XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

vilken kost jag ska äta vid bältros

Vilken storlek snowboard ska jag få Enligt min längd?

När du väljer en snowboard, måste du överväga din körstil, favorit terräng och kompetensnivå för att bestämma längd, bredd, stelhet och andra ombord egenskaper. Ett av de enklaste sätten att mäta din ideala styrelsen längd är att använda din längd. När din längd avgörs, att bredden match med foten storlek och styvhet med vikt få den perfekta styrelsen för dig.

board Längd

Board längd mäts i centimeter, från svansen till näsan av styrelsen, eller från början till slut. Det finns ingen reglering på mätning som föreskriver att företag måste mäta längs krökningen av brädor näsan och svans. Men avvikelser på grund av olika mätnings stilar inte är betydande. Ofta är en bräda längd förkortas, endast med hjälp av de två sista siffrorna. Till exempel skulle en 58 Burton hänvisa till en snowboard som är 158 cm lång.

Höjd

En grundläggande teknik för att bestämma vilken längd snowboard är för dig baseras på din längd. Ställ snowboard på sin ände framför dig. Där spetsen av snowboard linje på kroppen kan hjälpa dig att avgöra om storleken är rätt. Brädor som når en höjd mellan axlarna och haka är korta, och de är bäst för nybörjare rider och trick ryttare som behöver extra kontroll. Medellånga skivor faller mellan hakan och pannan och är bäst för all-terrain ryttare. Långa brädor som når din panna och ovan är för ryttare som vill hastighet och optimala prestanda i djup snö.

Bredd

Bredden är en annan viktig storlek faktor när man väljer en snowboard. I allmänhet högre människor har större fötter. Dock bör du välja en styrelse specifikt dimensionerad för dig individuell start storlek. En styrelse som är för bred eller för smal kommer inte att tillåta dig att effektivt visa makt till kanterna på brädan, vilket resulterar i brist på vridstyrka. Boot tår och hälar bör i linje med kanten på din styrelse för den perfekta storleken.

Styvhet

En styrelse styvhet hänvisar till sin förmåga att böja när du rider. En styrelse som är alltför styv kommer inte att ge dig tillräcklig kontroll och en bräda som inte är tillräckligt styvt kan knäppa eller bryta under tryck. Din styvhet val är delvis relaterade till din längd. Ryttare som är tunga för sin höjd bör välja en styvare styrelse. Lätta ryttare bör välja en mer flexibel styrelse. Men om du vill hålla fast vid en viss stelhet, kan du göra justeringen genom att välja en mindre eller större ombord i stället: större för tunga ryttare, kortare för lättare ryttare.

BMI ger en standard

Din idealvikt, kan bestämmas genom att beräkna ditt Body Mass Index. BMI Calculator mäter höjd för vikt, och sedan baserat på denna beräkning du kan ta reda på om du är underviktig, normal, överviktiga eller feta. För att beräkna ditt BMI, dela upp din väg med din längd i inches. Dividera det svaret med din längd i inches igen. Multiplicera den siffran med 703. Det kommer att motsvara din BMI.

Kroppssammansättning Varierar

Formlerna för beräkning av kroppsvikt inte tar hänsyn till kroppssammansättning. Vissa människor har större, tjockare ben, och vissa människor har mer muskelmassa. Båda dessa överväganden kommer att ge någon en tyngre vikt över en person som har tunnare ben och en person som inte är mycket muskulös. BMI räknare är densamma för män och kvinnor.

Slutsats

Din längd, kropp ram och kön kommer att avgöra hur mycket du bör väga. Tala med din läkare för att se var din kroppstyp ligger på sjökortet och vad range du ska falla in.

Höjd till Vikt diagram

Hur mycket du ska väga 18 beror på din längd och kön. Höjd till vikt diagram för nyfödda till tonåringar visar att en man som är 68 till 70 inches tall ska väga 150 till 160 pounds, medan en kvinna som är 64 inches tall ska väga 125 till 130 pounds.

Räknat på Kroppstyp

Experter tror muskulösa människor väger mer men är inte nödvändigtvis ohälsosamt. Om du är man och din midja är större än 40 inches eller en hona med en midja som är större än 35 inches, är din hälsa. Kroppsfett testning kan vara en bättre indikator på hälsa.

Slutsats

Genomsnitt 18-åringar väger någonstans 125-160 om de är mellan 64 och 70 inches tall. Kontrollera höjd och vikt diagram för nyfödda till tonåringar eller barn och tonåring BMI (Body Mass Index) miniräknare. Om du är atletisk, kom ihåg att muskler väger mer än fett.

Vilken storlek Hantlar ska jag använda?

När det gäller styrketräning, det finns ingen storlek som passar alla. Det bästa vikt för din hantlar beror främst på dina träningsmål och dina tidigare erfarenheter med styrketräning. Enligt National Styrka och Conditioning Association, måste du lyfta vikter tung nog att trötthet musklerna inom ett specifikt upprepning intervall. Så, om du inte känner "bränna" när du är klar med dina apparater, du inte lyfta en tung nog hantel.

Nybörjare

Det amerikanska rådet om Motion rekommenderar att nybörjare börjar med en vikt de kan lyfta cirka 12 till 15 gånger för en till två uppsättningar. Detta är i allmänhet två till 15 pounds, beroende på muskelgrupp. Detta hjälper till att utveckla baslinjen muskulatur och styrka, samt rätt teknik och rytm. Övning med denna upprepning och viktintervall för ungefär fyra veckor, sedan gradvis utvecklas enligt dina mål.

vikterna

Vikten av en hantel du väljer för en övning varierar beroende på muskelgrupper. När du gör bicep lockar, kan du använda fem till åtta pund vikter, medan övningarna för de svagare triceps muskler, såsom triceps kickbacks, utförs bäst med 2 till 5 pund vikter. Samtidigt skulle knäböj utföras med vikter upp till 45 pounds, eftersom benen och glutes är betydligt starkare än din arm muskler.

Uthållighet

I allmänhet de som vill träna för muskulär uthållighet är avstånds idrottare som maratonlöpare eller triatleter, eller människor som behöver muskulär uthållighet i sitt arbete. Att träna för uthållighet, behöver du en hantel storlek som kommer att trötthet dina muskler i cirka 15 till 20 repetitioner. Börja med en lätt vikt, mellan 2 och 5 pounds. Om du enkelt kan göra 20 repetitioner, öka hantel vikt. Ditt mål är att hitta den högsta vikt som fortfarande tillåter dig att göra 20 repetitioner, men maxar din uthållighet. Denna typ av utbildning inte särskilt arbeta med att öka muskelmassa - även om det kan vara en bieffekt. - Men mer på att öka den mängd arbete dina muskler är i stånd att under en lång period.

hypertrofi

"Muskelhypertrofi" betyder bygga muskler storlek. Det bästa upprepning sortiment för att bygga muskelmassa är tre uppsättningar av åtta till tolv repetitioner 02:58 gånger i veckan, med lite mer vikt än det i nybörjarfasen. Beroende på din träning status och vad muskelgrupper du tränar bör hantlar för hypertrofi vara mellan 10 och 20 pounds.

Styrka

Byggnad styrka sker på en mycket högre intensitet och vikt än hypertrofi scenen. Om styrkan är ditt mål, öka set till omkring tre eller fyra. Öka din hantel vikt så att du nu maxing ut mellan sex och 10 repetitioner. Vikten av den hantel varierar beroende på motion. Om du utför skuldra pressar, börja med 2 till 5 pund vikter. Om du gör knäböj, börja med inga vikter, sedan öka vikten upp till 45 pounds, beroende på din kondition. Eftersom dessa är högre intensitet övningar, få tillräcklig vila mellan seten, helst ungefär en till två minuter för att låta dina muskler återhämta sig.

Kraft

Utveckling makt är målet för fotbollsspelare, olympiska lyftare, brottare och andra idrottare som kräver skurar av styrka över mycket korta perioder. Detta är den mest intensiva formen av styrketräning, och hantlarna är mycket tung. Börja med 10 till 20 pund hantlar och arbeta dig upp till tyngre vikter för att undvika skador på handleder, armar och axlar. Do tre till sex uppsättningar av cirka tre till sex repetitioner. På grund av den höga intensiteten av dessa övningar, ge dig själv två till tre minuters vila mellan varje set.

Det beror på ditt kön

Vikt skiljer sig mellan pojkar och flickor i samma ålder, som kan ses på vikt diagram från de amerikanska Centers for Disease Control and Prevention. Till exempel, 11-åriga pojkar mellan femte och 95: e percentilen väga någonstans från knappt 60 pounds till mer än 100 pounds, medan flickor i samma åldersgrupp från 60 till nästan 120 pounds.

Det beror på din längd

Vikten hos barn mäts mot deras höjd för att fastställa om deras tillväxt fortskrider normalt. En höjd i den 50: e percentilen och en vikt på 95 percentilen kan tyda på ett problem med vikten. Längd och vikt som är både i den 95: e percentilen inte skulle betraktas som en orsak till oro.

Slutsats

Normalvikten för en 11-årig barn varierar kraftigt beroende på kön och höjd. Den 50: e percentilen för flickor i denna ålder är något över 80 pounds, medan pojkar är något under 80 pounds.

Viktintervall för vuxna

Body Mass Index (BMI) sätter upp målet hälsosam vikt för vuxna 5 fot 3 inches tall från 107 till 140 pund folk som väger 141-168 lb. falla i övervikt kategori, medan de som väger 169 pund och uppåt anses överviktiga .

Viktområde för barn och tonåringar

Det är troligt att kropparna av personer under 20 år är fortfarande växer och förändras. Dessa yngre individer "mål hälsosam vikt rad kan skilja sig från området för vuxna, särskilt för dem i de tidiga tonåren. BMI kalkylator för barn och tonåringar, som är kopplad i avsnittet Resurser varierar baser vikt på ålder, kön, längd och vikt.

Slutsats

Den hälsosamma viktintervallet för någon som är 5 fot 3 inches tall beror på personens ålder. Det amerikanska Department of Health and Human Services hemsida säger att en 500-kalori eller mer minskning per dag är vanligt att människor som försöker gå ner i vikt och att mer än 60 minuters motion per dag rekommenderas för tidigare överviktiga människor att behålla viktminskning.

Vilken storlek Kettlebell ska jag börja med?


Som en nybörjare, måste du börja med en blygsam och lämplig kettlebell vikt, arbetar från lättare till tyngre vikter när du blir mer erfaren, konstaterar experten Steve Cotter i "Kettlebell Training." Vikten av din klocka varierar beroende på kön, nuvarande konditione, mål och träning ordning. Du skyddar dina muskler och leder när du väljer rätt storlek kettlebell för din träning.

Se framtiden

Kettlebells är utformade för att förbättra din styrka, kraft och uthållighet. Dina mål avgöra vilka övningar och antalet repetitioner du utför, konstaterar Cotter. Rengör och turkiska get-ups kräver några upprepningar, medan gungor och rycker kan medföra långa tids uppsättningar med dussintals reps. Dessutom du utföra de flesta övningar med ena handen, och en del med båda, vilket ändrar last belopp som krävs för muskeltrötthet. Av dessa skäl, kommer du förmodligen vill investera i en uppsättning av klockor. Om du är begränsad till att välja en klocka, välja en medeltung klocka och justera repetitioner beroende på hur länge du kan behålla rätt form, råder certifierad kettle instruktör Mike Mahler.

Arbetet som en man - kvinnor, Too

Män och kvinnor bör börja med olika kettlebell storlekar, men det betyder inte att kvinnor bör använda extremt lätta laster. Du måste utmana muskler till den grad av trötthet. Män kan ofta börja med en 16-kilo klocka, konstaterar ledande kettle författaren Lauren Brooks, medan kvinnor kan prova 8 kg eller ibland 12. De närmaste standardvikter i pounds för män är 35 pounds, och för kvinnor, 15, 20 och 25 pounds .

bell Progression

Ett sätt att testa om du har rätt storlek klockan är att utföra en uppsättning, antingen räknas eller tidsbegränsad av övningen. Om du har möjlighet att slutföra det önskade antalet repetitioner eller tid och behöver en liten vila mellan seten, har du rätt storlek klocka. Om du inte kan slutföra repetitioner valde du en klocka som är alltför tung. Om du känner att du kan fortsätta in dina andra och tredje set utan vila, behöver du en tyngre klocka. Strukturen för din träning dikterar också belastningen av klockan. Börja med övningar som använder lättare laster såsom glorior eller åttor mellan benen. Dessa uppvärmningsrörelser kräver en ljusare klocka. Sedan vidare till rörelser som kräver tyngre laster som gungor, rengör och pressar, råder Cotter.

Ballistik och Grinds

En kettlebell träning kan kräva en uppsättning av flera klockor, med tanke på de olika rörelser måste du utför. Rörelser kategoriseras som antingen ballistik eller grinds. Ballistiska rörelser är dynamiska och typiskt använda mer än en led, såsom svingen, ren, ryck och ryck. Däremot grind rörelser är stillastående, typiskt långsammare och kräva en högre muskelsammandragning. Exempel på detta är overhead press, knäböj, marklyft och enarmad rad. Du använder en tyngre vikt för de dynamiska rörelserna än för slipövningar. Om du utföra rörelser som kombinerar de två typerna, såsom raketmotorer, knäböj ryck och overhead knäböj, kan du behöva en i-mellan stora klocka.

BMI, en indikator för hälsosam vikt

BMI hänvisar till BMI och beräknas genom att ta din vikt i kg och dividera den med din längd i meter i kvadrat. Den definierar ett intervall, antingen undervikt (under 18,5), normalviktiga (18,5-24,9), övervikt (25-29,9), eller feta (30 år och äldre) för män och icke-gravida och icke-ammande kvinnor i åldern 18-65. ett BMI på 18,5 till 24,9 för en 5-fot-8 resning är ca 55 till 75 kg, eller 120-165 pund.

Den Hamwi metod för att bestämma idealvikt

Den Hamwi metod är ett annat sätt att uppskatta en ideal kroppsvikt baserat på längd. Om du är en man, använda 106 pund. för de första 5 fot plus 6 pund. per tum över 5 fot. Om du är en kvinna, använder 100 lbs. för de första 5 fot plus 5 pund. per tum över 5 fot. Subtrahera och tillsätt 10 procent till det slutliga antalet att skapa ett intervall för att omfatta alla typer av kroppsramar. En 5-8 manlig utbud skulle vara 138 till 169 pund., Och en kvinnlig skulle vara 126 till 154 pund.

Slutsats

BMI och Hamwi metoden är två kriterier som sjukvårdspersonal använder för att avgöra friska vikter baserade på höjden. Även om dessa är bra uppskattningar av vikt för höjd, är en 5-8 höjd inte den enda faktor att beakta i vad som är en hälsosam vikt. Fördelning av vikt mätt med midjemått och procentandel magert och fettvävnad är lika viktiga faktorer.

Kan jag rostad potatis vid en lägre temperatur under en längre tid med goda resultat?

En stor bakad potatis med en klick gräddfil och gräslök eller spetsad med vitlök och ost är en av de syndiga nöjen middagar. Rostning potatis är en av de enklaste uppgifter för början kocken att bemästra. Flera varianter av potatis producerar gulaktigt, ångande bakad potatis, men den temperatur vid vilken de grilla kan påverka slutresultatet.

Rostning Potatis

Av de tiotal sorter av potatis, vilka typer är bäst lämpade för rostning innehåller en hög andel fasta ämnen, enligt Idahopotatis kommissionen. Stora stärkelsekorn svälla och skapa ljus, gulaktigt textur av en perfekt bakad potatis. Russet, Anderna, Yukon guld och många andra sorter uppfyller dessa kriterier. Potatis med låg densitet och mindre korn utveckla en vaxliknande konsistens när det tillagas och är bäst kokt eller används för pommes frites eller chips eftersom deras stärkelse hålla ihop istället splittras till flingor.

optimal temperatur

För att krossa de stärkelse i bakade potatisen i fluffiga flingor, måste den inre temperaturen i potatisen nå 210 grader Fahrenheit. För att uppnå denna explosion av stärkelsekorn, värms en ugn till 425 grader Fahrenheit fungerar bäst. Den gamla "god hushållning Cook Book", som publicerades 1942, föreslår stek tvättad potatis på 450 grader Fahrenheit för upp till 60 minuter, men en preliminär Lunds universitet studie publicerad 2008 i "Molecular Nutrition och matforskning" fann att potatis rostade för långa perioder vid höga temperaturer kan bilda akrylamid, ett känt cancerframkallande. Studien föreslog blanche och kortare stektider för bakad potatis, vilket tyder på att senare kokböcker och publicerade recept - som kräver tvättning och oljning potato skins att hålla i värme och stekning vid 425 grader Fahrenheit bara tills gaffel anbud - kan vara säkrare alternativ.

Ändra Avstånd

När potatisen steka vid en lägre temperatur, såsom 325 till 350 grader Fahrenheit med en stek, når det inre 210 grader Fahrenheit långsammare, vilket leder till mer torkning av potatisen "" kött, "förlust av massa och mindre aggressiva explosioner av stärkelsefibrer . Resultatet är en ätbar men waxier potatis. En annan praxis, omslags potatis i folie, håller fukt i. Folieresulterar i fuktig hud och inre och kräver också längre tillagningstid. Den långsammare ökningen av interna resultat temperatur i mildare stärkelsekorn expansion och en mjölig snarare än fluffig konsistens i den färdiga potatisen.

Bra resultat

Om kocken vill steka potatis vid lägre temperaturer, kan två alternativ att undvika en mjölig resultat. Den första är att blanchera potatisen i 5 minuter innan du placerar dem i ugnen, vilket ger tillagningsprocessen en snabb start. Det andra är att ta bort den isolerande huden. Tyvärr, ta bort huden även avlägsnar den största koncentrationen av näringsämnen som samlar bredvid de växande ytorna hos knölen. Båda teknikerna är emellertid arbeta vid lägre temperaturer och förkorta den tid som krävs för att tillhandahålla den värme som är nödvändig för att spränga stärkelsekornen till en fluffig massa.

Hur vet jag skillnaden i gikt & bältros?


Både gikt och bältros är smärtsamma sjukdomar. Båda kan orsaka förändringar i hudens utseende, och kan förvirra patienter som kanske inte är bekant med den fulla omfattningen av symptom i samband med varje. Med tanke på att de är mycket olika förhållanden med olika ursprung, de kräver särskild behandling för att ge lindring.

Instruktioner

1 bedöma hur ditt tillstånd blev uppenbar. Smärta som kommer plötsligt och verkar lokaliserad i en gemensam eller lederna är förmodligen gikt smärta. Initiala symptom som huvudvärk, ljuskänslighet eller influensaliknande symtom, följt av stickningar smärta är mer sannolikt ett resultat av bältros.

2 Tänk på plats och typ av smärta inblandade. Gikt smärta är vanligtvis lokaliserad kring ett gemensamt. Huden kring smärtsamma gemensamt kan verka röd eller smittade. Bältros, däremot, börjar typiskt som stickningar smärta på bröstet eller ryggen. Det kan dock också flair upp på magen, huvud, ansikte, arm eller ett ben. Bältros smärta kan påverka mer än ett område samtidigt, men kommer att vara på bara en sida av kroppen.

3 Utvärdera utvecklingen av dina symtom. Gikt smärta kan börja avta under loppet av några dagar, och huden runt det drabbade området kan lossna och känna kliande. Bältros, däremot, kan avancera från stickningar smärta till ett band av utslag som bildar blåsor och åtföljs av intensiv, stickande smärta. Även efter utslag avtar, kan smärtan av bältros fortsätter att påverka nervsystemet i trettio dagar eller längre.

4 Sök läkarvård. Beroende på vilket förhållande som orsakar din smärta och andra symtom, kan en läkare erbjuda behandling som kan lindra ditt lidande. Gikt kan svara på antiinflammatoriska läkemedel eller steroider. Din läkare kan också ha möjlighet att rekommendera livsstil och kost förändringar som skulle minska framtida gikt flare-ups. Bältros, som är viral i naturen, kan kräva antiviral medicinering, eller aktuella smärtstillande.