XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

vitamin som hjälper senor

Kognitiv försämring anses av många vara oundviklig. Men att äta vitaminrika livsmedel och ta vitaminer som hjälper till med hjärnans hälsa kan bidra till att minska processen avsevärt.

vitamin A

Vitamin A är en antioxidant som hjälper stoppa fria radikaler och finns naturligt i fiskoljor, mörkgröna grönsaker och ljust gul eller orange producerar såsom morötter, squash och cantaloupemelon.

vitamin B

B-vitaminer fungerar bäst när de tas tillsammans. B 12 kan vara särskilt fördelaktigt för att förbättra minnet. B-vitaminer finns i vetegroddar, lecitin, ägg, vissa nötter, soja och många andra livsmedel.

C-vitamin

Som en annan antioxidant, kan C-vitamin hjälpa kognitiv försämring genom att minska fria radikaler och bromsa för tidigt åldrande. C-vitamin finns i sötpotatis, citrus, jordgubbar och andra produkter.

Vitamin D

Vitamin D, men betraktas som en vitamin, är faktiskt ett hormon. Aktuella studier visar att adekvat vitamin D kan vara delvis ansvarig för optimal hjärnans hälsa. Det kan hittas i mejeriprodukter, ägg, fiskolja och groddar.

varningar

Även vitamintillskott kan vara till hjälp för hjärnans hälsa, förutom att äta livsmedel som innehåller näringsämnen, bör du få vägledning från en kunnig sjukvårdspersonal för optimal nytta.

Livsmedel eller vitaminer som hjälper Behåll minne

Liksom kroppens muskler, kräver den mänskliga hjärnan rätt kost och motion för att fungera effektivt och konsekvent. Om du vill behålla ditt minne, att hålla din hjärna aktiv genom fortlöpande utbildning, korsord eller annan utmanande intellektuell övning kan hjälpa. Så kan måttlig motion. "Helt enkelt ta en promenad för två block varje dag är mycket fördelaktigt", säger George Kuchel, MD, vid University of Connecticut School of Medicine. Men för att få maximal nytta av mentala och fysiska träning, bör du bränsle din hjärna med en hälsosam diet, inklusive livsmedel och vitaminer som hjälper behålla minnet.

animaliska produkter

Livsmedel som härrör från djur - kött, mejeriprodukter, fisk och fågel - är de enda livsmedel där vitamin B12 förekommer naturligt. Om du inte få nog av detta vitamin kan du lider av minnesförlust och andra neurologiska problem, enligt Harvard School of Mental Health hemsida. Om du är vegetarian eller vegan, leta efter livsmedel berikade med vitamin B12, eller ta B12 tillskott.

Fisk, speciellt lax, hälleflundra och tonfisk, är en rik källa till omega-3 fettsyror. University of Maryland Medical Center hemsida säger att omega-3-fettsyror verkar hjälpa till med kognitiva funktioner, inklusive minne.

Frukt och grönsaker

Kiwi är rik på omega-3-fettsyror; University of California professor i neurokirurgi Fernando Gomez-Pinilla identifierar det som en av många livsmedel som hjälper människor att behålla minnet. Gomez-Pinilla, efter att ha analyserat mer än 160 studier om hur mat påverkar hjärnan, sade folsyra i spenat och apelsinjuice förbättrar kognitiv funktion.

Nötter och bär

Valnötter är rik källa till omega-3, enligt Gomez-Pinilla. Blåbär, jordgubbar och acai bär, som är rika på antioxidanter, kan också hjälpa till att hålla minnet fungerar. Under 2010 Shibu Poulose av US Department of Agriculture Human Nutrition Research Center presenterade en studie för American Chemical Society visar att bär "bidra till saneringen biokemiska skräp som skulle störa hjärnans funktion", enligt en rapport från Montreal Gazette. Detta skräp ackumuleras med åldern, eftersom mikroglia celler som normalt utför denna "storstädning" -funktionen börjar minska.

vitamintillskott

Gomez-Pinilla forskning visar att folsyra tillskott, tagna ensamma eller tillsammans med andra B-vitaminer, kan minska risken för demens och "åldersrelaterad nedgång i kognitiv funktion", enligt University of California pressmeddelande. Vitamin E, C och betakaroten kan också förhindra minnesförlust i samband med åldrande, även om en Harvard Medical School särskild rapport konstaterar att forskning inom detta område har gett blandade resultat. Dessutom någon som tar antikoagulantia eller lider av någon blödningssjukdom - inklusive en K-vitaminbrist påverkar blodkoagulering - bör konsultera en läkare innan du tar vitamin C och E.

Borsta tänderna kanske inte tillräckligt

Tvärtemot vad många tror, ​​kan din dålig andedräkt har lite att göra med din munhygien. Om du borstar och tandtråd regelbundet och fortsätta att kämpa mot dålig andedräkt, kan du vara glad att veta att det finns flera vitaminer som hjälper dålig andedräkt. Även om ingen vitamintillskott är en ersättning för din dagliga tandvård regim, kan du bara kunna komma till roten av problemet med ett näringsämne uppsving.

Vad är skörbjugg att göra med det?

Medan en extrem tillstånd, är skörbjugg en sjukdom som orsakas av brist på C-vitamin i kosten och orsakar förstörelse av tandköttet samt dålig andedräkt. Det borde inte komma som någon överraskning, då, hjälper att vitamin C bekämpa dålig andedräkt, eftersom det förstör anaeroba bakterier i munnen, en av de grundläggande orsakerna till dålig andedräkt och tandköttsproblem. Om du röker, har du ännu större anledning att öka din C-vitamin, som nikotin förstör kroppens försörjning. C-vitamin kan tas i dagligt tillskott av 1000 till 2000 mg.

B är för dålig andedräkt

Brister i B-vitaminer är bland de vanligaste vitaminbrist, särskilt bland vegetarianer. Vitamin B, dock är viktigt för matsmältningen och när saknas kan orsaka en minskning av enzymer som bekämpar bakterier i munnen och stöd i matsmältningen. Studier har visat att 50 mg niacin tas med måltider, särskilt när det tas med en daglig vitamin B-komplex, kan bidra till att undanröja dålig andedräkt orsakas av B-vitaminbrist.

Få din dos av D-vitamin

Överväxt av bakterier i munnen är en av de många orsakerna till dålig andedräkt, och kan uppstå av en mängd olika skäl. Att få tillräckligt med D-vitamin i kosten är nyckeln till att bekämpa dålig andedräkt, som vitamin arbetar för att producera en miljö i kroppen, inklusive mun, som är ogästvänlig för tillväxten av bakterier. Vitamin D kan hittas i yoghurt och andra berikade livsmedel eller kan vidtas i dagligt tillskott form i 400 till 800 mg tabletter.

Lite Vitamin A Action

Vitamin A, närvarande i gult, orange och röda frukter och grönsaker samt äggulor och fiskolja är det perfekta sättet att bekämpa dålig andedräkt orsakas av en infektion i munnen, såsom gingivit, tandköttssjukdomar eller abscessed tand. A-vitamin är viktigt för infektionskontroll och läkning av vävnader i munnen och kan ökas i kosten eller tas i kapselform. Dagligt tillskott av 2000 till 5000 IU per dag kan tas tills infektionen har läkt ut.

Vitaminer som hjälper till med andning


Astma, KOL (kronisk obstruktiv lungsjukdom), kan emfysem och allergier orsaka andningsproblem. Så kan förkylningar, influensa, bronkit, bihåleinflammation och lunginflammation. Även miljögifter kan orsaka kroniska andningsproblem och rökning tobaksprodukter förvärrar problemet avsevärt. Vitaminbrist kan också orsaka sammandragning av luftvägarna. Vitamin B6 hjälper till att förebygga astmasymtom och magnesium kan bidra till att vidga luftrören för bättre andning. En kombination av vitaminer och mineraler i kosttillskott kan öka resultat.

Ta vitaminer som riktar din Problem

Att hitta orsaken till andningsproblem kan bidra till att avgöra vitaminbrist och leda till rätt vitaminer t du behöver lägga till din diet. Som ett exempel, när du har brist på C-vitamin, är du mer benägna att oregelbundna andningsproblem kopplade till astma. Det rekommenderas därför att du tar ungefär 25 till 150 internationella enheter av detta vitamin för att korrigera orsaken till andningsproblem. Brister i vitamin A, B, D, C och E kan alla problem orsaka andnings som är kopplade till KOL, astma och kronisk bronkit.

Ta vitaminer som främjar den allmänna hälsan

Det finns vissa vitaminer som har använts för att hjälpa till att bättre andning oberoende av tillstånd som orsakar andningssvårigheter. Ta en multi-vitamintillskott är en bra start för att bättre andning, men det främjar också en förstärkt immunförsvar som kommer att bidra till att avvärja förkylningar och influensa som orsakar andningsproblem. Bara om alla B-vitaminer främja bättre andning.

Fördelarna med vitamintillskott

När du har utvecklat en plan för angrepp med vitamin- och mineral kombinationer eller tillägg, kan observeras några distinkta fördelar. Inte bara kommer de vitaminer öka din förmåga att andas, kommer de att underlätta en bättre blodcirkulation som är mycket viktig i att föra syre till alla delar av kroppen. Du kan också märka en ökning av din energi nivåer.

Sammantaget kommer vitaminer som hjälper till med andningen leda till dig att leva ett längre och friskare liv. Syre krävs av varje cell i vår kropp och när vi andas bättre våra kroppar i sin tur behålla hälsan. De skadliga effekterna av tillstånd som astma och emfysem kan vändas med vitamintillskott. Ofta är vi inte får tillräckligt med näring från maten som vi äter, så ta en multi-vitamin för att täcka alla baser är en bra idé.

Öka vitaminintag med den mat du äter

En hel del av dessa vitaminer finns i mjölk, frukt och grönsaker. Mjölk har tiamin, riboflavin och niacin och alla varit kopplade till bättre andning. Frukt och grönsaker har vitaminer som vitamin A, C och E som bidrar till att främja immunförsvaret. Att ha en väl avrundad kost kan öka nivåerna av vitaminer som kroppen behöver.

Vitaminer som hjälper Boost Metabolism


Samtidigt som vi bör få alla vitaminer och näringsämnen våra kroppar behöver genom de livsmedel som vi äter, om du vill öka din ämnesomsättning för att uppnå den mest effektiva viktminskning, bör du överväga att para ihop vissa vitaminer och andra kosttillskott med en hälsosam diet och en övning rutin.

Vad är Metabolism

Metabolism är kroppens process för att ta de livsmedel som vi äter och förvandla den till den energi som vi behöver. Nivån på effektiviteten i din ämnesomsättning kommer att variera beroende på ett antal faktorer, bland annat: ditt kön, din ålder, din nuvarande vikt, hur mycket du äter och dricker, kvaliteten på sömnen som du får och hur mycket och hur ofta du tränar .

Hur man ökar Metabolism Nivåer

Du kan öka din ämnesomsättning i några specifika sätt. Du kan öka mängden muskelmassa på kroppen genom styrketräning. Du kan höja din ämnesomsättning genom att göra hjärt övningar som bränner överflödigt fett; genom att äta flera små, näringsrika måltider och snacks hela dagen; och genom att ta vitaminer och kosttillskott som stödjer din hälsa och uppmuntra en optimal metabolism.

Vitaminer som öka ämnesomsättningen

De grundläggande vitaminer och mineraler som finns i en typisk daglig multivitamin och mineraltillskott, såsom: vitamin A, B, C, D, E folsyra, pantotensyra, kalcium, magnesium, selen och zink, tillsammans med en god antioxidant, kommer att säkerställa att du uppfyller kroppens grundläggande näringsbehov.

Konjugerad linolsyra (CLA) har också visat sig öka ämnesomsättning, minska bukfett, öka muskeltillväxt och stärka immunförsvaret, enligt American Society for Nutritional Sciences.

Krom bidrar till att öka kroppens basala ämnesomsättning genom att arbeta med insulin för att göra de näringsämnen som cirkulerar i blodet efter en måltid tillgänglig för celler för energi.

Carnatine är en lipotropic, vilket innebär att det hjälper till att öka kroppens fettförbränning kapacitet.

Kolin, speciellt när det kombineras med carnatine, bidrar till att minska kroppsfett.

Garcinia cambogia dämpar aptiten och ökar fettförbränningen.

Metionin, en essentiell fettsyra, är också rapporterats ha lipotropic egenskaper.

överväganden

Du bör tala med din läkare innan du lägger dessa vitamintillskott till din diet. Det finns många faktorer som påverkar upptaget av vitaminer, inklusive leveransmekanismen (tablett, kapsel eller vätska), och storleken på dosen. Medan många människor tar massor av olika vitaminer och kosttillskott varje dag, är det svårt att veta hur mycket av det våra kroppar faktiskt absorbera och använda.

Varning

Vitaminer och kosttillskott är i allmänhet säkra, men det finns alltid risken för en negativ interaktion med receptbelagda mediciner som du kanske mig tar. När du fyller ett nytt recept, se till att du också informera apotekspersonalen om vitaminer och kosttillskott som du tar på en daglig basis.

Vitaminer som hjälper Nerver

När myelin, eller yttre mantel som täcker nerverna, är degenererad, resulterar det i nervskada. När detta händer, nerverna är oförmögna att fungera korrekt i normal kommunikation mellan hjärnan och ryggmärgen. Vitaminbrist är en orsak till nervskador. Att få rätt doser av dessa vitaminer kommer också att hjälpa till att lindra spänningar, minska ångest och bidra till den allmänna hälsan.

B-vitaminer

Hela spektrumet av B-vitaminer bidrar till att upprätthålla friska nerver. Dessa vitaminer är viktiga för nervsystemets funktion. Vi vet att vitamin B otillräcklighet kan leda till nervskador i händer och fötter. Diabetiker kan lida mindre stickningar och domningar orsakade av diabetes när de komplettera med vissa B-vitaminer, särskilt B6 och B12. En studie som presenterades i juni 2009 vid American Diabetes Association årliga vetenskapliga konferensen funnit ett samband mellan B12 och perifer neuropati, en störning som resulterar i dålig kommunikation mellan hjärnan och ryggmärgen.

B6 är särskilt viktigt. Inte bara detta vitamin ger energi till kroppen, har det också en naturlig, lugnande effekt. Vitamin B6-brist har varit ansluten till neurologiska tillstånd.

Vitamin B6 är allmänt rekommenderas för patienter med karpaltunnelsyndrom. Svullnad av myelin i handleden kan ibland orsakas av en brist på B6. Svullnad och stickningar i andra delar av kroppen kan också orsakas av låga nivåer av denna kritiska vitamin, enligt vitamin B6 forskaren Dr John Marion Ellis.

Vitamin B12 är den mest viktigt näringsämne för nervsystemet. Brist på detta vitamin kan leda till perifer neuropati. Människor som får för lite vitamin B12 kan uppvisa svaghet, ryckningar, smärta, domningar, stickningar, muskelkramper och brännande känsla.

Vitamin B1 hjälper också minska ångest och har en lugnande effekt på nerverna. Och vitamin B3 hjälper producerar kemikalier i hjärnan och i stora doser, har en lugnande effekt.

vitamin E

Vitamin E hjälper också reglera riktig nervsystemets funktion. Brist på detta näringsämne kan orsaka neuron degenerering.

C-vitamin

Vitamin C har många fördelar, och lindra ångest är ett av dem. C-vitamin hjälper till friska hjärnans kemi och binjure funktion. I stora doser, har den en betydande lugnande effekt.

Kalcium och magnesium

Dessa viktiga mineraler bidra till att bekämpa nervösa spänningar. Kalcium har naturliga och milda lugnande egenskaper. Och magnesium bidrar till att främja avslappning genom nyck ångest och nervositet. Magnesium hjälper också lindra muskelspasmer, vilket är en annan anledning idrottare måste vara säker och få nog av det. Fysisk aktivitet och svettning är inte de enda faktorer som sänker magnesium butiker. Alkohol tär också kroppens magnesium, vilket leder till irritation och spänning.

Eksem är en inflammatorisk hudsjukdom ofta kategoriseras av klåda, rodnad och torrhet i huden. Den ökade klåda orsakar sprickbildning och riva av huden som kan leda till blödningar och sipprar. Eksem sker genom gifter i kroppen. Vitaminer och mineraler är ett naturligt och hälsosamt sätt att minska eksem och dess effekter.

Linfrö

Linfrö innehåller omega-3 fettsyror som hjälper till att hålla huden frisk. Linfrö kan intas för att behandla eksem internt eller används i oljor och krämer för att behandla eksem lokalt.

vitamin A

Vitamin A ger ett uppsving för kroppens immunförsvar. Vitamin A bidrar till att öka antikroppar och lymfocyter, och finns naturligt i frukter och grönsaker orange färg, som morötter, sötpotatis och mango.

vitamin E

E-vitamin är ett populärt val för att minska effekterna av eksem. Vitamin E förser kroppen med antioxidanter som hjälper till att återfukta huden och används i krämer och salvor för att minska eksem är klåda och rodnad.

Zink

Zink hjälper kroppen läka ordentligt genom reglering av cellproduktion. Zink hjälper också kroppens syntes av proteiner. Zink kan finns naturligt i livsmedel som ostron, ärtor och havre.

B-komplex vitaminer

B-komplex vitaminer är alla viktiga vattenlösliga vitaminer utom vitamin C. B-komplex vitaminer bidra till att främja frisk hud, hår och naglar. De hjälper också kroppen smälta proteiner, kolhydrater och fetter som är väsentliga för frisk hud. B-komplex vitaminer främja vävnadstillväxt och reparation.

Vitaminer som hjälper kvinnor ägglossning

Webbplatsen Delade Journey säger att ägglossningen avser den tid då en kvinnas äggstock släpper ett ägg för befruktning. Det händer om en gång i månaden, och är en distinkt stadium av menstruationscykeln. Vanligtvis ett ägg frigörs från äggstocken om 2 veckor innan blödningen börjar. För de flesta kvinnor med en 28-dagars cykel, ägglossningen inträffar på eller runt den 14: e dagen. Vissa kvinnor har kortare eller längre cykler, allt någonstans från 21 till 35 dagar. Enligt Spark Människor, inte ägglossning är en av de främsta orsakerna till infertilitet. Ägglossning problem kan åtgärdas genom att öka dagligt intag av vitamin D, vitamin B6, folsyra, vitamin C och järn.

Vitamin D

Enligt The Telegraph hemsida, kan D-vitamin förbättra fertiliteten hos kvinnor som lider av ägglossning störningar. Låga nivåer av vitamin D kan orsaka problem med ägglossning. Erhålla en tillräcklig mängd D-vitamin är svårt på vintern eftersom det finns mindre solljus och människor får huvuddelen av sina D-vitamin krav från solen. Webbplatsen Natural Health Solutions säger att vitamin D spelar en viktig roll i kalciumupptag och regleringen och därmed kan bidra till att normalisera utvecklingen av en kvinnas folliklar - vätskefyllda blåsor i äggstockarna som innehåller omogna ägg - och öka sina odds för ägglossning. Kalcium hjälper till med ägg mognad och normal follikelutveckling. Det rekommenderade dagliga intaget av vitamin D är 1000 mg.

vitamin B6

Enligt webbplatsen Stadier i graviditeten kan ta vitamin B6 förbättra kvinnans chanser att ägglossning. Vitamin B6 är vattenlöslig och den reglerar kvinnans hormoner. Detta vitamin hjälper till att återställa lutealfas defekter i kvinnor upplever ägglossning problem. Lutealfas (tiden från ägglossningen till menstruation) bör vara mer än 10 dagar långa (11 till 16 dagar är normen) för ägglossning inträffa. Om det är kortare än 10 dagar, kallas det en lutealfas defekt. Vitamin Shoppe anges att vitamin B6 minskar mängden prolaktin i systemet. I stora mängder, kan prolaktin störa ägglossningen och orsaka en kvinnas månatliga cykel att bli oregelbunden. Det rekommenderade dagliga intaget av vitamin B6 är 100 mg.

Folsyra

The Daily Mail hemsida säger att varje år par lider av infertilitet eftersom kvinnan ägglossning oregelbundet eller inte alls. Kvinnor som konsekvent ta folsyra har en lägre risk att drabbas av problem med äggproduktion och ägglossning störningar. Webbplatsen baby hoppas säger att folsyra hjälper till att producera röda blodkroppar samt noradrenalin och serotonin (kemiska komponenter i nervsystemet). Folsyra hjälper också till att syntetisera genetiskt material i varje cell i kroppen och normalisera hjärnans funktion. Ta folsyra innan befruktningen minskar risken för neural-tubdefekter såsom ryggmärgsbråck. The March of Dimes anges att folsyra spelar en viktig roll i produktionen av normala röda blodkroppar. En tillräcklig mängd av folsyra kan förebygga stroke och cancer hos vissa kvinnor. Det rekommenderade dagliga intaget av folsyra för kvinnor i fertil ålder är åtminstone 400mcg.

C-vitamin

Medline Plus anges att C-vitamin är ett vattenlösligt vitamin som är nödvändigt för kroppen att bilda kollagen i ben, brosk, muskler och blodkärl. Webbplatsen Natural Fertility Info säger att C-vitamin stöder ägglossning genom att stabilisera hormonnivåer, hålla immunförsvaret friska och medhjälp i upptaget av järn. Enligt baby hoppas, C-vitamin gör att kroppen att producera mer vatten, vilket ökar livmoderhalsen. Dessutom kan C-vitamin kan hjälpa till befruktning genom att göra väggarna i blodkärlen starkare och genom att bekämpa infektioner, som kan störa ägglossningen. Det rekommenderade dagliga intaget av vitamin C är 65 mg.

Järn

Enligt Natural Fertility Info, är järn en blod byggnad näringsämnen som ökar fertiliteten genom att hjälpa till att balansera ägglossningen. Webbplatsen Välkommen baby Home anger att järn är ansvarig för produktionen av hemoglobin (röda blodkroppar). Järn tas med C-vitamin ökar fertiliteten. Enligt Welcome Home Baby, en brist på järn orsakar anemi, som kan störa ägglossningen. Järntillskott kan orsaka förstoppning, så det är viktigt att öka vatten och fiberintaget när du tar detta vitamin. Det rekommenderade dagliga intaget av järn är 54 mg.

Som vi åldras, är vår hjärna rånad av vitaminer och mineraler den behöver för att fungera ordentligt. Vitaminer är av avgörande betydelse i produktionen av signalsubstanser, de kemikalier som gör hjärnans funktion. Dessa vitaminer måste finnas i hjärnan för att vi att hålla sig vaken, fokuserad och mentalt aktiv.

vitamin B9

Vitamin B9 eller folsyra, är en viktig del i produktionen av röda blodkroppar. Dessa celler hjälpa transportera näringsämnen till hjärnan och ge en person med en känsla av lugn, klarhet och välbefinnande. Folsyra finns i livsmedel som spenat, nötkött, broccoli, jordnötter, avokado och vetegroddar. Den amerikanska Food and Drug Administration rekommenderar mellan 400-600 mikrogram folsyra per dag.

vitamin B6

Vitamin B6 stöd i minnet och produktion av aminer, molekyler som hjälper meddelanden reser från en nervcell till en annan. Vitamin B6 finns i livsmedel som lax, torsk, kalkon, kyckling, bananer och tonfisk. FDA rekommenderar dagliga vitamin B6 intag av 1,3 mg för vuxna män och 1,2 mg för vuxna kvinnor.

andra näringsämnen

Det finns flera andra mineraler och örter som är avgörande för hjärnan, inklusive gingko biloba, rosmarin, kolin, bacopin och dimetylaminoetanol eller DMAE. Gingko biloba förbättrar blodcirkulationen i hjärnan. Rosmarin och bacopin förbättra koncentration och minne. DMAE, som finns naturligt i fisk, och kolin producera acetylkolin, en viktig signalsubstans som ansvarar för hjärnans funktion och aktivitet.

Livsmedel & amp; Vitaminer som hjälper blodbildning

Vitamin B6, B12, folat och mineral järn spela viktiga roller i blodbildningen.

Erhålla tillräckliga mängder av dessa näringsämnen genom att äta en sund och balanserad kost bestående av en mängd olika livsmedel från djur- och växtkällor. AB vitamin eller järnbrist kan påverka kroppens förmåga att transportera syre till dina celler och vävnader och kan orsaka blodbrist med symtom som trötthet och svaghet.

vitamin B6

Vitamin B6 är också känd som pyridoxin, pyridoxal och pyridoxamin. Det behövs för att göra hemoglobin, det röda proteinet i röda blodkroppar som transporterar syre till vävnader och celler i kroppen. Vitamin B6 hjälper också att hålla de lymfoida organ friska - dessa organ tillverkar vita blodkroppar för att bekämpa infektioner. Bra källor till vitamin B6 inkluderar berikade spannmål, potatis, bananer, garbanzo bönor, kycklingbröst, fläsk, nötkött, öring och solrosfrön. Den rekommenderade Dietary Allowance av vitamin B6 för vuxna män och kvinnor är 1,3 mg, säger Office of Kosttillskott.

vitamin B12

Vitamin B12, eller kobalamin, behövs för syntes av röda blodkroppar i benmärgen vävnad. Bra källor är lever, berikade frukostflingor, öring, lax, yoghurt, mjölk, ost och ägg. Det är allmänt överens om att B12 från vegetabiliska källor såsom alger, sjögräs och jäst soja är osannolikt att tillfredsställa kostbehov, säger Vegetarian Society. Den rekommenderade Dietary Allowance av vitamin B12 för män och kvinnor i åldern 14 och över 2,4 mikrogram, enligt Office of Kosttillskott. Brist på vitamin B12 kan leda till skapandet av onormala röda blodkroppar som kallas megoblasts noterar Vegetarian Society.

folat

Folat, den syntestiska formen som är folsyra, är en B-grupp vitamin behövs för att göra röda blodkroppar. Bra källor inkluderar berikade frukostflingor, nötlever, ko ärtor, spenat, sparris, vita bönor, gröna ärtor och broccoli. Den rekommenderade Dietary Allowance av folat för manliga och kvinnliga vuxna är 400mcg. En folatbrist kan uppstå när det finns ett ökat behov av folat, såsom under graviditet eller om för lite folat erhålles från kosten. Vissa mediciner kan störa folatmetabolismen. Folatbrist kan leda till stora röda blodkroppar som innehåller otillräckliga mängder av hemoglobin, säger Office of Kosttillskott.

Järn

Mineralet järn är en viktig del av hemoglobin. Heme järn från animaliska källor absorberas lättare än icke-heme järn från vegetabiliska källor. Bra källor till järn omfattar kycklinglever, ostron, nötkött, kalkon, berikade frukostflingor, sojabönor, linser, bönor, melass Blackstrap och spenat. Den rekommenderade Dietary Allowance av järn för män och kvinnor i åldern 19 till 50 år är 8 mg och 18 mg respektive, säger Office of Kosttillskott. Järnbrist orsakas av att äta för lite järnrik mat, dålig upptaget av järn, blodförlust eller snabb tillväxt. Gravida kvinnor, kvinnor i fertil ålder och barn är mest i riskzonen för järnbrist, konstaterar University of Maryland Medical Center.