XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

vilken mat innehåller litium

Fiber är en viktig del av en hälsosam kost för både vuxna och barn. Fiber hjälper till att hålla matsmältningssystemet på rätt spår och kan minska risken för allvarliga hälsotillstånd, inklusive hjärtinfarkt och diabetes. Utbilda dig själv om vilka typer av livsmedel som innehåller höga halter av fiber kan hjälpa dig att välja livsmedel som kommer att hålla dig frisk.

Rekommenderade Ersättningar Fiber

Mayo Clinic förklarar på sin webbplats den dagliga rekommenderade mängder av fiber som människor bör äta (se Resurser). Kvinnor bör konsumera mellan 21 och 25 g kostfiber per dag, medan män behöver 30 g till 38 g för att hålla sina kroppar i trim.

Fullkorn

Fullkorn såsom pasta, rices, spannmål och havreprodukter innehåller mycket fibrer. Fullkornspasta är ett exempel på en fiberrik mat, klocka in på 6,3 g per kopp.

frukt

Många typer av bär är rika på fibrer, med hallon toppade tabellen på 8 g per kopp. Frukter med huden på exempelvis äpplen och päron är också bra källor till fiber med mellan 4 och 5 g vardera (per medel bit av frukt).

Grönsaker

Gröna grönsaker innehåller en hög mängd fibrer. Broccoli, potatis med huden på, ärtor, kronärtskockor och majs innehåller alla minst 4 g kostfiber per portion.

Baljväxter och nötter

Baljväxter är livsmedel som linser och bönor och är fiberrik. Ärter, svarta bönor och linser innehåller alla mer än 15 g per kopp. Mandlar och pekannötter kan vara fiberrik snacks att överväga också.

Vilken mat innehåller vitamin B7?

B-komplex innehåller åtta olika vattenlösliga vitaminer som utför olika fysiologiska arbetsuppgifter, bland vilka hjälper dig att metabolisera mat till energi. Eftersom de är vattenlösliga, är kroppen inte kan lagra B-komplex vitaminer, och du måste äta mat som innehåller dessa föreningar på en daglig basis för att möta dina behov. Vitamin B-7, eller biotin, är en av B-vitaminer.

Fungera

Vilken mat innehåller vitamin B7?

Den primära funktionen av vitamin B-7 är att fungera som ett koenzym för reaktioner som involverar tillsats eller borttagande av koldioxid till eller från biologiskt aktiva föreningar. Till exempel, syntes och oxidation av fettsyror kräver vitamin B-7 för att verka som ett koenzym. Det bidrar också till att bryta ner proteiner till aminosyror och spelar en roll i bildandet av puriner.

dagliga behov

Vilken mat innehåller vitamin B7?

Vuxna över 18 år och gravida kvinnor behöver 30 mikrogram vitamin B-7 en dag på ett tillfredsställande sätt tillgodose kroppens behov. Ammande kvinnor behöver 35 mikrogram per dag.

bristsymptom

Vilken mat innehåller vitamin B7?

Vitamin B-7-brist kan inträffa under vissa omständigheter. Biotin-beroende multipel karboxylas bristsyndrom är en ärftlig sjukdom som orsakar biotinbrist. Människor behövande total parenteral nutrition - intravenös näring - kan också bli biotin brist. Du kan också bli brist om du äter för många rå äggvita. Ett ämne i äggvitor kallas avidin binder med vitamin B-7 i tarmen, hindrar dig från att absorbera det. Rökare kan också vara i riskzonen för vitamin B-7-brist. Symptom på vitamin B-7 brist inkluderar torr och fjällande dermatit, illamående, kräkningar, anorexi och alopeci. Depression, apati, hallucinationer och stickningar i armar och ben kan också förekomma.

God mat källor till vitamin B-7

Vilken mat innehåller vitamin B7?

Vitamin B-7 återfinns i ett antal naturliga livsmedel. God mat källor är orgel kött, äggula, sojabönor och jäst. En 100-g portion av kycklinglever innehåller det högsta beloppet av vitamin B-7 med 170-200 mikrogram. En 100-g portion av öljäst innehåller 200 mikrogram. En 100-g portion av rå äggula innehåller 60 mikrogram.

Måttliga källor till vitamin B-7

Vilken mat innehåller vitamin B7?

Livsmedel med måttliga mängder av vitamin B-7 är fisk, nötter och havregryn. En 100-g portion av fisk innehåller 3-24 mikrogram. Valnötter och jordnötter innehåller det högsta beloppet, med 39 och 34 mikrogram per 100 g portion, respektive. En 100-g portion havregryn innehåller 22-31 mikrogram.

Giftighet

Vilken mat innehåller vitamin B7?

Som ett vattenlösligt vitamin, vitamin B-7 toxicitet osannolik och det finns inga kända toxiska effekter, enligt författarna av "Krause livsmedels-, kost och diet terapi."

Vilken mat innehåller de mest negativa joner?


Diet hantering kan du uppnå optimal hälsa och uppleva mer energi. För att strukturera din kost så att kroppen använder negativa joner mer effektivt och för att minska effekterna av positiva joner, öka din konsumtion av alkaliserande livsmedel och minska din konsumtion av försurande livsmedel.

Negativa joner och var de finns

Medan positiva joner är också kända som de skadliga fria radikaler som avges från saker som mikrovågsugn och giftiga kemikalier, många tror negativa joner faktiskt har en läkande effekt på kroppen. Till skillnad från positiva joner som saknar en elektron, negativa joner är jon molekyler av syre i luften med en extra elektron.
Negativa joner finns normalt i högre koncentrationer runt berg, ängar, vattenfall, stränder och skogar. Stadsområden såsom kontorsbyggnader har mycket lägre nivåer av negativa joner.

Effekter av negativa joner på kroppen

Kroppens energisystem är i grunden elektromagnetiska i naturen. Även om det ännu inte är sund vetenskapliga bevis, vissa forskare tyder på att en negativt laddad miljö stimulerar blodcirkulationen och ökar blodflödet av syresatt blod till alla celler i hela kroppen. Negativa joner har använts i alternativ medicin för behandling av depression, migrän och astma. Vissa människor säger att de lindra smärta.

Hur att dra dessa fördelar från livsmedel

Enligt online hälsotidning HealthMad kan äta en kost rik på alkaliska livsmedel bidra till att säkerställa en maximal nytta av negativa joner exponering, och samtidigt minska de skadliga effekterna av positiva joner. Grönsaker och frukter som är alkalisk (som innehåller ett högre pH), minska Acidifcation av blodet. På samma sätt kan livsmedel som är sura minska mängden negativa joner som finns i kroppen och bör undvikas.

Livsmedel som är alkaliska

Grönsaker som producerar en alkalisk effekt på kroppen inkluderar kål, broccoli, mangold, sötpotatis, gröna bönor och gurka. Friska frukt val som också ger en alkalisk effekt på kroppen inkluderar päron, äpplen, cantaloupemelon och hallon. För proteinkällor, välja bland tempeh, tofu, vassleprotein och mandel.

Livsmedel som är sura

Det finns färre grönsaker och frukter som producerar en sur effekt på kroppen, men de som inkluderar majs, linser, vinter squash, tranbär, blåbär och plommon. De flesta kött som nötkött, lamm, gris, kalkon och lax har också en sur effekt och bör undvikas. Alkohol och koffein är både sura och bör också undvikas.

Järn är ett viktigt mineral för cellulär funktion, eftersom den gör det möjligt för blodet att transportera syre i hela kroppen. Människor med brister kan utveckla anemi och / eller symptom på letargi och mottaglighet för sjukdom.

typer

Växtbaserad och animaliska livsmedel innehåller olika typer av järn, med djur-baserade övervägs bättre för näringsbehov, rapporterar Office of Kosttillskott.

Top djurbaserade Iron Källor

Kycklinglever innehåller det högsta beloppet av järn per portion, ca 13 mg per 3,5 oz. servering, jämfört med den näst bästa källan, stekt ostron, som innehåller 4,5 mg för sex stycken.

Sammanfattning vegetarisk Järnkällor

Många spannmål och havregryn nu berikats med järn. Baljväxter som sojabönor och linser ger också betydande mängder järn för dem som vill öka sin intaget.

fördelar

Upp till 80 procent av människor över hela världen är järnbrist. Upprätthålla god intag av ungefär 8 mg per dag för män och 18 mg per dag för kvinnor kan behålla intellektuella prestationer.

Varning

Överskott av järn kan orsaka skador på lever och hjärta på grund av ansamling orsakas av kroppens oförmåga att utsöndra onödiga mängder av mineralet.

Vilken Choklad innehåller den högsta koncentrationen av friska föreningar?


Forskning har visat att mörk choklad innehåller vissa föreningar som främjar hjärthälsa. Inte alla mörk choklad är skapade lika. Vet vad man ska leta efter, så att du kan dra alla fördelar av denna ljuvligt dekadent mat.

typer

Minimalt bearbetade mörk choklad och kakao som inte har bearbetats med alkali är de mest hälsosamma chokladprodukter eftersom de innehåller flavanols, de specifika flavonoider som finns i kakao. Vit choklad, mjölkchoklad, och även mörk choklad konsumeras med mjölk inte ge betydande hälsofördelar. Europeiska mörk choklad tenderar att ha högre koncentrationer av flavonoler än amerikanska choklad.

fördelar

Flavonoler är antioxidanter i mörk choklad och kakao som söker upp och förstör fria radikaler i kroppen. När kroppen har inte tillräckliga antioxidanter, fria radikaler orsaka skador som kan leda till högt LDL-kolesterol och hjärtsjukdomar. Enligt Cleveland Clinic, flavonoler gynnas också vaskulär hälsa genom att sänka blodtrycket, sänka kolesterolhalten i blodet, förbättra cirkulationen till hjärta och hjärna och göra blodplättar mindre benägna att hålla ihop och bilda blodproppar.

Koncentration

När det gäller att äta choklad för hälsan, är mörkare bättre. "Runner World" antyder att välja mörk choklad med inte mindre än 35 procent kakao för maximal hälsofördelar. En högre andel av kakao innebär oftast en högre andel flavonoler i produkten.

överväganden

Rostning, jäsning och alkalisering, även känd som holländska bearbetning av choklad, förstör flavonoler i kakao. Ju mer choklad behandlas, desto fler flavonoler går förlorade. Enligt Mauro Serafini, Ph.D., av Italiens nationella institutet för livsmedel och näringslära i Rom, stör mjölk med upptaget av antioxidanter och kan omintetgöra de potentiella hälsoeffekterna av mörk choklad.

Vilken fisk innehåller den minsta mängden kvicksilver?

Fisk är en högkvalitativt protein rik på viktiga näringsämnen, omega-3 fettsyror och låg halt av mättat fett. Även fisk är en viktig del av en hälsosam kost, nästan all fisk och skaldjur innehålla spårmängder av elementärt kvicksilver, enligt Naturvårdsverket. EPA konstaterar att konsumtionen kvicksilver inte bör vara ett hälsoproblem för de flesta människor, men fisk med höga halter av kvicksilver kan skada ofödda barn och utveckla barn. Äta fisk låg kvicksilver kan vara fördelaktigt, särskilt för gravida kvinnor, ammande mödrar, kvinnor som kan bli gravida och barn.

Farorna med kvicksilver

När du äter fisk, är du utsatt för en form av kvicksilver som kallas metylkvicksilver. Den effekt som metylkvicksilver har på dig beror på ett antal faktorer, inklusive den dos, din ålder, exponeringens varaktighet och din hälsa. Den mest uppmärksammade effekten metylkvicksilver kan ha på människors hälsa är nedskrivning av neurologiska hjärnans utveckling hos foster, spädbarn och barn. EPA noterar det finns inga uppgifter som visar att exponering för någon form av kvicksilver orsakar cancer, även om den nuvarande data är begränsad.

Fisk med lägst kvicksilverhalterna

Natural Resources Defense Council har en lista med fisk som innehåller de lägsta nivåerna av kvicksilver. Dessa inkluderar ansjovis, havskatt, flundra, kummel, kolja, sill, lax, öring, sik, Pollock, makrill, sardiner och smör. Även om alla dessa fiskar är låga i kvicksilver, NRDC konstaterar att odlad lax bör undvikas eftersom det kan innehålla höga halter av en annan kemikalie med allvarliga långsiktiga hälsoeffekter - PCB (polyklorerade bifenyler). Den NRDC rekommenderar också undvika kolja och flundra eftersom dessa fiskar är låga siffror på grund av omfattande fiske.

Vanliga Kvicksilver säker fisk och fisk att undvika

Food and Drug Administration listar fyra fiskar med de högsta nivåerna av kvicksilver - haj, svärdfisk, makrill och tegelabborre. För att undvika kvicksilver, rekommenderar FDA att begränsa dig till cirka 12 uns av fisk eller två måltider per vecka. Några av de mest vanligen äts fisk lågt i kvicksilver omfattar konserverad ljus tonfisk, lax, sej, havskatt och räkor. FDA konstaterar också att vit albacora har en högre kvicksilverhalt än konserverad ljus tonfisk. Begränsa albacora till en måltid, eller 6 uns per vecka.

mätning Kvicksilver

Enligt en FDA-program som övervakade kvicksilverhalterna i kommersiell fisk och skaldjur mellan 1990 och 2010, var burk lax mätt med de lägsta kvicksilverkoncentrationer av 0,008 ppm (parts per million), följt av sardiner på 0,013 ppm; tilapia, 0,013 ppm; ansjovis, 0,017 ppm; färsk eller fryst lax, 0,022 ppm; smörfisk, 0,058 ppm; öring, 0,071 ppm; kummel, 0,079 ppm; sill, 0,084 ppm; sik 0,089 ppm; torsk, 0,111 ppm och konserverad ljus tonfisk, 0,128 ppm. Fisken med de högsta nivåerna av kvicksilver var makrill kommer in på 0,730 ppm; haj, 0,979 ppm; svärdfisk, 0,995 ppm och tegelabborre, 1,450 ppm.

MSG, eller mononatriumglutamat, isolerades av forskare i 1907. I huvudsak ett salt lastad med glutaminsyra (en aminosyra), har MSG använts som smakförstärkare ända sedan det patenterades 1909. MSG ger en smak som kallas "umami "vilket motsvarar salta förnimmelser som finns i kött, potatis och rika greener som tång. Under de senaste åren har ett antal hälsoproblem har uppstått kring MSG, av vilka de flesta har diskonterats av vetenskapliga studier. Oavsett, vissa människor fortfarande anspråk huvudvärk från konsumtion av tillsatsen, så det är värt att veta vilken mat innehåller det.

buljongtärningar

Eftersom MSG simulerar välsmakande, rik smak som produceras av kött, det används i stora mängder i buljong. Således en av de mest koncentrerade källor för MSG är köttarom kuber som används för lager, grytor och soppor.

Asian Food

Kinesiska och andra asiatiska rätter är ökända för att leka många av de nuvarande MSG rädsla. Medan MSG pulver används av ett antal asiatiska kockar, har tabubelagt pulvret orsakade mest asiatiska restauranger att släppa det från deras mat och annonsera "Ingen MSG." Soppor och tång rätter är särskilt sannolikt att vara hög i MSG.

konserverat kött

Producenter av konserverad kött kommer sannolikt att inkludera MSG för att bekämpa förlust av smak och sannolikt lägre kvalitet på köttet själv. MSG vanligen tas med på etiketten ingredienser som "natriumglutamat."

soppor

Soppor är den mest sannolika boven i dramat för MSG användning i restauranger eller konserver. Sedan MSG kan leverera en välsmakande känsla, ger krydda den meningen att soppan är rikare och tjockare än det faktiskt kan vara.

Glutamat

De försöker undvika MSG skulle vara klokt att överväga sina naturliga former. Medan MSG är ett artificiellt härledda kemikalie kan identiska kemikalier återfinns i ett antal livsmedel. Livsmedel rika på glutaminsyra, i huvudsak identisk med MSG, inkluderar mejeriprodukter, ärter, kött och potatis. Speciellt höga koncentrationer finns i svamp och tång.

Hund livsmedel som innehåller mycket fiber

Fiberrik hundmat är ofta rekommenderas för hundar som lider av hälsofrågor, inklusive anal körtel problem, förstoppning, fetma, diabetes mellitus och högt blodsocker. Uttrycket "fiber" avser olösliga kolhydrater i hundmat som motstår tunntarms enzymatisk digestion. För att öka din hunds kostfiber, föreslår Organic Pet Digest du köper och foder av hög kvalitet, ekologiska, fiberrik hundmat. Genomsnittliga råfiberinnehåll i hundfoder kan variera från 2 till 6 procent; fiberrik mat innehåller vanligtvis över 7 procent fiber. Överdriven fiber kan vara skadligt, så kontakta din veterinär innan du byter hundfoder.

Drs. Foster och Smith vuxen Lite Chicken & Brown Rice Formula

Fiber är en av de näringsämnen som räknas på varje påse hundmat. Veterinärer Marty Smith och Race Foster av PetEducation.com säga att fiber kan ha många hälsofördelar för din hund. Drs. Foster och Smith vuxen Lite Chicken & Brown Rice Formula hundmat är en balanserad blandning av 24 procent protein, 8 procent fett och ett högt fiberinnehåll på 12 procent. Fullkorn, såsom korn, linfrö och brunt ris, ge hälsosamma, komplexa kolhydrater och fiber. Maten innehåller också kyckling och fiskmjöl för essentiella aminosyror; och sötpotatis, morötter och äpplen som naturliga källor av vitaminer, mineraler och antioxidanter.

Royal Canin Veterinary Diet Canine Calorie kontroll

Royal Canin Veterinary Diet Canine Calorie Kontroll CC 26 är en fiberrik hundmat. Formeln har utformats för att ge mer fiber och stöd med viktminskning hos vuxna hundar. Halten växttråd i denna mat är cirka 18 procent, och du måste ha en veterinär recept för att köpa den.

Hill Science Diet Adult Ljus

Hill Science Diet Adult lätt hundmat innehåller över 12 procent växttråd och enligt Hills Pet Nutrition, maten har en balanserad kost med ingredienser och näringsämnen som kommer att hjälpa din hund att nå en hälsosam, idealvikt. L-karnitin i maten kan hjälpa din hund förvandla fett till energi, och tillverkaren hävdar att den höga fiber kan tillfredsställa din hunds aptit under hela dagen.

Livsmedel som innehåller kalciumoxalat


Kalciumoxalat kan bidra till bildandet av njursten. Denna kemiska förening bildas när kalcium och oxalat kombinera-ingen mat innehåller denna förening naturligt. Skära ned på livsmedel rika på oxalater kan minska bildningen av denna förening och därmed minska risken för att få njursten. Inte alla som lider av njursten bör också minska kalcium konsumtion, men eftersom detta bara kommer att gynna vissa individer som har förutsättningar som bidrar till överskott på kalcium i blodet och urinen.

Kalcium-rika livsmedel

Livsmedel som innehåller mycket kalcium omfatta alla mejeriprodukter och gröna, bladgrönsaker. Andra källor inkluderar paranötter, mandlar, sesamfrön, linfrön, broccoli och kelp.

Oxalat-rika livsmedel

Oxalat-rika livsmedel innehålla rabarber, spenat, jordgubbar, choklad, nötter, rödbetor, vetekli, björnbär, blåbär, vetegroddar, fullkornsprodukter, mandariner, betor greener, maskrosblad, oliver, purjolök, grönkål, Concord druvor, fikon, morötter, selleri, soja, marmelad, gryn och pretzels.

Oxalat-Rich Drycker

Drycker som innehåller mycket oxalat inkluderar öl, svart te, chokladmjölk, varm choklad, snabbkaffe och sojamjölk.

Lista över 10 livsmedel som innehåller jordnötter

Översikt

Jordnötter är en frisk källa till protein, vitaminer och mineraler; men för vissa individer, jordnötter är en hälsofara. Peanutallergies bland barn har ökat, en fördubbling mellan åren 1997 och 2000, enligt matallergyen Initiative. Därför kan öka medvetenheten om olika livsmedel som innehåller jordnötter att hålla betydande allergiska reaktioner till ett minimum.

Jordnötssmör

Jordnötssmör görs direkt från processen av utarmning jordnötter. Jordnötssmör är i allmänhet lätt att lagra och kan pågå under en betydligt längre tid oöppnad.

Ethic Foods

Etniska livsmedel såsom afrikanska, kinesiska och thailändska livsmedel görs ofta med jordnötter eller jordnötsolja, eller de innehåller ofta spårmängder av jordnötter. Också på etniska restauranger, kan korskontaminering förekommer från grytor och kastruller som används för att laga jordnötter mat innehåller.

såser

Jordnötter och jordnötsolja används som såser att lägga arom till rätter. TeensHealth konstaterar att jordnötssmör eller jordnötsolja används ofta av kockar och kockar som förtjockningsmedel för såser i livsmedel såsom chili.

Barer

Jordnötter används ofta som en ingrediens i livsmedel barer, energikakor och barer protein. Dessa stänger används antingen som måltidsersättningar eller för att ge höga halter av närings kalorier. Eftersom jordnötter innehåller mycket protein och hälsosamma näringsämnen, används de i dessa stänger.

Godis

Candies innehåller ofta nötter. Godis, jordnötter sprött och bita storlek godis såsom M & Ms görs med jordnötter. Så länge du inte har peanutallergies, äta godis som innehåller jordnötter är ett hälsosammare alternativ än att konsumera godis utan nötter. Detta beror på att nötter lägga till en värdefull mängd av vitaminer, mineraler och hälsosamma fetter till chokladkaka.

Nu-Nuts

Nu-Nötter är artificiella nötter som ofta innehåller en viss mängd av jordnötter. Enligt barnsjukhuset i Boston, är Nu-muttrar görs genom att ta bort den naturliga jordnötssmör smak av jordnötter och sedan smaksättning dem med andra nötter som pekannötter eller valnötter.

Nougat

Nougat är en vispad godis som kommer i en mängd olika smaker och innehåller olika ingredienser. Jordnötter är en av de ingredienser som kan användas vid framställning av nougat.

pesto

Pesto används ofta i italienska pastarätter. Jordnötter är en av de ingredienser som vanligen används vid framställning av pesto.

Muffins och bröd

Muffins och bröd kan ha jordnötter läggas till dem. Dessutom kan jordnötsolja eller mjöl användas i framställningen av ett sortiment av olika bröd. Korskontaminering kan inträffa i bagerier. Därför, om du är mycket allergisk mot jordnötter, undvika brödprodukter tillverkade från platser som använder peanuts i deras bakning.

desserter

Efterrätter som kakor, bakverk och brownies innehåller ofta jordnötter. Jordnötter används för att ge smak och en knaprig textur till dessa gemensamma desserter. Dessutom är jordnötter används ofta i glass. När de äter på en glassbar, är korskontaminering kan inträffa, eftersom samma skopor används för alla smaker.