XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

vätskefylld påse under ögat

Botox för under ögat rynkor

Års skelning kan leda till fina linjer och rynkor utvecklas under ögonen, lägga år till ditt ansikte och gör du verkar trött. Botox, en injicerbar behandling gjord av botulinumtoxin, kan tillfälligt eliminera dessa linjer, vilket ger huden en yngre, fräschare utseende. Enligt Beverly Hills hudläkare Dr Arnold Klein, är Botox ett relativt säkert sätt att minska uppkomsten av under ögonen rynkor när de administreras av en läkare eller utbildad läkare eller sjuksköterska.

Fungera

Används för att behandla allt från migrän till överdriven svettning till muskelspasmer och rynkor, Botox verkar genom att blockera nerv svar vid injektionsstället, vilket orsakar tillfällig förlamning i musklerna. När det injiceras i under ögonen, Botox eliminerar tillfälligt fina linjer och rynkor genom förlamande musklerna du använder för att kisa. Effekterna vara allt från två till fyra månader, beroende på individen och mängden produkt som används, enligt hemsidan dermanetwork.org Effekten kan pågå längre med varje efterföljande behandling som de riktade musklerna försvagas på grund av bristande användning.

Vanliga biverkningar

De vanligaste biverkningarna av Botox blåmärken vid injektionsstället, droopiness i ögonlocket eller i ögonvrån, huvudvärk, trötthet och muntorrhet. Det är sällsynt, finns det alltid en risk för att Botox kan sprida sig utanför injektionsstället och orsaka en mer allvarlig biverkning. För att undvika detta, råder Mayo Clinic att du undviker att gnugga det drabbade området efter behandling.

Procedur

Att behandla under ögonen rynkor, kommer en läkare injicera mellan 1 och 3 cc av Botox utspädda med saltlösning i muskeln under ögat. Även om du kan uppleva mild till måttlig obehag under injektionen, bör du kunna återuppta normala aktiviteter omedelbart efter behandling. Botox kan ta allt från sju till 14 dagar för att få full effekt, men du kan märka en skillnad i din under ögonen område i så lite som ett par dagar.

överväganden

Enligt Newport Beach hudläkare Dr Grace Liu, bör läkare injicera endast en liten mängd av Botox i under ögonen för behandling av rynkor. För mycket Botox kan orsaka det undre ögonlocket sloka i en tillfällig men synligt sätt. Liu varnar också för att Botox inte kan vara ett bra alternativ för personer med betydande fett under ögat, som injektioner kan orsaka fett att bukta och verkar mer framträdande.

Varning

Enligt American Academy of Dermatology, FDA varnar för att, medan sällsynta, kan vissa människor drabbas av allvarliga biverkningar efter behandling med Botox. Andningssvårigheter, svaghet i muskler, problem att svälja, dubbelseende, talsvårigheter, förstoppning, förlust av blåskontroll och förlust av röst kan alla uppträder. Även om dessa problem förekommer oftare hos personer som söker behandling för muskelproblem än för personer som använder Botox för kosmetiska ändamål, kan de förekomma i någon. Om du får en Botox injektion och upplever något av dessa problem, är det viktigt att konsultera en läkare omedelbart.

Hur man ansöker kokosolja under ögat området

Kokosolja har varit en stapelvara i ayurvedisk medicin i århundraden, både internt och externt. Mödrar rutinmässigt massera kokosolja i sina barns hårbotten för att främja tjock, glänsande hår, och kokosolja fuktighetskräm är ett föredraget sätt att behandla rynkor och bidra till att främja tydliga hud. En studie från 2008 publicerades i "dermatit" Journal of American Contact Dermatitis Society, bekräftar att jungfrulig kokosolja är användbar vid behandling av torr hud och innehåller antibakteriella och antimikrobiella egenskaper.

Steg 1

Hur man ansöker kokosolja under ögat området

Tvätta ansiktet med ett milt rengöringsmedel. Använd inte något med exfolierande pärlor eller krossade skal för att undvika irriterande på huden.

Steg 2

Hur man ansöker kokosolja under ögat området

Skölj ansiktet noga med varmt vatten. Använd inte vatten som är för varmt eftersom det kan torka ut huden.

steg 3

Hur man ansöker kokosolja under ögat området

Häll en dime -stora pöl av jungfrulig kokosolja i handflatan din dominanta hand. Låt det varmt under några sekunder.

steg 4

Hur man ansöker kokosolja under ögat området

Doppa ringfingret på din icke-dominanta hand i kokosolja, och låt överskottet droppa av. Dot kokosolja under ögat, som arbetar i en halvmåne från det inre hörnet mot den yttre.

steg 5

Hur man ansöker kokosolja under ögat området

Upprepa för det andra ögat. Ringfingret på din icke-dominanta handen är din svagaste siffran. Genom att använda den och blotting, undviker du sträckning eller irritera den känsliga huden under ögonen.

steg 6

Hur man ansöker kokosolja under ögat området

Låt kokosolja torka naturligt, och lämna den på medan du sover. Tvätta ansiktet som vanligt på morgonen.

varningar

  • Undvik att få kokosolja i ögonen.

tips

  • Gör ett litet test plats för att se till att du inte är allergisk mot kokosolja innan du använder den under ögonen.

Saker du behöver

  • milt rengöringsmedel
  • Varmvatten
  • ren handduk
  • Virgin kokosolja

Hur man diagnostisera hudutslag under ögat


Ett utslag under ögat kan vara irriterande och svårt att täcka upp. Hudutslag under ögonen kan vara ett symptom på många tillstånd, inklusive allergier, eksem, eller till och med cancer. Utseendet och färg utslag och dess frekvens kommer att hjälpa din läkare att göra en diagnos.

Instruktioner

1 Bestäm om utslag är från en allergisk reaktion. Enligt Dr Peter C. Schalock, MD, från Merck, är kontaktdermatit ett tillstånd som är på grund av kontakt med irriterande eller allergiframkallande ämnen. Irriterande eller allergener kan vara från växter, tvål, schampo och rengöringsmedel. Enligt National Institute of Health, kan till och med exponering för solljus orsaka en hudreaktion. Utslagen kan pågå i några timmar till några veckor. Utslag visas vanligtvis i tunna, känsliga områden, såsom huden under ögonen, och senare spred sig till tjockare hud. Det ämne som orsakar reaktionen måste tas bort för att behandlingen ska vara effektiv. Mjukgörande och mediciner för att behandla klåda och rodnad.

2 Undersöka möjligheten att utslag är atopisk dermatit om du inte har några kända allergier. Merck definierar atopisk dermatit som en kronisk, kliande inflammation i huden som orsakas av emotionell stress, miljöförändringar eller bakterieinfektioner. Diagnosen bygger på mönstret av utslag och familjehistoria av allergier. Mjukgörande och mediciner för att behandla klåda och rodnad.

3 Kontakta en hudläkare omedelbart om utslaget är ihållande och inte försvinna. Enligt Melanoma.com, melanom, en hudcancer, har ett utslag mönster som förändras och mörknar med tiden. Det kan eller inte kan vara irriterande. Utslag kan spridas till andra delar av kroppen. Diagnostiska test kan innebära blodprover, lungröntgen och MRI. Melanom måste avlägsnas kirurgiskt.

Övningar för att bli av under ögat Hollows

Med tiden och allvar, dina ögon framstå som mindre ungdomlig och levande. Kråka fötter form mörka ringar utvecklas ögonlock sloka och under ögat håligheter visas. Du kan välja invasiva orbital fälg implantat eller köpa ett antal dyra produkter som hävdar att minska dessa problem. Facial övningar, dock erbjuda en gratis och enkel metod för att uppnå liknande resultat.

ihåliga Reducer

Med åldern kan en förlust av volym i kinderna leda till håligheter under ögonen. Att tona och lyfta alla muskler runt ögonen, MJ Saffon, skönhet expert och författare till "The 15 Minute en dag Natural Face Lift" rekommenderar ihåliga reduktions motion. Applicera en generös mängd av fuktande lotion på händerna och ansiktet innan ansikts övning. Placera bollar av händerna över dina kindben med fingertopparna vilar lätt mot sidorna av pannan. Använd en mjuk, lyftrörelsen att massera din panna medan bollar av dina händer rör försiktigt huden på övre kinder. Utför övningen i cirka två minuter.

Temple Dancer Eyes

Enligt Annelise Hagen, New York-baserade yogainstruktör och författare till "The Yoga Face," Templet dansare ögonrörelser utövar ring musklerna i dina ögon, bidrar till att förhindra hängande, utan att skada vävnaden runt ögonen. Håll helt enkelt huvudet upprätt och stilla och dart ögonen från sida till centrum till sida. Upprepa rörelsen fem gånger. Sedan, med slutna ögon, tittar ner mot näsan.

Ögon Squeeze

Ögat squeeze övning toner hela området runt ögonen, med särskild tonvikt på de övre och undre ögonlock, liksom fördjupningar under den nedre ögonlock. Övningen är en del av Deborah Crowley ansikts övning rutin som hon har i sin bok "Flex Effekt Facial styrketräning." Placera fingertopparna på alla dina stängda ögonlock. Detta kommer att hjälpa dig med koncentration. Tätt pressa din slutna ögon medan räkna till fem. Snabbt pop öppna ögonen, sedan räkna till fem samtidigt rusa blicken snabbt från vänster till centrum till höger och tillbaka igen. Utför 10 repetitioner.

lock Lift

Deborah Crowley föreslår också locket lyft träning för att bygga, stärka och fastare regionen under de nedre ögonlocken. Hon hävdar att det också förbättrar cirkulationen och hjälper dig att synas år yngre. Använd de tre mellersta fingrarna på händerna för att dra ner din nedre ögonlock. Samtidigt, försök att stänga stänga din övre ögonlock. Behålla den positionen i tre sekunder. Upprepa rörelserna 10 gånger, fem dagar i veckan för bästa resultat.

Permanent behandling för påsar under ögat

Om ögonen är fönstret till själen, slapp hud och undre ögonlocket påsar visar att din har funnits under en längre tid än du vill att resten av världen att veta. Det finns ett överflöd av ögat krämer tillgängliga som hävdar att bli av med påsar under ögonen. Men svullna, säckiga ögon som orsakas av fysiska åldrandet har ingen enkel fix, säger kosmetiska experter och medicinsk personal. Endast en skicklig plastikkirurg kan leverera en permanent botemedel mot påsar under ögonen.

orsaker

Påsar under ögonen innebär oftast att du kämpar en hopplös kamp med gravitationen. Mayo Clinic experter förklara att när man blir äldre, bärande konstruktioner runt ögonlocken blir svagare, vilket gör att fett redo ovanför ögonen att migrera under. Vätskeretention kan också orsaka baggy, svullna ögon. Mayo Clinic experter citera andra faktorer som kan förvärra ögon puff, såsom väderförändringar, sova på rygg, allergier (eller eksem), få ​​en otillräcklig mängd sömn och ärftliga faktorer. Medicinska antiaging behandlingar, såsom kemisk peeling och laser, kan förringa under-eye påsar, men ögonlockskirurgi ger dig de bästa och mest bestående resultat.

blepharoplasty

Blepharoplasty, ibland känt som ett "öga lyft", är ett vanligt kirurgiskt ingrepp som används för att bli av med påsar under ögonen. Kosmetika och hudvårdsexpert Paula Begoun konstaterar att detta förfarande "bokstavligen bort överflödig hud och fett, eller skärper slappa muskler för att förbättra utseendet runt ögonen." Begoun varnar att ögonlocksplastik inte tar bort alla tecken på åldrande och andra kosmetiska problem, såsom kråkfötter eller naturliga missfärgning under ögonen - dessa är bäst åtgärdas med kemisk peeling eller laserbehandling nämns av Mayo Clinic. Ögonlocksplastik kan användas oberoende, men din läkare kan rekommendera olika behandlingar för att få dig de resultat du vill ha, säger Begoun.

Procedur

Mayo Clinic anges att ögonlocksplastik vanligtvis görs på polikliniskt under lokalbedövning, där ögonlocken injiceras med bedövande medicinering. Vid ett snitt, kirurgen skär längs undre ögonlocket, precis nedanför dina ögonfransar, som följer den naturliga veck i ögat. Överflödigt fett, hud och muskler avlägsnas och snittet sys eller stängd med tejp eller annan adhesiv. Förfarandet i sin helhet, tar vanligtvis inte längre än två timmar, säger Mayo Clinic. Efter en kort tid i tillfrisknandet, är du skickas hem med en postsurgical plan för vård.

nackdelen

Ögonlocksplastik kommer med samma risker är andra invasiva procedurer, som omfattar infektion och negativ reaktion på anestesi, säger Mayo Clinic. Det finns bara en liten risk för blindhet. Andra komplikationer kan inkludera tillfällig ögonlocks domningar, tillfälliga synförändringar, irriterade ögon, ärrbildning och nedsatt funktion av ögonlocket. Dessutom är ögonlocksplastik en valbar kosmetisk förfarande och förmodligen inte kommer att omfattas av din hälsa-försäkring, säger American Society of Plastic Surgeons. Fråga din plastikkirurg om en finansieringsplan finns.

ineffektiva Behandlingar

Men hur är det frestande under ögonen "depuffing" krämer på marknaden? Kosmetiska företag är ökända för trav nya produkter med "mirakel" ingredienser. Det är smartare att spara pengar för din kirurg samråd. Både Begoun och BeautyBrains.com kosmetiska forskare blankt uppger att det inte finns några kosmetiska eller hudvårdsprodukter som kan bli av under ögonen påsar och svullna ögon. Beredning H, används för att behandla hemorrojder, hjälper påstås. Cecil Adams i "The Straight Dope" har sedan avslöjat detta som en annan gammal fruar 'botemedel. Adams kontaktade tillverkaren av hemorrojder grädde, som sade: "Det finns inga kliniska bevis som stöder att det minskar ögon svullnader."

Kalkavlagringar (även kallad kalcinos) är fast små vita prickar som dyker upp i områden nära dina ben. Den vanligaste platsen att vara på skulderbladen och leden stortån. Det är faktiskt ovanligt att ha kalkavlagringar under ögonen om dina ögon är insjunkna i, och detta orsakar många misdiagnoses. Du bör besöka en läkare innan du försöker några huskurer för att utesluta andra allvarliga hälsoproblem.

Instruktioner

Behandling

1 Vänta ut. Ofta kommer kalkavlagringar försvinna på egen hand. Men om det stör dig eller påverka din syn, bör du se din läkare för alternativ.

2 Applicera mjukgörare kontinuerligt under dagen för att mjuka upp huden. Detta kommer att bekämpa kalcium insättning tendens att hårdna och skärpa liknande förhårdnader. Hair-n-skin-care.com rekommenderar att man använder olivolja. Du bör först tvätta ansiktet med varmt vatten och sedan försiktigt massera området runt kalcium insättning med oljan.

3 Be om ett recept. Om det efter en månad att använda oljebehandling kalcium insättning har inte förändrats, kan du behöva använda läkemedel. Enligt Health Scout, "Oral låg dos antikoagulantterapin har varit effektiv ibland för att förebygga och vända subkutan kalcinos." Din läkare kommer att veta vilken medicin som fungerar bäst för din situation.

4 Överväg kirurgisk excision. En läkare kan ta bort en kalcium deponering i en vanlig kontorsbesök. Försök inte att ta bort det hemma. Om nålen inte är ordentligt steriliserad kan du orsaka en infektion. Notera att kalkavlagringar kan återvända efter kirurgi, och i själva verket skulle det kunna öka dem.

Förebyggande

5 Bestäm din kalcium och fosfor förhållandet och justera din kost därefter. Om du har för mycket kalcium eller fosfat i blodet, kan det kristallisera, samla och forma till kalkavlagringar. För att sänka kalciumnivåer, försöka ta antacida som aluminiumkarbonat. Det finns också receptbelagda läkemedel (kalciumblockerare) som minskar kalcium. Som med alla mediciner, men det är viktigt att vara under en läkares vård och vara försiktig med några biverkningar.

6 Övervaka din D-vitamin konsumtion. Vitamin D gör dina tarmar att absorbera mer kalcium. Om du har ett alltför stort intag av kalcium och vitamin D, kommer du att öka sannolikheten för kalkavlagringar.

7 Undvik att använda tunga ögonskugga, särskilt oljebaserad, tillsammans med oljebaserad remover ögonmakeup. Använd endast en mild ansiktsrengöring runt ögonen. Huden är mycket tunn och känslig runt ögat och bör behandlas försiktigt.

Kosmetisk behandling för under ögat påsar

Under ögonen påsar är en kosmetisk fråga, och oftast verkar naturligt med åldern. När kroppen åldras, vävnader och muskler runt ögonen försvagas. Detta orsakar det fett som normalt stöder ögonlocken att migrera till de undre lock, vilket resulterar i ett pösigt och svullet utseende. Fluid kan också ackumuleras i området under ögonlocken, vilket också resulterar i uppkomsten av under ögonen påsar. Flera kosmetiska behandlingar finns tillgängliga för att behandla problemet, från milda huskurer till kirurgiska alternativ.

Fungera

Kosmetiska behandlingar för under ögonen påsar minska uppkomsten av svullnad och påsar under ögonen, men bara kirurgi kan permanent vända problemet. Vissa behandlingar ge ytterligare fördelar, såsom att dra åt huden och förbättra hudens ton. Kirurgiska behandlingar kan också ta bort överflödig eller baggy hud som påverkar synen. Den primära funktionen för kosmetiska behandlingar är att förbättra utseendet genom att eliminera eller minska påsar under ögonen.

typer

Huskurer, hud behandlingar och i vissa fall, kirurgi, är alla används för att behandla under ögonen påsar. De flesta börjar med enkla huskurer och livsstilsförändringar, inklusive att tillämpa kalla kompresser till det drabbade området, sova med huvudet lätt upphöjda, få tillräckligt med sömn på natten, dricka mycket vatten och undvika alkohol. Om dessa behandlingar inte ger resultat, vissa individer väljer hud behandlingar som laser och kemisk peeling. Dessa behandlingar kan minska uppkomsten av svullnad under ögonen och förbättra hudens missfärgning, enligt MayoClinic.com. Som en sista utväg, kan en kirurg ta bort väskor från under ögonen i ett förfarande som kallas ögonlocksplastik.

effekter

De flesta kosmetiska behandlingar för under ögonen påsar anses säkra, i synnerhet huskurer och livsstilsförändringar. Hud peeling och laser kan ge rodnad, känslighet, infektion, tillfälligt eller permanent förlust av hudens pigment, ärrbildning, white, munsår och domningar, enligt University of Maryland Medical Center. Din hudläkare kan ge mer information om riskerna med dessa behandlingar är specifika för din situation. Patienter som genomgår ögonlocksplastik att avlägsna under ögonen påsar kan uppleva dimsyn, klibbiga ögon, svullnad och blåmärken under de första 10 dagarna efter ingreppet. Dessa effekter bör klara helt inom sex veckor.

Förebyggande

Även under ögonen påsar kan uppstå som en del av det naturliga åldrandet, kan du vidta åtgärder för att förhindra att behovet av kosmetisk behandling. University of Alabama i Birmingham rekommenderar att få minst åtta timmars sömn per natt, sova med huvudet något förhöjd för att förhindra vätska ansamlas i dina nedre ögonlock och dricka minst åtta glas vatten om dagen för att förhindra vätskeansamling. Undvika allergener kan också förhindra påsar och svullnader, som vissa kosmetiska produkter såsom hårfärgningsmedel och tvål kan orsaka under ögonen reaktioner.

varningar

Om du upplever under ögonen påsar regelbundet göra en tid hos din läkare omedelbart för att diskutera problemet. En underliggande sjukdom, såsom allergier, kan bidra till eller ansvarig för påsar under ögonen. Behandla detta tillstånd kan eliminera problemet. I de flesta fall är kosmetisk behandling för under ögonen påsar som inte omfattas av sjukförsäkring, även om behandling av en underliggande medicinsk orsak kan täckas.

Hur man hittar en läkare med erfarenhet av Använda Restylane under ögat


Restylane, en hyaluronsyra baserad gel, används regelbundet för att fylla i linjer och rynkor över hela ansiktet, inklusive den känsliga huden kring ögonen. Restylane administreras som en injektion i en läkarmottagning. Även Restylane anses allmänt vara säker för de flesta patienter, är det viktigt att hitta en hudläkare eller plastikkirurg med erfarenhet injicera Restylane runt ögonen innan du genomgår någon procedur.

Instruktioner

1 Börja med din läkare. Även om din försäkring inte kräver remisser till specialister, kan din läkare fortfarande vara en stor resurs för rekommendationer för kvalificerade plastikkirurger eller dermatologer. Be speciellt för råd om läkare med erfarenhet av Restylane. Som Dr Scott Miller, en plastikkirurg och styrelseledamot i Consumer Guide till plastikkirurgi, påpekar kan mycket bra dermatologer och kirurger har absolut ingen erfarenhet av Restylane injektioner. Koncentrera dig på att hitta en bra läkare med rätt sorts erfarenhet.

2 Kontrollera yrkesorganisationer. Grupper som American Society of Plastic Surgery och American Academy of Dermatology har online-verktyg för att låta dig söka efter en läkare i ditt område som specialiserat sig på Restylane.

3 Intervju läkare. När du har gjort en kort lista över potentiella läkare i ditt område, göra vissa utnämningar och ställa frågor. Förutom att ta reda på om läkarens utbildningsbakgrund och referenser, fråga honom specifikt om hans erfarenhet av att administrera Restylane injektioner runt ögonen. Fråga om de resultat han tror att du kan förvänta, hur många behandlingar du behöver för att få önskat resultat, och vilken typ av återhämtning tid du kan förvänta dig. begär också att se några före och efter bilder av tidigare patienter och fråga om du kan se några rekommendationer från tidigare patienter.

Tips

  • Word-of-mouth rekommendationer är ett annat bra sätt att hitta en läkare, så om din familj eller vänner har haft Restylane injektioner, be om deras erfarenheter.
  • Alltid få din Restylane injektioner från en läkare med erfarenhet av att använda behandlingen. Även om du kanske kan köpa Restylane nätet, aldrig försöka att själv injicera.

Mörka ringar under ögonen kan få dig att se trött eller sjuk. Området under ögat kan helt enkelt vara mörk, eller mörkret kan också åtföljas av svullna hud. Medan vissa människor föredrar att dölja sina ringar under ögonen med kosmetika, andra har mer allvarliga fall av mörker och påsar under ögonen, vilket kan reduceras genom kosmetiska behandlingar.

Orsaker till under ögonen

Mörka ringar kan vara ärftlig. I vissa individer, kan huden under ögat vara mörkare än resten av ansiktet, eller området under ögat kan vara naturligt djupare, som producerar skuggor i detta område.

Ibland under ögonen orsakas av brist på sömn, järnbrist och hyperpigmentering. Snabb viktminskning kan också avsevärt minska fett i detta område, vilket ger intryck av mörka skuggor. Andra orsaker till mörka ringar under ögonen är rökning, sjukdom, överdriven vener och åldrande.

Innan man överväger kosmetiska behandlingar för dina ringar under ögonen, konsultera en läkare. Han kan bestämma att du har en underliggande sjukdom som bidrar till dina mörka ringar. Efter att ha sett din läkare, konsultera en hudläkare för att diskutera behandlingsalternativ.

kosmetiska behandlingar

Även om du kan använda kosmetika för att dölja ringar under ögonen, det finns några kosmetiska ingrepp för att minska svårighetsgraden av dem. Enligt Facial Plastic Surgery.com kan kemisk peeling och intensiv-pulserande ljus (IPL) laser terapi korrigera mörka ringar till följd av hyperpigmentering och alltför blodkärl.

Innan de genomgick IPL behandling för mörka ringar under ögonen, kommer din hudläkare rekommenderar att du använder en hud behandling som innehåller hydrokinon, en hud-blekmedel, under en förutbestämd tid. Denna behandling kommer att minska svårighetsgraden av hyperpigmentering. När denna behandling är klar, kommer du att genomgå en serie IPL behandlingar under en tidsperiod. IPL behandlingar kan också användas om du har en överdriven mängd av ögon fartyg som orsakar dina mörka ringar. Under varje procedur, måste du bära skyddsglasögon. För de flesta människor, de behandlingar orsakar liten eller ingen driftstopp och effektivt minska eller eliminera deras mörka ringar under ögonen.

fett ympning

Om du har ihåliga områden under ögat på grund av genetik eller snabb viktminskning, kan din hudläkare föreslå att fylla dessa områden med fett som tas från andra delar av kroppen. Enligt Dr Brooke Seckel, chef för Lahey Centrum för kosmetisk och laserkirurgi i Lexington, Massachusetts, många dermatologer använder först en laser för att frigöra Arcus marginalis, som förbinder den nedre ögonlocket till benet. Använda fett tas från nära naveln, kommer din läkare att fylla i den ihåliga området ovanför detta ben. Återhämtningen från denna procedur tar ca 10 dagar. Du kommer att märka blåmärken och din läkare kommer att rekommendera att använda en ögonsalva varje dag i två veckor. Hon kommer också att rekommendera ingen motion eller tunga lyft för dessa två veckor.

Hem rättsmedel för demontering mörka ringar från under ögonen

Enligt Mayo Clinic, är mörka ringar under ögonen definieras som enhetliga fläckar av pigmentering. Både män och kvinnor kan utveckla dem --- oavsett vilken ålder. Mörka ringar är ofta resultatet av vätska och vener samla bakom den tunna huden under ögat, vilket resulterar i en skugg utseende. Även om en läkare kan utföra laser eller kemiska förfaranden för att minska ringar under ögonen, det finns många åtgärder som kan utföras hemma.

Saline Wash

Eftersom nästäppa ibland kan leda till ögon missfärgning rekommenderar Mayo Clinic med hjälp av en hemmagjord saltvatten tvätt för att lindra mörka ringar runt ögonen. Blanda två koppar värmde vatten och ¼ tesked havssalt. Skölj ur näshålan med några sprutar från en glödlampa spruta eller använda en speciell pott som kallas en "Neti potten."

pistaschnötter

Enligt boken "mandelformade ögon, Lotus Feet" pistagenötter kan lindra mörka ringar från under ögonen. Slipa ett par pistachiomuttrar med användning av en mortelstöt och mortel. Lägg en tesked kyld mjölk och applicera blandningen försiktigt runt ögonen. Låt pastan på i ca 30 minuter och sedan grundligt tvätta bort. Det kan ta upp till två veckor för resultaten märkas.

Sleep Right

Få tillräckligt med sömn varje natt. Sömnbrist kan leda till att du utvecklar ihåliga ögon och blek hud, vilket gör mörka ringar och skuggor runt ögonen mer uppenbara. Enligt National Sleep Foundation, vuxna behöver mellan sju och nio timmars sömn varje natt. Höj huvudet med ett par kuddar för att förhindra vätska från att samla runt ögonen och orsakar ringar och svullnader.

Kallvatten Komprimera

Den Fråga Alice! hemsida rekommenderar att applicera en kallvatten komprimera till ögonen för att avlägsna mörka ringar. Detta kommer temporärt minska eventuell missfärgning och dilation av blodkärlen under ögonen. Överväga att använda två kylda skedar, gurka skivor, en gel ögonmask eller något våta tepåsar.

minska Allergier

Allergier kan ibland orsaka mörka cirklar eller "allergiska shiners" att utveckla kring ögonen. Detta orsakas av en ökning av blodflödet runt bihålorna. För att minska allergiska symtom, rekommenderar Mayo Clinic tvätta sängkläder och fyllda leksaker i varmt vatten ofta, dammsugning med hjälp av ett högeffektivt partikelluft (HEPA) filter, och ersätta mattan med hårt trä eller kakel golv. När du arbetar utomhus, med tanke på att bära en ansiktsmask för att hålla luftburna och mögel allergier blir problematisk.