XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

vilken mjölk är bäst för diabetiker

Vilken mjölk är bäst för diabetiker?

Ett kallt glas mjölk stärker dina smaklökar och ger dig en boost av kalcium, men personer med diabetes måste vara selektiv med sina mjölk val. Mjölk ger viktiga näringsämnen för benhälsa, men vissa sorter innehåller stora mängder mättat fett och socker, som bör begränsas i ett diabeteskost.

Mjölk på diabeteskost

Enligt '' Diabetes Forecast, '' en publikation från American Diabetes Association, ökar diabetes din chans att utveckla benfrakturer, en risk som ökar när du ålder och förlora benmassa. Kalcium-rika livsmedel, såsom mjölk, hjälper till att hålla dina ben starka och skydda mot benskörhet, en allvarlig förlust av benmassa som kan leda till brutna ben och minskad rörlighet. Eftersom mjölk innehåller laktos, en typ av socker, måste det räknas mot din dagliga kolhydrater summor. American Diabetes Association kost plan rekommenderar 45 till 60 gram kolhydrater per måltid, vilket inkluderar en portion av mejeriprodukter. Åtta uns av mjölk räknas som ett mejeri servering.

Skumma och lättmjölk

Diabetes ökar risken för hjärtsjukdomar, men du kan styra din risk genom att begränsa ditt intag av mättat fett. En kopp helmjölk ger 149 kalorier och 5 gram mättat fett, men en kopp lättmjölk innehåller endast 83 kalorier och 0,1 gram mättat fett. Om du föredrar mjölk med en tjockare konsistens än skummjölk, prova en procent mjölk, som har 102 kalorier och 1,5 gram mättat fett per kopp. Alla vanliga mjölk sorter ger cirka 12 gram socker per kopp, men choklad, jordgubb och vanilj mjölk innehåller tillsatt socker, så läs märkningen av livsmedel innan de köper.

Fördelar med sojamjölk

Om du inte gillar vanlig mjölk eller är laktosintoleranta, gör sojamjölk ett hälsosamt alternativ. En kopp vanlig sojamjölk ger 131 kalorier, 10 gram socker och 0,5 gram mättat fett. En studie som publicerades i 2013 av "Journal of Renal Nutrition" fann att sojamjölk förbättrad blodtryck i diabetespatienter med neuropati jämfört med deltagare som drack komjölk. Spikade sojamjölk ger 61 milligram kalcium per kopp, endast sex procent av Institute of Medicine rekommendation av 1000 milligram per dag, så leta efter befästa sorter i din mataffär.

Andra Friska Mjölk val

Om du vill lägga till variation i din drycker, prova mandelmjölk. En kopp berikade vaniljmandelmjölk innehåller 91 kalorier och 451 milligram kalcium, 45 procent av det dagliga värdet. Vanilj mandelmjölk har 15 gram socker per kopp, så leta efter icke smaksatta sorter att minska ditt socker räknas. Enligt Seattle och King County folkhälsa, ger rismjölk 90 till 120 kalorier och 2 till 3 totalt fett gram per kopp. Kalciumhalt varierar också från 2 till 30 procent av RDA, så läs näringsvärdesdeklarationen, och välj en kalciumrik alternativ.

Det är fördelaktigt att veta vilken mat bör undvikas om du är diabetiker, eftersom maten du äter är direkt relaterad till insulinproduktionen i kroppen och blodsockernivåer. Som en diabetiker är det viktigt att hålla blodsockret stabilt hela dagen genom att äta riten mat och äter tillräckligt med mat, plötsliga spikar uppåt eller nedåt i blodsocker under dagen kan ge illamående och på lång sikt kommer att orsaka skador på vitala delar av kroppen.

effekter

För att förstå vad livsmedel att undvika som en diabetiker måste du först förstå glykemiskt index. Glykemiskt index mäter effekten som kolhydrater konsumtion har på blodsockernivåer. Vissa kolhydrater bryts ner snabbt i vårt matsmältningssystem orsakar en snabb frisättning av socker i blodet. Andra bryts ned långsamt orsakar en långsammare frisättning av socker i blodet. När sockret kommer in i blodbanan kroppen producerar insulin för att bryta ner detta socker men hos diabetiker finns det inte tillräckligt med insulin produceras naturligt och socker byggs upp i blodet som orsakar högt blodsocker. När socker går snabbt i blodomloppet efterfrågan på insulin blir större. Men om socker skulle långsamt in i blodomloppet på behovet av mindre insulin gör för en mer stabil blodsockernivå. Som en diabetiker är det hälsosammare att hålla en stabil blodsockernivå under hela dagen. Det är viktigt att undvika de livsmedel som bryter ner snabbt och frigöra socker snabbt i blodet även känd som högt glykemiskt livsmedel.

typer

De livsmedel som bör undvikas är i huvudsak tomma kolhydrater inklusive alla vitt mjöl bröd, pasta, vitt ris, allt görs med vitt socker, majssirap eller hög fruktos, bearbetade livsmedel som boxed eller färdigförpackade livsmedel, livsmedel med ingen eller låg fiber, fruktjuice med tillsats av socker, kryddor med tillsats av socker, sockrade flingor och regelbunden soda. De två grönsaker som har den högsta glykemiskt index är potatis och majs. De flesta livsmedel som är förpackade som fryst middagar och konserver har fyllmedel som majsstärkelse, socker och kolhydratbaserade konserveringsmedel. Diabetiker bör undvika dessa typer av måltider och välja färskt kött och grönsaker.

Identifiering

Diabetiker bör äta mycket hög fiber livsmedel, fullkorn bröd och pasta, brunt ris, behandlar görs med konstgjorda sötningsmedel med måtta, 100% naturlig fruktsaft, naturligt protein som färskt kött, färsk, kokt eller sauterade grönsaker och färsk frukt. Diabetiker bör dricka mycket vatten. Genom att äta mat som smälta långsammare det kommer att hjälpa kroppen att upprätthålla en hälsosam blodsockernivå under hela dagen, vilket i sin tur kommer att hjälpa en person med diabetes att må bättre.

överväganden

Äta riten livsmedel är inte tillräckligt, det är också viktigt för diabetiker att undvika att hoppa över måltider och äter alltför stora delar. Båda dessa saker kommer också att orsaka en onormal spik eller droppe i blodsockernivåer under hela dagen. En diabetiker bör äta mindre portioner och äta 6 gånger om dagen, med tre måltider och tre mellanmål så länge livsmedel som äts är lågt glykemiskt index livsmedel som de som nämns ovan. Denna typ av att äta flera gånger per dag och mindre portioner kommer också att bidra till att hålla blodsockernivåerna i kroppen mer stabil.

fördelar

Det finns många resurser tillgängliga från webbplatser till tidningar och böcker som har recept för framställning friskare lågt glykemiskt måltider. Det finns tidningar specifikt inriktade på diabeteskost och hälsa. Du kan göra nästan alla recept ersätta ett lågt glykemiskt ingrediens i stället för en hög en. Detta gör det lättare att undvika den mat du bör inte äta och fortfarande njuta av måltider du älskar att äta. Det är värt att offra ändra din kost om du har diabetes, eftersom om de lämnas obehandlade högt blodsocker förstör organ och blodkärl i kroppen. Enbart Medicinering är inte alls lika effektiv i att kontrollera blodsockernivåer som det är i kombination med en bra kost. Tala med din läkare för ännu mer specifika livsmedel för att undvika beroende på svårighetsgrad och typ av diabetes du har.

Det muskuloskeletala systemet innehåller flera olika typer av bindväv, inklusive ligament, senor och fasciae. Alla tre ger stabilisering och rörelse funktion som förenas, vilket gör det möjligt för kroppen att effektivt utföra olika fysiska aktiviteter. Senor, i synnerhet spela en central roll i muskel till ben interaktion och finns i hela kroppen.

tendon struktur

Senor, liksom andra former av bindväv, är sammansatt huvudsakligen av kollagen arrangerad i parallella arrayer. Kollagen är en grupp av fibrösa polypeptidkedjor finns främst i de bindväv hos olika djur. Typ I kollagen, den vanligast förekommande typen i kroppen, omfattar huvuddelen av senvävnad. Dessutom senor visa en mängd av olika längder beroende på deras respektive läge i kroppen.

Fungera

Senor fungera som en elastisk anslutning för musklerna att olika ben i kroppen. En senan kan antingen vara en flexor eller extensor tendon beroende på vilken typ av muskel att den ansluter. Elasticiteten i senor tillåter överföring av stora mängder kraft från musklerna i förutom att ge stabilitet genom anslutning till ben.

specifika senor

Akilles eller hälbenet, är senan kanske en av de mest lätt observerade senor i kroppen. Det fungerar i gång och löpning genom att ansluta vadmusklerna till hälbenet, eller hälbenet. Patellar tendon fungerar även i de nedre extremiteterna av kroppen genom att ansluta quadriceps till den tibiala ben och det spelar en avgörande roll i knäleden stabilitet.

senskador

Det finns olika grader av senskador, allt från inflammation och försvaga att slutföra spricker. Svårighetsgraden av skadan dikterar behandlingsprotokollet som de flesta brott kräva operation för att sätta tillbaka senan medan inflammation kan behandlas helt enkelt med vila. Tendinit är kanske den vanligaste observerade skada till följd av nedbrytning och efterföljande försvagning av kollagenfibriller. Om den lämnas obehandlad kan tendinit utvecklas till en fullständig brytning av senan.

Hur Cancer Causes Neuropati

Olika typer av cancer kan orsaka axonal neuropati, en sjukdom i nervsystemet som kan orsaka en stickande känsla, domningar, svårigheter att tala om hot från kalla föremål, ovanlig känslighet för kyla, hängande ögonlock, öronvärk, talsvårigheter och synnedsättning.

Blodcancer, såsom leukemi kan orsaka neuropati, men verkningsmekanismen är inte väl förstådd. Cancrar som bildar tumörer kan orsaka nervskada när cancerceller invaderar och skador, eller till och med förstöra nervvävnad. En annan mekanism genom vilken cancer orsakar neuropati är när en tumör visas på eller i närheten av en huvudnerv. Som tumören växer och sprider sig, trycker den mot nerven och orsakar smärta och domningar.

Bencancer på ryggraden försvagar och försämrar kotorna, vilket kan orsaka vertebral kollaps. När detta händer, kan den resulterande kompression av ben orsaka obotliga nervskada i ryggmärgen med outhärdlig smärta. Således, ben cancer orsakar indirekt extrem neuropati.

Andra orsakande cancer

Perifera neuropatier är några av de vanligaste avlägsna effekter på nervsystemet av systemisk cancer. Axonal neuropatier är ofta den första kliniska presentationen av en tumör på eller i närheten av antingen det perifera eller centrala nervsystemet.

Två andra typer av cancer orsakar ofta neuropati --- lymfom (cancer i immunsystemet) och multipelt myelom (spinal cancer).

Lymfom orsakar tumörer som kan trycka mot omgivande nerver och orsaka neuropatier, som tidigare nämnts. Multipelt myelom producerar amyloid, som vanligtvis förekommer i överskott bland dem som upplever neurologiska sjukdomar.

Axonal neuropatier i cancerpatient kan också resultera från administrering av cancerläkemedel, näringsbrist och metabola sjukdomar.

Cancer Drugs & neuropati

Vissa kemoterapeutiska läkemedel för cancer producerar neuropatier i ett litet antal (2-4 procent) av cancerpatienter. De flesta cancerläkemedel dödar friska liksom cancerceller. Läkemedlen kan orsaka dödsfall av axoner (lång nervfibrer som för hjärn meddelanden till kroppen), vilket resulterar i degenerering av det skyddande myelinskidan runt nervfibrer, såväl som Schwann-celler som utgör axonet.

Onkologer presenteras därmed ett dilemma: behandla cancer aggressivt och eventuellt bota det med läkemedel som är kända för att skapa perifer neuropahy eller behandla cancer mindre aggressivt för att lindra smärtan av neuropati och kanske riskera en upprepning av cancer.

Arbetet med nya terapier för behandling av neuropatier som härrör från cancerläkemedel har resulterat i utvecklingen av flera nya läkemedel, inklusive gabapentin, som selektivt mål jonkanaler att hantera neuropatisk smärta.

Hur får jag reda på Vilken storlek Motor Min båt är beräknat för?


Att ta reda på vilken storlek motor båten har fått betyget för är som att gå på en liten skattjakt. Den maximala motorstorlek av hästkrafter för varje båt över 13 fot lång är betygsatt av normer som fastställts i avdelning 33 i Code of Federal Regulations. Samma titel ger utlämnande av denna information till båtägare - av en obskyr meddelande ligger på båten.

Instruktioner

1 Steg ombord båten. Gå bakåt, till akterspegeln - baksidan "vägg" av båten.

2 Titta på den nedre styrbords sida av insidan av akterspegeln. Styrbordssidan är till vänster när du står vänd mot den bakre delen av båten.

3 Hitta plakat på den nedre styrbords sida som börjar med orden "US Coast Guard Max kapacitet." De två sista raderna anger antingen den högsta tillåtna hästkrafter, eller den högsta tillåtna hästkrafter med eller utan fjärrstyrning.

Vilken Supplement är bäst för Hip Pain?

Hip smärta är ett vanligt muskuloskeletal hälsa klagomål som kan drabba människor i alla åldrar. Hip smärta, säger FamilyDoctor.org, kan orsakas av många problem, bland annat blåmärken höfter, en höftfraktur, artrit, bursit eller en epifysglidning i caput femoralis. Skada på någon struktur som hjälper komponera din höftleden kan orsaka höftsmärta, eller höftsmärta kan orsakas av överförd smärta från någon annanstans i kroppen. Många kosttillskott kan hjälpa till att behandla din höft smärta. Innan du använder kosttillskott, dock diskutera deras säkerhet och effekt med din läkare.

Hip Pain

Placeringen av din höft smärta är ofta till hjälp för att fastställa de strukturer som orsakar din smärta. MayoClinic.com anger att smärta på insidan aspekten av höften eller ljumsken kan orsakas av problem i din höftled korrekt, medan höftproblem som utvecklar på utsidan aspekt av din höft, kan övre delen av låret eller skinkan orsakas av problem i dina muskler, ligament, senor och andra bindväv som bidrar till att stabilisera din höftled.

Vanligen använda Kosttillskott

Vissa kosttillskott används vanligen vid behandling av muskuloskeletal smärta, inklusive höftsmärta. I sin bok "Recept för Nutritional Healing," näringsforskare Phyllis A. Balch konstaterar att både naturläkemedel och icke-örtmediciner kan användas för belastningsskador och smärta. Vanligen använda naturläkemedel kosttillskott innehåller Boswellia, bromelain, ingefära och grönt te, medan vanligen använda icke-växtbaserade kosttillskott innehåller glukosamin-sulfat, kalcium och magnesium, och fri form aminosyror. Inte alla tillskott som används vid behandling av höftsmärta har testats med aktuella vetenskapliga forskningsmetoder.

Tillägg i fokus

Boswellia kan vara en av de bästa, eller mest effektiva, kosttillskott vid behandling av höftproblem. Boswellia, rapporterar University of Michigan Health System, har historiskt använts vid behandling av flera villkor som ofta påverkar din höft, inklusive bursit och artros. Boswellia, vilken besitter kraftfulla anti-inflammatorisk verkan, används också vid behandling av fibromyalgi och myosit, eller muskel inflammation och smärta. Boswellia är en typ av träd som producerar en doftande harts. Hartset innehåller många läkemedel ingredienser och används i växtbaserade kosttillskott och beredningar. Tala med din läkare innan du använder naturläkemedel för behandling av något medicinskt tillstånd.

Varning

Hip smärta kan vara irriterande, och det kan begränsa din förmåga att utföra dina dagliga aktiviteter. I vissa fall kan höftsmärta visar en allvarlig underliggande patologin. Om du utvecklar höftsmärta och andra höftrelaterade symtom, rapportera till din husläkare eller en muskuloskeletala specialist för att kunna utvärderas ordentligt. En licensierad vårdgivare kan ge dig råd om dina behandlingsalternativ och föreslå kosttillskott som är både säker och effektiv.

Vilken är den bästa golfboll för en Intermediate Player?


Även om alla golfbollar har samma storlek och vikt, det finns många golfboll modeller och hundratals tillverkare hävdar att erbjuda något annorlunda med sin boll. Mellanliggande spelare kan hitta det särskilt svårt att välja rätt bollen som både avancerade och enkla modeller finns tillgängliga.

Typer av bollar

Det finns i huvudsak tre typer av golfbollar: tvådelade bollar, tredelade hybrid bollar och tre eller fyra stycken bollar. Av de tre, är den första vanligaste och billigaste och den senare är mest kostsamma och används främst av professionella och golfare med lågt handicap.

Design egenskaper

Enligt golfboll Guide, tvådelade bollar är typiskt "ditt spel förbättring eller avstånds bollar." Tre- och fyra stycken bollar är utformade för att ge elitspelare med avståndet för långa enheter samt känsla och spinn för precisions järn spela.

Valprocess

Enligt golfboll ingenjörer på golfboll Guide, bör du välja en boll genom att först objektivt granska din nivå av lek och golfboll behov. Nästa bör du granska de olika komponenterna i kulan som kärna, mantel, lock och gropar, och slutligen välja en boll i din budget som passar dina behov.

överväganden

Enligt Bill Morgan, Titleist senior vice VD för forskning och utveckling bör medel och avancerad nivå spelare prova två eller tre olika bollar samtidigt som man övar inspel till green att se vilken som är bäst anpassade för dem.

Kom ihåg

Enligt reglerna för golf som stipuleras av United States Golf Association, kan du inte ändra din boll i mitten av ett hål om du förlorar det (i skogen, vatten, etc).

Vilken typ av Sock Om en Ice-Skater Wear?


Skridskor är mycket tunga, och de ofta sätter press på olika punkter på ben och fot, beroende på vilken typ av skridskon. Även om de flesta nyare skridskor inkluderar en tjock stoppning på insidan för att skydda din fot, bär särskilda typer av strumpor medan du åka skridskor kan öka din komfort. Med komfort i åtanke, strumpor beroende på vilken typ av skridskoåkning du gör; Om du deltar i fritids skridskoåkning, till exempel, dina behov är långt skiljer sig från strumpor du behöver när konståkning eller spela ishockey.

Instruktioner

1 Överväga att köpa ett par skate strumpor, om du är en rekreation skridskoåkaren eller deltar i en skridskoåkning sport. Skate strumpor är en tunn strumpa tillverkad av en blandning av fukttransporterande och syntetiska fibrer, och de innehåller ofta en förstärkt frontpanel för att skydda mot trycket av snören. Vissa sorter kan också inkludera luftintag och en förstärkt båge. Du kan normalt köpa dessa specialiserade strumpor på skridsko återförsäljare och sport leverans butiker.

2 Ta dina skridskor med dig när du handlar för skridsko strumpor, om det alls är möjligt. Vissa återförsäljare kan tillåta dig att prova på ett par strumpor innan du köper dem, som hjälper dig att välja längden på strumpan passar din skridsko. Om du inte kan ta med skridskor eller kan inte försöka strumpor på, närma längden på strumpan måste du skridskor du bär.

3 Undvik att köpa strumpor tillverkade av bomull. Bomull håller på fukt, vilket kan göra långa skridskopass obehagligt, och det kan börja förlora sin form efter flera tvättar.

4 Leta efter strumpor med hög elasticitet. Strumpor med dålig elasticitet kommer att förlora sin form, och när de blir lösare, kan falla och gäng upp obehagligt i skridsko.

5 Dubbelt upp på strumpor. Du kanske tycker att det är bekvämare att bära två par strumpor snarare än en, så köpa mer än du tror att du behöver.

Vid vilken ålder ska ett barn Börja spela Sport?

Vid vilken ålder ett barn ska börja idrotta är inte satt i sten. Med detta sagt, enligt Kidshealth, är ett barn känslomässigt och fysiskt redo för organiserad lagspel vid en ålder av 6 eller 7. Innan den tiden, kan din tot uppmärksamhet span och samordning inte stämmer väl överens med de kunskaper som behövs för sport.

Den yngre Inte bättre

Din kiddo kan älska sparka en boll runt gården och ridning cyklar på uppfarten, men det betyder inte att han är redo för sport. Som Kidshealth påpekar även organiserad idrott för barn så unga som förskoleåldern finns, är en första väghyvel mycket mer primas att spela bra med andra. Faktum är att vid en ålder av 6 eller 7, griper ett barn begrepp som passerar bollen till en lagkamrat, lyssna på tränaren, och betala närmare uppmärksamhet till spelet än att vinka till mamma och pappa.

Det finns inget "mig" i Teamwork

Barn utvecklas olika, så kanske din dagis ålder barnet är redo för fritidsverksamhet. Bara vara säker på att din älskling har de fysiska, psykiska och sociala färdigheter som behövs för att spela, eftersom, som HealthyChildren.org anteckningar, kommer han att vara mer benägna att lyckas när han är klar. Fråga dig själv om din ängel har uppmärksamhet span för en hel omgång, säg, fotboll eller basket. Har han dela med andra? Är han fysiskt samordnas? Om svaret på dessa frågor är "ja" och sedan skjuta upp videokameran och gör dig redo att titta på din wee en riva upp fältet eller domstol.

Praxis att inte vara perfekt

De flesta förskolebarn har ännu inte behärskar färdigheter som att kasta, fånga eller ta svängar, rapporterar Kidshealth. Så, att skriva under 4-åriga för T-ball kan helt enkelt tjäna till att hindra honom om han har svårt att förstå de spelregler eller saknar färdigheter som behövs för att spela. Du vill inte att förvandla din tyke iväg till sport tillsammans med en dålig inledning. Det är därför avvaktar sport tills lämplig ålder har sina fördelar.

Att vinna är inte allt

Bara för att ditt barn är inte riktigt redo för konkurrenskraftig lagspel, betyder det inte att han inte kan njuta av idrott. HealthyChildren.org konstaterar att 2- till 5-åringar kan dra nytta av aktiviteter som betonar roligt, samarbete och grundläggande färdigheter. Leta efter ett program som är mer om njutning än att vinna. I detta skede vill du fokusera på att exponera din pewee spelaren till en sport, inte pressa honom att bli en superstjärna.

Styrketräning: Vilken storlek hantlar att börja med?


Styrketräning kan gynna vuxna, unga och gamla. Styrketräning hjälper till att förhindra muskelatrofi, eller förlust av muskel; förbättrar symtomen på artrit; bygger starkare ben; stöd i att sänka kroppsfett; och ökar muskelmassa. En av de tuffaste hinder i att komma igång med en ytvikt-utbildningen är att veta hur mycket vikt att använda för varje övning. Det finns två enkla metoder för att räkna ut rätt mängd vikt.

En Rep Max Technique

Denna metod kräver några försök och misstag. Det fungerar för alla hantel övning liksom varje övning du planerar att utföra i din vikt träningsprogram. Har en spotter hjälpa dig med denna teknik, såsom en personlig tränare eller gym kompis. Ta hantlar som känns måttligt tung och försöka göra en upprepning av din träning. Om du kan mer än ett rep, vila under några minuter och sedan prova en något tyngre vikt. Gör detta tills din hitta din ett-rep max, eller maximala vikt du kan göra i en upprepning. Därefter multiplicerar din ett-rep max med 60 procent och därefter med 80 procent för att hitta din ideala träningsviktintervall för att motion. Till exempel, om din ett-rep max för bicepscurl är 50 pounds, den perfekta hantel vikt att börja med för din träning är 30 till 40 pounds.

Muskeltrötthet Metod

I styrketräning, kommer en effektiv uppsättning av någon hantel övning har du kämpar för att slutföra det sista rep av uppsättningen. Så kan du använda den här metoden för att hitta den optimala hantel storlek för varje övning. Det tar bara några tester på din sida. Bestäm hur många repetitioner du planerar att göra per set - 10 till 12 reps per set är optimal för allmän styrke- och konditionsändamål. Därefter väljer en hantel du kan hantera relativt enkelt och göra en uppsättning av 10 eller 12 reps, eller hur många repetitioner du tänker använda i din träning. Om du lätt kan slutföra det sista rep av uppsättningen, är vikten för lätt och du bör försöka igen med en tyngre hantel. Det kan ta flera träningspass innan du hittar den perfekta hantel vikt för varje övning eftersom du kan sluta göra flera uppsättningar av varje övning, som kan trötthet musklerna betydligt. När du har hittat en hantel vikt som får dig att kämpa på den slutliga rep i uppsättningen, har du hittat rätt vikt att börja med.

progression

Vikten du börjar med bör öka din styrka ökar under de kommande sex till åtta veckor att göra din träning. Övervaka din ett-rep max, eller använda muskeltrötthet metoden, varje månad eller två och öka hantel vikt i enlighet därmed. Du kanske upptäcker att du inte utvecklas så mycket i vissa övningar som du gör andra, men det är inte nödvändigtvis en dålig sak. Du kan använda denna information för att fokusera mer ansträngning på vissa muskelgrupper som du kan försumma lite mer än andra.

tips

Eftersom du kommer att bestämma rätt hantel vikt för ibland 10 eller fler olika övningar, är det lätt att glömma vilken hantel storlek går med vilken övning. Lös det här problemet genom att skriva ner alla dina hantel vikter redan från början. Som ni framsteg och bli starkare, vara noga med att skriva ner din vikt ökar och möjligen även en del minskar. Undvik att arbeta ut samma muskelgrupp två dagar i rad. Detta är kontraproduktivt; muskler behöver vila för att återhämta sig och växa. Använd variation i din träning - nya övningar, fler reps eller ändra ordningen på din träning rutin - för att undvika fitness platåer som kan stoppa dina resultat.