XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

vertigo näring

Vertigo är ett kliniskt tillstånd som kännetecknas av yrsel. I motsats till andra kliniska tillstånd, är svindel inte en sjukdom. Det är bara ett symptom på en balansrubbning eller andra underliggande medicinska tillstånd som kan kräva omedelbar medicinsk behandling och behandling. Normalt kan människor som har detta tillstånd heller känna att de rör sig eller att allt runtomkring går även om ingen rörelse sker. I korthet är svindel en illusion eller hallucinationer rörlighet.

Typer av Vertigo

Svindel klassificeras i tre huvudtyper: spontan vertigo, återkommande attacker av svindel och lägesyrsel. Den vanligaste typen bland de tre är lägesyrsel. Lägesyrsel orsakar en person att känna en känsla av att det snurrar eller yrsel när huvudet vilar i vissa lägen (t.ex. liggande på ena sidan). Med andra typer av svindel, får en illusion av rörelse och yrsel kännas när den sjuke flyttar sitt huvud.

Orsaker till Vertigo

Vertigo är i första hand orsakas av en störning i balans eller jämvikt av en persons system. Det kan orsakas av ett antal faktorer, den vanligaste av dessa är BPPV, eller lägesyrsel. Andra vanliga orsaker är, men är inte begränsade till: bakteriell eller viral infektion i innerörat, svår migrän, inandning eller förtäring av giftiga ämnen, tumörer, cerebellär blödning, Ménières sjukdom, intag av droger eller alkohol, onormala tryck i kroppen och andra hjärnan problem.
Svindel kan också orsakas av åksjuka eller andra problem med örat, såsom kalkavlagringar, labyrinthitis, herpes zoster och inflammerade vestibulära nerver. Cirkulationsproblem, samt neurologiska sjukdomar inklusive skallfrakturer och multipel skleros, kan också leda till yrsel.

vertigo Symtom

Varaktigheten av svindel symptom kan variera, liksom svårighetsgraden. Vissa symptom kan pågå bara några minuter, medan andra sträcker sig i flera dagar. Andra symtom kan vara mycket mild, medan andra orsaka extrem olägenhet för den person som upplever dem.

identifiera Vertigo

Svindel ofta identifieras med perioder av yrsel, ringningar i öronen, illamående, kräkningar, sluddrigt tal, dubbelseende och ryckiga ögonrörelser. Tillståndet kan också vara associerade med okoordinerade rörelser, konstant huvudvärk, ostadighet och svaghet i armar eller ben. Yrsel och förlust av balans kan också upplevas, vilket leder till svårigheter att gå eller stå. Mest av allt, en känsla av att allt runt omkring individen rör sig eller att de flyttar sig verkar vara ständigt närvarande.

Behandling

Behandling för svindel kan variera från person till person och ganska ofta beror på symtomen och orsakerna till sjukdomen. Vid behandling av denna störning är varaktigheten av symptomen också vara av läkare. I mindre allvarliga fall kan patienten ges läkemedel, såsom antiemetiska läkemedel och vestibulära suppressants. Antiemetiska läkemedel är läkemedel som syftar till att kontrollera illamående, medan vestibulära dimbildning ge hjälp till nystagmus, ett tillstånd som orsakas av obalans i kroppen. Andra läkemedel som ofta används är antihistaminer, lugnande medel och sömnmedel och antikolinergika. I mer allvarliga fall kan operation vara nödvändig.

D-vitaminbrist Symtom & amp; Vertigo

Översikt

Vitamin D är ett fettlösligt vitamin som finns i livsmedel, och det underlättar också upptaget av kalcium från maten. D-vitamin produceras i huden när den utsätts för solen. Personer som lider av D-vitaminbrist kan lida konsekvenser såsom rakitis hos barn, svaga ben, tandköttsinflammation, sköra naglar, kronisk trötthet, syndrom, huvudvärk, migrän, irritabilitet och yrsel eller svindel. För att undvika allvarliga symtom, tillbringa tid i solljus och äta livsmedel som är bra källor till vitamin D, inklusive mjölk, ägg, fiskolja, makrill, sardiner, konserverad lax, tonfisk, soja, tång, broccoli, melass, baljväxter, bönor, mandel och apelsiner.

Tinnitus, hörselnedsättning och Vertigo

D-vitaminbrist och låga kalciumnivåer i örat kan leda till innerörat dysfunktion som innefattar hörselnedsättning, tinnitus eller yrsel, enligt en artikel om "Hörselnedsättning, tinnitus och Vertigo," av Texas fysisk medicin och rehabilitering läkare, Katherine Blanchette MD , författare till "förebyggande av sjukdomen av Aging".

Vitamin D är viktigt för att upprätthålla din hälsa, men det kan vara giftiga när de konsumeras i stora mängder. Stora doser kan bygga upp i levern orsakar vitamin D-förgiftning, symptomen av vilka huvudvärk och yrsel.

Ménières sjukdom

Vertigo är det mest oroande symptom på Ménières sjukdom, ett tillstånd i innerörat som orsakar en känsla av fullhet i det drabbade örat, svindel, yrsel, hörselnedsättning och tinnitus, eller ringningar i innerörat. Patienter med Ménières behandlas vanligen med receptbelagda läkemedel, men Dr. Blanchette konstaterar att behandling med vitaminer har visat något löfte.

Vissa läkare tror att sjukdomen kan förvärras av brister i vitaminer och mineraler, såsom vitamin D och kalcium. I en artikel på mother webbplats, Dr George E. Shambaugh, Jr., professor vid Northwestern University Medical School i Chicago, diskuterar förskrivning en multivitamin / mineraltillskott som innehåller kalcium, magnesium, vitamin D och zink till patienter med Ménières symptom, såsom yrsel och yrsel. Dr. Shambaugh patienter rapporterar att det hjälper.

Balansproblem och Falling

Innerörat är delvis ansvarig för din känsla av balans, så öronproblem kan orsaka yrsel. Eftersom D-vitamin är nödvändigt för kalciumupptag, kan D-vitaminbrist leda till benskörhet och kalcium förlust i benen i innerörat. Studier har visat att D-vitamin hjälper till att förhindra åldersrelaterad förlust av benmassa och minskar risken för frakturer. En del av nyttan av D-vitamin i förhållande till förebyggande fraktur tycks bero på en förbättring i balans eller muskelstyrka, vilket leder till färre episoder av att falla.

I en 2009 studie på "Näringsstatus i förhållande till balans och nedgångar i den äldre," Dr Danit Shahar och kollegor på Ben-Gurion universitetet i Negev i Israel, undersökte påverkan av viktiga näringsämnen på frekvensen av fall hos äldre patienter. brister i vitamin D och kalcium påverkade balans och ökade fall. Detta kan delvis vara en följd av yrsel eller svindel på grund av innerörat problem som orsakas av dessa vitaminer och mineralbrist.

En studie 2001 att undersöka effekterna av vitamin D och kalcium tillskott på kroppsrörelserna hos äldre kvinnor, som genomförs av Dr Michael Pfeifer av Institutionen för klinisk Osteology Gustav Pommer i Tyskland visade att D-vitamin bidragit till att minska risken för frakturer och ålders relaterade benförlust. Denna fördel av vitamin D verkade vara på grund av förbättrad balans och muskelstyrka, vilket ledde till färre episoder av att falla.

Vitamin B-12 är en viktig faktor i kroppens förmåga att syntetisera DNA, producera röda blodkroppar och upprätthålla ett friskt nervsystem. Om du äter kött, ägg, mejeriprodukter, fisk eller fågel på en regelbunden basis, du förmodligen konsumerar tillräckligt med vitamin B-12. Ett undantag från detta skulle vara om du har någon underliggande sjukdom som hämmar din förmåga att utvinna näringsämnen från maten du äter.

B12 Absorption

Saltsyra, som produceras av magen, hjälper till att bryta ner mat så att du kan tillgodogöra sig de näringsämnen de innehåller. Medicinska tillstånd som stör produktionen av saltsyra kan förhindra matsmältningssystemet från väl fungerande. Saltsyra är nödvändig för att separera B-12 från protein och så att den kan smältas. Dessutom är ett särskilt enzym som kallas intrinsic factor avgörande absorptionen av diet B-12 genom tarmväggarna, enligt Office of Kosttillskott.

B-12 brist

Strikta veganer riskerar att B-12 brist, eftersom detta näringsämne finns bara i tillräckliga mängder i animaliska livsmedel. Gastric malabsorption är vanligen en faktor i B-12 brist liksom. Perniciös anemi är ett tillstånd kopplat till B-12 brist; personer med denna sjukdom kan inte leverera tillräckliga mängder av intrinsic factor. Celiaki, Crohns sjukdom och kronisk alkoholism är andra tillstånd som ofta förknippas med B-12 brist.

Vertigo

Vertigo är obekväm känsla som du, eller utrymmet omkring dig, roterar. Det är också kallad yrsel. Som Merck Manual Online Medicinska biblioteket stater, kan B-12 brist leda till anemi - en brist på röda blodkroppar som ofta förknippas med en känsla av yrsel eller svindel. Om du upplever ofta attacker av svindel, kan din läkare köra diagnostiska tester för att avgöra om B-12 brist är orsaken.

Behandling av B12-brist

Om du har blivit diagnostiserad med en B-12 brist, kommer behandlingen beror på orsaken. Ett tillstånd, såsom perniciös anemi kommer att kräva livslång B-12 tillskott. B-12 tillskott är inte kopplade till protein, vilket de inte kräver intrinsic factor - där de med perniciös anemi brist - att metaboliseras. Merck Manual anger att B-12 injektioner vanligtvis administreras dagligen eller varje vecka tills B-12 nivåer blir normal. En obestämd tid förlängd loppet av månatliga injektioner följer inte den underliggande orsaken som orsakade bristen har rättats till.

Om magnesiumbrist & amp; Vertigo

Magnesium är ett viktigt mineral rikligt i kroppen som är avgörande för god hälsa. Magnesium krävs av skelettmuskulaturen, njurar och hjärta för korrekt funktion. Cirka 50 procent av magnesium i kroppen finns i ben. Dessutom är endast en procent som finns i blodet, medan resterande del återfinns i vävnads- och organceller. Data från 1999-2000 National Health and Nutrition Examination Survey tyder på att många vuxna i USA misslyckas med att få de rekommenderade mängderna av magnesium i sin kost. En magnesiumbrist orsakar en mängd olika symptom, inklusive yrsel - förlust av balans och känsla av yrsel.

Fungera

Magnesium är inblandad i mer än 300 biokemiska reaktioner i kroppen. Det bidrar till att upprätthålla normal muskel kontraktion och avslappning, nervfunktion, en stadig hjärtrytm, ett friskt immunsystem och starka ben. Det stöd i produktion och transport av energi, tillverkning av protein och enzymatiska reaktioner. Magnesium reglerar blodsockernivåerna, främjar normalt blodtryck och är av särskilt intresse för att förebygga kroniska sjukdomar såsom högt blodtryck, hjärt-kärlsjukdomar och diabetes. När magnesium förtärs, är det absorberas av tunntarmen; överskott utsöndras genom njurarna via urinen.

Rekommenderade dagliga intag

Den Kost och näring styrelsen vid Institute of Medicine etablerade genomsnittliga dagliga intaget av magnesium som är tillräckligt för att möta näringsbehov nästan alla friska individer. Barn i åldrarna 1 till 3 kräver 80 mg, medan de åldrarna 4 till 8 behöver 130 mg och barn i åldern 9-13 kräver 240 mg magnesium per dag. Unga pojkar i åldern 14 till 18 behöver 410 mg, medan unga flickor kräver 360 mg magnesium varje dag. Män i åldern 19 till 30 behöver 400 mg, med en ökning till 420 mg magnesium dagligen efter ålder 31. Kvinnor i åldern 19 till 30 kräver 310 mg, med en ökning till 320 mg magnesium per dag efter ålder 31. Daily magnesium kraven är högre under graviditeten, men inte amning.

hypomagnesemi

Även om majoriteten av amerikanerna inte får den rekommenderade mängder magnesium, är en sann brist anses sällsynt. Men det finns oro för att många vuxna inte har tillräckliga magnesiumreserver i kroppen. Hypomagnesemi kännetecknas av onormalt låga halter magnesium i blodet. En magnesiumbrist orsakas vanligen av otillräckliga intag i samband med alkoholism eller en dålig kost, trauma i samband med kirurgi eller brännskador, ovanligt höga förluster med kronisk diarré, kräkningar, svettning eller överdriven urinering, undernäring eller malabsorption, läkemedelsanvändning inklusive diuretika, antibiotika och anti-neoplastiska, högt blodtryck kalcium och hyperaldosteronism. Din läkare bör övervaka dina magnesium butiker och behov av tillskott.

symptom

Symptom som beror på en magnesiumbrist har tre kategorier: tidig, måttlig och svår. Inledningsvis kan du uppleva apati, trötthet, anorexi, förvirring, sömnlöshet, irritabilitet, muskelryckningar och dåligt minne. Som bristen förvärras, kan du uppleva en minskad förmåga att lära, kardiovaskulära förändringar och en snabb hjärtrytm. Om den lämnas obehandlad, kommer en magnesiumbrist orsaka delirium, domningar, stickningar, depression, hallucinationer, onormala ögonrörelser, kramper och yrsel.

Vertigo

Svindel är känslan av matthet, yrsel eller förlust av balans. Det kan förvärra när du sitter upp; det kan vara allvarlig nog för att orsaka illamående och kräkningar. Magnesium är ett mineral som krävs för elektrolytbalansen i kroppen. Om du saknar en tillräcklig mängd magnesium, kan din hjärna inte ta emot meddelanden från dina känselnerver som det ska. Dessutom kan hjärnan tolka meddelanden från innerörat som rörelse och gravitation filt, även när det inte finns någon rörelse alls. Detta kommer att leda till en yrsel och förlust av balans.

Behandling

Det är viktigt att diagnostisera och behandla den underliggande orsaken till hypomagnesemi först. Behandlingen beror på vilken typ och orsaken till bristen. Typiskt innefattar behandling rehydrering genom en ven, att medicinering lindra svårighetsgraden av symtomen och en magnesium-rik kost. Grönsaker som mörka bladgrönsaker och avokado, frukter som bananer och torkade aprikoser, nötter inklusive mandel, valnötter och cashewnötter, baljväxter som torkade ärtor och bönor, sojaprodukter och fullkornsprodukter, inklusive brunt ris och hirs är bra källor till dietary magnesium. Konsumera en välbalanserad kost med livsmedel från var och en av de livsmedelsgrupper kommer att se dig att nå dina dagliga magnesium behov och bidra till att förhindra en diet brist.

Kosttillskott för Vertigo

Svindel är en känsla av att världen omkring dig snurrar. En av de vanligaste orsakerna till yrsel är ett problem med innerörat balans mekanismer. I de flesta fall, svindel symptomen är lindriga. Emellertid kan återkommande vertigo signalera närvaron av Ménières sjukdom, ett mer allvarligt tillstånd som påverkar innerörat. Innan du använder kosttillskott för att behandla din svindel, träffa din läkare för att diskutera eventuella risker och fördelar.

balansrubbningar

Vertigo är ett vanligt symptom i samband med nedsatt balans eller balansrubbningar. Andra vanliga tecken och symtom förknippade med balansrubbningar inkluderar yrsel, en känsla av att du kommer att falla, svindlande när man går, matthet eller en känsla av att du är flytande, dimsyn, förvirring, desorientering, diarré, illamående och kräkningar och förändringar i hjärtfrekvens och blodtryck. Symptom, inklusive yrsel, kan vara intermittent eller konstant.

lämpliga Kosttillskott

Kosttillskott - inklusive naturläkemedel och nonherbal tillägg - har länge använts vid behandling av yrsel, men inte alla tillskott som traditionellt används för detta tillstånd har studerats med hjälp av metoder för vetenskapliga tester. Phyllis A. Balch, en certifierad närings konsult och författare till "Recept för Nutritional Healing", rapporterar att lämpliga växtbaserade tillägg för detta tillstånd kan omfatta silverax, slaktare kvast och ginkgo, medan lämpliga nonherbal kosttillskott kan inkludera dimetylglycin, coenzym Q10, vitamin B komplex och C-vitamin med bioflavonoider.

skiss Supplement

Coenzym Q10, en fettlöslig substans som produceras naturligt i kroppen, är ett kosttillskott som kan hjälpa till att behandla din svindel, eftersom det hjälper till att öka blodflödet till hjärnan. Q10 har använts för att behandla många villkor, inklusive hjärt- och neurodegenerativa sjukdomar, diabetes och cancer, även om mer forskning behövs för att avgöra dess effektivitet vid behandling av dessa tillstånd. Coenzym Q10, men allmänt anses säkra, kan störa vissa receptbelagda mediciner.

överväganden

Eftersom yrsel har flera möjliga orsaker, är det alltid klokt att rapportera till din vårdgivare så snabbt som möjligt möjliga bekvämlighet när du får svindel symptom. En licensierad sjukvårdspersonal kan korrekt bedöma ditt tillstånd och beställa nödvändiga tester. Alltid vara förnuftig i din användning av kosttillskott. Fråga din läkare om de mest effektiva örter för dig och ditt tillstånd, vilka sidoeffekt är möjligt och vad läkemedelsinteraktioner kan uppträda med deras användning.

Betyder Koffein förvärra Vertigo?

Olika typer av yrsel är bland de vanligaste klagomålen som ger människor att deras läkare, enligt MayoClinic.com, men yrsel av svindel är i en klass för sig. Om du lider av yrsel, kan det ta en viss ansträngning att sätta fingret på orsaken och för att begränsa faktorer såsom koffein som kan förvärra ditt tillstånd.

om Vertigo

Vertigo är en känsla av yrsel eller åksjuka där du känner att du eller din omgivning snurrar. Det är obehagligt och förvirrande. American Academy of Otolaryngology innehåller sex huvudtyper eller orsakerna till yrsel. Vanligast är godartad lägesyrsel, som inträffar när du flyttar huvudet. En annan typ, Menieres sjukdom, inbegriper det inre örat och kan inkludera ringer i öronen. Andra möjliga orsaker till yrsel inkluderar migrän, infektioner, skador och allergier.

Koffein och Ménières

Koffein kan vara en faktor i Ménières sjukdom, som kan vara illamående, nedsatt hörsel och en känsla av fullhet i öronen. En obalans av innerörats vätskor tros orsaka dessa symptom och yr, snurrande känsla. Enligt vestibulära störningar Association, kan diuretiska effekten av koffein ytterligare störa vätskebalansen, och dess stimulerande effekter kan förvärra ringningar i öronen - tinnitus.

Koffein och cirkulation

Yrsel och andra typer av yrsel också kan påverkas av problem med blodcirkulationen, möjligen förvärras av stress eller hjärtbesvär. Med i stora mängder koffein - massor av kaffe, till exempel, eller koffeinhaltiga läsk eller energidrycker - kan tygla blodkärlen och öka din svindel symptom. MayoClinic.com råder folk med svindel att undvika koffein samt andra ämnen som kan påverka blodkärlen, inklusive alkohol och tobak.

andra rekommendationer

Om du har yrsel, undvika koffein är bara en strategi din läkare kan råda. Enligt vestibulära störningar Association, kan du också begränsa socker och salt i kosten, dricka extra vätska och undvika migrän triggers såsom rött vin, rökt kött, mogna ostar och choklad. En läkare eller sjukgymnast kan oftast hjälpa till att lösa godartad lägesyrsel genom att manövrera huvudet. Och medicinering eller andra terapier kan hjälpa till att lindra andra typer av svindel.

Vertigo & amp; Spring

Yrsel och förlust av balans är förknippade med yrsel, ett tillstånd som utlöses av vissa eller plötsliga huvudrörelser. Intensiv träning kan också leda till yrsel eller svimfärdig. Långa serier eller sprintar bryter din vatten och näringsämnen - vilket leder till uttorkning och lågt blodsocker - och kan betona kroppens system. Vertigo är typiskt godartad; Emellertid kan mer allvarliga tillstånd orsaka yrsel. Tala med din läkare om dina symptom för att få en diagnos och behandlingsalternativ.

orsaker

Svindel har många orsaker och en mängd olika effekter. Lägesyrsel eller BPPV, är en av de vanligaste orsakerna till yrsel, enligt MayoClinic.com. Det känns som om du eller din omgivning snurrar eller att "huvudet snurrar inuti." Du kan också förlora balans eller koordination och mår illa. BPPV sker efter specifika förändringar i huvudets position, ett slag mot huvudet eller innerörat skador. Situationerna påverkar vätske, sensorer och organ inuti örat som kontrollerar ditt saldo och din kropp uppfattar sig i rymden. Sjukdom, abnormiteter eller skador i innerörat kan leda till yrsel och andra svindel symptom.

Ansträngningsutlöst Vertigo

Motion, eftersom det understryker många kroppssystem samtidigt kan leda till yrsel, särskilt om du kör på ett löpband eller rida en stillastående cykel. Symtomen kan avbryta din träning - i allvarliga fall orsaka fall - och oftast förvärras med tiden tills ens minimal träning orsakar yrsel. Att arbeta på ett löpband kan också utlösa symtom. Din kropp tar emot signaler från din ben, huvud och armar som du rör dig. Kliva av snabbt kan orsaka tillfällig yrsel som din hjärna fångar upp till din kropp.

Medicinska tillstånd

Mindre och allvarliga medicinska tillstånd kan leda till yrsel. Sinus eller öroninfektioner orsakar svullnad av hålrummen i huvudet och öronen, vilket leder till tillfällig innerörat dysfunktion. Uttorkning eller lågt blodsocker kan också leda till yrsel, och är vanligt förekommande under eller efter intensiv träning. Ménières sjukdom orsakar också episoder av yrsel, ringningar i öronen, en känsla av fullkomlighet eller tryck i örat, och fluktuerande hörselnedsättning. Tumörer, multipel skleros, Parkinsons sjukdom och lågt blodtryck kan leda till känslor av yrsel.

Förebyggande och behandling

Hydrat och äta ordentligt innan du kör eller tränar för att undvika uttorkning eller låga blodsocker symptom. Om yrsel kvarstår kan din läkare utföra en fysisk undersökning för att leta efter tecken och symtom på yrsel när du flyttar ditt huvud och ögon genom en serie av rörelser. Svåra fall kan kräva en MR eller andra tester för ytterligare information. Behandlingar kan inkludera läkemedel, fysisk rehabilitering eller kirurgi, beroende på svårighetsgraden av ditt tillstånd.

Orsaker & amp; Behandlingar av Vertigo

Vertigo är en typ av yrsel, enligt Healthscout.com. Det definieras som ett symptom och kännetecknas av en känsla av att området runt du snurrar. Svindel är en illusion av rörelse typiskt ett resultat av en störning i det perifera vestibulära systemet, eller struktur i innerörat, på grund av förhållanden såsom tinnitus och hörselskador. Typiska vertigo betingelser innefattar lägesyrsel, central yrsel, migrän associerad vertigo, perifer yrsel och fysiologisk svindel.

orsaker

Även de typer av svindel skiljer sig, varför de uppstår varierar också. Svindel kan vara ett resultat av multipel skleros, åksjuka, huvudskada, migrän, virusinfektioner eller Menieres sjukdom. Yrsel kan också förekomma som ett resultat av en störning i det centrala vestibulära systemet av hjärnstammen och lillhjärnan. I vissa fall är det kanske svårt att sätta fingret på den exakta orsaken till svindel. Enligt en artikel på NeurologyChannel.com, vissa mediciner och kemikalier i miljön, såsom tenn och kvicksilver, kan också orsaka skador på de inre öron kanaler som leder till svindel.

symptom

Typiska symtom på lägesyrsel, en allt vanligare form av yrsel, inkluderar en känsla av att det snurrar eller uppfattningen att andra stillastående objekt är i rörelse, enligt NeurologyChannel.com. Symptomen kan komma och gå, vanligtvis ett par sekunder åt gången, och kan åtföljas av en känsla av yrsel, obalans och illamående. I tillägg till vertigo, symptom av Menieres sjukdom inkluderar också en känsla av tryck i öronen och en förlängd ringning, vilket om den inte behandlas kan leda till permanent dövhet.

behandlingar

Behandlingen varierar från patient till patient beroende på vilken typ av svindel upplevt. Att behandla kalcium kristaller i hörselgången, som är en vanlig orsak till yrsel, American Academy of Neurology rekommenderar tekniker kallas canalith återpositioneringsförfarandet, eller Epley manöver, som arbetar genom att flytta kalcium kristaller ur sensorrören och till en annan kammare i innerörat, där de är säkert resorberas. Den rekommenderar också vestibulär rehabilitering terapi, som är en serie övningar som syftar till att göra det möjligt för hjärnan att övervinna känslor av rörelse i stillastående objekt. Den American Family Physician webbplats konstaterar att Ménières sjukdom svarar på en kombination av en saltfattig kost med diuretika. Medicinering blir nödvändigt att behandla akut yrsel som varar i några timmar upp till ett par dagar; långvarig yrsel kräver noggrann medicinsk övervakning för att se till att det inte finns någon permanent skada på hjärnan. Som med alla medicinska tillstånd, bör drabbade patienter omedelbart söka vård efter upplever symptom.

Kost och näring för bekämpning av Vertigo

I vissa former av svindel, kost och närings förändringar kan bidra till att motverka eventuella effekter, enligt hemsidan, LifeExtension.com. De drabbade kan lägga till antioxidanter, vitaminer B6 och C, och örter som ginkgo biloba och ingefära, som har använts i traditionell medicin för att behandla åksjuka och yrsel och sägs att balansera immunsystemet, till sin kost. Som med alla icke-traditionell vård, är läkare tillsyn rekommenderas innan någon behandling.

Cawthorne-Cooksey övningar

Dessa övningar utvecklades ursprungligen för att rehabilitera patienter efter labyrinthectomy operationer, som vanligtvis följs av en fas av kraftig yrsel. Övningarna är också rekommenderas för patienter med en mängd olika svindel symptom. Som med någon övning, är läkare godkännande ett måste innan du börjar. De Cawthorne-Cooksey övningarna ingår öga övningar, såsom tittar upp och ner och från sida till sida, huvud övningar som innebär att böja huvudet framåt och bakåt och sedan från sida till sida, sittande övningar, bland annat rycka axlarna och vrida dem från från vänster till höger, och flytta övningar där patienten går över golvet med ögonen öppna och sedan gör det igen med slutna ögon. Alla övningar görs 20 gånger, och sedan hastighet och upprepning successivt ökat.

Vertigo och vitamin behandling

När du känner dig yr och det verkar som om rummet snurrar, kan du vara genomgår en släng av svindel. Vertigo är ett symptom på en bakomliggande sjukdom som kan vara allt från en innerörat sjukdom till uttorkning eller en plötslig minskning i blodtryck. Svindel är en vanlig erfarenhet som ökar med åldern. Du bör tala med en läkare om du upplever yrsel som varar längre än några minuter eller är långlivade. Du kanske bara behöver ta vitamintillskott, ändra sättet du rör vid vissa tider eller genomgå allvarligare behandling med läkemedel som förskrivs.

Vitamin B-6

Vertigo sker ofta hos personer med missbruksproblem eller alkoholism. Vitamin B-6, oftast en del av B-komplex vitaminer kan hjälpa till att lindra symptomen av yrsel och illamående från svindel om du har via kosten brister, enligt Life Extension. Både nervösa och immunsystem behöver vattenlösligt vitamin för att fungera korrekt. Röda blodkroppar behöver vitamin B-6 för att producera hemoglobin som transporterar syre till dina vävnader. Utan tillräcklig hemoglobin, kan du utveckla yrsel och andra symptom som liknar dem av anemi och lågt blodsocker. Berikade spannmål är en av de bästa kostkällor av vitamin B-6, som också kan hittas i bananer, kycklingbröst och potatis med skinn intakt.

Ginkgo biloba

Enligt Life Extension Foundation, ett antal studier visar att ginkgo biloba är framgångsrik för behandling av yrsel som orsakas av vestibulära mottagnings nedskrivningar. Vestibulära systemet innefattar delar av hjärnan och innerörat som bearbetar information som kommer från dina ögon som är involverade med balans. Skador på örat kan orsaka vestibulära störningar. Ménières sjukdom är en innerörat sjukdom som resulterar i yrsel, ringningar i öronen och hörselnedsättning. Människor som tar ginkgo biloba kosttillskott kan uppleva färre svindel episoder.

C-vitamin

C-vitamin är en kraftfull antioxidant som kan lindra de skador som orsakas av fria radikaler din kropp producerar naturligt och att gå in i kroppen via miljön och maten du äter. C-vitamin kan ge betydande lindring av yrsel och andra symptom på Ménières sjukdom, enligt Life Extension Foundation. Effektiva kostkällor av vitamin C är frukt och grönsaker. Andra antioxidanter som kan hjälpa behandla sjukdomen inkluderar vitamin E, glutation och liponsyra.

Varning

Medan vissa livsmedel kan ge näring som minskar fall av svindel, kan andra livsmedel förvärra ditt tillstånd. Mononatriumglutamat, eller MSG, är en form av natrium som används i bearbetade livsmedel och restauranger för att förbättra smaken. MSG kan orsaka vätskeretention som kan bygga upp i innerörat om du är benägna att anfall av svindel. Dessutom bör du begränsa ditt intag av salt för att undvika vätskeretention.

Hantera Vertigo Efter en Kiropraktik Justering

Om du bara har fått en kiropraktik justering, är chansen att du kände en viss förbättring i kroppens funktion, men en plötslig rörelse av huvudet kan utlösa en plötslig känsla av svindel. Detta onormal känsla, som skiljer sig från vanlig yrsel, gör att du känner dig som om du eller rummet är i rörelse. Även topp läkare från Mayo Clinic inte vet allt av orsakerna till yrsel, även om vissa utlösande faktorer en stroke, innerörat trauma och plötsliga huvudrörelser. Medan svindel förblir en förbryllande, idiopatisk sjukdom, kan du hantera en attack av yrsel efter en kiropraktisk justering.

Steg 1

Sitt ner och ta några djupa rengöring andetag.

Steg 2

Tala om för din kiropraktor som du upplever en attack av svindel. Beroende på dina symtom, kan hon kunna dämpa dem. Till exempel, om du också uppleva illamående, kan hon ha ett näringstillskott till hands för att lugna magen.

steg 3

Be om en plats att ligga ner om du fortfarande känner obalanserade så att du kan blunda och vila. Höj huvudet och har alla lampor i rummet nedtonade eftersom starkt ljus kan förvärra svindel.

steg 4

Ta bort eventuella tunga eller extra lager av kläder om du svettas och be om en våt, kall trasa att vila på din panna.

steg 5

Undvik kaffe, diet cola eller andra koffein-lastad drycker. De kommer inte att ge dig ett ryck som du kanske letar efter. Snarare kan dessa vätskor begränsa blodkärlen och gör din svindel värre. Drick vatten i stället.

steg 6

Missta sig på sidan av försiktighet och få skjuts hem från din kiropraktik möte. Inte riskera att skada sig själv eller andra bakom ratten i en bil, även om du känner dig bättre och har uppnått en viss jämvikt.

steg 7

Förbered dig på att vara trött efter yrselanfall. I själva verket är det inte ovanligt att sova under längre perioder än vanligt. Skäm bort detta behov eftersom det är kroppens sätt att återhämta sig.

steg 8

Hantera Vertigo Efter en Kiropraktik Justering

Rådgör med din läkare eller invärtes när du mår bättre och underrätta henne om yrselanfall. Beskriva dess intensitet och varaktighet. Även sporadiska attacker bör rapporteras till din läkare eftersom de kan faktor i andra delar av din hälsa och välbefinnande.

tips

  • Vertigo är ofta de mest försvagande symptom på Ménières sjukdom - en obalans i innerörat. Förutom yrsel, symptomen inkluderar yrsel, hörselnedsättning och tinnitus.