt eliminerings syror, aldehyder och tungmetaller.

Åtgärder av karnosin

De åtgärder av karnosin i kroppen är inte helt klarlagda. Karnosin har visat sig fungera som en buffert för syror och som en antioxidant, förhindrar cellskador från dessa källor. Höga koncentrationer av metaller, såsom zink och koppar kan orsaka skada i en cell; karnosin avlägsnar överskott metaller genom chelaterande, eller linda runt dem. Enligt en artikel 2009 i "Advances in Food and Nutrition Research," nya studier tyder på karnosin kan också hämma skador på proteiner och DNA som orsakas av olämplig tillsats av socker eller karbonylgrupper.

Uthållighet och Anti-aging aktivitet

Muskelsvaghet och åldrande orsakas av ackumulering av avfall i cellen och skada på proteiner och DNA i en cell. Genom att agera för att förhindra denna skada och stimulera reparation av befintlig skada, förbättrar karnosin uthållighet i styrkeaktiviteter och kan bromsa åldersrelaterad nedgång.

Karnosin från protein och motion

Karnosin syntetiseras i musklerna från beta-alanin och L-histidin. Karnosin absorberas lätt in i blodet, men lite gör det in i musklerna intakta. Snabbt rycka muskler, eller de inblandade i produktionen av styrka, syntetisera en större mängd karnosin än långsamt rycka muskler, eller de som deltar i uthållighet. En kost rik på protein och styrketräningsövningar öka innehållet av karnosin i muskelvävnaden.

ökande Karnosin

Det primära sättet att öka koncentrationen av karnosin i kroppen är genom tillskott med beta-alanin, en icke-essentiell aminosyra och komponent av karnosin. Enstaka doser på över 800 mg kan orsaka rodnad eller en stickande känsla i huden. En time-release formulering av beta-alanin kan lindra denna biverkning. Dagliga doser varierar mellan 4,8 och 6,4 g och bör fortsätta i minst fyra veckor för bästa effekt, enligt W. Derave vid institutionen för rörelsen och Sportvetenskap vid universitetet i Gent i Belgien.

Karnosin Vs. karnitin

De låter liknande och de delar en del av samma användningsområden, men karnosin och karnitin har olika sammansättning och funktioner. Karnosin och karnitin finns som kosttillskott och karnitin ibland förskrivas av läkare för vissa sjukdomstillstånd. Rådgör med din vårdgivare innan du tar antingen som ett komplement eftersom de kan interagera med läkemedel eller orsaka biverkningar.

Översikt

Karnitin och karnosin är båda består av aminosyror, men från olika. Karnitin syntetiseras från lysin och metionin, medan karnosin är gjord av alanin och histidin. De bästa källorna för karnitin och karnosin är kött, mejeriprodukter, fågel och fisk, men de är också tillgängliga som kosttillskott.

karnitin

Karnitin bränner fett genom att transportera fettsyror i mitokondrier i celler, där fetter omvandlas till energi. Det transporterar också giftigt avfall från mitokondrierna. Stora koncentrationer av karnitin finns i skelett- och hjärtmuskel. Karnitin kan hjälpa till att sänka den smärta i samband med diabetesneuropati och minska symtomen på en överaktiv sköldkörtel.

karnosin

Karnosin fungerar som en antioxidant i hjärnan, nervsystemet och skelettmuskulaturen. Även om de inte vet exakt hur det fungerar, det är också en kelatbildare som tar bort överskottsmängder av zink och koppar från kroppen. Studier tyder säga hjälper grå starr och förbättrar sårläkning.

Anti-åldring

Karnitin och karnosin kan hjälpa bromsa utvecklingen av åldersrelaterade minnesförlust och Alzheimers sjukdom. En studie i mars 2011 års upplaga av "PLoS One" av Carlo Corona et al. indikerar att karnosin minskar ackumuleringen av amyloid tovor som orsakar Alzheimers. Karnitin fördröjer utvecklingen av minnesförlust genom att öka minnesrelaterade proteiner, enligt forskat publicerad av Xia Jiang et al. i juni 2011 års upplaga av "Journal of Neurokemi." De ger också kardiovaskulära fördelar, men på olika sätt. Uppgifter tyder på att karnosin minskar risken för åderförkalkning och sänker kolesterolet, medan karnitin lindrar symptomen av angina och perifer kärlsjukdom.

Alternativ Autism Behandling

Efter åtta veckor på karnosin visade barn med autism betydande förbättringar i beteende och kommunikation, enligt undersökningar som genomförts av Michael Chez, MD, et al. och publicerades i november 2002 frågan om "Journal of Child Neurology." Dan Rossignol, MD, över tidigare forskning om effektiviteten av alternativa och off-label behandlingar för autism. Hans resultat, som publicerades i oktober 2009 års upplaga av "Annals of Clinical Psychiatry," gav karnitin en klass "B" och karnosin betyget "C." Dessa kvaliteter tyder på att båda substanserna kan förbättra symptom relaterade till autism, men studierna stödjande karnitin var bättre utformade och mer tillförlitlig.

överväganden

Även om karnitin och karnosin båda marknadsförs som kosttillskott för att förbättra idrottsprestationer, finns det inga bevis för att det fungerar, enligt University of Maryland Medical Center. Karnitin finns i flera former, men du bör undvika D-karnitin eftersom det stör den naturliga formen av L-karnitin.

Zink är en mycket mångsidig näringsämne som krävs i små mängder av den mänskliga kroppen för att upprätthålla god hälsa. Dessutom har zink många medicinska egenskaper, bland annat antiinflammatoriska och antimikrobiella effekter. Bland de otaliga medicinskt bruk av zink är behandling av seborroiskt eksem, en hudåkomma som ofta orsakar mjäll. Liksom alla alternativ medicin, konsultera din läkare innan du försöker behandla seborroiskt eksem med zink.

seborroiskt eksem

Seborroiskt eksem är en dåligt förstådd hudåkomma som orsakar en mängd olika symptom, inklusive fläckar på huden som kan bli torr och fjällig eller gulaktig och fet, förklarar MedlinePlus. Även seborroiskt eksem kan uppstå på många olika kroppsdelar, är det vanligast på oljiga områden av huden, såsom hårbotten, öron, ögonbryn, ögonlock, läppar och näsa. I svåra fall kan seborroiskt eksem leda till rött, inflammerad hud, klåda och hudskador.

orsaker

Den exakta orsaken till seborroiskt eksem är inte väl förstådd. Läkare teoretisera att det kan orsakas av en kombination av irritation från en jäst kallas malessizia och produktion av överflödig olja från huden. Villkoret tenderar att köra i familjer och är ofta utlöses av trötthet, extrema väderförhållanden, stress, fetma och vissa lotion. När seborroiskt eksem sker i hårbotten, orsakar det vanligen mjäll.

Zink och seborroiskt eksem

Zink, ofta i form av schampo innehållande zinkpyrition, är en vanlig behandling för seborroiskt eksem. Resultaten från många kliniska studier tyder på att zinkpyrition är en effektiv behandling för mjäll och seborroiskt eksem, rapporterar en översyn av zink forskning som publiceras i 2006 i "Journal of dermatologiska behandling." Även zinkpyrition är effektiva för att minska symptomen av seborroiskt eksem, kan andra schampon som innehåller en kemikalie som kallas ketokonazol bli mer effektiva.

Mekanism

Exakt hur zink behandlar seborroiskt eksem är föremål för debatt. En del av den positiva effekten tycks involvera zink direkt hämma tillväxten av malessizia, jästen som bidrar till seborroiskt eksem. Zink kan också behandla symptomen genom att minska inflammation i hudceller som kallas keratinocyt, rapporterar en studie som publicerades i juli 2005 numret av den medicinska tidskriften "Dermatologisk Surgery"; kräver dock detta påstående tillägg bevis.

Vilka är fördelarna med vitamin D3, Magnesium & amp; Zink?

Vissa näringsämnen spelar en viktig roll i hälsa i kroppen - från det kardiovaskulära systemet för benhälsa och immunsystemet styrka. Vitamin D - särskilt i form av aktivt D-3 - magnesium och zink är alla avgörande för många funktioner i kroppen, och att få tillräckliga mängder via livsmedel och / eller tillskott kan stödja hälsa på många nivåer.

Vitamin D-3 och hälsa

Vitamin D är fettlösliga och finns sparsamt i livsmedel som lever, ost och fet fisk. Kroppen gör även vitamin D när huden exponeras för ultraviolett ljus från solen. D-vitamin är viktigt för benhälsa eftersom den hjälper kalciumabsorptionen i tarmen. Det näringsämne spelar också en roll i immunsystemet och fungerar som en anti-inflammatorisk substans i kroppen. Vitamin D-3 är den föredragna formen av extra D-vitamin för att det är närmare till den aktiva formen som kroppen använder än vitamin D-2 och är lättare att ta till sig. Vitamin D-3 kan också stödja en sund stämning, särskilt i dem som lider av årstidsbunden depression, även känd som SAD, enligt University of Maryland Medical Center.

En Multitasking Mineral

Magnesium kan vara en av de viktigaste näringsämnena för den allmänna hälsan, eftersom det är en kofaktor i mer än 300 enzymsystem i kroppen som reglerar allt från proteinsyntes till nerv- och muskelfunktion till blodtrycksreglering. Enligt den UMMC, är magnesium också viktigt för friska tänder och ben och funktionen av centrala organ som hjärta, lever och njurar. Medan magnesium finns i livsmedel som nötter, baljväxter och gröna bladgrönsaker, många människor inte får tillräckligt från kosten. Enligt Institutes of Health, kan vanligtvis låg magnesiumintag ökar risken för hjärt-kärlsjukdom, typ-2 diabetes och migrän.

The Power of Zinc

En annan avgörande mineral för hälsa, spelar zink en roll i immunsystemet hälsa, proteinsyntes, DNA bildning, celldelning och sund tillväxt och utveckling i spädbarnsåldern och barndomen. Zink finns i livsmedel som vilda ostron, rött kött, fågel, nötter, baljväxter, fullkorn och mejeriprodukter. Zink måste förbrukas varje dag eftersom kroppen inte har någon specialiserad zink lagringssystem, enligt National Institutes of Health. Enligt UMMC, zink spelar också en viktig roll i reproduktiv hälsa - särskilt kopplade till manlig fertilitet - korrekt sköldkörtelfunktion, blodsocker reglering, förhindrande av åldersrelaterad makuladegeneration och skydda kroppen från fria radikaler.

Tips

Många människor dra nytta av att ta en robust multivitamin dagligen som innehåller vitamin D-3, magnesium och zink tillsammans med en rad andra viktiga näringsämnen. Även kosttillskott är användbara, är det en utmärkt idé att försöka få ett fullt spektrum av näringsämnen från din kost. Hela livsmedel som frukt, grönsaker, fullkorn, nötter, frön, baljväxter och högkvalitativt animaliskt protein är fulla av hälsosamma näringsämnen, medan deras kraftigt bearbetade kusiner finns i burkar, påsar och lådor är ofta inte. Konsumerar stora mängder alkohol, vitt socker, koffein och vissa mediciner kan förhindra absorptionen av viktiga näringsämnen som magnesium, zink och vitamin D eller laka dem från de celler i kroppen, vilket leder till brister.

Det kan vara komplicerat och ibland överväldigande att avgöra vilken vitamin- och mineraltillskott är bäst för din hälsa och livslängd, eftersom så många kosttillskott gör anspråk som erbjuder en mängd unika fördelar. Zink och vitamin B1 är bland de tillägg som har varit tippad som användbara i vår fortsatta strävan efter hälsosam livsstil. Forskning bekräftar att båda kompletterar verkligen kan förbättra vår välfärd.

De många fördelarna med zink

Zink stärker immunförsvaret. Det är mest känd för sin makt för att förebygga förkylningar och minska mängden dagar det tar att återhämta sig från en. Men det har många andra mindre omskrivna egenskaper. Zink kan öka hälsan hos din hud och hår. Och dess anti-inflammatoriska fördelar kan också hjälpa till att minska uppkomsten av akne.

Zink håller hormoner regleras, bidrar till att upprätthålla prostata hälsa och kan även öka fertiliteten. Mineralet har också visat sig hjälpa vid behandling av sår och munsår och kommer att hålla matsmältnings spår i gott skick.

zinkVarningar

Tala med din läkare innan du börjar ta en zinktillskott. För mycket zink kan ha negativa effekter på hälsan. Samtidigt kan även en liten zinkbrist orsaka hälsoproblem.

Varför B1?

Den primära roll vitamin B1 är att bidra till att de kardiovaskulära och nervsystemet i kroppen fortsätta att fungera på ett sunt sätt. Vitamin B1 kallas ibland "anti-stress" vitamin eftersom det förbättrar kroppens förmåga att fungera under tryck. Det främjar också en hälsosam mental inställning.

Eftersom vitamin B1 är en kraftfull antioxidant, hjälper det att minska effekterna åldrande, förbättrar minnet, och kan förhindra eller fördröja utvecklingen av Alzheimers sjukdom.

B1 är allmänt säker

Eftersom vitamin B1 är vattenlösligt det utsöndras via urinen. Däremot kan ta överskjutande belopp vara giftiga. Det rekommenderade dagliga intaget av vitamin B1 är 1,2 mg för män och 1,1 mg per dag för kvinnor. Det skulle ta 100 gånger mer än den rekommenderade dosen innan det skulle finnas toxicitetsproblem.

Frukter som innehåller magnesium och zink

Magnesium och zink är två mineraler som är avgörande för immunförsvaret. Magnesium stödjer också din sunda hjärtslag uppmuntrar korrekt funktion av dina muskler och hjälper till att reglera blodsockernivån. Du bör få mellan 310 och 420 mg magnesium per dag. Zink spelar en viktig roll i att hjälpa kroppen att läka från sår och att reparera och växa celler. Du behöver mellan 8 och 11 milligram zink dagligen. Vissa frukter innehåller båda dessa mineraler. Lägg dem till din diet för att hjälpa dig att få massor av magnesium och zink.

bär

Hallon och björnbär sticker ut som de bästa bär källor både magnesium och zink. En kopp färska hallon innehåller 27 mg magnesium och 0,52 milligram zink. En kopp färska björnbär har 29 mg magnesium och 0,76 milligram zink. Färska hallon och björnbär kan ätas slätt som en frisk sida skålen eller röras i en skål med gröt. Färska bär är också en sund toppning för våfflor eller pannkakor.

Torkad frukt

Många torkad frukt är en bra källa till både magnesium och zink. En kopp torkade aprikoser innehåller 28 mg magnesium och 0,35 milligram zink. En kopp plommon har 59 mg magnesium och 0,70 milligram zink. En en kopp servering av torkade dadlar innehåller 63 mg magnesium och 0,43 milligram zink. Lägg torkad frukt till din favorit trail mix eller skål med kallt spannmål.

avokado

Men ofta betraktas som en grönsak, avokado är faktiskt en frukt, och innehåller en hälsosam dos av både magnesium och zink. En kopp kubik avokado innehåller 44 mg magnesium och 0,96 milligram zink. Kubik avokado par bra med mexikanska rätter såsom burritos, tacos och quesadillas. Avocado kompletterar också smaken av en kalkon smörgås eller kan användas i stället för ranch dressing för ett dopp för morötter, selleri och paprika.

granatäpplen

Granatäpplen inte är i säsong för mycket lång, men när de är, dra fördel av deras näringsämnen, inklusive magnesium och zink. En kopp av frukt och frön innehåller 20 mg magnesium och 0,60 milligram zink. Granatäpplekärnor kan läggas till en kastade grönsallad eller användas för att komplettera smak av grillat kött.

Banan

En banan innehåller 40 mg magnesium och 0,23 milligram zink. Skivad banan gör en frisk tillägg till en skål flingor eller jordnötssmör smörgås. En banan är ett hälsosamt mellanmål som är snabb, bekväm och lätt att ta med dig när du är på språng.

Bra källor för zink i livsmedel


Zink är ett essentiellt spår mineral som krävs i dieten på en daglig basis, men endast i små mängder. Zink finns i en mängd olika livsmedel, tillagade och råa. Zink finns i den mänskliga kroppen, mestadels i de starka musklerna, de röda och vita blodkroppar, ögon näthinnan, hud, njurar, skelett och bukspottkörtel. Om du har en zinkbrist, vilket är ovanligt, det finns många kosttillskott på marknaden.

Funktion av zink

Zink utför många nödvändiga funktioner i kroppen, bland annat att hålla immunförsvaret friska, hjälper matsmältningen, kontroll av diabetes, och läka sår. Det är mycket fördelaktigt för ögat hälsa, aptit, nattblindhet, hälsosam graviditet, hår och hud. Zink sprayer används ofta för sår, brännskador eller andra skador för att främja läkning. Zink har blivit en populär lösning för att minska längden på förkylningar, enligt American Cancer Society, det finns blandade recensioner på detta.

Symtom på zinkbrist

Du kommer att ha mycket bestämda symptom bör du saknar tillräckligt zink i din dagliga kost. Några av dessa villkor är lågt blodtryck, aptitlöshet, trötthet, depression och förlust av lukt och smak. Du kan också bli föremål för täta förkylningar och infektioner. Det kan finnas tillväxtstörning hos barn från zinkbrist.

raw Foods

Det finns ett brett utbud av råa livsmedel, som innehåller tillräckliga mängder av zink. Pumpafrön: 1/4 kopp innehåller 2.18mg; sesamfrön: 1/4 kopp innehåller 2.80mg; lönnsirap: .55mg i 2 tsk .; och låg fetthalt yoghurt: 2.18mg i en kopp. Crimini svamp har 1.56mg i en fem-oz. servering.

färdiglagad mat

Det ARIS ett brett utbud av tillagade livsmedel som innehåller zink, med animaliskt protein den rikaste källan. Den högsta halten av zink går till kalvlever med en jättestor 10.80mg per 4-oz. servering, oxfilé med 6.33mg för en 4-oz servering, och grönsaker som sparris, sommar squash, grönkål och gröna ärtor med mellan 1 och 3 mg per en kopp servering. Skaldjur har hög zinkhalt, särskilt ostron.

daglig dosering

Den nödvändiga dagliga dosen av zink är ganska liten och lätt att nå. Män som är 14 år och äldre kräver approximatley 11 mg, och kvinnor i åldrarna 14 och 18 kräver 9 mg. Kvinnor som är 19 år och äldre kräver 8 mg per dag. Gravida kvinnor kräver lite högre doser, 10 eller 11 mg.

Alltför mycket Zink

Det är möjligt att konsumera alltför mycket zink i din dagliga kost. National Academy of Sciences in en acceptabel övre gränsen för 40 mg av zink för personer över 19. Du kommer att ha tydliga symptom såsom en metallisk bitter smak tillsammans med eventuell illamående, kräkningar, kramper och magont. Dr John Swartzberg av UC Berkeley rekommenderar att du får den nödvändiga dosen av zink från matkällor och inte kosttillskott.

om Zink


Intresset för zink och hur viktig en roll den spelar i människokroppen ökar bland dem inom det medicinska forskningsområdet. Tack vare dessa ansträngningar, har zink visat sig effektivt minska symptom i samband med Crohns sjukdom, Alzheimers sjukdom, alopeci och akne, bara för att nämna några. En hälsosam diet fortsätter att spela en viktig roll för att upprätthålla rätt halter av zink i kroppen, och i de flesta fall var och en av de livsmedelsgrupper kan vara nyttiga leverantörer.

Identifiering

Zink är ett grundämne som ofta finns över hela jorden, och en viktig spårämne som är nödvändigt för att förekomsten av levande varelser. I sin naturliga form, är zink en vit metall med en blåaktig nyans och mycket blanka. Betecknas med förkortningen (Zn) i periodiska systemet, är zink mycket lösliga i syra, i synnerhet syrorna som finns i människans magsäck.

Historia

Historien om zink kan spåras tillbaka så långt som 2500 år. Arkeologer har hittat antika mässing reliker och ornament med höga zinkkoncentrationer, tillsammans med andra kombinerade element såsom bly och antimon. Nyttan av zink långsamt blev känd över hela världen och även den berömda upptäcktsresanden Marco Polo, refererade användningen av zink för läkning av ögon sår under trettonde århundradet Persien. I början av 1300-talet, zink mynt var de viktigaste enheterna för monetär utbyte under Mingdynastin i Kina. Men innan sjuttonhundratalet, hade denna viktiga metall inget officiellt namn. Det var inte förrän Antoine Laurent Lavoisier, en fransk kemist, utvecklade processen för notering alla kända element och zink fick sitt namn.

Fungera

Zink är viktigt för utveckling och underhåll av friska immunsystem, och övergripande funktion av kroppens system. Inte bara är det som finns i muskler och ben, men också i huden, där den spelar en viktig roll vid läkningen av öppna sår och sår. Varje cell i den mänskliga kroppen innehåller spårmängder av zink och hormoner i kroppen, såsom de som kontrollerar kön och tillväxt, kräva att det zinkelementet för att göra sitt jobb. Syntes av insulin är också beroende av närvaro av zink, även om forskare är inte klara över varför.

typer

När de kombineras med mineral kalamin, är zink gemensamt till zinkoxid (ZnO), och när spår av järnoxid (Fe2O3) sättes till blandningen, är föreningen omvandlas till den populära aktuella salva calamin lotion. När den appliceras på huden, denna zinkförening med framgång behandlar irritationer, stick, utslag och bug bites. Zinkfosfid är en kemisk förening är avsedd att användas som en gnagare repellent. Inte bara är denna kemikalie kombination giftiga, men det är också mycket brandfarligt.

När zinkelementet kombineras med glukonat citrat syra, är resultatet ett välgörande, immune öka förening. Denna zink kombination, som är samma förening som kan hittas i tillverkade zink sugtabletter, tros vara användbar i kampen mot vanlig förkylning. Dessa pastiller kan vara mycket effektiva om de används per timme, tills en känsla av välbefinnande har återupprättats.

Varning

Medan kroppens behov av zink är viktigt, är det möjligt att ha för mycket av det goda. Överexploatering av zinktillskott kan störa kroppens upptag av koppar, magnesium och järnnivåer, vilket scenario som är kontraproduktiv eftersom immunförsvaret är återigen äventyras. Höga halter av zink kan också minska goda kolesterolet (HDL) nivåer i blodet. Av detta skäl FDA föreslår att en frisk individ inte överstiger 40 mg per dag. Det är också viktigt att notera att äta eller dricka något tillsammans med zinktillskott eller sugtabletter är inte lättpåverkade. Citrus faktiskt stör kroppens upptag av zink, vilket gör dos ineffektiv.

överväganden

De bästa källorna för zink kan hittas i livsmedel. Rött kött, fågel och skaldjur är utmärkta källor för zink, med ostron som leder flocken. Mejeriprodukter innehåller också zink, liksom bönor, nötter, spannmål och pumpafrön. De gröna kan också ge en hälsosam dos av zink, och några exempel är spenat, sparris, basilika, broccoli och ärter.

potential

Ny forskning har föreslagit att zinktillskott kan spela en positiv roll för att minska chanserna för en person som förvärvar vissa typer av cancer. De som lider av prostatacancer har visat lovande resultat i krympningen av förstorade faller ned med tillsats av zinktillskott. Zink har också gett positiva resultat för att minska symptom i samband med strålbehandling.