XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

vattniga grönsaker

Vad är vattnig grönsaker?


Många vägar finns för att dela listan över grönsaker i olika kategorier; ett innebär en underavdelning med titeln vattniga grönsaker. Förutom frågan om att avgöra huruvida ett visst livsmedel är en frukt eller en grönsak, måste den procentuella andelen vatten kan användas för att kategorisera vattniga grönsaker. Vid tillämpningen av denna artikel tröskeln blir 90 procent, vilket motsvarar en överväldigande mängd vatten i den vegetabiliska.

Definition

Innan du kan avgöra om en grönsak är vattnig måste du definiera grönsak. Ett klassiskt exempel är tomat. Är det en grönsak eller en frukt? Svaret är viktigt, eftersom tomater är nästan allt vatten, som innehåller 97 procent. Så om en tomat är en grönsak, toppar listan. Oxford ordböcker ge ett svar: Tomat är frukten av tomatplantor men i matlagning den används som en grönsak. Så om du vill ha en vattnig grönsaker eller frukt, för att vara tekniskt, då tomat är det bästa valet. Definitionen av matlagning används här, eftersom då de flesta människor använder ordet grönsaker de hänvisar till mat som tillagas.

Gurka

Gurkor rankas nästa bland vattniga grönsaker med 96 procent, trots att de faller in i samma frukt / grönsaker kategori som tomater. Ät dem råa i en sallad och du kommer att uppskatta deras vattniga innehåll. Växt gurkor i den varma våren jorden efter sista frosten av vintersäsongen. Skörda gurka innan dess frön hårdna. Det bör vara en enhetlig grön färg som är fast vid beröring och skarp. Aldrig tillåta dem att gulna.

Vattenmelon

En annan punkt med 93 procent vatten kan verifieras av vem som helst som har ätit en vattenmelon på en varm sommardag. University of Illinois Extension listar vattenmeloner på grönsak, säger att det är ett anbud varma säsongen grönsak. Vattenmeloner som är mogen och redo för plockning uppvisar följande tecken: gröna rankor vid fästpunkten sväng brun, vänder matt yta färg, är huden motståndskraftig mot inträngning och grov vid beröring och han ned på melon vänder från ljusgrön till gul.

Andra Watery Grönsaker

Andra vattniga grönsaker inkluderar zucchini och selleri, båda med en procentandel av 95. Grönkål har något mindre vatten med en procentsats av 93. För blomkål och morötter, antalet sjunker till 92, medan röd paprika och broccoli komplettera listan på 91 procent .

Kan du gå ner i vikt genom att dricka Juice & amp; Äta grönsaker?

En vanlig frustration för att försöka gå ner i vikt är siktning genom råd om vad du bör och inte bör äta. Några populära dieter, såsom Atkins diet, bygger på att begränsa kolhydrater och därför rekommenderar att begränsa frukt och grönsaker, som i första hand kolhydrater. Andra dieter rekommenderar att äta mer frukt och grönsaker. Du kan gå ner i vikt genom att dricka saft och äta grönsaker, och av flera skäl, bör du inkludera massor av färska livsmedel som en del av din viktminskning plan.

energi~~POS=TRUNC

Enligt Centers for Disease Control and Prevention, en av de viktigaste faktorerna i vilken mat är bra för viktminskning är energitäthet, vilket är antalet kalorier i en portion. Frukt och grönsaker har hög vattenhalt och fiberinnehåll och förhållandevis få kalorier per portion. CDC konstaterar att grönsaker tenderar att vara lägre i kalorier än frukt och att ersätta grönsaker för högre livsmedel energitäthet kan hjälpa dig att gå ner i vikt. Till exempel minskar kött och ost i dina smörgåsar och lägga till extra sallad istället.

Fettförbränning

Ett stort antal grönsaker och frukter har fettförbränning egenskaper, konstaterar "fettförbränning mat." Bland de bästa valen för att öka din ämnesomsättning är spenat, som är hög i fiber och järn och är särskilt fördelaktigt när äts med C-vitamin, som främjar järnupptaget. Till exempel, äter en rejäl spenat sallad med ett glas 100% ren apelsinjuice. Vissa fruktjuicer, såsom citronsaft, bidra till att bryta ner fett.

Näring

Medan förlora vikt, bör du hålla sig frisk. Äta grönsaker och dricka saft hjälper dig att få nödvändiga vitaminer och mineraler. Den "juice Book", som konstaterar att typiska kalorifattig kost kan bromsa viktminskning eftersom de beröva din kropp av de näringsämnen som behövs för att bränna fett. Färska juicer erbjuder lätt absorberas vitaminer eftersom kroppen inte behöver bryta ner massa och fiber. Du kan juice ett brett utbud av frukt och grönsaker, såsom äpplen, apelsiner, morötter, selleri, gröna, bär och ananas, som kommer att ge viktiga näringsämnen.

Fiber

"Easy Natural Weight Loss" samtal fiber den hemliga ingrediensen för viktminskning eftersom fiberrika livsmedel som grönsaker och frukt fylla upp dig, främja matsmältningen och erbjuder rikligt näringsämnen. För att maximera din fiber intag, äta massor av vattniga grönsaker som spenat, gurka, tomater och paprika. Juice, dock saknar fiber, så om du har problem med att känna sig hungrig, äta mer grönsaker eller ersätta några hela frukter för juicer att hålla din kost på rätt spår.

Hur man frysa färska grönsaker


Med priset på färskvaror skyhöga och fortsatta studier på farorna av bekämpningsmedel, tillväxt formel och livsmedelsburna sjukdomar, höja dina egna grönsaker är en givande alternativ till att köpa från butikerna. Men chansen att du kommer att upptäcka att du skörda en mycket mer än du eventuellt kan äta på en gång. Inga problem. Efter att ha läst den här artikeln kommer du att veta hur man frysa dina färska trädgård grönsaker för att hålla i sina näringsämnen och smak, så att du kan njuta av dem året runt.

Instruktioner

Frysa din trädgård grönsaker för året-runt njutning

1 Välj din favorit trädgård grönsaker, med tanke på att vissa grönsaker lämpar sig väl för frysning medan andra inte gör det. Vattniga grönsaker som gurka, potatis och selleri vända mjuk vid frysning och bör burk i stället. Gröna bönor, ärtor och majs, å andra sidan, göra bra kandidater för frysning, eftersom de behåller sin form och konsistens till och med efter att ha blivit fryst och tinas.

2 Placera en stor kastrull med vatten på spisen för att koka. I allmänhet bör du använda en liter vatten för varje pund av grönsaker du planerar att frysa. Medan vattnet kokar, fylla upp en stor skål med kallt vatten. Ju kallare desto bättre, så lägg is om du har det.

3 Skölj grönsaker i kallt vatten. Detta kommer att ta bort all ytsmuts, utöver eventuella hitchhiking buggar. Förbered grönsakerna för matlagning som behövs. Shuck majs och ta bort så mycket av siden som möjligt. Ta ärtor från sina baljor och avlägsna strängar från de gröna bönorna. Skär grönsakerna i mindre bitar om så önskas.

4 Blanch grönsakerna. Denna process hjälper till att hålla grönsaker naturliga smaker i samtidigt stoppa enzymer från att agera på dem. Placera försiktigt grönsaker du har förberett i det kokande vattnet. Låt vattnet återgång till en koka, och sedan titta på timern. Grönsaker skiljer sig i hur länge de måste koka. Genomsnittliga blanchera tider är: 3 minuter för gröna bönor, broccoli, selleri och söta peppers2minutes för tärnad carrots7 minuter för små ax 9-11 minuter för större ax

5 Ta bort grönsaker från det kokande vattnet när timern slocknar och omedelbart placera dem i en skål med iskallt vatten. Detta stoppar kokprocessen.

6 Låt grönsakerna i vattnet för samma tid som du hade dem kokning. Till exempel, om du fryser gröna bönor, blancherade du dem i tre minuter. Därför bör du lämna de gröna bönorna i isvatten i tre minuter.

7 Låt grönsakerna svalna och sedan tömma dem i ett durkslag, och se till att skaka så mycket vatten ut av dem som möjligt.

8 Sätt grönsakerna i fryspåsar eller behållare. Om du använder väskor, ta bort så mycket luft från dem som du kan, eftersom detta kommer att hålla fukten i, tillsammans med smaken. Om du använder en stel behållare, lämna ett visst utrymme upptill för expansion. När du har packat grönsaker, märka behållare med grönsaker namn och födelse förpackningar. Du kan nu hålla dessa grönsaker i frysen i upp till ett år eller mer.

Tips

 • Det är viktigt att du fryser dina grönsaker när de är på sin fulla potential, när de är fast och mogen.
 • När du är redo att äta grönsaker du frös, kom ihåg att de flesta frysta grönsaker kan tillagas utan upptining. Majs bör delvis tinas innan förbereder.
 • Använd inte smörgåspåsar att frysa grönsaker. Dessa inte riktigt hålla ut luften, och dina grönsaker kan utveckla frysbränna.
 • Om det tar längre tid än en minut för ditt vatten för att återgå till en koka efter tillsats grönsakerna det, försöker du blanchera alltför många grönsaker på en gång.
Dricka Juiced grönsaker medan du arbetar

Oavsett om du är en avslappnad eller konkurrenskraftig idrottsman, vistas hydrerad under din träning är viktigt eftersom idrottsaktiviteter kan leda till att du förlorar upp till 2 liter per timme, enligt University of Arizona. För bästa prestanda och återhämtning, hydrat före, under och efter träning. Vatten, juice och sportdrycker alla hjälpa dig att ersätta de vätskor som du förlorar under träning. Grönsaksjuice innehåller också näringsämnen som vatten saknar.

Motion och Hydra

För att säkerställa att din kropp förblir ordentligt släckt under träning, dricka två glas vatten före sessionen, enligt Health slott. Medan du tränar, behöver du upp till en extra kopp vätska varje timme. Istället för att vänta tills du känner dig törstig, använd en timer och planerar att dricka vätska under träningen, minst var 20 minuter. Detta hjälper dig att förhindra mild eller måttlig uttorkning som kan påverka din prestation under träningen.

Motion och elektrolyter

Vatten eller icke-koffeinhaltiga vätskor är de bästa valen för träning hydrering. Vatten är kalorifritt, men det innehåller inga elektrolyter - mineraler som du förlorar under träningen. Juiced grönsaker innehåller mest, men inte alla, av de ursprungliga näringsämnen som finns i hela grönsaker. Columbia University Fråga Alice konstaterar att huvudnärings saknas Juiced grönsaker är fiber som hjälper dig att känna full och underlättar matsmältningen. Eftersom Juiced grönsaker ger vitaminer, mineraler och växt kemikalier som finns i hela grönsaker, dricka dem under träningen hjälper dig fylla elektrolyter, såsom natrium och kalium, att du förlorar när du tränar.

glykogen butiker

För längre träningspass eller intensiv fysisk ansträngning, din kropp kräver också att du byter de lagrade kolhydrater, eller glykogen, som ger dig energi för musklerna under träning. När du inte byter glykogen som du använt, kommer din kropp behöver bränna fett, en mindre effektivt bränsle för dina muskler. Med otillräcklig bränsle, kommer dina muskler blir trött snabbare. Sportdrycker och grönsaksjuicer är drycker som förhindrar muskeltrötthet under träningen, enligt University of Nebraska-Lincoln.

överväganden

En normal portion grönsaksjuice är sex till åtta uns. Medan grönsaksjuicer innehåller mindre socker än apelsinjuice som idrottare traditionellt dricker för att ersätta kolhydrater, späda din grönsaksjuice med vatten under träningen hjälper dig att undvika blodsockertoppar från kolhydrater i juice som du förbrukar. Om du föredrar att dricka juice outspädd, överväga omväxlande juice konsumtion och vattenförbrukning. Juicer från vattniga grönsaker har färre kalorier och är lägre i kolhydrater. Spenat, selleri, paprika och tomater är vanliga grönsaker i denna kategori. Grönsaksjuicer som du skapar från rotfrukter som morötter, rödbetor eller palsternacka har mer kolhydrater per portion. Mineral och kaloriinnehållet varierar beroende på vilken typ av vegetabiliska.

Kan Gamla Grönsaker göra dig sjuk?

Oavsett om du tar grönsaker hem från affären eller skörda dem från din trädgård, är korrekt lagring en nyckelfaktor för att behålla sin fräschör och kvalitet. Grönsaker börjar brytas ned och bli aktiva grogrund för skadliga mikroorganismer som kan orsaka livsmedelsburna sjukdomar, ibland till och med innan de rekommenderade förbrukningsdatum. Även när du håller grönsaker kylda, mögel, bakterier och jäst så småningom kan göra dem osäkra att konsumera.

vegetabiliska Förvaring

Alla grönsaker kan bli giftiga när du håller dem förbi deras säker lagringstiden eller vid temperaturer som inte är tillräckligt kall för att döda skadliga mikroorganismer. Den säkra lagringstiden för grönsaker varierar. Mjuka, vattnig grönsaker - till exempel spenat, sallad, squash och gröna - kvar i bästa skick för mindre än en vecka, enligt University of Nebraska-Lincoln Cooperative Extension. Skära grönsaker - såsom bekvämlighet behållare av hackad grön paprika, tärnad lök och coleslaw mix - försämras snabbt efter två till tre dagar. Täta, hårda grönsaker, såsom morötter och rödbetor, håller upp två veckor.

livsmedelsburna sjukdomar

Bakterier, mögel och jäst är de viktigaste källorna till sjukdomar som orsakas genom att konsumera gamla grönsaker. Skadade eller blåmärken grönsaker är viktiga mål för förfall och infektion under lagring, men även grönsaker som är i gott skick kan hysa faror. Brister på ytan av dina grönsaker är främsta platser för medtagande av osynliga bakterier. Vissa bakterier är närvarande på huden av grönsaker när du tar dem i ditt hem, och de har förmågan att frodas även i en kall miljö. Mögel och jäst resulterar ofta från mindre än ideal temperaturer under lagring eller helt enkelt hålla grönsaker så länge att de börjar förfalla, vilket ger en möjlighet för dessa skyldiga att utvecklas och växa.

optimal Lagring

University of Nebraska-Lincoln Cooperative Extension rekommenderar att du lagrar grönsaker som kräver kylning mellan 34 och 40 grader Fahrenheit, företrädesvis i skarpare delen av kylskåpet. Grönsaker som lök, potatis och tomater, som inte kräver kylning, fortsätter att mogna efter skörd. Att lagra dem på ett säkert sätt, hålla dem på en sval, mörk plats i ett område som har tillräcklig ventilation.

vegetabiliska Säkerhet

Äta grönsaker infekterade med mögel, jäst eller bakterier kan leda till allvarlig sjukdom eller dödsfall. Vissa symtom på matförgiftning från gamla grönsaker kräkningar och diarré, ibland tillsammans med feber. Mögel på grönsaker orsakar också andningsproblem när du andas in sporer. Kasta mjuka, vattniga grönsaker som har en ovanlig lukt, svarta fläckar eller en suddig tillväxt. Dessa är alla tecken på sönderfall, vilket ökar sannolikheten för mikrobiell infektion. Vissa hårdare grönsaker - såsom kål, broccoli, lök och potatis - är säkra att äta när du tar bort de infekterade delarna, enligt Baylor College of Medicine. Men när man skär bort det smittade området, är det möjligt att missa rötterna av mögel och jäst i dina grönsaker. Var noga med att hålla din kniv från att röra bortskämda området. Detta leder till korskontaminering av oförstörd del.

Hur gör jag Grill Grönsaker på en Foreman Grill?

George Foreman grill fungerar som en kontakt grill. Detta innebär att maskinens varma metalldelar grilla mat från båda sidor, ungefär som ett smörgåsgrillen. Grönsaker kan tillagas i George Foreman maskinen. Men som Andrea Chesman påpekar i "The New Vegetariskt Grill" enheten gäller ofta för mycket värme runt grönsakerna, vilket får dem att ånga kock. Ta bort överflödig fukt och koka grönsakerna snabbt att få bästa möjliga grillad smak från din George Foreman maskin. Olika grönsaker också laga vid olika tidpunkter.

Steg 1

Förbered dina grönsaker. Skär grönsaker som zucchini, aubergine eller morot i tjocka skivor minst 1/2 tum tjock. Bryt blomkål och broccoli i små bitar runt en tum tjocka. Storleken på grönsaksskivor är viktig. Om du skär grönsakerna alltför tunt, kan de inte röra båda sidor av grillen när den är stängd, alltför tjock och grönsaker kommer inte koka ordentligt i mitten.

Steg 2

Skölj varje del av grönsaker med vatten och torka dem helt torr på en bit hushållspapper. Absorbera så mycket fukt som möjligt, särskilt med vattniga grönsaker som zucchini.

steg 3

Använda en tråckling borste för att täcka grönsakerna i ett mycket tunt skikt av olivolja. Strö på så mycket peppar och salt som du föredrar.

steg 4

Slå på George Foreman grillen och låt den värmas upp helt. Öppna upp för att göra det lätt att sätta in grönsaker.

steg 5

Utrymme grönsaker i ett enda lager på grillen. Stapla inte grönsaker eller de kommer inte laga jämnt.

steg 6

Grill grönsakerna för fyra till sex minuter, beroende på tjocklek och typ av grönsak. Till exempel, enligt författarna till "George Foreman är inomhus grilla Made Easy," du ska grilla kål i fyra minuter, broccoli eller blomkål i fem minuter och rödlök bitar för sex minuter. Grill stärkelserika grönsaker, såsom squash och sötpotatis, för mellan sju och åtta minuter, eller tills mjuknat.

steg 7

Ta bort grönsaker från George Foreman grillen när de är mjuka men ändå något fast.

varningar

 • Använd tång eller en spatel för att avlägsna grönsaker från grillen; metallen kommer att vara extremt varma.

tips

 • Koka mjuka grönsaker, såsom tomater, snabbt och lägga locket försiktigt för att undvika att krossa och blåmärken skivorna.
 • Försök att spruta lite citronsaft på grönsaker medan grillning för en extra kryddig smak.

Saker du behöver

 • Kniv
 • Pappershandukar
 • Olivolja
 • basting borste
 • Salt
 • Peppar
Hur man gör juice från bladgrönsaker med vanliga Blenders

Blandare och juicers är likartade, eftersom de både kan pulverisera grönsaker och frukter. Mixer emellertid i allmänhet inte används för pressning, eftersom de inte har de filtersystem som separerar det fasta växtmaterial ur juicen. Blandare inte heller pulverisera bladgrönsaker bra eftersom bladen kan linda runt bladen och hålla sig till sidorna av kannan. Om du gör juice i en mixer med hjälp av bladgrönsaker som grönkål eller spenat, måste du göra vissa justeringar för att säkerställa att bladen smälter ordentligt.

Steg 1

Hur man gör juice från bladgrönsaker med vanliga Blenders

Skär blad i lagom stora bitar med ett par kök sax. Minska deras storlek gör dem mindre benägna att trassla eller fastna i bladen. Hoppa över det här steget om bladen är redan lagom stora.

Steg 2

Hur man gör juice från bladgrönsaker med vanliga Blenders

Häll en kopp vanligt vatten i mixern karaff, eller blanda en vattniga grönsaker som en tomat. Vätskan kommer att hålla bladen i suspension så att de pulvriserar i stället för att hålla sig till sidorna hos biandaren.

steg 3

Hur man gör juice från bladgrönsaker med vanliga Blenders

Lägg bladen lite i taget, och pulsblandar flera gånger att mala dem. När bladen är malet, öka hastigheten till den högsta inställningen att smälta dem. Blanda i två minuter och tillsätt mer vatten, om så erfordras.

steg 4

Hur man gör juice från bladgrönsaker med vanliga Blenders

Sila de blandade bladen genom en sil och in i en bred öppning behållare för avlägsnande av eventuellt fast material. Hoppa över detta steg om du föredrar en tjockare juice med mer fibrer.

steg 5

Hur man gör juice från bladgrönsaker med vanliga Blenders

Kassera det fasta materialet och häll vätskan i ett dricksglas.

Saker du behöver

 • bladgrönsaker
 • Köks sax
 • Blandare
 • Hela tomater, valfritt
 • Vatten
 • mesh sil
 • Wide-mun behållare
 • Dricksglas
Hälsosam mat som Kill Hunger Pains

Om du är på en diet eller helt enkelt försöker upprätthålla en hälsosam vikt, kanske du undrar vad du kan äta som kommer att kämpa hunger smärtor utan att sätta på pounds. Vistas smal betyder inte hålla sig till sallat och morotsstavar. Det finns ett antal hälsosamma livsmedel som är näringsrika och fyllning och kommer att hålla din vikt i schack. En generell regel är att leta efter livsmedel som är låg i fett, men högt i fiber och / eller protein, och för att undvika sockerhaltiga livsmedel, vilket kan orsaka sug.

Fullkorn

Fullkorn avvärja hunger smärtor tack vare sin höga fiber och proteininnehåll. Levi Bloom, författare till "7 Nutrition Misstag De flesta uthållighetsidrottare Gör" rekommenderar havremjöl som en naturlig, obearbetade livsmedel, rik på lösliga fibrer, vilket gör det att fylla utan att vara alltför tung. Lägg fylla fiber till lunch och middag med fullkornsbröd för smörgåsar, brunt ris i stället vitt ris och fullkornsbröd pasta.

Frukt och grönsaker

Frukt och grönsaker är typiskt lågt kaloriinnehåll på grund av deras höga vatteninnehåll, men för att bekämpa hunger smärtor, leta efter frukt och grönsaker som innehåller mycket fibrer. Äpplen är ett bra exempel: Enligt University of Illinois Extension, de innehåller två typer av fibrer, som hjälper till att hålla dig mättnadskänsla. Andra bra alternativ är päron, apelsiner och bär. Du kan göra sallader mer fyllning genom att välja fibrösa grönsaker som broccoli, morötter och squash snarare än vattniga grönsaker som sallad och gurka.

baljväxter

"Den lågt GI Diet Revolution" rekommenderar inklusive massor av baljväxter som bönor, kikärter, soja och linser i kosten. Baljväxter är höga i både protein och fiber, vilket gör dem mycket fyllning. De är också en källa till vitaminer och mineraler som folsyra, järn, zink och magnesium, och de innehåller fytokemikalier - ämnen från växter som kan hjälpa till att bekämpa bakterieinfektioner, virus och även cancer.

Magert protein

Din kropp bryter ner protein långsammare än vad det gör kolhydrater, vilket innebär att du känner dig mätt längre efter en proteinrik måltid. Fisk och fågel är leanest källor animaliskt protein, konstaterar Harvards Brigham and Women sjukhus. För att minimera fett och kalorier, välj vit fisk, såsom tunga, snarare än fet fisk som lax, och plocka skinn kyckling eller kalkonbröst över fetare mörkt kött.

Gå ner i vikt måste du bränna kalorier, så gå upp i vikt måste du äta mer kalorier än du förbränner. Enligt Student Nutrition Action Committee (SNAC), som utvecklats av UCLA professorer, ett pund av kroppsfett innehåller 3500 kalorier. Så för att få ett pund per vecka, måste du äta minst 500 extra kalorier per dag. Proteiner och kolhydrater har fyra kalorier per gram; fetter nio per gram. Äta mer fett kommer att öka din vikt mest, men du vill behålla en balanserad kost. Ändra hur ofta du äter och hur mycket du äter kommer att hjälpa dig, men det kommer att ändra vad du äter. När du anser gå upp i vikt, gör det på det mest hälsosamma sätt som möjligt.

Äta mer hälsosamt, omättade fetter

Att gå upp i vikt health, äta mer mat som har omättade fetter. Fetter är i huvudsak långa kedjor av kol- och väteatomer; omättade fetter har några extra bindningar mellan kol- och vätelänkar. Omättade fetter bryts inte ner lika lätt som mättade fetter, som tenderar att göra celler styva. Således, omättade fetter bidrar till cell fluiditeten, en egenskap nödvändig för sund cirkulation av näringsämnen och vätskor i kroppen. Alla livsmedel har båda typerna av fett, men tillverkarna endast krävs att lista det som dominerar i maten. Livsmedel som innehåller mycket hälsosamma omättade livsmedel innehålla nötter, frön, avokado, olivolja och rapsolja, och jordnötssmör.

Äta mer hälsosamma kolhydrater och protein

Kolhydrater är stora kedjor av kol, väte och syreatomer som kroppen lagrar eller bryter ner när den behöver energi. Kolhydraterna du äter redan bryts ner till olika nivåer av enkelhet, vilket innebär att mer uppdelade de när du äter dem, desto snabbare kommer de att förvandlas till energi och lämnar kroppen. Eftersom du vill gå upp i vikt, måste du äta många fler komplexa kolhydrater än enkla sådana. De enkla utgör gruva av skräpmat: godis, tårtor och kakor. Undvika dessa livsmedel. Istället äter kolhydrater och protein som kroppen smälter under en lång tid: vetegroddar, torkad frukt, proteinpulver, honung, fullkorn och bönor.

Måltids idéer för att gå upp i vikt

Till frukost, prova slathering en tjock skiva vete toast med jordnötssmör och sylt, och kanske en solig sida ägg på toppen. En annan friska, fyllning och energirika frukost är en tjock smoothie med yoghurt, vetegroddar, helmjölk och fruktjuicer. Eller spannmål med russin, som innehåller mycket kalorier, och vetegroddar.

För lunch och mellanmål gånger, prova tjocka böna soppor, som har mer kalorier än en grönsak eller kycklingbuljong soppa. Dunk i en stor del av bröd med margarin. Smörgåsar lastad med kött och mager ost och grönsaker är en annan välsmakande alternativ. Till middag kan du göra hel-vete pasta med tjocka rotfrukter. Vattniga grönsaker som sallad bör undvikas, eftersom de är mycket låg i kalorier.

Prover av 7-Day Friska menyer

En hälsosam kost skyddar dig mot viktökning, hjärtsjukdomar och diabetes. Dessutom kan det hjälpa dig att känna dig mer energi och uppleva en bättre livskvalitet. Många sätt att skapa en hälsosam diet existerar, eftersom ingen enskild diet är perfekt för alla. Välj livsmedel som du gillar som också passar din livsstil måste skapa en sju dagars meny plan som fungerar för dig.

Vegetarian

En vegetarisk planen innebär att äta någon djurkött. Vissa vegetarianer fortfarande konsumera ägg och mejeriprodukter, medan veganer äter inga animaliska produkter alls. När väl planerad, kan en vegetarisk kost erbjuder alla de näringsämnen du behöver och samtidigt hjälpa dig att behålla en hälsosam vikt. Din sju dagar meny plan kan har ett roterande urval av frukost inklusive hela korn spannmål med låg fetthalt komjölk eller sojamjölk och bär, äggröra eller mjuk tofu med spenat och fetaost med hel-vete toast på sidan, samt havregryn med lättmjölk, persikor, bananer och pekannötter. Dina luncher kan innefatta pasta med färska grönsaker, en sallad med bladgrönsaker, konserverade bönor och avokado, en hummus och grillade grönsaker smörgås, en veggie burgare med tomat på en hela korn bun, quinoa med svarta bönor och salsa, mager keso med färsk frukt och fullkorn kex, liksom linssoppa med grillad ost. För middagar, njuta av linsgryta med brunt ris, pasta med marinara, broccoli och mozzarella, wokade tofu och grönsaker, pinto bean tacos, bakad potatis med nonfat yoghurt och ångade grönsaker, vita bönor chili med kokt hirs, liksom veggie pizza.

Köttätande

En balanserad och hälsosam kost kan fortfarande innehålla kött. Fisk och fågel är de bästa valen om du väljer att äta animaliska proteiner, säger Harvard School of Public Health. Din frukost alternativ inkluderar gröt med bär och mjölk, förlorade ägg med fullkornsris engelsk muffin och apelsinjuice, ohärdad kalkon bacon med ljus cream cheese och en fullkorn bagel, liksom hela-vete pannkakor med bär och yoghurt. För var och en av dina sju luncher, göra en smörgås på fullkornsbröd med alla naturliga grönsaker kalkon, skinka eller rostbiff, senap och - och har det med fullkorns pretzels eller kex, en bit frukt och ett glas lättmjölk. Till middag fylla halva din tallrik med blad, vattniga grönsaker som spenat, broccoli eller blomkål. Reservera en fjärdedel av tallriken för en stekt, rostad eller grillad bit kött, fisk eller fågel och ytterligare en fjärdedel för halv till en kopp korn såsom brunt ris, quinoa eller hel-vete pasta. Välj fisk, särskilt fet typer som lax och makrill, minst två gånger per vecka för att förbättra din hjärthälsa. När du väljer rött kött, välja hälsosamma nedskärningar, såsom flanken biff, fläskfilé eller 97 procent mager köttfärs. Du bör också försöka att ha en kött-fri lunch och middag en gång i veckan på minimum.

flexitarian

Om du gillar tanken på en vegetarisk plan, men kan inte ge upp kött helt och hållet, kan du skapa en frisk sju dagar flexitarian plan. Många av dina måltider är vegetarian, men du kan äta kött flera gånger i veckan. För denna plan, kan du följa den vegetariska planens frukost, lunch och middag, men ersätta en till fem köttbaserade middagar i veckan som grillad kyckling med brunt ris och rostad sparris, citron-peppar tilapia med bakade sötpotatis och kokt spenat, och en buffel burgare på en fullkorns rulle med en stor grönsallad.

medelhavs

Medelhavsdieten är en hälsosam kost plan som betonar färsk frukt och grönsaker, fullkorn, potatis, nötter, bönor, frön och olivolja. Rött kött är sällan ingår, men du kan äta fisk och fågel några gånger i veckan. Måttliga mängder av mejeriprodukter, ägg och rött vin kan också vara en del av en sju dagars meny plan. Sju dagar i Medelhavet frukostar kan omfatta toast med olivolja spridning, färsk frukt och yoghurt, varm bovete spannmål med nötter och skummjölk, en två-ägg omelett med tomater och paprika, mandel smör på fullkornsbröd och fruktsallad med honung och del-skumma ricottaost. Varje dag för lunch, kan du ha en sallad med mörkt gröna bladgrönsaker, gurkor, tomater och paprika toppad med vita eller röda bönor och olivolja dressing, eller rejäl grönsaker och bönor soppor med knaprig bröd, pasta med vita bönor, broccoli och olivolja, mozzarella och basilika smälte över fullkornsbröd, tonfisk med gröna bönor och rostad potatis, hummus med grillad aubergine, paprika och fullkorns pitabröd eller minestrone soppa med en grönsallad toppad med hackade valnötter och druvor. En hälsosam sju dagar Medelhavet meny plan för middag kan inkludera vita torsk med oliver och tomater med brunt ris, rostad sötpotatis med grillad kyckling och broccoli, kikärter tillagad med tärnade tomater, vitlök och lök med fullkorns rullar, vegetabiliska lasagne gjordes med olivolja och mager ost, polenta med spenat och smör bönor, lämnar kål fyllda med couscous, oliver och fetaost, eller grillade räkor över en vit bönsallad.