XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

vilket schampo efter keratinbehandling

Vad händer om du använder schampo med Sulfate Efter Keratinbehandling?

För bara några timmar i salongen, keratin hårbehandlingar ger löften om rakare, smidigare, frizz fria lås i flera månader i sträck. Silkeslen lås som behandlats med keratin medför ytterligare fördelar, bland annat drastiskt minskade styling tid och hår som trotsar fukt. Att få de bästa och längsta bestående resultat från en keratin behandling, måste du förstå processen och vet nyckeln till ordentligt bevara din eleganta nya man.

Om Keratin Behandlingar

Keratin hårbehandlingar, även känd som keratin utjämning behandlingar och brasilianska hårbehandlingar, är halvpermanenta professionella kemiska behandlingar som utförs i en salong och konstruerade för att mjuka lockar och vågor för att göra håret mjukare, rakare och glansigare. Även om olika märken använder olika formuleringar, dessa behandlingar innehåller vanligen keratin - det protein som finns naturligt i håret - och kemikalier såsom formaldehyd eller andra aldehyder, som ger behandlingen sin uthållighet, tillsammans med balsam. Beroende på behandlingen och post-behandlings underhåll, kan resultaten vara flera veckor eller upp till sex månader.

Keratinbehandling Process

Det finns två huvudtyper av keratin behandlingar som båda börjar på samma sätt. En stylist kommer att tvätta håret med en schampo och blås torrt. Den flytande keratin lösning appliceras sedan i sektioner med en borste och kammade genom håret. Behandlingen är kvar på huvudet för en varierande tid innan håret blåsa torkas igen. Då små delar av håret är platt strykas på hög värme för att försegla i behandlingen. För vissa behandlingar, är detta det sista steget, och du måste avstå från att tvätta håret, att bli blöt eller styla det under 72 timmar. Med den andra typen av behandling, är keratin sköljas efter håret är platt strukna och fönat en tredje gång, men det finns ingen väntetid för tvätt eller styling när du lämnar salongen. Keratin behandlingar typiskt ta ta mellan två och fyra timmar.

Keratin Resultat och oro

Keratin kommer att ge dig de bästa resultaten om du är ute efter att minska frizz, släta lockar eller glans. Keratin behandlingar minskar volymen och mjuka vågor och lockar men inte helt räta ut håret. Dessa utjämnande behandlingar fungerar bra på många typer av hår, inklusive lockigt hår, fint hår, grovt hår, afroamerikanska hårtyper och färgat eller tidigare kemiskt behandlat hår. Undvik keratin behandlingar om du har allvarligt skadat hår eller hår som inte tål hög värme av platt järn som kan nå 450 grader. Även halterna av formaldehyd som finns i dessa behandlingar är säkra enligt Occupational Health and Safety Administration (OSHA) bör du undvika keratin behandlingar om du är gravid eller har en allergi mot formaldehyd eller aldehyder.

Keratin Skötsel och underhåll

Om du lämnade salongen med behandlingen fortfarande i håret, måste du vänta 72 timmar innan du tvättar håret, att bli blöt, lägga det bakom öronen, eller med hjälp av band eller klipp som kan orsaka bucklor i håret. Det rekommenderas att du endast använder natriumklorid och sulfatfria schampo och balsam. Med hjälp av dessa typer av schampo och balsam kommer att ge dig de längsta varaktiga resultat som natrium arbetar för att lösa keratin, och sulfater är hårda löddrande medel som kan beröva håret av behandlingen i förtid. Försök att undvika att tvätta håret dagligen, vilket vissa stylister säga hjälpa förlänga effekten av keratin.

Många löpare förbereda sig minutiöst för ett maraton, vilket inkluderar efter en riktig kost för uthållighetstävlingar. De glömmer dock att vad de äter efteråt är lika viktigt att påskynda återhämtningen.

Instruktioner

1 Fortsätta att äta massor av post-maraton återhämtning kolhydrater för att tanka dina muskler. Detta inkluderar hela korn - bröd, ris och pasta - och frukter och grönsaker.

2 Ta i god protein - kött, mejeriprodukter och fisk - att hjälpa till helande skadade muskler. (Om du föredrar att inte äta animaliska produkter, få massor av protein från bönor, baljväxter och soja.)

3 Konsumera kalium-rika frukt och juice, som bananer och apelsinjuice, och salt mat att ersätta elektrolyt förluster.

4 Få något att äta rätt efter att ha kört. Konsumera minst en liten mängd kolhydrater inom de första 20 minuterna efter att ha kört har visat att optimera utbyte av muskel bränsle.

5 Fortsätt att ta i vätskor. Behovet av att urinera ofta är ett tecken på att du är väl hydrerad.

6 Fyll med extra vätska om du njuta i ett bad efter loppet.

Tips

  • Tillåt dig själv att vila, läka och äta gott.
  • Slappna av och belöna dig själv. Du behöver inte vara så noggrann om din kost som du var under utbildning.
  • Att tillåta ordentlig återhämtning innan återuppta driften är också viktigt. Den allmänna regeln är att möjliggöra en enkel dag för varje mil du kör. För ett maraton, innebär att nästan en månad av mjuk träning.
  • Om du har någon annan störning som skulle försämra eller begränsa din förmåga att engagera sig i fysisk aktivitet, kontakta en läkare innan denna verksamhet. Denna information är inte avsedd som en ersättning för professionell medicinsk rådgivning eller behandling.
De bästa schampo utan Natriumlaurylsulfat

Översikt

Natriumlaurylsulfat är en vanlig ingrediens i många schampon som ger en tjock, skummande lödder som verkar för att säkerställa TV kommersiell rent hår. Även schampo som innehåller detta löddrande medel kan rengöra håret väl, kan de också torka hårbotten eller remsor färgen från färgat hår. Med många salonger rekommendera sulfatfritt schampo efter hårfärgnings eller vissa kemiska behandlingar, finns det ett växande antal hårvårdsprodukter tillgängliga som effektivt rengöra och ger näring åt håret utan att vara beroende sulfater.

Aveda Smooth Infusion Shampoo

Efter "Real Simple" tidskriftredaktörer testade 195 olika schampo, valde de Aveda s Smooth Infusion som den bästa naturliga produkten. Denna fukt infunderas är natriumlaurylsulfat fritt schampo som syftar till att bidra till att minska frizz och stoppa flyaways samtidigt beläggning håret för att skydda den från värmeskador. Dess luftkonditionering makt kommer från alla naturliga, ekologiska ingredienser som aloe vera och guar bönor extrakt. Smooth Infusion tjänar poäng inte bara för sina naturliga ingredienser, utan även dess miljömässigt hållbar flaska av återvunnen plast.

David Babaii för Wildaid Förstärkare Shampoo

David Babaii volymhöjande schampo görs utan någon typ av sulfater, parabener eller petroleum. Redaktörerna för "InStyle" heter det en av de bästa gröna hårvårds linjer på marknaden. Eftersom det lyfter bort olja och smuts för att förbättra hårets glans, även schampo förhållanden och lugnar med naturliga ingredienser som kokosolja och vit ingefära blomma extrakt.

Avalon Organics Revitalizing Peppermint Shampoo

"Elle" plockas Avalon Organics 'Revitalizing Peppermint Shampoo som en av de mest framgångsrika natriumlaurylsulfat fritt schampo, säger att det hjälper till att klargöra håret för mindre uppbyggd av glans-reducerande produktrester. Det är fri från sulfater och parabener, innehåller inga dofter eller färgämnen och är inte testad på djur. Den schampo växtbaserade rengöringsmedel rengöra håret och hårbotten med olje minska ingredienser som pepparmyntolja. Under tiden till naturliga hår-närande balsam som vitamin E och babassuolja hjälpa till att reparera håret axlar för en naturligt glansigare utseende.

L'Oreall Ända Ren Hydrate Shampoo

Sulfatfria schampo är inte bara finns i salonger eller specialitet organiska märken. För vanliga SLS-free tvätt "InStyle" rekommenderar försöker L'Oréals schampo. Tidningen säger att det kan bidra till att försiktigt rengöra håret utan stripp naturliga oljor och färg från håret som traditionella schampon gör. Dess ingredienser konditione ingjuter håret med fukt och bidra till kampen mot problem i samband med färgat hår, som torra och spröda ändar.

Vicks VapoRub är en mentholated aktuell kräm eller salva som har använts i årtionden för att lindra symptomen av förkylningar och influensa. Den välbekanta blå burk kan köpas på apotek, stormarknader och även närbutiker. Förutom att lindra trängseln i samband med förkylningar, det finns också några okonventionella användningsområden för Vicks VapoRub.

huvudvärk

Vissa huvudvärk drabbade har funnit att en liten mängd Vicks VapoRub masseras in i tinningarna och pannan kan hjälpa till att lindra sin smärta. Den starka mentol doft hjälper till att lindra sinus tryck, vilket är den bakomliggande orsaken till smärtan.

insekt repellerande

Applicera en liten mängd Vicks VapoRub på huden och kläder innan du går utanför, för att avvärja myggor. Om du får biten av en mygga kan Vicks VapoRub användas för att behandla området för att hjälpa till att lindra klåda.

Tånagel Fungus Behandling

Blandningen av kamfer, eukalyptus och mentol i Vicks Vaporub kan hjälpa att bli av tånagelsvamp hos vissa personer. Receptbelagda läkemedel för tånagelsvamp är dyra och tar lång tid att arbeta, men behandling med Vicks VapoRub kan visa resultat inom 10 dagar till sex veckor. Forskare vid University of Michigan gjort en undersökning på den dagliga användningen av Vicks VapoRub för tånagelsvamp. I studien konstateras att av 85 patienter, 32 rapporterade att deras tånagelsvamp härdades i några månader.

Splitter och Pappers Cuts

Infektion kan resultera från nedskärningar eller stickor papper om de lämnas obehandlade. Doppa en liten mängd Vicks VapoRub på det drabbade området för att påskynda läkningen.

House Pet Använder

House träna en hund kan vara en frustrerande uppgift, men Vicks VapoRub kan bidra till att göra det lättare. Sätt en öppen flaska Vicks där djuret tycker om att markera sitt territorium och lukten kommer att avskräcka aktivitet. Detta fungerar också bra med katter som ibland inte använder kattlådan.

mjäll Behandling

En blandning av Vicks VapoRub och mineralolja masseras in i hårbotten kan hjälpa till att eliminera mjäll om de används ofta. Schamponera håret med ett milt schampo efter varje behandling.

Tennisarmbåge

Vicks VapoRub kan vara till hjälp för att lindra muskelvärk och smärta. Gnida en liten mängd av kräm eller salva på det drabbade området före och efter träning för att minska smärta i samband med tennisarmbåge.

Spruckna läppar

Spruckna och torra läppar kan vara smärtsamt om de lämnas obehandlade. En liten mängd Vicks VapoRub kan lägga fukt till läpparna för att lindra smärtan. Applicera Vicks VapoRub på läpparna innan bisysslor och igen när han återvände inomhus. Det kan bidra till att förebygga sprickor från att visas i hörnet av munnen på grund av svåra väderförhållanden.

Bästa naturliga oljor för att stimulera hårväxt

Det finns många påståenden idag av produkter som kan växa hår. För dem som lider av håravfall problem, dessa produkter, men dyrt, verkar lockande. Med lite information kan du hitta naturliga produkter som är billigare och har en bättre framgång. Bekanta dig med de olika oljor och deras användning. Nyckeln till framgång med oljor i hårväxt är uthållighet. Det kan ta upp till sju månader för att se resultat, så att inte ge upp för tidigt.

rosmarin~~POS=TRUNC

Rosmarinolja används ofta i schampo. Rosmarin har förmågan att stimulera hårsäckarna, vilket resulterar i hårväxt. Rosemary hjälper håret växa inte bara längre, men starkare.

Jojoba olja

Jojobaolja har förmågan att lossa och ta bort crusted ansamling på hårbotten. Denna beläggning är känd för att blockera hårsäckar och hämmar hårväxten.

lavendel~~POS=TRUNC

Lavendelolja används för många ändamål varav en är håravfall. Flera mindre studier har visat att personer som lider av alopeci (håravfall) som mass sina huvuden dagligen med lavendel och andra eteriska oljor hade signifikant ökad hårväxt under loppet av sju månader.

Kokosolja

Kokosolja är utmärkt för närande hår och hjälpa den har en vacker glans. Massera kokosolja i hårbotten säkerställer att håret är fri från löss, löss ägg och mjäll och hjälper till med näring och återväxt av skadat hår.

timjan~~POS=TRUNC

Timjanolja används för att främja hårväxt genom att förbättra cirkulationen i hårbotten genom massage. Timjan ger håret med glans, lyster och studsar.

Hårets återväxt Blandning

Blanda tre droppar av lavendel, två droppar timjan, två droppar rosmarin, 4 tsk. druvkärneolja (transportör olja) och 1/2 tsk. jojoba olja. Blanda dessa ingredienser väl och sedan massera in hårbotten i två minuter. Du kan svepa en varm handduk runt huvudet för att öka upptaget. Tvätta håret med ett milt schampo efter en timme. Gör detta dagligen i upp till sju månader.

Säkra Hem rättsmedel för ett barn & # 039; s kliande hårbotten

Ett barn kan utveckla en kliande hårbotten för ett antal skäl, från mjölkskorv till schampo som irriterar till hudåkommor såsom eksem. Kliande hårbotten kan utgöra en mindre irritation, eller om den inte behandlas, kan det leda till allvarligare frågor som ett smärtsamt utslag eller öppna sår. Vissa frågor kan behandlas med huskurer, men en läkare kommer att behöva utvärdera ihållande eller svår klåda eller utslag.

Ändra bada rutin

Ibland kan ett barn få en kliande hårbotten från irritation under bad tid. Tvätta håret varje dag eller med varmt vatten kan både orsaka irritation. Dr. Jim Sears säger att det endast är nödvändigt att tvätta barnens hår ungefär en gång i veckan och att mer frekvent tvätt kan torka ut hårbotten, vilket kan göra att bli kliande. När ett barns hår bli rörigt innan det är dags att tvätta, skölja håret med ljummet vatten.

föränderlig Schampon

Många schampo har starka kemiska ingredienser som kan torka hårbotten - även sådana som är konstruerade för barn. Om barn lider av kliande hårbotten, kan föräldrar försöker byta till ett schampo som är speciellt utformad för känslig hud. American Academy of Dermatology rekommenderar att välja schampo som är fria från parfymer och andra tillsatser. Föräldrar bör leta efter schampo som är speciellt framtagen för barn eftersom de har mer känslig hud än vuxna och vissa schampo som kan vara skonsam mot vuxna kan vara irriterande för barn.

Gentle Hårvård

Föräldrar kan hjälpa till att minimera irritation i hårbotten genom att öva mild hårvård. I stället för att gnugga en handduk över håret att torka eller använda en fön, bör föräldrarna klappa håret torrt eller låt den lufttorka. De kan schemalägga en lugn speltid eller sagostund efter badet för att låta håret torrt innan sängen. Med hjälp av en mjuk, borste kan också vara skonsammare för hårbotten än plast eller hård borst borstar.

Fuktar hårbotten

Om huden i hårbotten har blivit irriterad, kan en bra fuktighetskräm vara lugnande och lindra klåda. Olivolja och babyolja är båda bra val för barn eftersom de är naturliga och kommer inte att irritera omgivningen. Om det finns sårskorpor eller knaprig områden i hårbotten, kan föräldrar gnugga lite av oljan in i området för att mjuka upp dem. Oljan måste sköljas av helt med schampo efter några minuter, eller det kan leda till ett utslag.

Olivolja för en torr, kliande och amp; flagnande hårbotten

När huden på din hårbotten är gulaktigt och torr, är det svårt att ta sig igenom dagen utan klåda och har flagor av död hud faller på dina axlar. Om din läkare godkänner, använda olivolja som ett naturligt hem botemedel för att återfukta hårbotten och förhindra flagnande hud förknippas med mjäll och vaggan cap. I sällsynta fall kan en kliande hårbotten vara ett tecken på ett allvarligt tillstånd, såsom ringorm, så tala med din läkare för en diagnos.

Upphettad olja Åtgärd

Olivolja för en torr, kliande och amp; flagnande hårbotten

Häll ca 1/2 kopp extra virgin olivolja i en mikrovågsugn skål och värm på låg tills oljan är tunn och varm, men inte för varmt. Med händerna noggrant mätta hårbotten med olivolja, sedan borsta håret med en naturlig borst hårborste som ett vildsvin borste eller en trä-borste rekommenderar "The Doctors bok huskurer." Låt olja på håret i ca 20 minuter, sedan tvätta håret i duschen med ett milt schampo. Använd denna lösning två gånger i veckan.

Honung och olja Åtgärd

Olivolja för en torr, kliande och amp; flagnande hårbotten

Fyll en plast blixtlås väska med en matsked honung och 2 msk olivolja, sedan försegla påsen. Fyll en mugg eller skål ungefär halvvägs med varmt vatten, sedan placera plastpåsen i vattnet. Låt det sitta i fem minuter, sedan ta bort påsen. Skär av hörnet av ena änden av påsen, sedan pressa påsen över huvudet för att skingra blandningen. Mätta håret helt, sedan placera en plastduschmössa över huvudet. Låt blandningen stå i 15 minuter, sedan ta bort den och tvätta håret med ett milt schampo. Upprepa efter behov.

Åtgärd för spädbarn

Olivolja för en torr, kliande och amp; flagnande hårbotten

Cradle cap vanligen drabbar barn, och en olivolja åtgärd kan återfukta hårbotten naturligt. Oljan avlägsnar och löser torra flingor, och förhindrar att hårbotten torkar ut. Applicera en matsked olivolja till ditt barns hårbotten i 15 minuter, sedan borsta hennes hårbotten med en mjuk borste. Tvätta håret med ett milt schampo och upprepa en gång i veckan.

varningar

Olivolja för en torr, kliande och amp; flagnande hårbotten

Het olivolja kan bränna eller bränna hårbotten. Använd inte het eller varm olja på en babys hårbotten. Testa varm olja på insidan av handleden innan du använder den på din hårbotten. Var mycket försiktig vid uppvärmning olivolja i varmt vatten eller i mikrovågsugn. Tvätta ur olivolja väl med schampo efter användning - om du inte helt tvätta det, kan porerna på din hårbotten täppa, vilket gör att flingorna att hålla sig till hårbotten.

Simning Biverkningar

Hoppar i poolen kan hjälpa dig att hålla sig i form och svalka under varma dagar. Simning är också en icke-viktbärande övning som använder det mesta av dina muskler, vilket gör det effektivt för både hjärt och muskulär uthållighet. Trots dess fördelar, kan simma orsaka en rad biverkningar som sträcker sig från milda irriterande såsom kliande hud till mer allvarliga biverkningar såsom bakteriella infektioner.

Effekter på lungorna

Även klor används i simbassänger för att döda bakterier, kan det orsaka problem med sin egen. En artikel 2003 publicerades i "National Sports Medicine Institute" hänvisas många studier finner att klor ökar risken för astma och försämrad lungfunktion. Klor kan också förvärra andningsproblem och utgör en större risk för barn, som har ett underutvecklat immunförsvar. Undvik att svälja bassängvatten, och dusch före och efter varje bad session med en naturlig tvål för att förhindra klor från irritera huden.

Att få en Itch

Absorbera klor i huden kan göra det kliar. Detta sker oftast när poolen innehåller en hög koncentration av klor. När detta inträffar, tvätta kroppen med såpa för att ta bort klor. Simning eller vada i grunt vatten, speciellt där fåglar tenderar att samla in, kan ge dig "simmare itch", som orsakas av parasiter som finns i sniglar. Detta kliar ofta kommer med ett utslag: röda finnar som kan visas inom 12 timmar, enligt North Dakota Department of Health. Undvik att repa utslag och tillämpa kortikosteroid kräm eller bakpulver pasta till de drabbade områdena. Utslagen påverkar endast ungefär en tredjedel av människor som kommer i kontakt med parasiter, det är inte överförbara mellan människor, och går iväg på egen hand.

Simmare öra

Vatten kan finnas kvar i yttre hörselgången efter bad, och vissa människor kan hysa bakterier som leder till en infektion som kallas simmare öra. I början stadier, orsakar simmare öra lindriga besvär och klåda, som förvärras genom att trycka eller dra den infekterade örat. Smärtan förvärras eftersom infektionen sprider sig; vätska eller pus dränering är vanligt. Eardrops eller antibiotika ofta ordineras för att behandla symtom. Om det upptäcks tidigt, kommer infektionen inte avancera. Håll örat torr och ren för att undvika att få infektionen.

Torrt hår, Vått hår

Simning kan också orsaka hår torrhet. Klor reagerar med håret och lämnar det sprött och torrt. Människor med kemiskt behandlat hår, till exempel från perms, relaxers eller färgbehandlingar, är benägna att klor skada, enligt Columbia hälsa. Applicera balsam innan du bada, och bära en badmössa. Huvudet växeln inte hålla allt vatten ur håret, så schampo efter simning och torka håret med en fön på ett medium eller cool inställning. Undvik att gnugga håret med en handduk eller borsta det efter simning, eftersom det kan orsaka brott, särskilt när du har tunt hår. Snarare använder en bred tand kam att reda ut din vått hår när du har installerat balsam.

Honung och mjäll

Mjäll schampo kan vara alltför hård eller har komplexa ingrediensförteckningar som kan höja oro ytterligare allergiska reaktioner. De som söker enklare lösningar för mjäll kan fascinerad av honung, ett gemensamt hushåll objekt. Även om det finns många anledningar mjäll inträffar och många strategier för att förebygga och behandla mjäll, tillämpar honung lokalt kan vara snabb och lätt att integrera i vardagliga hygienvanor med liten risk för biverkningar.

om mjäll

National Institutes of Health attribut två orsaker till mjäll: talg (hud olja), vilket bidrar till att upprätthålla huden fukt och elasticitet, och jäst (Malassezia), som håller oljeproduktionen i schack. I ett tillstånd av hälsosam balans, i hårbotten och håret är smidig utan att vara alltför fet.

Däremot kan jästen multiplicera på grund av en rad faktorer, bland annat hormonella förändringar, ökad stress, immun problem, allergier eller underliggande hudåkommor, konstaterar Mayo Clinic. När jästen förökar, räder det hårbotten All tillgänglig talg, vilket leder till torka och irriterad hud. Hårbotten hämnas genom att påskynda den normala processen för hud föryngring, och den rikliga hudceller kasta bort i flingor.

Terapeutiska mjäll schampo eller läkemedel krämer kan också orsaka ytterligare hudirritationer.

om Honey

Honung är produkt som produceras av bin med hjälp av nektar de får från en mängd olika blommor. Honung används vanligen som sötningsmedel i livsmedel och drycker, men det verkar också i en del kosmetika, på grund av sin fuktighetsbevarande medel och antibakteriella egenskaper.

Honung kan vara rå eller kommersiellt pastöriserad, som kan förlänga dess hållbarhet. Det är allmänt tillgänglig i generisk, varumärke märke, och certifierade organiska former. Men Mayo Clinic noterar att bakteriesporer i alla typer av honung kan leda till botulism, en sällsynt men potentiellt dödlig form av matförgiftning hos spädbarn. Den rekommenderar att ge honung till barn förrän de vänder ett år gammal.

Även om en studie i "Archives of Adolescent och barnmedicin" 2007 visade intas honung för att lindra hosta hos barn, har forskning om aktuella tillämpningar av honung varit begränsad till vuxna.

Honung och Skin Research

Det kännetecknande studie för honung terapeutiska effekt på mjäll publicerades i European Journal of Medical Research i 2004. Forskare tillämpas honung på hårbotten av 30 personer som kämpar med mjäll under tre timmar dagligen, tvätta ämnet med varmt vatten. Inom en vecka, symptom på klåda avtog dramatiskt, och inom två veckor, försvann hudförändringar. Efter fyra veckor, forskare bytte till en gång i veckan behandlingar för ytterligare sex månader. Försökspersoner rapporterade liten återfall och förbättrad hårbotten skick, liksom mindre håravfall.

Även om inte fokuserat på mjäll, en studie 2003 i tidskriften "Kompletterande terapier i medicin" fann topisk administration av en honung blandning förbättrade symtom av dermatit och psoriasis i två veckor. År 2004, tidskriften publicerade en studie spåra en tre veckors behandling med hjälp av en honung blandning som ledde till betydande förbättringar i tre olika hud svampinfektioner.

honung Tillämpningar

Du kan använda honung direkt till hårbotten, lämna det på i 15-30 minuter innan du tvättar den med varmt vatten. Om tiden tillåter, placera på en duschmössa och lämna honung på huden i flera timmar. För att bibehålla sin terapeutiska fördelar, inte använda schampo efteråt.

Medan honung som har upphettats kan vara tunnare och lättare att tillämpa, vara mycket försiktig för att förhindra att bränna huden. Doppa en bomullstuss i den uppvärmda honung och badda den innan applicering av större mängder. På grund av den stora variationen i honung produkter, vara försiktig med att orsaka nya hudallergier.

mjäll Försiktighetsåtgärder

Plötslig mjäll eller mjäll med abrupt håravfall kan vara ett tecken på en större hälsoproblem och bör remitteras till en vårdgivare. Mjäll hos små barn är ovanligt och bör skiljas från eventuella löss eller ringorm, som är smittsamma men behandlingsbara hudsjukdomar. Om du vill ändra mjäll mediciner, rådgöra med din vårdgivare innan du slutar din nuvarande behandlingsregim.

Att förstå sambandet mellan motion, viktminskning och insulinkänslighet är nyckeln till att effektivt hantera din vikt. Som den primära transport hormon i kroppen, är insulin en av de viktigaste faktorerna som avgör om alla dina måltider lagras som fett eller inte. Lyckligtvis är insulin ett hormon på vilken du kan utöva ganska stel kontroll. Om du undrar om de bästa sätten att maximera effekten av insulin på kroppen, vilket leder till förbättrad fysisk kondition, du kom till rätt ställe.

om Insulin

Insulin är det primära lagrings hormon i kroppen. Insulin är normalt produceras som svar på förhöjda blodsockervärden, vilket sker efter intag av kolhydrater. Mängden insulin frigörs står i proportion till den överskjutande mängder socker i blodet. Insulin kommer sedan in i blodomloppet, "samla" flytande glukos och skytteltrafik den till antingen muskel eller fettceller. Där energin skytteltrafik i muskelceller, det används för vävnadsreparationsändamål och är effektivt "används upp." Om det är skytteltrafik till fettceller, lagras för senare användning, vilket resulterar i fett (fett) vävnad ansamling.

Insulinkänslighet och Du

När insulinfrisättningen förekommer i stora mängder alltför ofta, kommer kroppens celler så småningom nedreglera deras känslighet för insulin. Detta innebär att kroppen kommer att producera mer insulin för att producera samma effekt. Om de lämnas därhän, kommer detta fram-och-tillbaka process så småningom trappas upp till diabetes. Som ett praktiskt exempel, om du någonsin har känt någon som kunde äta stärkelserika kolhydrater hela dagen och aldrig gå upp i vikt, den personen var sannolikt mycket insulin känslig --- hans kropp var mycket effektiv på att använda insulin.

Insulinkänslighet och vikt

Upprepade och långvariga insulin spikar är inte det enda sättet att kroppen kan bli mindre känslig för effekterna av insulin. Viktökning (speciellt fett vinna) är en annan skyldige som kan tvinga kroppen att ringa ett oproportionerligt mängder insulin för att reglera blodsockret. När din kropp ackumuleras mer och mer överflödig fettvävnad, blir det allt svårare för insulin för att penetrera dessa celler att leverera eller lagra glukos. Omvänt smalare du är, desto mer insulin känsliga du kommer att bli.

Insulinkänslighet och motion

Relativ magerhet är inte den enda avgörande faktorn. Anfall av motion spelar också en roll vid fastställandet övergående insulinkänslighet. Under perioden efter långvarig träning (om cardio eller styrketräning), primtal kroppen själv för reparation, blir tillfälligt mer insulinkänslighet och skytteltrafik de allra flesta av de näringsämnen i blodet till musklerna, i stället för att lagra det som fett. Således är efter träning en av de få gånger du vill öka insulinnivåer, eftersom det kommer att hjälpa kroppen återhämta sig.

överväganden

Ta en aktiv strategi för att positivt manipulera insulinkänslighetsnivåer är ett stort steg i riktning mot en hållbar viktkontroll. Det enklaste sättet att uppnå detta mål är att hålla sig till en lägre Carb diet för varje måltid utom ett omedelbart efter din träning. Under dagen, äter bara kolhydrater som kommer från frukt och grönsaker. Efter träningen, när kroppen är trimmade för att använda insulin för positiva ändamål, konsumera en högre carb måltid tillsammans med några protein för att maximera fördelarna. Efter denna strategi kommer att hjälpa dig gå ner i vikt, vilket ytterligare ökar din insulinkänslighet och eskalerande fördelarna.