XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

valnötsolja hud

Hud Fördelar med valnötsolja

Valnötter packas med näringsämnen och valnötsolja är ett utmärkt sätt att få ännu mer av hälsofördelarna med valnötter i din kost. De är rik på omega-3, fiber, protein och viktiga mineraler, inklusive kalium, magnesium och koppar, enligt Kalifornien valnötter. Bland de många skäl att njuta av valnötter är fördelarna huden av valnötsolja, som kan användas i matlagning och bakning, som används som en salladsdressing eller dip, eller appliceras lokalt, för att underlätta ett antal hudåkommor.

Fight rynkor

Valnötsolja har rekommenderats att bekämpa rynkor åtminstone sedan sextonhundratalet, enligt "Dangerous trädgård. The Quest för växter att förändra våra liv" Under århundraden har det gått från att vara en huskur till stöds av vetenskapen. När ätit, stöder hud tack vare sin höga halter av viktiga näringsämnen. Används lokalt, det är en rik, icke-fet fuktighetskräm.

Anti-svamp

Valnötsolja kan vara ett botemedel mot svampinfektioner, såsom fotsvamp och candida. "Kvinnors örter, kvinnors hälsa" konstateras att det är lika effektiv mot candida som over-the-counter läkemedel mediciner. Den kan appliceras topiskt på det drabbade området, och kan också blandas med andra växtbaserade anti-fungals såsom vitlök, för att öka dess effektivitet.

hjälper Psoriasis

Psoriasis är en smärtsam, ihållande hudåkomma som kan lindras med hjälp av valnötsolja, enligt "Healing med Whole Foods:. Asiatiska traditioner och moderna Nutrition" Lägg till ditt badkar att lugna inflammation eller vända sig direkt till den drabbade huden.

Källa till omega-3

Valnötsolja är ett utmärkt växt källa till omega-3, enligt "Vegetariskt Journal" och förknippas med många hälsofördelar, inklusive skydd mot hjärtsjukdomar, vissa typer av cancer, och inflammatoriska sjukdomar inklusive hudåkommor såsom eksem. Substitut valnötsolja för solrosolja i matlagning, eller stänka på grönsaker eller sallader.

Valnötsolja hälsofördelar

Valnötter, anses vara en av de mest hälsosamma nötter, packa en hel del hälso öka näringsämnen i ett litet paket. Valnötsolja är rik och nötig smak, men det har mycket mer att gå för det än smak. För att få maximal hälsofördelar, väljer oraffinerad valnötsolja, förvara den i kylskåp och användas inom ett år. Valnötsolja utvecklar en bitter smak när de utsätts för värme, så det är bäst på sallader och läggas till andra livsmedel efter tillagning.

Ger omega-3 essentiella fettsyror

Valnötsolja är rik på omega-3 essentiella fettsyror. Omega-3 fetter höjer välgörande HDL-kolesterol, lägre skadliga LDL-kolesterolet, förhindra onormal hjärtrytm, minska risken för hjärtsjukdomar och hämma utvecklingen av blodproppar, enligt Harvard Health Publications. Andra källor till omega-3 fettsyror är fet fisk, som lax, ansjovis och sardiner; fiskolja tillskott; linfröolja och jord linfrön; hela valnötter och Chia frön.

Förbättrar tänkande, inlärning och minne

Omega-3-fettsyror i valnötsolja öka din hjärna hälsa, enligt "Psychology Today." Omega-3 fetter är en viktig del av det yttre membranet av hjärnceller, vilket gör överföringen av nervsignaler - som är nödvändiga för tänkande, inlärning och minne - möjligt. Hjärnceller behöver en konstant, ny leverans av dessa viktiga fetter för optimal funktion, och valnötsolja är en bra källa.

Källa av antioxidanter, vitaminer och mineraler

Valnötsolja är en bra källa till selen, magnesium, fosfor, zink, vitamin E, niacin och vitamin B1, B2 och B3, enligt Dr Linda Posch, MS, SLP, ND Det är också hög på antioxidanter - särskilt ellagsyra - som motverka effekterna cell skadliga fria radikaler, som påskyndar åldrandet och bidra till cancer och andra sjukdomar.

enkelomättade fetter

Valnötsolja innehåller hälsosamma enkelomättade fetter. Dessa nyttiga fetter skydda hjärtat och hjärt-kärlsystemet genom att sänka kolesterol och minska inflammation. Enkelomättade fetter också förbättra hur kroppen reagerar på insulin och kontrollerar blodsocker. De flesta nötter och frön är hög i enkelomättat fett, som är avokado, oliver, olivolja och rapsolja. Hälsosamma fetter bör bidra med cirka 30 procent av kalorierna till din dagliga kost.

Anekdotiskt, är valnötsolja ett botemedel för viktminskning eftersom det hindrar aptit från vinna vilja dieter genom att tillfredsställa hunger cravings. Även valnöt oljor har använts i kosmetika i åratal på grund av dess antioxidant och fuktgivande egenskaper, är ytterligare användning av valnötsolja undersöks för närvarande. Till exempel antiinflammatoriska effekter av valnötsolja för närvarande granskas av forskare. En studie av effekterna av diet och inflammation visade att intag av valnötter var ansvariga för att sänka en inflammatorisk markör i valnöt ätare.

metabola syndromet

Vissa anser metabola syndromet som ett inflammatoriskt tillstånd. Kolesterol, viktökning, och metabola syndromet är intimt sammanflätade. Att äta fel mat kan leda till en uppsjö av relaterade tillstånd, inklusive för mycket insulin, vilket är en pre-diabetes tillstånd som kallas insulinresistens, och kan utlösa kolesterol avlagringar i dina artärer. Högt kolesterol kan leda till hjärt-kärlsjukdom och viktökning också. Göra lämpliga livsstilsförändringar kan hjälpa vända detta syndrom och dess markörer, som kan hjälpa kroppen att återvända till en normal vikt samt. I European Journal of Nutrition, fick bantare visat sig kunna minska sina insulinnivåer genom att lägga till valnötter i kosten.

Vikt och kolesterol

Det finns vetenskapliga bevis om fördelarna med kost och förhållandet att sänka kolesterol till att sänka vikten. En studie 2009 i tidskriften Public Nutrition slutsatsen att Mediterranean dieter, inklusive de essentiella fettsyrorna, nötter och grönsaker kan hjälpa en person i flera metaboliska mätningar, inklusive high-density lipoprotein (HDL) mätningar, insulinresistens, andelen kroppsfett, kroppsmassa och midjemått. I en studie i tidskriften Angiologiska, patienterna valnötsolja tre gånger om dagen kunde reducera en särskild markör för höga kolesterol tryglicerides med 1/3 till 1/5, i vissa patienter. Dessutom, en studie publicerad i Annals of Internal Medicine visade att människor ges valnötter som en ersättning för en del av deras dietary fettintag kunde minska sin totala kolesterol samt LDL-kolesterol.

Tilltäppta artärer och viktminskning

Behandling av tilltäppta artärer är en frisk del av viktminskning. Livsstilsförändringar, inklusive motion, kan vara farligt i dem som inte har en behandlingsplan för deras cardiovascular hälsa när de försöker gå ner i vikt också. Reporter Jennifer Warner skriver att forskarna rekommenderar näringstillskott förutom en stark motion plan för att avvärja farliga situationer såsom stroke, som kan härrör från motion samtidigt ha tilltäppta artärer.

Kost och kardiovaskulär hälsa

Litteraturen föreslår att valnöt intag kan vara till nytta för artär hälsa, och att denna kost kan skydda arteriell hälsa när viktiga villkor har orsakat igensättning av artärerna. Till exempel i en studie i Journal of Nutrition, matade gnagare en fettrik kost skyddades särskilt markörer för kardiovaskulär stress genom att äta valnötter. I humana dieters som konsumeras valnötsolja efter en måltid, jämfört med dieters som åt olivolja efter en måltid, var valnötsolja visat sig förbättra en markör för högt blodtryck i motsats till kontrollen. Ett liknande resultat konstaterades i kolesterol patienter i Nya Zeeland.

Valnötter och vikt

Omvänt, en del är oroade över att hög konsumtion av nötoljor kan öka viktökning. Men en studie från School of Public Health, i Loma Linda, Kalifornien, visade att valnöt intag hade en försumbar effekt på viktökning, när kvantiteten och kaloriintag har beaktats.

De bästa vitaminer eller kosttillskott för torr hud

Översikt

Huden är den största organ, hjälper till att skydda organ från gifter och sjukdom. Torr hud kan bero på många faktorer, bland annat dålig hygien, ärftlighet och solexponering. Förutom hälsosamma levnadsvanor, såsom god hygien och undvika rökning, kan olika näringsämnen stödja hudens hälsa och minska torr hud. Eftersom kosttillskott kan orsaka biverkningar, många livsmedel ger optimala näringskällor. Söka läkare vägledning före användning av kosttillskott.

Gamma-linolensyra

Gamma-linolensyra, eller glas, är essentiella fettsyror som hjälper kroppen att producera prostaglandiner - hormonliknande ämnen som stöder många kroppsfunktioner. Enligt Linus Pauling Institutet vid Oregon State Uniersity, glas är bra näring för smidig hud. Glas kan skördas från jättenattljusolja, gurkörtsolja och svarta vinbär olja.

Fisk olja

Fiskolja innehåller omega-3 fettsyror - hälsosamma fetter är kända för att minska inflammation och stödja kardiovaskulär hälsa och hjärnans funktion. Fiskolja intag kan också bidra till att lindra torr hud. Tillräckligt intag av omega-3-fettsyror kan förvärvas genom att äta fet fisk, såsom vild lax, långfenad tonfisk, sill eller sardiner, åtminstone två gånger i veckan, eller från fiskolja kosttillskott. Människor som inte konsumerar fisk kan dra liknande fördelar från marken linfrö, linfröolja, valnötter, valnötsolja och rapsolja. Omega-3 fettsyror tillskott gjorda av växtbaserade källor är också tillgängliga.

vitamin B6

Vitamin B6 är ett vattenlösligt näringsämne som stöder enzymproduktion, metabolism och transport av syre i hela kroppen. Tillräcklig vitamin B6 intag förebygger också hudåkommor, inklusive de som orsakar torrsprickor runt munnen, enligt den amerikanska Skin Association. Värdefullt livsmedel källor till vitamin B6 omfatta potatis med hud, bananer, garbanzo bönor, kycklingbröst, havregryn, fläsk olja, rostbiff, solrosfrön, solrosolja, vitamin-berikade spannmål och regnbåge. Kosttillskott är tillgängliga för personer med brist på vitamin B6, vilket är ovanligt i USA.

andra vitaminer

Den amerikanska Skin Association listar andra vitaminer som kan bidra till att förbättra huden. Dessa vitaminer inkluderar vitamin A, riboflavin, vitamin C och vitamin D. En hälsosam kost som innehåller frukt och grönsaker som morötter, apelsiner och gröna bladgrönsaker kommer att öka ditt intag av dessa näringsämnen.

Allergiska reaktioner mot valnötter

Nio av 10 födoämnesallergier resultat från känslighet för någon av åtta livsmedel, den amerikanska Food and Drug Administration rapporter. Träd valnötter och andra nötter är bland dessa åtta födoämnesallergenen. En valnöt allergi varar normalt en livstid. Valnötter kan visa upp i bakverk, likör, godis, pesto, glass, salladsdressing eller pålägg, och spår mixar. Valnötsolja, även om en bra källa till hälsosamma omega-3-fettsyra, också kan utlösa allergier. Symtom på en valnöt allergi variera från mild till livshotande.

Orsak till reaktion

Omkring 1,8 miljoner människor i USA upplever allergier till nötter, matallergyen och det Anaphylaxis nätverket rapporter. Liksom andra nötter kan valnötter orsaka en rad obehagliga reaktioner. Problem uppstår när immunförsvaret misstag valnöt protein för ett skadligt ämne och släpper antikroppar i blodet för att förstöra det. Dessa antikroppar stimulera specifika celler att producera histaminer och andra kemikalier. Histaminer leda till att huden, mag-och respiratoriska symptom i allmänhet förknippas med allergier. Färre än 10 procent av träd mutter allergiker växa ur sitt tillstånd, enligt American College of Allergy, Asthma and Immunology.

symptom

Symtom på allergiska reaktioner mot valnötter debuterar vanligen inte mer än fyra timmar efter exponering. De ytan ofta inom några minuter. Hives runt munnen som sprider sig till andra delar av kroppen är typiska tidiga tecken. Utslag och svullna ögonlock följa ofta, tillsammans med rinnande ögon och nästäppa. Diarré eller kräkningar, väsande, ansträngd andning och astmaanfall kan förekomma. Helt enkelt röra valnötter kan utlösa allergiska reaktioner hos vissa personer. Om valnöt proteiner anger huden genom ett sår, kan reaktionen motsvarar eller överstiger detta från att konsumera dem. Allergiska symtom försvinner vanligtvis inom 24 timmar.

anafylaxi

Vissa allergiska reaktioner utvecklas till anafylaxi, en allvarlig och möjligen livshotande tillstånd. Anafylaxi är ett chocktillstånd som kräver omedelbar behandling. Tecken på anafylaxi inkluderar en svag, snabb puls; fuktig, kall hud; andnöd; och svimning. Personer med kända valnöt allergier bör alltid bära injicerbara epinefrin, allmänt tillgänglig med en läkares ordination, för användning vid anafylaktisk debut. En medicinsk armband som identifierar tillståndet kan också vara en livräddare.

Hantera Walnut Allergi

Valnötter och pekannötter tillhör samma träd mutter familj. En allergisk reaktion mot dem inte nödvändigtvis motsvarande allergier till nötter av andra familjer. Alla nötter, dock kan utsättas för spår av valnötter under bearbetning, eftersom de ofta behandlas med samma utrustning. Det enda sättet att fastställa omfattningen av en allergi är genom att testa. En allergolog kan utföra hud- eller blodtest, eller föreskriva ett undvikande diet för att avgöra om en allergisk reaktion är valnöt relaterad. Om så är fallet, undvika valnötter, pekannötter och livsmedel som innehåller dessa eller spår av dem är det enda sättet att förhindra allergiska reaktioner.

Substitut för Jordnötsolja

Jordnötsolja innehåller hjärtvänlig enkelomättade fetter. Det har ingen transfett eller kolesterol och lite mättat fett. Jordnötsolja är en gynnad fett för fritering, panfrying och brännande på grund av dess höga rök punkt och motståndskraft mot värmeskador. Röken poäng för jordnötsolja, eller temperatur vid vilken en olja börjar att bryta ner, är 450 grader Fahrenheit, konstaterar Vad Cooking Amerika. Förutsatt att du steker, det finns goda substitut för jordnötsolja.

enkelomättade fetter

Ett antal av oljor som är, som jordnötsolja, främst bestående av enkelomättade fetter är oftast de bästa alternativen. De har alltför höga rök poäng och håller sig väl mot extrem värme, vilket gör dem idealiska för stekning. Andra vanliga enkelomättat fett oljor som du kan använda som ett substitut inkluderar mandelolja, som har en 420-graders rök punkt; avokadoolja, med en 520-graders rök punkt; canolaolja, som har en 400-graders rökpunkt; macadamianötolja, med en 390-graders rök punkt; riskliolja, som har en 490-graders rökpunkt; och valnötsolja, med en 400-graders rök punkt. Olivolja är ett annat vanligt alternativ, och dess rök punkt varierar beroende på vilken trycka den särskilda produkt gjordes från.

fleromättade fetter

Fleromättade fettbaserade oljor, som härrör från grönsaker, frön och nötter, kan stängas för jordnötsolja. Även om du kan använda dessa oljor för att steka eller sear, är de i allmänhet att föredra för sauteing och kalla användningsområden. Detta beror på att de ofta har lägre rök punkter och mindre motståndskraft mot värmeskador. Gemensam matoljor innehåller främst fleromättade fetter som kan ersätta jordnötsolja innefattar majsolja, som har en 450-graders rök punkt; bomullsfröolja, med en 420-graders rök punkt; druvkärneolja, som har en 392-graders rökpunkt; sesamolja, med en 410-graders rökpunkt; solrosolja, som har en 450-graders rökpunkt; och vegetabilisk olja, som är en blandning av olika fleromättade fettoljor. Röken punkten för den senare varierar beroende på dess sammansättning.

Mättade fetter

Vissa mättade fetter kan ersätta jordnötsolja. Dessa är mindre hjärt friska eftersom de höjer dåliga kolesterolvärden mer än någon annan dietary faktor. Dessa alternativ är mer typiskt används vid bakning, men de kan användas på spisen, också, om så är nödvändigt. Smör med en 350-graders rök punkt, är den vanligast använda mättat fett för stekning. Klarnat smör, med en högre rök punkt som varierar beroende på den renhet, är en ännu bättre alternativ för jordnötsolja. Andra möjliga mättat fett alternativ för jordnötsolja innefattar ister, med en 370-graders rök punkt; palmolja, som har en 446-graders rökpunkt; och vegetabiliska förkortning, med en 360-graders rök punkt.

En anmärkning på oljelagring

Jordnötsolja och andra enkelomättade oljor är betydligt mer motståndskraftig än de fleromättade fettbaserade motsvarigheter. Om du byta ut den tidigare för den senare i köket, kom ihåg att både värme och ljus lätt skada fleromättade fetter. För att maximera hållbarheten, bör alla oljor förvaras i kylskåp när de väl är öppnade. Emellertid är detta särskilt viktigt för fleromättade fettoljor.

Bra mat att äta för Acne-benägen hud

Översikt

Acne, eller acne vulgaris, är en inflammatorisk hudsjukdom som orsakar finnar, vita huvuden och pormaskar. I motsats till populära föreställningar, gör vissa livsmedel inte orsakar akne, enligt American Academy of Dermatology. Vissa livsmedel och näringsämnen kan dock kan hjälpa till att förhindra eller minska din akne symptom. Ytterligare former av behandling inkluderar aktuella salvor, orala läkemedel och förebyggande åtgärder, såsom ordentlig ansikts hygien. För bästa resultat, söka viss vägledning från din hudläkare eller dietist.

Zink-rika livsmedel

Bra mat att äta för Acne-benägen hud

Zink är ett mineral som finns i ett stort antal livsmedel som stödjer immunsystemets funktion, normal fysisk utveckling och sårläkning. Enligt University of Maryland Medical Center, kan zink också bidra till att minska symtomen på akne. Eftersom överdriven zink i tillägg form kan innebära toxiska effekter, införliva matkällor av zink i din kost regelbundet. Värdefulla mängder zink kan skördas från ostron, kyckling, nötkött, krabba, fläsk skuldra, hummer, vita bönor och berikade frukostflingor. Cashewnötter, yoghurt, garbanzo bönor, schweizerost, mandel och mjölk ger blygsamma mängder av zink.

Vitamin A-rika livsmedel (karotenoider)

Bra mat att äta för Acne-benägen hud

Vitamin A bidrar till vision, reproduktion, benhälsa och friska kroppens vävnader. Enligt University of Maryland Medical Center, kan formen av vitamin A som finns i frukt och grönsaker, som kallas karotenoider, ge fördelar liknande dem som tillhandahålls av retinoid droger - läkemedel för att behandla akne. Rika källor av karotenoider inkluderar morotsjuice, morötter, spenat, grönkål, cantaloupemelon, grönsakssoppa, mango, papaya, omedelbar berikade havregryn, frysta ärtor och tomatjuice. Färska och konserverade persikor och röd paprika ger blygsamma mängder av karotenoider.

Omega-3 fettsyror

Bra mat att äta för Acne-benägen hud

Omega-3 fettsyror är essentiella fetter är kända för att förbättra kardiovaskulär hälsa och minska inflammation. Även forskningsresultat är begränsade, enligt en rapport som publicerades på Skin Therapy Letter.com kan omega-3-fettsyror bidra till att förebygga eller minska förekomsten av akne. Värdefulla källor till omega-3 fetter innehåller fet fisk, som lax, tonfisk, makrill, hälleflundra, sill, flundra och insjööring, mark linfrö, linfröolja, valnötter och valnötsolja.

Fullkorn

Bra mat att äta för Acne-benägen hud

Fullkorn ger rika mängder av vitaminer, mineraler och fibrer. Fullkorn är också lågt glykemiskt, vilket innebär att de har en mild effekt på blodsockernivåer. Enligt Skin Therapy Letter.com kan lågt glykemiskt livsmedel öka friska hormonbalans och leda till minskade akne symptom. Konsumera en mängd fullkorn, såsom havre, spelt, hirs, bulgur, fullkornsvete, brunt ris, vildris, quinoa och popcorn regelbundet för bästa möjliga resultat.

Vilka livsmedel är rika på Omega 3?


Omega-3 är en essentiell fettsyra som forskning har länkat till många hälsofördelar, inklusive kardiovaskulära, ögon och hud hälsa och humörsvängningar. Omega-3 är närvarande i båda vegetabilier och fisk. Du kan också hitta det som kosttillskott på någon hälsokostaffär. Dock kommer att äta livsmedel som innehåller denna fettsyra vara mer fördelaktigt eftersom du skulle också ta in ytterligare näringsämnen.

Lax

Du vill att din dagliga intaget av omega-3 att vara åtminstone ett gram. Fyra uns av kokt lax ger ca 1,2 gram Omega-3 fettsyror. Välj viltfångad lax som inte har haft någon färg läggas till. Om du kan hitta det färska, är det ännu bättre. Rökt lax har också omega-3, men det ger ungefär en tredjedel mindre än traditionellt kokt lax (ugn, förlorade, kokt, etc.).

valnötter

Av vegetabiliska livsmedel, har detta träd mutter det högsta beloppet av Omega-3 fettsyror. Alla tre viktigaste sorterna av valnötter-engelska, svart och vitt är mycket bra källor. En fjärdedel kopp råa nötter eller en matsked av valnötsolja är en perfekt daglig portion.

Linfrön

Både linfrön och olja som utvinns ur dem är rika på omega-3-fettsyror. Du bör kyla både och använda dem inom en månad; Annars kommer de härsknar. Matsmältningssystemet kommer inte att kunna smälta hela linfrön. Att äta dem, först mala dem. Förvara oanvända delar helhet. Du kan lägga fröna till sallader, spannmål och även sätta dem i smeten av bakverk att öka deras näringsvärde. Använd ungefär en matsked linfrön en dag.

Hälsokostbutiker hålla linfrö olja i deras kylda delen. Sätt en matsked en dag i sallader, soppor, yoghurt och ganska mycket någon mat om du gillar smak kombination. Använd inte linfrö olja för matlagning.

andra Seafoods

Om du är en skaldjur älskare, har du andra bra alternativ för att få ditt dagliga intag av omega-3 fettsyror. Äta fyra uns av något av följande bör ge dig tillräckligt för en dag: räkor, torsk, hälleflundra, tonfisk, pilgrimsmusslor och snapper. Baka, halstra eller ånga dem att behålla den mest Omega 3. I allmänhet, rökning och stekning dränera skaldjur av ungefär en tredjedel av deras Omega 3 utbudet.

Ytterligare Omega-3 födokällor

Broccoli, blomkål, vinter och sommar squash och gröna bladgrönsaker som grönkål, spenat och grönkål, är bra källor, men inte lika rik på Omega-3 fettsyror som lax, valnötter eller linfrön.

På samma sätt kan du också få Omega 3 från sojaprodukter (rå tofu, kokta sojabönor och miso), örter, som oregano och kryddnejlika och från jordgubbar samt hallon.

10 bästa livsmedel för att förebygga rynkor

Översikt

Rynkor är en naturlig biprodukt av åldrandet. Med tiden förlorar hudens elasticitet och blir tunnare och torrare, vilket ökar dess potential för skador. Även ärftlighet, överdriven solexponering och rökning är viktiga bidragsgivare till rynkor, enligt MedlinePlus, kan en hälsosam kost förbättra hudens hälsa och bidra till att förebygga rynkor. För bästa resultat, söka vägledning från din hudläkare.

Röd paprika

Röd paprika är en av de rikaste kostkällor av vitamin C. Enligt forskning som publiceras i "American Journal of Clinical Nutrition" i oktober 2007, kan vitamin C-rika livsmedel hjälpa till att förebygga rynkor. I studien forskare analyserade näringsintag och hudens åldrande symptom på 4,025 kvinnor i åldern 40 till 74. Kvinnor som konsumerade ett högt intag av C-vitamin som en del av en hälsosam diet uppvisade yngre hy.

Apelsinjuice

Apelsinjuice främjar hydrering, vilket är viktigt för frisk hud. Det är också på andra plats efter röd paprika i C-vitaminhalten, med en 3/4-kopp servering ger över 150 procent av det rekommenderade dagliga intaget.

Citrusfrukter

Citrusfrukter är rika källor till vitamin C och innehåller mer fibrer än citrusjuicer. Ett medium apelsin ger 117 procent av det rekommenderade dagliga intaget av vitamin C, medan en hel grapefrukt ger över 120 procent.

Fullkorn

Fullkorn leverera rika mängder av näringsämnen och fiber. "American Journal of Clinical Nutrition" studie rapporterade också en länk mellan kost rik på raffinerade kolhydrater och åldrande hud. Byt anrikade bröd, pasta, flingor och snacks med fullkorn motsvarigheter regelbundet för bästa resultat.

fet fisk

Fet fisk ger omega-3 fettsyror-hälsosamma fetter som främjar kardiovaskulär hälsa. Omega-3 fetter kan också minska din hud inflammatoriska svar på toxiner och UV-strålar och leda till färre rynkor, enligt Allison Tannis, författare till "Feed din hud, svälta rynkor." För optimal nytta, konsumerar fet fisk, som lax, tonfisk och sardiner på en regelbunden basis.

Linfrö

Linfrö ger också omega-3 fettsyror fördelar och rika mängder av fiber. Att dra maximal nytta, lägga till marken linfrö på spannmål, smoothies, yoghurt och bakade varor ofta.

valnötter

Valnötter och valnötsolja innehåller även omega-3-fettsyror. Tannis rekommenderar toppning sallader med valnötter och göra hälsosamma salladsdressing med valnötsolja som friska, hud höjande matalternativ.

bladgrönsaker

Gröna bladgrönsaker, som spenat och grönkål, är rik på näringsämnen och fiber. Antioxidanter i gröna bladgrönsaker skydda huden, enligt hudläkare Lawrence E. Gibson. Konsumera en mängd bladgrönsaker regelbundet för maximal nytta.

baljväxter

Enligt Tannis, baljväxter som bönor och linser innehåller fytonäringsämnen som förbättrar kollagenproduktionen och förbättra hormonnivåer, vilket kan bidra till rynkor. Ersätt fettrik kött med grönsaker ofta för förhöjda fördelar.

mandlar

Mandel är en rik källa till vitamin E. Detta fettlösliga näringsämnen främjar hudens elasticitet, enligt Tannis och kan minska rynkor. Att dra nytta av vitamin E, njuta av råa och rostade mandlar som hälsosamma snacks och tillägg måltid. Mandel smör är också hög på vitamin E.

Kan vissa livsmedel läka inflammerad Inälvor?

Översikt

Tarmarna utgör merparten av matsmältningsapparaten. En stor del av matsmältningen sker i tunntarmen, medan tjocktarmen absorberar vatten och utsöndrar avfall. Inflammation i tarmarna är den primära karakteristiska för inflammatoriska tarmsjukdomar, eller IBDs, som inkluderar Crohns sjukdom och kolit. Även dietåtgärder inte kan bota IBDs, enligt Crohns och kolit Foundation of America, kan vissa livsmedel stödja intestinal läkning och lindra symtomen.

Fet fisk, linfrö och valnötter

Kan vissa livsmedel läka inflammerad Inälvor?

Fet fisk som lax, tonfisk, hälleflundra, öring och flundra, linfrö, linfröolja, valnötter och valnötsolja ger rika mängder av hälsosamma fetter som kallas omega - 3 fettsyror. Även forskningsresultat förblir blandade, enligt University of Maryland Medical Center, UMMC, omega - får 3 fettsyror bidra till att förebygga eller minska tarminflammation. Omega - 3 fetter också främja positiv hjärthälsa och hjärnans funktion. Välj marken linfrön över hela linfrön, eller slipa hela linfrön i en kaffekvarn, för att förbättra absorption. Om fiberrik eller grova livsmedel utlösa din IBD symptom, konsumerar fet fisk snarare än nötter eller frön oftast. För ytterligare fördelar, baka, grilla eller ånga din fisk, med lätta mängder av växtbaserad olja snarare än smör.

Färgglada frukter och grönsaker

Kan vissa livsmedel läka inflammerad Inälvor?

Frukt och grönsaker är värdefulla källor av vitaminer, mineraler, vatten och kostfiber. Färgglada frukter och grönsaker tenderar att innehålla de rikaste mängder antioxidanter, som hjälper kroppen parera infektioner och sjukdomar. UMMC rekommenderar antioxidant - rika livsmedel såsom körsbär, blåbär, tomater, paprika och squash som viktiga delar av kostbehandling för Crohns sjukdom. Om frukter och grönsaker utlösa gas, uppblåsthet eller andra IBD symptom, försöka laga dem eller experimentera med olika sorter för att avgöra vilken du kan konsumera med lätthet. andra än kinakål grönsaker tenderar att vara acceptabelt för personer med kolit eller Crohns sjukdom. Andra antioxidantrika frukter och grönsaker innehåller spenat, grönkål, hallon, jordgubbar, cantaloupemelon, apelsiner, äpplen, päron, plommon, bakad potatis med hud, sötpotatis och bönor.

Yoghurt och kefir

Kan vissa livsmedel läka inflammerad Inälvor?

Yoghurt och kefir är odlade mjölkprodukter som innehåller probiotika - hälsosamma bakterier som förbättrar matsmältningen och bidrar till att förhindra bakterieinfektioner. Enligt Crohns och kolit Foundation of America, kan probiotika balanserar bakterienivåer i dina tarmar och bidra till att minska inflammation. Även mejeriprodukter utlösa symptom hos vissa personer med IBDs, probiotika hindrar ofta illamående i samband med laktos - socker som förekommer naturligt i komjölk. Kontrollera livsmedelsförpackningar för att säkerställa att din yoghurt innehåller levande aktiva kulturer. Yoghurt och kefir kan också läggas till frukt smoothies för extra antioxidant och näringsmässiga fördelar. För bästa resultat, konsumerar yoghurt och / eller kefir regelbundet.