XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

vitlökspulver högt blodtryck

Fördelar med vitlökspulver

Översikt

Vitlökspulver har alla fördelarna med hela vitlök eftersom det är en pulveriserad version av hela vitlök. Livsmedelskvalitet pulveriserad vitlök, finns i de flesta livsmedelsbutiker, gör en näringsrik tillägg till din diet, medan vitlökspulver tillskott - testats för att innehålla en betydande mängd nyttiga föreningar - finns på apotek och hälsokostbutiker. Innan vitlök som ett komplement eller öka din normala intag, vara säker på att diskutera det med din läkare för att diskutera en lämplig typ av tillägg, liksom en säker dos.

minska kolesterol

En studie som publicerades i "Lipids i hälsa och sjukdom" i 2010, fann att vitlökspulver skapar små minskningar i total kolesterolhalten i blodet och low-density lipoprotein, eller "onda" kolesterolet. Studier pågår fortfarande när det gäller vitlök och dess inverkan på high-density lipoprotein, eller "goda" kolesterolet. Diskutera lägga vitlök till din kost med din läkare om ditt mål är att minska dina kolesterolnivåer.

Stärka immunförsvaret

Vitlökspulver och hela vitlök har visat sig stärka immunförsvaret och hjälpa till att bekämpa cancer. University of Maryland Medical Center säger att även längre studier måste genomföras, vissa studier tyder på att personer som har mer vitlök i kosten är mindre benägna att utveckla vissa typer av cancer, särskilt kolon och stomachcancer. För patienter som redan har cancer - eller går igenom kemoterapi - vitlök kan hjälpa immunsystemets funktion mer effektivt och minska biverkningarna av kemoterapi. Tala med din läkare om att stärka immunförsvaret med vitlök, tillsammans med dess potentiella fördelar anti-cancer.

Blodförtunnande

Vitlökspulver och rå vitlök har en fördel blodförtunnande - som kan hjälpa människor som lider av högt blodtryck och hjärtsjukdomar. National Institutes of Health säger effekterna av vitlök på trombocytaggregation har bedömts i flera försök på människa. Men eftersom vitlök har förknippats med flera fall av blödning, använder denna för blodförtunnande fördelar bör ske med försiktighet. Tala med din husläkare om du använder vitlökspulver som ett blodförtunnande medel.

Vitlöksklyftor Vs. Vitlökspulver

Vitlökspulver är tillverkad av torkade och malda vitlöksklyftor. Var dock försiktig att vitlökspulver du väljer innehåller endast ren vitlökspulver, utan extra salt eller andra tillsatser komponenter. De flesta kockar föredrar antingen kryddnejlika eller pulver, ibland beroende på skålen de förbereder.

Vitlöksklyftor - kalorier, fett och kolhydrater

En servering av tre råa vitlöksklyftor innehåller 13,4 kalorier, utan fett eller kolesterolhalt. Den innehåller 3 g kolhydrater, vilket är ungefär en procent av ditt dagliga rekommenderade intag av kolhydrater, liksom 0,2 g kostfiber, vilket är cirka 0,8 procent av ditt dagliga rekommenderade intaget. Enligt University of Maryland Medical Center, kan bland annat fibrer i kosten hjälper till att hålla din matsmältning fungerar.

Vitlöksklyftor - protein, vitaminer och mineraler

De tre råa vitlöksklyftor innehålla 0,6 g protein, vilket är cirka 1,1 procent av det rekommenderade dagliga intag av protein. Du behöver protein i kosten för att underhålla och reparera kroppens muskler och andra vävnader. Vitlöksklyftor innehåller även 16,3 mg kalcium, vilket är 1,6 procent av det rekommenderade dagliga intaget; 2,8 mg av vitamin C, vilket är 4,7 procent av det rekommenderade dagliga intaget; och 13,8 mg fosfor, vilket är 1,4 procent av det rekommenderade dagliga intaget.

Garlicpuder - kalorier, fett och kolhydrater

En 1 matsked servering av vitlökspulver innehåller nästan 28 kalorier. Den innehåller ca 0,1 g av det totala fettet och praktiskt taget inget mättat fett eller kolesterol. Den innehåller 6,1 g av den totala kolhydrater, vilket är två procent av ditt dagliga rekommenderade intag av kolhydrater och 0,8 g kostfiber, vilket är 3,3 procent av ditt dagliga rekommenderade fiberintag.

Garlicpuder - protein, vitaminer och mineraler

Matsked av vitlökspulver innehåller 1,4 g protein, vilket är 2,8 procent av det rekommenderade per dag proteinintag. Den innehåller också 6,7 mg kalcium, vilket är 0,7 procent av ditt dagliga behov; 1,5 mg av vitamin C, vilket är 2,5 procent av ditt dagliga behov; och 35 mg fosfor, vilket är 3,5 procent av ditt dagliga behov.

Hur du skapar din egen fisk Lock med vitlökspulver


Om du försöker att fånga en fisk, kommer du att ha en bättre chans om det finns en attraherande på din krok att dra fisken i. Om du vill göra din egen hemlagad fisk lockmedel använder vitlökspulver, det finns en ostliknande vitlök betesfisk deg som du kan göra med hjälp av några enkla ingredienser. Betet är potent, och kommer att ha kraftfulla effekter i vattnet för att locka fisk och hjälpa dig att få en hake.

Instruktioner

1 Kombinera en kopp plus 1 tsk. vatten, 1/2 kopp mjöl, 1/2 kopp majsmjöl, 1/4 dl socker, 1 msk. vitlökspulver och 2 uns av smält cheddarost i en bunke. Blanda med händerna tills du har en tjock deg.

2 Rulla degen till små enskilda bollar, ca 1/8-tums bred.

3 Fyll en kastrull till hälften med vatten och koka upp.

4 Släpp degen bollar i det kokande vattnet och låt dem koka i en minut.

5 Sila degen bollar och låt dem rinna av på en tallrik fodrad med hushållspapper.

6 Stick en deg bollen över din krok när du fiska för att locka fisk.

Näringsvärde vitlökspulver Vs. rå vitlök

Vitlök har använts sedan urminnes tider för att behandla och förebygga sjukdom. Enligt en artikel som publicerades i 2001 "Journal of Nutrition," gamla medicinska texter i Indien, Egypten, Rom, Kina och Grekland skriven vitlök behandlingar för olika sjukdomar. Det har även smaksatt och garnerad mat sedan urminnes tider. Vitlökspulver består av vitlök reduceras till ett pulver textur som upplöses väl i vätskor. En tesked hackad, rå vitlök motsvarar 1/8 tesked vitlökspulver.

Kalorier och kolhydrater

Rå vitlök och vitlök makt varierar i deras näringsvärde, enligt USDA National Nutrient Database. En 1 tesked servering av rå vitlök innehåller 4 kalorier, medan 1/8 tsk servering av vitlökspulver innehåller 1,25 kalorier. Det finns 0,93 gram kolhydrater i en 1 tesked servering av rå vitlök. En 1/8 tsk servering av vitlökspulver innehåller 0.28125 gram kolhydrater. Fiber är också ett kolhydrat. En 1 tesked servering av rå vitlök ger 0,1 gram kostfiber, medan 1/8 tesked vitlök innehåller 0,0375 gram kostfiber.

Protein, fiber och fett

Proteininnehållet i en tesked rå vitlök är 0,18 gram, medan protein som finns i 1/8 tsk vitlökspulver är 0,06375, enligt USDA National Nutrient Database. En tesked rå vitlök innehåller 0,10 gram kostfiber, medan 1/8 tesked vitlökspulver innehåller 0,0375 gram kostfiber. Båda formerna av vitlök innehåller en försumbar mängd fett.

mineraler

Rå vitlök och vitlökspulver innehåller också mineraler, enligt USDA National Nutrient Database. En tesked rå vitlök innehåller 5 milligram kalcium, medan 1/8 tesked vitlökspulver innehåller 0,25 milligram kalcium. Mängden fosfor i en tesked rå vitlök är 2 milligram; 1/8 tesked vitlökspulver innehåller 0,25 milligram fosfor. Kalium i en tesked rå vitlök är 11 milligram, medan 1/8 tesked vitlökspulver innehåller 4,625 milligram kalium.

vitaminer

Spårmängder av vitaminer finns också i rå vitlök och vitlökspulver, enligt USDA National Nutrient Database. En tesked rå vitlök ger 0,9 milligram vitamin C; 1/8 tesked vitlökspulver inte innehåller någon vitamin C. En tesked rå vitlök innehåller 0,035 milligram vitamin B-6, medan 1/8 tesked vitlökspulver innehåller 0,006375 milligram vitamin B-6. Kolin innehåll för en tesked rå vitlök är 0,6 milligram; kolin innehåll för 1/8 tesked vitlökspulver är 0,2625.

Gör Vitlök kapslar sänka högt blodtryck?

Okontrollerat högt blodtryck kan skada kärlväggarna och öka risken för kranskärlssjukdom. Förutom att minska salt i kosten, forskning tyder på att ta vitlöksextrakt i kapselform kan ha blodtryckssänkande effekt. Men innan du dricker något vitlök kosttillskott, kontakta din läkare.

Högt blodtryck

Forskare från Ankaras universitet i Turkiet undersökt effekterna av vitlöksextrakt förbrukning på blodfetter hos män och kvinnor med förhöjt kolesterol. Deltagarna delades in i högt blodtryck och normala blodpåtryckningsgrupper. Båda grupperna konsumeras vitlöksextrakt i fyra månader. Forskare rapporterade i juni 2004 frågan om "Journal of Nutritional Biochemistry" att vitlöksextrakt minskas avsevärt blodtryck i deltagare med högt blodtryck, men inte i de med normalt blodtryck.

Animal Study

Forskare från Healthcare Research Institute i Japan studerat effekterna av åldern vitlöksextrakt på blodtrycket hos råttor med högt blodtryck. Råttorna konsumerade åldern vitlöksextrakt eller vitlökspulver i fyra veckor. Forskarna upptäckte att råttor konsumera åldern vitlöksextrakt erfarna minskningar i systoliskt blodtryck eller kraft som krävs för att dra ihop hjärtat, enligt forskning som redovisas i mars 2006 frågan om "Journal of Nutrition."

Systoliskt blodtryck

I iakttagelser som publiceras i oktobernumret 2010 av tidskriften "Maturitas" forskare från University of Adelaide undersökte effekterna av åldern vitlöksextrakt på patienter med okontrollerat högt blodtryck. Försökspersoner tilldelad att ta emot fyra kapslar av åldern vitlöksextrakt eller placebo under 12 veckor. Blodtrycksmätningar genomfördes före och efter experimentet. Forskare observerade att den åldrade vitlöksextrakt gruppen upplevde sänkningar i systoliskt blodtryck jämfört med placebogruppen.

Biverkningar och interaktioner

Vitlök kompletterar kan orsaka gas, buksmärta och halsbränna. Om dessa problem visas eller kvarstår, begränsa användningen av vitlök kosttillskott. Dessutom kan de också interagera med blodförtunnande läkemedel, enligt Linus Pauling Institute vid Oregon State University.

Har äta vitlök två gånger om dagen sänker ditt blodtryck?

Vitlök är på frammarsch som en ört med noterbara medicinska ändamål. Använts sedan urminnes tider för att ta itu med olika hälsofrågor, är vitlök känd för att ha antibakteriell, svampdödande och antiinflammatoriska egenskaper. Vitlök också har kopplats till en minskad risk att utveckla cancer och hjärtsjukdomar hos vissa personer. Medan man äter vitlök två gånger om dagen kanske inte sänka blodtrycket, har vissa studier visat att användning av vitlök kan vara till nytta för ditt blodtryck nivåer.

Vitlök som en behandling

Vitlök innehåller spårämnen och andra komponenter som är till nytta för olika hygienkrav. Aminosyra allinin och enzymet allinase kombinera när en vitlöksklyfta krossas eller skära, bildar föreningen allicin, svavelsluktande förening tros vara ansvarig för många av vitlök hälsofördelar. Nyligen krossad vitlök innehåller mest allicin, och därför kan vara den mest användbara för medicinska ändamål. Vitlök är betygsatt av National Institutes of Health som "möjligen effektiv" för att behandla högt blodtryck; ateroskleros; kolon, rektala och mage cancer; fästingbett; och svampinfektioner i huden, som ringorm och fotsvamp.

Vitlök och blodtryck

Enligt NIH, har vitlök varit ansvarig för människor sänka deras blodtryck med upp till 7 procent eller 8 procent. Ellen Tattelman konstaterar i "American Family Physician" som tre separata studier funnit vitlök kraftigt minskad systoliska trycket, det översta nummret av ditt blodtryck läsning. Fyra studier kopplade vitlök till en minskning av diastoliskt tryck, botten nummer. Fler studier kan behövas och du bör diskutera vitlök behandling med din läkare innan du påbörjar det.

Vitlök och andra kardiovaskulära fördelar

Vitlök har kopplats till att minska flera orsaker till hjärt-kärlsjukdom. Ellen Tattelman skrev på hälsofördelarna med vitlök för juli 2005 frågan om "American Family Physician." Hon sade att medan flera studier funnit att vitlök minskade totala kolesterolnivåer genom mellan 4 procent och 12 procent, kunde andra inte replikera effekten. Resultaten varierar, men det kan bero på olika mängder eller typer av vitlök eller studiedesign. Det behövs mer forskning för att säga säkert. Tattelman nämner också att vitlök har visat sig minska blodglukosnivåerna i människor som inte har diabetes, vilket kan göra dem mindre benägna att utveckla diabetes, en föregångare till hjärt-kärlsjukdom.

Begränsningar av vitlök för blodtrycks

En meta-analys som publicerades i december 2008 frågan om "Annals of Farmakoterapi" uppgav att medan vitlök var klart associerad med en sänkning av det systoliska blodtrycket hos personer som hade ett högt systoliskt blodtryck, var det inte i samband med minskning av andra patienter . Forskarna föreslog att fler studier var nödvändigt. Användningen av vitlök som en terapi för att minska de totala blodtryck fortfarande kontroversiell, med viss forskning som visar att det är fördelaktigt medan vissa verkar tyda på att det inte är. Tala med din läkare om vitlök och om att lägga vitlök till din regim kan hjälpa till att sänka blodtrycket.

Gör Vitlök Kosttillskott arbete samt färsk vitlök för att minska tilltäppta artärer?

Tilltäppta artärer orsakas av en uppbyggnad av plack, ett tillstånd även känt som ateroskleros. Höga kolesterolvärden bidra till denna sjukdom, och patienter ordineras ofta lipidsänkande läkemedel och kan även vara kandidater för kirurgiskt avlägsnande av plack om ärendet är allvarlig nog, enligt University of Maryland Medical Center. Vitlök har använts som ett komplement som kan hjälpa till att sänka högt blodtryck eller kolesterolnivåer, vilka båda är riskfaktorer för utveckling av åderförkalkning. Dock har FDA inte godkänt vitlök som en behandling för denna sjukdom. Forskning under de senaste 20 åren har gett blandade resultat när det gäller effekten av vitlök kompletterar, men de kan bidra till att förhindra utveckling av eller främja tilltäppta artärer. Tala alltid med din läkare innan du lägger någon typ av tillägg till din diet.

arteroskleros Fakta

Enligt University of Maryland Medical Center, fett och andra ämnen i blodet bildar artären-igensättning plack som leder till åderförkalkning, eller åderförkalkning. Eftersom minskat artärer betyder ditt hjärta måste arbeta hårdare för att pumpa blod genom dem, kan högt blodtryck också resultera från detta tillstånd. Åderförkalkning är också en ledande orsak till hjärt-kärlsjukdomar, som är en primär orsak till dödsfall bland personer över 45 års ålder, enligt University of Maryland Medical Center.

vitlök Fakta

Färsk eller rå vitlök är en ört som finns i lampan form och varje lampa innehåller flera klyftor. Dessa klyftor är ofta krossas eller hackas för att tillföras livsmedel för smaksättning ändamål, vilket får dem att släppa en karaktäristisk lukt. Den kemiska substans som produceras denna lukt kallas "allicin" enligt MedlinePlus, och det anses också vara den aktiva ingrediensen som bidrar till ört hälsofördelar. De flesta vitlök komplettera tillverkare ålder eller jäsa allicin för att eliminera den karakteristiska lukten; emellertid detta också effektivt minskar mängden av den kemikalie som är tillgänglig för kroppen att använda. Oavsett, använder de flesta forskning hittills i åldern vitlök extrakt eller ålder, för att bestämma effekten av denna ört som behandling och en förebyggande åtgärd för många hjärt-kärlsjukdomar.

Vitlök för att behandla tilltäppta artärer

"Nutrition" publicerade en översyn 1997 om att vitlök forskning på människor fortfarande saknas, men det visar löfte att minska hyperlipidemi och nivåer av plack i kärlväggarna. 1999, "åderförkalkning" publicerat en studie som fann att ge patienter vitlökspulver med höga doser av allicin upplevde en liten minskning av arteriell plack under en period av fyra år; Men denna effekt minskade också som försökspersonernas ålder ökade.

Vitlök för att förebygga tilltäppta artärer

Även i 1999, "åderförkalkning" publicerade en annan studie som fann att komplettera med hjälp av AGE i stället för rå vitlök produceras betydande resultat som en anti-ateroskleros medel. Detta tyder på att AGE kan spela en viktig roll för att minska risken och progression av tilltäppta artärer. På senare tid, en studie i "Journal of Nutrition" 2001 konstaterar att även om den exakta mekanismen för hur vitlöksextrakt fungerar är okänd och det behövs mer forskning, AGE var effektivt för att sänka kolesterolhalten i blodet. Men motstridiga resultat publicerade i "Archives of Internal Medicine" i 2007 fastställt att färsk vitlök och vitlök kosttillskott inte har någon effekt på blodfetter. Som alltid fråga din läkare innan du tar vitlök tillskott eller lägga till mer färsk vitlök till din diet som en del av din personliga hälsa plan.

Herbal blodtryck Mins

Sänka högt blodtryck bidrar till att förhindra åderförkalkning, hjärtsjukdomar och stroke. Många läkemedel som förskrivs för att behandla högt blodtryck har negativa biverkningar, dock. Användningen av örter för att sänka blodtrycket erbjuder ett alternativ till läkemedel. Men prata med din vårdgivare innan du lägger tillägg till din rutin och för korrekt dosering. Förutom naturläkemedel, göra livsstilsförändringar, såsom ökad fysisk aktivitet och minska stress, kan hjälpa till att sänka blodtrycket.

Hagtorn för Hypertoni

Herbal blodtryck Mins

Enligt en januari 2002 artikel publicerad i tidskriften "Phytotherapy Research," hagtorn kan bidra till att sänka blodtrycket och lindra ångest. Örten, även känd som kinesiska hagtorn, har använts för behandling av hypertoni i Kina i tusentals år. Antioxidantföreningar som kallas flavonoider och oligomera procyanidins närvarande i hagtorn kan vara ansvarig för dess blodtryckssänkande förmågor. Enligt University of Maryland Medical Center, doser av 160 till 1800 milligram hagtorn pose dagligen liten risk för biverkningar.

Former av vitlök

Herbal blodtryck Mins

Enligt en genomgång av vetenskapliga studier publicerade i tidskriften juni 2008 "BioMed Central kardiovaskulära sjukdomar," vitlök hjälper till att sänka högt blodtryck. Allicin, den aktiva föreningen i vitlök, kan öka produktionen av kväveoxid, som slappnar av glatta muskler, främja vasodialation. Dessa positiva effekter på blodtryck sågs vid doser av 600 till 900 milligram av vitlökspulver tas per dag under 12 till 23 veckor. Du kan också använda vitlöksextrakt eller vitlöksolja som ett komplement, eller äta ungefär en vitlöksklyfta per dag.

ingefära Kosttillskott

Herbal blodtryck Mins

Tar ingefära tillskott kan också hjälpa till att sänka blodtrycket. Enligt en artikel i tidskriften "Farmakognosi omdömen" i 2011, sänker ingefära blodtrycket hos djur. Det behövs mer forskning för att bekräfta dessa fynd hos människa, men forskare tror ingefära slappnar kärlsammandragning och fungerar som en kalciumkanalblockerare. Enligt University of Maryland Medical Center, är doser av upp till 4 milligram ingefära per dag i allmänhet betraktas som säkra.

kanel Fördelar

Herbal blodtryck Mins

Enligt en Oktober 2013 artikel publicerad i tidskriften "Nutrition" kanel tillskott kan sänka blodtrycket. Om du har också högt kolesterol, kan kanel hjälp med detta. Typiskt Doseringar för kanelbark intervallet från 1 till 4 gram dagligen eller 0,005 till 0,2 gram av kanelolja dagligen. Studien visade dock kanel sänkte blodtrycket hos personer med diabetes eller prediabetes, och studien var bara kortvarig. Det behövs mer forskning för att avgöra effekten av kanel till lägre blodtryck.

Definition av vitlöksklyfta

En vitlöksklyfta är en del av en större vitlök. När du bryta den enskilde kryddnejlika från glödlampan, måste du dra bort flagnande membran för att komma åt den ätliga delen. Vitlöksklyftor, som finns i flera olika varianter, är lätta att lagra, har en lång hållbarhet och anses supermatar för sina medicinska egenskaper. Vitlöksklyftor har ett välförtjänt rykte om att vara en skarp garnering, och det kommer att lämna andan - och du, om du äter tillräckligt - lukta lite stark, så var försiktig hur mycket du förbrukar i ett sammanträde.

Olika typer av vitlöksklyftor

Bland olika typer av vitlöksklyftor är amerikansk vitlök, den gemensamma, vit hudfärg, flagnande, potent version. I kontrast, mexikanska och italienska vitlök är lila-färgade och ger en mildare smak och lukt. Den mildaste sorten är elefant vitlök, som egentligen är en närmare relation till purjolök än vitlök. Grön vitlök är en under mogen, mildare smak version av amerikansk vitlök, men det är inte så lätt tillgänglig som andra typer av vitlök; du måste gå till en specialitet butik för att hitta grön vitlök.

Inköp vitlöksklyftor

När du köper färsk vitlök, välj en fast, fyllig glödlampa som har torr hud, och undvika lökar som hålls med kylda produkter. Om du köper bearbetade vitlök, kommer det i flera former: hela, konserverade kryddnejlikor; torkade flingor; vitlökspulver, vitlök salt; vitlöksextrakt; och vitlök saft. Du kan använda bearbetad vitlök som smak substitut för färsk vitlök, men smaken är betydligt sämre.

Förvaring vitlöksklyftor

Vitlök lagrar väl och för långa tidsperioder. Det håller bäst när det förvaras mörkt, platser torr, rumstemperatur. En färsk glödlampa av vitlök kommer att pågå upp till åtta veckor, men när du bryter en enskild kryddnejlika från glödlampan, ska du använda den i 3 till 10 dagar.

Framställning av vitlöksklyftor

Vitlöksklyftor är lätta att förbereda och ännu lättare att laga mat. Du kan skära, krossa, hacka, tryck eller mos en vitlöksklyfta, eller så kan du använda det hela. Hela och skivade vitlöksklyftor ger dig en något mildare smak. Krossning, hackning, pressning och mosa vitlöksklyftor kommer att släppa klyftor "aktiva medel, vilket ger dig en betydligt starkare lukt och smak, samt att du kan skörda mer av vitlök hälsofördelar.

Hälsofördelar vitlöksklyftor

Vitlöksklyftor ger positiva hälsoeffekter, oavsett hur de konsumeras, men du kan maximera vitlök hälsofördelar genom att hugga kryddnejlika och lämnar dem ouppvärmd. Som du hugga en vitlöksklyfta, bygger en kemisk reaktion från kryddnejlika brutna cellväggar. Denna kemiska reaktion ger de allyl sulfidföreningar som hjälper minska risken för prostata, kolon och stomachcancer. Vitlök, när hackad, producerar också diallyl sulfider som minskar blodtryck och kolesterol. Forskarna är överens om att vitlök är starkast och mest hälsosamma när de intas rå eftersom matlagning kan skada kryddnejlika s medicinska egenskaper. Men om du är orubblig om matlagning din vitlök, låt det sitta i 10 till 15 minuter efter hugga så det fullt ut kan utveckla sina sulfidföreningar.

Enligt University of Michigan, har vitlök många hälsofördelar, såsom att främja kardiovaskulär hälsa, sänka blodtryck och kolesterol, och även ta bort vårtor. Den helande förening i vitlök kallas allicin, en typ av svavel. Om du är intresserad av att njuta av hälsofördelarna med vitlök, det finns många enkla sätt att lägga till vitlök till din diet.

Instruktioner

1 Tillsätt vitlök till pastarätter. Hacka eller finhacka flera vitlöksklyftor och slänga dem i pastasås. Tillsätt några vitlöksklyftor i din mixer eller matberedare när du gör pesto. Sked mosad eller hackad vitlök i Alfredo eller ost såser. Kasta hackad vitlök i pastasallader.

2 Ta vitlök i sallader. Finhacka vitlök och inkludera det i salladsdressing. Kasta en liten tärnade vitlök bit och färska grönsaker i traditionella sallader. Tillsätt vitlök potatis eller makaroner sallader. Använd färsk, rostad eller sauterade vitlök i fullkorns sallader som tabbouleh eller couscous.

3 Förbered dina grönsaker med vitlök. Lägg rostad vitlök till potatismos för extra smak. Fräs gröna bönor i vitlök och smör. Ugnsstekt potatis, squash, rovor och andra grönsaker med vitlök i en varm ugn. Gnid vitlök över majs på polis innan grillning.

4 Tillsätt vitlök till soppor och lager. Använd hela kryddnejlikor att göra buljong. Skiva upp vitlök för att lägga till grönsakssoppor. Puré vitlök med potatis eller squash i tjock, gräddig soups.Top soppor med rå färsk vitlök som garnering.

5 Ta vitlök tabletter. Vitlöksextrakt är tillgängliga över disk nära vitaminer och kosttillskott. Olika märken erbjuder olika styrkor och doseringar så läs etiketten noga för att se till att du får så mycket som din läkare rekommenderar.

6 Använd vitlök till säsong skaldjur, kött och fågel. Använd vitlök baserade marinader eller gnugga färsk vitlök på köttet innan grillning eller bakning. Stuff vitlöksklyftor i kyckling eller skär skivor i nötkött stekar och infoga vitlök i dessa fickor innan rostning.

7 Använd vitlöksolja, vitlökspulver eller vitlök salt till säsongen din mat i stället för bara salt och peppar.

Tips

  • Om du köper vitlök piller eller tabletter, väljer luktfri eller deodoriserad sort.